Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדק בצלחת בלם - האם תקין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני אף פעם לא ראיתי איך מיצרים צלחות בלימה, אם מיצרים אותה דרך שיחול או יציקה או עיבוד שבבי.

אם חישול או עיבוד שבבי: יתכן שזו שריטה בזמן היצוק של הברזל (ובעבר ראיתי דברים כאלה).

אם זו יציקה, המצב יותר גרוע: כי זו לא שריטה, אלא סדק שיכול להתפתח גם לתוך הצלחת.

בעיקרון, אפשר לפרק את הצלחת, לשלוח לבדיקה לא הורסת ולראות את גודל הסדק. אני לא מאמין שחברה מסוימת תעשה את זה. לכן, אני הייתי מבקש להחליף את הצלחת, זה הבטיחות של הנוסעים ברכב.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
תיקון לשוני
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת קשה לשפוט לפי התמונה אבל כעקרון שיש סדק בצלחת, בטח באורך הזה, זה אומר החלפה של הצלחות בילום, בשני הצדדים כמובן.

פורסם

לפי התמונה הסדק נראה ממש סימטרי ומשורטט,

תוסיפו את העובדה שהוא מדווח על תמונה דומה בצד במקביל (אני מניח בדיוק מהצד השני של הצלחת)

תראו את החלק העליון של הסדק.. יש שם חצי עיגול סימטרי לחלוטין.

זה נראה כאילו הצלחת בנויה משלד כנראה ממתכת קשה יותר ואז יוצקים על השלד מתכת רכה יותר.

אני מהמר שהצלחת כבר 1 מ"מ מתחת לעובי המינימלי שלה.

ואם מדובר בצלחת קידמית עם צלעות קירור, אז יכול להיות שהצלעות יצוקות מחומר אחר וחודרות לצלחת עד לעומק מסויים.

גם לקבל חוזק מצד אחד וגם לקבל צלחות עם פחות רעש ושיגמרו מהר יותר

פורסם
נחרטה לפני כ 10 אלף ק"מ.

המשפט הזה לא מתאים לתמונה... בתמונה יש צלחת עם מדרגה שאפשר לשבת ולנדד את הרגליים.

צלחת אחרי חריטה מורידים לה את המדרגה.

איך העובד הצליח להוריד כל כך הרבה חומר מהצלחת ב 10 אלף ק"מ?

ירד את ירידות סדום ב42 מעלות בניוטרל?

או נסע עם בלם יד משוך ?

פורסם

יכול להיות רפידות בלם מחומר חיכוך קשה שגמרו את הצלחת . חוסכים בקטן מבזבזים בגדול ( זה מבלי לקחת בחשבון סכנה בטיחותית)

פורסם (נערך)

אני אגיד לך מה מוזר לי בתמונה הזו: סדק בד"כ, מהניסיון שלי האישית עם חלקים ממתכת, הם נעים בצורה ישירה. בנוסף יש כאן 2 סדקים די קרובים או 2 שריטות. שריטה יכולה להיות גם בזמן החריטה. טעויות כאלה לדעתי קורות. אם באמת יש שריטה מחריטה, למה באמצע השריטה, השריטה מתפצלת לשנים? אולי בכל זאת התקלה הזו נוצרה עוד ביצור?

עריכה:

מצאתי מספר תמונות של סדקים אמיתיים והשוותי בין התמונות. קשה לי להגיד שיש בוודאות סדק. סדק רואים בבירור קו ישר שעובר. בתמונה שהעלתה, רואים מקטעים שרצים מלמעה למטה, ובאמצע ענפים.

אם חברת הליסינג לא מוכנה בתוקף להחליף את הצלחות, לעשות שיעשו חריטה כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם
אני אף פעם לא ראיתי איך מיצרים צלחות בלימה, אם מיצרים אותה דרך שיחול או יציקה או עיבוד שבבי.

אם חישול או עיבוד שבבי: יתכן שזו שריטה בזמן היצוק של הברזל (ובעבר ראיתי דברים כאלה).

אם זו יציקה, המצב יותר גרוע: כי זו לא שריטה, אלא סדק שיכול להתפתח גם לתוך הצלחת.

בעיקרון, אפשר לפרק את הצלחת, לשלוח לבדיקה לא הורסת ולראות את גודל הסדק. אני לא מאמין שחברה מסוימת תעשה את זה. לכן, אני הייתי מבקש להחליף את הצלחת, זה הבטיחות של הנוסעים ברכב.

ייצור המוני של צלחות נעשה מיצקת ברזל אפורה ולאחר מכן עיבוד שבבי.

איזה כייף לי :)

פורסם

קשה להגיד בלי למדוד, אבל לדעתי הצלחת הגיעה למינימום עובי שלה וכתוצאה הופיע ה"סדק" הזה.

כרגע זה לא נראה קריטי ולא מסוכן, במיוחד שמדובר בצלחת אחורית, אבל הצלחת לקראת הסוף שלה.

פורסם

נתקלתי בסדקים מסוג אלה בצלחות מתוצרת סין, לרוב אני מגלה 4 סדקים כמו בתמונה כאילו שהצלחת בנויה מ4 חתיכות(4 רבעי צלחת) שריתכו אותם יחד.

סדק כזה נראה מסוכן מאוד, בוודאי שבמאמץ יתר לבלמים הסדק יתרחב והצלחת עלולה להשבר.

בוודאי שלא תקין. מעניין מי מאשר להמשיך ליסוע כך ברכב.

פורסם
במידה והתכוונת לפירמה סינית או

privat label של יבואן חלפים מקומי תוצרת סין גם עם יבואן רכב כדוגמת צ'מפיון בחר לשווק אותה, "פשוט: לך תדע ממה היא מורכבת"

קצת צחקתי, אבל בתאכלס התכוונתי למחשבה - זה בצורה של צלחת, זה ממתכת - זאת צלחת. ממה מורכבת הסגסוגת ואיך הגיעו לצורה הזאת זה לא משנה. לפעמים אני חושב שגם לא אכפת להם למה זה מיועד.

תוכל לראות דוגמא בפירוק איזשהו מכשיר סיני אפילו לרכב - אינוך פיק קטן במעגל חשמלי, גם אם המכשיר רועד וזה ישתחרר בהמשך, כרגע לפחות זה מולחם ועובד, או כבל דק מידי שמוביל מתח גבוה מידי, העיקר שיוביל מתח.

היה גם סיפור עם חלב וחומר רעיל, לא? העיקר שזה בטעם של חלב וזה נשמר.

זה קורה שם כל כך הרבה. זה לא רק בסין, אבל נראה שזה כרגע הכי נפוץ אצלהם בגלל כמות הייצור. אבל יש שם גם דברים טובים כמו בכל מקום (במקרה או לא), כמו שאמרת שצריך לדעת מה לבחור...

ט.ל.ח

פורסם

אם יש ספק אין ספק.. הצלחת לא נראת טוב , ויש חשש לכשל בהפתעה בהמשך.

ירידה ארוכה.. נסיעה לירושלים ובלימות.. הצלחת תתחמם ואפשרות לכשל בצלחת.

במצב הנ"ל - לא הייתי לוקח את הסיכון, ואפילו מחליף בעצמי - ואח"כ דורש את התשלום.

הודע לחברת הליסינג - כי צריך להחליף את הצלחות נקודה..

אתה חושש לסכן את בני המשפחה, או לפגוע חלילה באנשים אחרים.

ואם אתם בכל זאת טוענים כי הצלחת תקינה - בבקשה לרשום זאת בכתב, וכי האחריות עלייכם..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...