Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה לא מדברים על רב קו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
יש תחנה אחת של אגד באבן גבירול אבל החברות לא תואמת לגמרי.

אתה יכול לטעון חוזה של איזו חברה שבא לך כל עוד הוא תואם את האיזורים בהם אתה מתכנן לנסוע ; החוזים ברובם המוחלט הם אזוריים ותופסים עבור מס' חברות במקביל. בעבר היו כרטיסים מסוגים ספציפיים שעשו בעיות עם רכיבי NFC במכשירי אנדרואיד מסויימים (נקסוס 4 לצורך העניין היה מאוד מפונק), כיום זה כבר לא אמור להיות אישיו. אם אתה מתקשה לקרוא/לטעון את הכרטיס עם האנדרואיד שלך, וודא קודם כל שה case, אם קיים, מוסר.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני כבר רץ להסביר לסבתא שלי מה זה NFC...קל ופשוט יותר מטלפון החוגה של בזק שהיא לא רוצה להיפרד ממנו לכן נאלצתי להתאים אותו לחיוג צלילים.

איזה כייף לי :)

פורסם

תקראו את ההודעות של האנס, הוא מתאר את הדברים במדוייק.

מה עם המבוגרים אלא שעדיין יודעים להשתמש רק בכסף מזומן ולא בכרטיסי אשראי או חלילה טלפון חכם ?

מה עם אלא 'שחלשים' מנטלית ? ותתפלאו שיש רבים כאלה לצערינו.

בתור אחד שעבד במתן שירות לציבור הרחב באחד מתפקידי המפתח במשרד ממשלתי אני אומר לכם חד וחלק הדבר פוגע קשה באנשים שאינם מסוגלים ללמוד דברים חדשים בגלל מגבלות שונות שאתם לא תקראו או תשמעו עליהם כאן בפורום מאף אחד אלא אם יש לו מישהו במשפחה עם 'חולשה' מנטלית או חברים.

* צריך להמשיך לתת אפשרות תשלום במזומן לנהג האוטובוס למשך תקופת הסתגלות של שנה לפחות ובהדרגה להציב בכול תחנת אוטובוס שניה מכשיר שניתן לרכוש רב קו במזומן.

הרב קו קיים כבר מ-2007. תקופת הסתגלות של 11 שנה היא יותר ממספקת.

כן, אבל לכל היותר אמור להיות לך סכום של איזה 200 שקל בזה.

לא שווה את המאמץ לדעתי.

לא יודע מה הסטנדרט בעולם, אבל אני חושב שבמקומות אחרים שבהם הוצאתי כרטיס כזה, הוא היה אנונימי לחלוטין.

כיון שאתה הוצאת כרטיס לתייר. תושבים צריכים להציג מסמכים רלונטיים על מנת לקבל כרטיסי הנחה (ילדים, סטונדטים, "אזרחים ותיקים" וכו'). בלעדיהם הם משלמים מחיר מלא, ובהתאם לכך הכרטיס הוא אישי.

יש בארץ איזו נטיה להתלונן וגם לדחות כל דבר. מזכיר לי את ה-EMV, ששולט באירופה כבר עשור ובארה"ב מספר שנים. רק בישראל, "אומת הסטארט אפ", ממשיכים לשרבט על פתקאות בלי שום אמצעי אבטחה ראוי.

אישית אני ממעט מאד להשתמש ברב-קו, אבל אבפילו הטכנופובית שלי משתמשת בו בלי קושי. וכפי שהיא למדה להשתמש ב-EMV היא גם תלמד לטעון אותו בכספונט, אם יהיה בכך צורך. או להשתמש בקורא הכרטיסים שקניתי תמורת 5 ש"ח כאשר הנפיקו לנו את כרטיסי הרב-קו. או שהטלפון הבא שלה יכיל NFC והיא תלמד להשתמש בו. הדברים לא כל כך מסובכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לא מעט מקומות לקבלת כרטיס רב קו ולפחות בירושלים אפשר לטעון אותם בכל חור, כולל תחנות הרכבת הקלה. זה עובד מצויין.

כמעט כל קשיש מצוייד כאן ברב קו והמעטים שלא - יכולים לשלם במזומן באוטובוסים (הנחיה מיוחדת, אני לא זוכר אם זה מוגבל בזמן).

גם פה התלוננו קצת ואחרי חודש למדו להתנהל.

לי אישית יש חוזה שנתי בירושלים עם 50% הנחה כך שמאוד משתלם להשתמש בתחב"צ גם לנסיעות לתל אביב וכו', אם היעד נמצא במקום נגיש יחסית. ה-NFC ב-G6 עובד ללא בעיה ואם אני צריך לטעון חוזה כלשהו זה מתבצע ב-30 שניות לכל היותר דרך האפליקציה.

אין סיבה לחשוש מהמהלך, רק צריך לדחוף עיריות להתקין כמה שיותר תחנות טעינה - בתחנות אוטובוסים, פיצוציות ומקומות פופולריים אחרים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)
יש בכל תל אביב שתי תחנות של דן לקניית רב קו.

שתי התחנות לא נמצאות במקום מרכזי.

לסאבווי של ניו יורק יש 472 תחנות שברובן אפשר לקנות ולנטעין כרטיס

רק בטלפון אנדרואיד עם NFC אפשר להטעין את הרב קו.

לפי דעתי לא יותר מ 5% מהטלפונים שיש לציבור יש להם את זה.

באמת אתה חושב לבקש מהציבור לעשות התקנות במחשב של אביזרים חיצוניים בשביל להטעין את הרב קו?

אתה טועה.

בתל אביב יש 9 עמדות הנפקת רב קו:

[TABLE=class: category table table-striped table-bordered table-hover]

[TR=class: cat-list-row0]

[TD=class: list-title]שירותי רב-קו תל אביב, אבן גבירול 35 , פינת הנביאים [/TD]

[/TR]

[TR=class: cat-list-row1]

[TD=class: list-title] שירותי רב-קו תל אביב, במסוף האוטובוסים בתחנת סבידור רכבת מרכז, ארלוזורוב [/TD]

[/TR]

[TD=class: list-title] שירותי רב-קו תל אביב, רכבת ההגנה [/TD]

[/TR]

[TD=class: list-title] שירותי רב-קו תל אביב, רכבת השלום [/TD]

[/TR]

[TD=class: list-title] שירותי רב-קו תל אביב, רכבת סבידור מרכז על פרשת דרכים [/TD]

[/TR]

[TD=class: list-title] שירותי רב-קו תל אביב, תחנה מרכזית , קומה 6 [/TD]

[/TR]

[TD=class: list-title] שירותי רב-קו תל אביב, תחנה מרכזית חדשה, קומה 7 ליד המודיעין [/TD]

[/TR]

[TD=class: list-title] שירותי רב-קו תל אביב, תחנה מרכזית, קומה 6 מול הקופות [/TD]

[/TR]

[TD=class: list-title] שירותי רב-קו תל אביב, תחנת אוניברסיטה תל אביב [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

בנוגע לרכישת קורא כרטיסים בעלות סמלית של 10 שקלים אני חושב שמדובר בבקשה לא מוגזמת "במעצמת הייטק" למי שלא רוצה להוציא 500 שקל על טלפון חכם.

מה עם המבוגרים אלא שעדיין יודעים להשתמש רק בכסף מזומן ולא בכרטיסי אשראי או חלילה טלפון חכם ?

מה עם אלא 'שחלשים' מנטלית ? ותתפלאו שיש רבים כאלה לצערינו.

בתור אחד שעבד במתן שירות לציבור הרחב באחד מתפקידי המפתח במשרד ממשלתי אני אומר לכם חד וחלק הדבר פוגע קשה באנשים שאינם מסוגלים ללמוד דברים חדשים בגלל מגבלות שונות שאתם לא תקראו או תשמעו עליהם כאן בפורום מאף אחד אלא אם יש לו מישהו במשפחה עם 'חולשה' מנטלית או חברים.

* צריך להמשיך לתת אפשרות תשלום במזומן לנהג האוטובוס למשך תקופת הסתגלות של שנה לפחות ובהדרגה להציב בכול תחנת אוטובוס שניה מכשיר שניתן לרכוש רב קו במזומן.

חולשה מנטלית התפתחה כי אנשים התרגלו שתמיד נותנים להם הקלות, התאמות, deadlines שהם לא באמת deadlines כי תמיד יהיה אפשר לדבר עם משה שיסגור את הפינה. אנשים התרגלו שעם ישראל ואשתו צריכים להתחשב בהם כי "כולנו יהודים" ושאר הבולשיט שאני שומע בערך רוב חיי הבוגרים. ברגע שיעמידו בפנים אנשים עובדה רובם המוחלט יסתגלו.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אגב, רק בגלל או בזכות הרבקו, nfc הפך עבורי לmust בטלפון חדש.

זה בכל זאת הרבה יותר נח מקורא כרטיסים. בטח במצבים שבהם כבר יצאתי מהבית ואז נזכרתי שהתחיל חודש חדש ואני צריך לחדש חוזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

הבנתי שניתן להזמין רב-קו באינטרנט.

בנוסף שבב NFC ניתן למצוא גם במכשירים עממים/מכשירי דגל דור קודם ולא רק במכשירי דגל עדכניים.

באמת שאין תירוצים.

אני מוכרח לציין שאני מאוד הופתעתי לרעה מכמות הטוקבקים הזועמים ברשת. אבל ככה זה אנשים מזיזים להם את הגבינה והם ישר יורדים מהפסים.

לדעתי מדובר ברפורמה מבורכת שמיושמת באיחור של 3-4 שנים לפחות. הגיע הזמן שיקלו קצת על נהגים שגם צריכים לנהוג בג'ונג'ל הישראלי, גם צריכים להתעסק בתפעול קופה וגם לשמש בתור מדריכי טיולים תוך כדי שהם סובלים מאלימות, רעש וחפירות של נוסעים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

בנוגע לרכישת קורא כרטיסים בעלות סמלית של 10 שקלים אני חושב שמדובר בבקשה לא מוגזמת "במעצמת הייטק" למי שלא רוצה להוציא 500 שקל על טלפון חכם.

אני שילמתי חמישה, וכבר השתמשתי מספר פעמים.

עכשיו התברר לי שלנוקיה 8 יש NFC. בהזדמנות אבדוק מול הרב קו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרבה בלבולי שכל: מי שנוסע הרבה בתחבורה ציבורית ואין לו חוזה מסוים, טוען את הרב קן בסכום מסוים ומקבל תוספת. גימלאים מקבלים תוספת של 50% לערך הצבור.

ישנם חוזים לתקופות ארוכות שאפשר לעשות אצל החברה (שבדרך כלל הן נמצאות בתחנות מרכזיות).

לגבי טעינת ערך צבור ישנם עמדות שונות בערים וביושבים.

אין לי טלפון עם NFC, נוסע בתחבורה ציבורית בתוך העיר והכל בסדר. אני עדין חי.

פורסם
יש בכל תל אביב שתי תחנות של דן לקניית רב קו.

שתי התחנות לא נמצאות במקום מרכזי.

לסאבווי של ניו יורק יש 472 תחנות שברובן אפשר לקנות ולנטעין כרטיס

רק בטלפון אנדרואיד עם NFC אפשר להטעין את הרב קו.

לפי דעתי לא יותר מ 5% מהטלפונים שיש לציבור יש להם את זה.

באמת אתה חושב לבקש מהציבור לעשות התקנות במחשב של אביזרים חיצוניים בשביל להטעין את הרב קו?

הכרטיסים של כל החברות תואמים לגמרי וההתחשבנות נעשת ע"י מסלקה משותפת.

אפשר להזמין ולשלם על טעינה ברבקו אונליין לכל כרטיס, ולממש אותה באמצעות כספונט או מכשיר תומך

מי שמתעקש יכול להזמין כרטיס רב קו אישי בתוספת דמי משלוח

https://ravkavonline.co.il/he/ravkav-issue-request/order-ravkav-online

פורסם

אגב, אם יש כאן סטודנטים והתחב"צ בסביבתם יעיל אני ממליץ לעבור לתחב"צ, כי המחירים בדיחה (טובה).

אני משלם על גוש דן צפון מורחב, שמאפשר לנסוע בכל מקום בין חדרה לגוש דן בכל כלי תחבורה שאני רוצה סביבות ה-150 שקלים לחודש.

עבור 40 נסיעות בחודש (חמישה ימים בשבוע, פעמיים ביום, לרוב יותר, אבל נניח פעמיים), זה יוצא בערך 4 שקלים לנסיעה, כולל בינעירוניות.

אם סופרים נסיעות שלי תכל'ס זה יוצא אפילו פחות, אבל זה רק המקרה שלי שלא מעיד על הכלל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא הבנתי למה שהנהג לא ינפיק כרטיס בעמדה ויקבל מזומן? האוטובוס גם ככה לא זז לשום מקום.

יש רב קו - אין תחבורה ציבורית

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי

• תוכן חדש...