Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי אפשר / צריך לצפות לשירות v.ip ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עסק שרוצה לספק שירות מקצועי בהחלט צריך להתנהל לפי "הלקוח לא תמיד צודק" ובתכלס זה פועל לטובת הלקוח שלא תמיד מבין בתחום, אבל כמו ישראלי טוב חושב שהוא מומחה כי הוא קרא כתבה בטמקא לפני שנתיים על הנושא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בדיוק לזה התכוונתי (למה שכתב teyal ואח"כ הוסיף SlowRide). לא כל אחד צריך לעבוד עם כל אחד. לרוב, בשלבים הראשונים של העסק, תמיד שואפים להוציא כל אחד מרוצה, והדבר מביא לתופעות שליליות כמו לקוחות שרוכבים עליך ולצבירת המון אנרגיות שליליות בעסק. לפעמים צריך לשחרר, או לא לקבל מתכלחיתה - שוב, לא כל אחד יכול וצריך לעבוד עם כל אחד. וכמו שכתב teyal, מי שלא ניהל עסק לא יבין את זה לעולם וימשיך לזרוק ססמאות.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לדעתי RK התכוון שאם אתה לא בעל עסק אז אתה לא יכול להטיף מוסר.

ולזרוק ססמאות כגון "הלקוח תמיד צודק" והוא (RK) צודק 100%.

כעצמאי יש לקוחות שאני מעדיף שיהיו צודקים אצל מישהו אחר.

ולא פעם ולא פעמיים ואפילו לא שלוש שלחתי לקוחות כאלו למתחרים/קולגות שלי.

לא הטפתי מוסר, אמרתי את דעתי. גם ציינתי שאני אישית לא היתי מבקש ומעולם לא ביקשתי הסעה מהמוסך. יותר מכך, אמרתי שלבקש טובה כזו מהמוסך, זה לא לטובת הלקוח, כי זה יעלה לו בסופו של דבר ביוקר.

לגופו של עניין, בישראל מי שבדרך כלל לא צודק זה בעל העסק/העסק ולא הלקוח. יש הרבה יותר מקרים של עושק בידי עסקים, התנהגות לא הוגנת מצד בעלי העסקים מאשר המקרה ההפוך. זה אולי לא נעים לך לשמוע, אבל זו המציאות.

פורסם

לגופו של עניין, בישראל מי שבדרך כלל לא צודק זה בעל העסק/העסק ולא הלקוח. יש הרבה יותר מקרים של עושק בידי עסקים, התנהגות לא הוגנת מצד בעלי העסקים מאשר המקרה ההפוך. זה אולי לא נעים לך לשמוע, אבל זו המציאות.

גם בחו"ל הלקוח לא תמיד צודק אבל בישראל הלקוח חוצפן. בישראל הלקוח טמע. בישראל הלקוח בטוח שאם הוא קנה אצלך מוצר בחמישה שקלים הוא קנה אותך, ואן הוא קנה מוצר ב100 שקל הוא גם קנה את אשתך.

בישראל הלקוח בא בגישה מראש של "גונבים אותי" ושל "אני לא אצא פראייר"

אז בישראל מאוד קשה להגיד שהלקוח תמיד צודק כשאתה עומד מאחורי הדלפק. מהצד השני, כמו שכבר אמרו, מאוד קל להפריח ססמאות אמריקאיות לאויר.

פורסם

וכן, ניהלתי עסק בישראל ובחו"ל. וכן, שני העסקים היו/עדיין מצליחים.

עסק (בעל עסק) שמנסה תמיד לרצות את כולם (אם כי יש תחומים שאולי יוצאי דופן)- אולי יסיים עם Z גבוהה, אבל אם הZ גבוה והתחושה העצמית לא שלמה לא עשית בזה כלום.

פורסם

אף פעם לא אמרתי שצריך תמיד לרצות את כל הלקוחות. דיברתי על גישה. אבל לבוא כאן בישראל שבה המחירים גבוהים ב 30 אחוז מהמערב, שבה צריך משכנתא כדי להיכנס למוסך, כי הוא גובה 3000 שקל על חלק דעולה ברשת 300 שקל, ולקרוא ללקוח טמע- זו חוצפה. אם אתה כזה מנהל מוכשר, שים בעסק שלך שלט שאומר: "כאן לא מאמינים בסיסמא 'הלקוח תמיד צודק' ". כך גם תיפטר מכל הלקוחות הטמעים וגם תעמוד זקוף מאחורי המילים שלך.

פורסם

אויש נו. כמה שטויות בשרשור אחד. הרי ברור שכל הליקוקים של רכב חילופי, מונית, הסעה או בורקסים בחדר המתנה בסופו של דבר יתומחרו בתוך המחיר עם רווח גולמי של לפחות 30%.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

זה קצת חורג מנושא השרשור אבל אני מעוניין לענות:

אף פעם לא אמרתי שצריך תמיד לרצות את כל הלקוחות. דיברתי על גישה. אבל לבוא כאן בישראל שבה המחירים גבוהים ב 30 אחוז מהמערב, שבה צריך משכנתא כדי להיכנס למוסך, כי הוא גובה 3000 שקל על חלק דעולה ברשת 300 שקל, ולקרוא ללקוח טמע- זו חוצפה.

אתה מערבב נושאים. לא דובר פה על עלות חלקים כתלות באיך העסק רואה את הלקוחות שלו.

בישראל יש נטייה לאנשים לחשוב שאם ראו את החלק באינטרנט ב300 והעסק גובה 3000 אז הוא משלשל לכיסו 2700.

שכירות, עובדים, אחריות, הפסדים על מוצרים שבסוף נשארים על המדף/נזרקים לפח, קנסות, אגרות רישוי, פרסום וכו' עולים כסף. והרבה.

בעל העסק לרוב לא נותן שירות לשם שמיים, הוא גם מעוניין (אחרי שהאכיל את כל העובדים שלו ועובדי המדינה שהם שותפים שלו) להאכיל את משפחתו, ובדר"כ ברוב חוצפתו גם מעוניין להרוויח משהו מעבר. באינטרנט יותר זול למכור ויותר זול לקנות. זהו תהליך עולמי והוא מחלחל לעסקים באשר הם.

אני עומד מאחורי "הלקוח לא תמיד צודק" אבל אף אחד פה (כולל אותי) לא טען שהלקוח תמיד טועה.

כשהעסק שלך עובד טוב ויש לך לקוח נודניק/קמצן/ערס בעייתי/שקרן/תחמן/ you name it הוא מבזבז זמן ואנרגיה לעסק ומוטב שייקח את כספו למקום אחר. יש לא מעט עסקים שישמחו לקבל אותו. כך שני הצדדים ירגישו בנוח.

אם אתה כזה מנהל מוכשר, שים בעסק שלך שלט שאומר: "כאן לא מאמינים בסיסמא 'הלקוח תמיד צודק' ". כך גם תיפטר מכל הלקוחות הטמעים וגם תעמוד זקוף מאחורי המילים שלך.

לא טענתי שאני כזה מוכשר. אך אם כבר העלית את הנושא אז באחד העסקים שניהלתי היו אין ספור שלטים באין ספור שפות שמודיעים ללקוח שכאן זה לא בית זונות, העובדים הם לא נערות ליווי, הכסף שלך קונה שירות, מוצר ותוצאה שאנו מתחייבים אליה בתנאי שתכבד ותבין שזה ההסכם ביננו. (במילים אחרות אך זו הכוונה הכללית).

הלקוח תמיד צודק העסקי המזון לדוגמא כי אי אפשר להתווכח עם טעמו. במוסך לדוגמא, הלקוח בדר"כ לא תמיד צודק ואם הוא כ"כ כחם וצודק שישקיע את כספו בליפט וכלי עבודה ולא יטרח להגיע למוסך.

פורסם

אתה צודק. שכירות, עובדים, אחריות, הפסדים, קנסות, אגרות, פרסום וכו' גורמים למוצר להכפיל מחירו פי 10 (בישראל). בחו"ל לא, אבל זה סיפור אחר. ואחרי זה הלקוח בעייתי ובעל העסק רק רוצה להרוויח את לחמו.

פורסם
אתה צודק. שכירות, עובדים, אחריות, הפסדים, קנסות, אגרות, פרסום וכו' גורמים למוצר להכפיל מחירו פי 10 (בישראל). בחו"ל לא, אבל זה סיפור אחר. ואחרי זה הלקוח בעייתי ובעל העסק רק רוצה להרוויח את לחמו.
עושה רושם שאתה יודע יותר טוב מכולם. למה שלא תפסיק להידרש לבעלי עסקים רמאים ונוכלים ויקרנים ותעשה זאת בעצמך?

או, יותר הגיוני, תפתח מכון קואצ'ינג?

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
עושה רושם שאתה יודע יותר טוב מכולם. למה שלא תפסיק להידרש לבעלי עסקים רמאים ונוכלים ויקרנים ותעשה זאת בעצמך?

או, יותר הגיוני, תפתח מכון קואצ'ינג?

כשאין מה לומר לגופו של עניין, נטפלים לגופו של אדם.

מבחינתי הנושא הזה סגור.

פורסם

לגופו של עניין אני ואחרים הגיבו לא מעט. אתה השבת בערב רב של נושאים, חלקם קשורים וחלקם הארי הרבה פחות. אבל אדרבא, אם אתה אכן סבור שאתה מבין ויודע יותר טוב, לך ותנצל את היתרון היחסי שלך. תעז ותצליח.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אשכרה ביקשת שיסיעו אותך הביתה? נשבע שלא משנה עם איזה רכב הייתי בא, לא הייתה לי את החוצפה לבקש דבר כזה. אתה כנראה מרגיש לא בסדר בגלל איזו תקלה ברכב שבגינה הרכב הגיע למוסך, אז אתה מנסה לקחת משהו מהם בחזרה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום

רק מעדכן שעכשיו יועץ המכירות ביקש לתאם שאגיע לסניף להראות את הרכב . אמרתי לו , מוזמנים לבוא באוטובוס אלי הביתה . הוא לא הבין את הבדיחה .

אמרתי לו שאם אני בבית אין לי בעיה להראות את הרכב .

• תוכן חדש...