Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדק בצלחת בלם - האם תקין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תשובה הנדסית תקנית - סדק הוא פגיעה קשה בהומוגניות הגוף ולכן התכונות הפיזיקליות הידועות של החלק המכני לא ניתנות לחיזוי האם אכן יעמדו בציפיות.

מכיוון שמדובר בחלק הומוגני - דיסקת פלדה אחידה (לא מורכבת משכבות ו/או חומרים שונים כמו בלוקים-טיח-צבע בקיר), הסדק מראה כשל קריטי של הרכיב.

מעניין ממה זה נגרם, לא זוכר שראיתי דבר כזה...

מניסיון של הרבה שנים בעיבוד שבבי, חריטה לא גורמת לדברים כאלה.

שריטות, פגיעות ויזואליות, מעיכות - יכול להיות. סדקים בחריטה ישרה? לא.

עריכה:

נזכרתי שפעם ראיתי שפעולת השחזה עם אופן יהלום רחב ושחוק גורמת לסדקים.

עריכה אחרונה על ידי shaharper

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

הערה קטנה: לעיתים כשמוסך מבצע "חריטה" לצלחות, בעצם הוא מוסר את הצלחות לבית מלאכה, ומקבל במקומן צלחות אחרות, חרוטות. ולכן, אם בטיפול קודם הצלחות "נחרטו", הן לא בהכרח הצלחות המקוריות של הרכב.

:turn-l:
פורסם

במקרה הזה- מדובר במוסך בעל מחרטה במקום.

ובצלחות המקוריות של הרכב שסומנו.

הצלחות כבר מזמן הוחלפו , השרשור עלה כדי לקבל כמה חוות דעת.

חברת הליסינג הסכימה מהר מדי להרכיב זוג צלחות מקוריות- ופה חשדתי... ;)

פורסם
במקרה הזה- מדובר במוסך בעל מחרטה במקום.

ובצלחות המקוריות של הרכב שסומנו.

הצלחות כבר מזמן הוחלפו , השרשור עלה כדי לקבל כמה חוות דעת.

חברת הליסינג הסכימה מהר מדי להרכיב זוג צלחות מקוריות- ופה חשדתי... ;)

טוב שהחליפו,

וסדק בצלחת - מהר לזרוק את הצלחות מה שיותר כי אין לדעת מתי הסדק יתרחב ויהיה לשבר שלם.

קובי

:-)

פורסם
כמעט כל צלחות הבלם מיוצרות בסין,

פשוט בתי היציקה מזהמים את הסביבה ובאירופה לבתי היציקה נמאס לקבל קנסות.

כדי לבחור מותג איכותי יצרן OEM ולא שמות לא מוכרים לדוגמה privat label (אפילו יבואן רכב כגון צ'מפיון מוכרים צלחות Private Label שמוסכים מומחים לפולקסווגן לא מעזים להתקרב אליהם )

יש הבדל בין זיהום שעושה בית יציקה בסין, או חברה מערבית שפתחה שם מפעל בשל תקני סביבה מגוחכים ולבין מוצר שמסכן את חיי המשתמשים בו.

עם הגדלת מרווחי הטיפולים (להערכתי הלא מבוססת כדי לחסוך לחברות ליסינג התעסקות וכ''א וגם כסף), המשמעות שכל רכיב צריך להחזיק מעמד כ30אלף קמ או שנה. רכבי ליסינג לעיתים קרובות עושים למעלה מ30אלף בשנה.

נתקלתי בסדקים מסוג אלה בצלחות מתוצרת סין, לרוב אני מגלה 4 סדקים כמו בתמונה כאילו שהצלחת בנויה מ4 חתיכות(4 רבעי צלחת) שריתכו אותם יחד.

סדק כזה נראה מסוכן מאוד, בוודאי שבמאמץ יתר לבלמים הסדק יתרחב והצלחת עלולה להשבר.

בוודאי שלא תקין. מעניין מי מאשר להמשיך ליסוע כך ברכב.

נשמע סביר. סדק שמתפתח בחלק אחיד לא יתחיל בצורה עגולה. להיפך, עיגול זה צורה שגורמת לזוויות קהות יותר מה שגורם להפחתת ריכוז מאמצים מקומי.

בנוסף, שני סדקים שמתפתחים במקביל במרחק קצר מאוד (כמעט) לא יתכנו פיזיקלית בחלק אחיד.

לרוב, הכשל מתחיל מבחוץ עקב מומנט מוגבר שם, מה שמתאים למקרה הנ''ל.

אין לי מושג אם החלק אכן מיוצר מארבעה חלקים שרותכו, או ששני הצדדים יוצרו בנפרד ולאחר מכן ''חוברו'' זה לזה ע''י שימוש בטמפ גבוהה מאוד והכשל הוא בממשק החיבור, ואנחנו רואים את צורת ממשק החיבור.

תמונות חתך צד של איזור הכשל ושל איזור תקין אחר זהה יעזרו.

השורה התחתונה, זה לא כשל סטנדרטי והחלק לא יוצר באופן מקובל בתעשייה כנראה. הייתי מאוד שמח לדעת מי היצרן ולדעתי זה דורש תלונה למשרד התחבורה. לדעתי עליך לבצע בדיקה מדגמית של מספר רכבים בחברה, לשקול לשלוח מכתב אזהרה ליבואן ולסמכות משפטית נוספת בחברתך, עם דרישה להחלפה מיידית.

חבר'ה עזבו את חברת הליסינג -הם לא בעיה.

עזבו פתרונות, עזבו רעיונות .

Ba323f - קלעת בול!

תודה לכולם.

אז זה יבואן מורשה? רכב מקורי? חלק חלופי??

פורסם

כפי שכבר אמרתי .... בלי להתנשא.מה לעשות אני יודע - ולא מדובר בצי שלי.מדובר בלקוח עם ליסינג פרטי בחברה שלא עובדת מולי - שם כנראה מרשים לעצמם יותר מדי.מקווה מאוד שעשו את זה ביוזמה טבעית ולא עקב איומים שלי.לא אוהב לאיים.

פורסם

הכותרת - בעניין: סדק בצלחת בלם - האם תקין?

היי,

צלחת בלם מתחילה לפתח סדק. לטענת חברת הליסינג תקין.

מה דעתכם?

,,,,

תודה מראש.

.. בפתיחה שאלתה האם הסדק תקין? .

וכי חברת הליסינג לא רוצה להחליף - לכן התשובות שלנו יותר התמקדו, בסיכון בכך וכי זה לא תקין.

ו כדי לקבל ניתוח מדוע הבעיה הופיעה - המידע בתחילה, לא היה ברור במלואו.

ותמונות מזויות נוספות, היו גם עוזרות.

בדיוק כמו לשאול על צמיג חסר אוויר - ולהראות תמונה אחת.

ולהוסיף - כי חברת הליסינג מסרבת לטפל בבעיה.

אבל - בתמונה לא רואים את שפת החישוק השבורה, מהצד..:wink: השלישי, המחזיקה ת'צמיג.

ברור כי -התשובות שלנו יתמקדו יותר בסיכון, להמשיך לנסוע עם צמיג חסר אוויר ..

ועכשיו..

אנו עזרנו ככל-יכולתנו.. עשינו מאמצים לעזור במידע שיש לנו.

עכשיו תורך - לעזור במידע.. שאצלך ואצל החבר - כדי שנדע להיזהר.

אפשר לרשום - איך החבר שלח תמונה וסיפר לך, כי ראה ברכב S , המתוחזק בחברה X.

צלחות בלמים של חברת AAB , עם הבעיה הזו.

זה מה שהחבר ראה.. ואני בספק, ולא כל-כך מאמין כי זה אפשרי - ומסקרנות לדעת, פתחתי את הדיון.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ממש לא אייל.

השאלה פשוטה - ונתתי קונטרה מהצד השני.

אני זיהיתי את הסדק ברכב שלא תחת תחזוקה שלי.

מכרה מהעבודה החליטה להתייעץ אתי עקב חשש לתחזוקה לקויה ברכב ליסינג של בעלה.

שאלה פשוטה- תשובה פשוטה.

לא הבנתי את המשפטים האחרונים - משעמם לי והעליתי תמונה לצורך דיון?

לא צריך להפוך כל דיון לפילוסופי ומעמיק, ע"ע תשובות של חברים בעלי מקצוע בדיון זה.

קצר וקולע.

פורסם
לא מבין.

אם היא כבר עברה חריטה ועכשיו היא מפתחת סדקים, יכול להיות שהיא עשתה את שלה וצריך להחליף אותה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...