Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

כשאתם מחליפים פילטר שמן אתם ממלאים אותו קצת בשמן?..

ראיתי סרטונים שאנשים עושים את זה האם זה חובה .?.

אתמול ביצעתי טיפול לרכב וחוץ מלשמן את הגומיה עם האצבע (למרות שמרגיש שהגומיה כבר משומנת בגריז)

העברתי את האצבע עליה

אבל לא שפכתי שמן אל תוך הפילטר, למה זה נחוץ?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שקורה בהחלפת שמן לא שונה בהרבה ממה שקורה כשמכבים את המנוע,אלא אם במסנן יש שסתום אל חזור.

בכ"מ - אם אין הוראה מפורשת זה זניח ומלכלך ומסבך את ההחלפה באופן דיי מיותר כי התועלת מזה זניחה.

פורסם

עשיתי פעם ניסוי פשוט :

החלפתי שמן ופילטר באופן רגיל. לאחר התנעה מייד נשמע צפצוף אזהרה והודעה בצג:" לחץ שמן מנוע אינו מספיק" ולקח לנורית האדומה של לחץ שמן מנוע כ - 2 שניות בערך להכבות.

בפעם הבאה מילאתי בפילטר השמן כ-200 מ"ל לפני ההרכבה ואז הנעתי. כלל לא נשמע צפצוץ אזהרה והודעה בצג לא נראתה. נורית שמן המנוע האדומה כבתה תוך פחות משנייה.

האם בפעם ראשונה נגרם נזק מסויים/בלאי מוגבר למנוע? קשה לדעת אבל אין ספק שבפרוצדורה השנייה המנוע קיבל שימון מספיק מהר יותר. להזיק זה בטח לא יכול.

פורסם

תלוי איך הפילטר יושב בזווית, אם יש אפשרות מומלץ זה לא מזיק. לא ראיתי שום מוסך שממלא שמן בפילטר, מה שכן ראיתי, מדליקים את הרכב 5 שניות מכבים, מדליקים 10 שניות מכבים, מניעים וסע.

פורסם

1. אם הפילטר נמצא בתחתית וניתן להבריג אותו עם הראש למעלה בזווית ישרה - מלא אותו בשמן עד אשר הוא מלא והשמן לא נספג יותר אל תוך הקפלי נייר

2. אם הפילטר נמצא בחלקו העליון של המנוע ויושב עם ראש ההברגה למטה - אין מה לנסות למלא שמן בתוכו

כן יש הבדלים כאשר ממלאים את הפילטר בשמן ובמידה והוא למטה ומתברג בצורה קלה ונוחה = יתרון וכדאי מאוד לעשות זאת וחלק כאן כבר ציינו את הנושא איך ולמה.

כשאין ברירה וכך היצרן תכנן את מיקום הפילטר שלא מאפשר מילוי שלו בשמן, לא ממלאים וחיים עם זה בשלום.

לדוגמא, קיבולת השמן של הפילטר שלי היא 0.4 ליטר שמן (לא מעט) והזווית אצלי ישרה ולכן, אני ממלא 0.4 ליטר בשמן, הכל נספג, הוא מלא ואני מבריג אותו.

הבדל משמעותי כאשר יש לך 5.5 ליטר שמן ושומעים את ההבדלים בהתנעות כאשר הפילטר מלא וכאשר הוא ריק, גם אני עשיתי את הניסויים הללו.

שוב, אין סיבה שלא למלא אם יש את האפשרות וזה לא מלכלך או גוזל זמן מיותר.

פורסם

לניסויים שמתבצעים בצורה מדעית לפי חוש השמיעה לא בהכרח יש אחיזה במציאות,כי אם באמת זה היה "כדאי מאוד",סביר שהייתה הוראה כזו ובתי המסננים היו מיוצרים בזווית בהתאמה כך שזה יהיה אפשרי לביצוע.

בפועל זוויות המסננים מיוצרות בזוויות דיי רנדומליות.

מנוע קר עושה את סיבוביו הריאשונים כמעט ללא שמן (מהשמן או מציפוי השמן שנשאר שם בפעם האחרונה שהמנוע עצר) גם כאשר המסנן כבר מלא.

לגבי הזמן לא נתווכח אבל לעניין הלכלוך - קשה לעבוד עם שמן בצורה נקייה,איך שלא תסובב את הדברים.

פורסם

על האריזה של הפילטר המקורי של פורד פוקוס/מונדאו דור קודם 2.0 ליטר יש הנחיה מפורשת למלא שמן בפילטר לפני ההרכבה - פעולה מס' 2 בתרשים. הפילטר מותקן במאונך עם הפתח כלפי מעלה.

בכל צורת התקנה אחרת זה לא רלוונטי.

rps20180717_235621.jpeg

פורסם

בוקי, אני חושב שבתרשים מס' 2, זה 'תזכורת' לשמן את ה O רינג שעל הפילטר לפני ההתקנה.

על האריזה של הפילטר המקורי של פורד פוקוס/מונדאו דור קודם 2.0 ליטר יש הנחיה מפורשת למלא שמן בפילטר לפני ההרכבה - פעולה מס' 2 בתרשים. הפילטר מותקן במאונך עם הפתח כלפי מעלה.

בכל צורת התקנה אחרת זה לא רלוונטי. [ATTACH]507130[/ATTACH]

פורסם

בכל צורת התקנה אחרת זה לא רלוונטי. [ATTACH]507130[/ATTACH]

לא יודע, לי זה נראה כמו הוראה לשמן את הגומיה של הפילטר - ניתן לראות את ההדגשה.

עריכה: הקדימו אותי בדקה.

פורסם

גם במנועי אקובוסט 2.0 ליטר הפילטר מותקן במאונך ולא קיימת הנחייה למלא את הפילטר בשמן לפני ההתקנה.

הציור מצביע על שימון האטם ולא על מילוי מכיוון שהציור הזה מקובל גם אצל הרבה ייצרנים ועל כול פילטר תוצרת MAN הוא קיים.

006.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

שאלה..

האם בזמן מילוי שמן השמן אינו עובר דרך הפילטר?

שאלה למרק, בפולקסוואגן ג'טה 2011 מנוע 1.6 מנג'ר אחרי טיפול בפתיחת סוויץ לפני התנעה הנורית שמן נכבת לאחר שנייה ואני מדגיש לפני התנעה..

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם

ללא קשר לשאר הדברים, אני מחליף שמן כאשר אני קודם כל אני מתניע את הרכב ונותן לו לרוץ דקה-שתיים.

כך, השמן חמים ומן הסתם עד שאסיים את ההחלפה, המנוע משומן היטב ואין לו מצב שהוא מתחיל לעבוד על יבש לגמריי, פשוט לא יכול להיות.

עדיין, היות והפילטר שלי מוכנס בצורה שבה אין לכלוך, אני ממלא אותו ב 0.4 ליטר ואז אני ממלא במנוע 5 ליטר בדיוק וכך למעשה, אני מקבל את ה 5.4 ליטר שמן שאני צריך וכן, ההבדלים בהתנעה ניכרים בממש שניות הראשונות אבל שוב, זה לא באמת הופך עולמות ואין הנחייה שכזאת באמת לכן, אני לא מתרגש.

הכי פשוט זה אדם שמחליף שמן, מן הסתם יכול להריץ את המנוע 1-2 דקות גם כדי לחמם קצת את השמן וגם לדאוג שהמנוע יהיה משומן קודם לכן ובכך, אין שום בעיה למלא או לא, לא בעיה כלל.

פורסם

תמיד כדאי לרוקן שמן אחרי שהמנוע עבד כמה דקות, שמן חם מתנקז יותר טוב.

מכל המכוניות שהיו לי, פורד פוקוס 2.0 זה האוטו היחיד עם פילטר שמן אנכי שמאפשר מילוי שמן לפני ההרכבה. ברוב המכוניות הפילטר מותקן בזווית כזאת או אחרת, מה שהופך את עיניין המילוי ללא רלוונטי.

בפולקסוואגן ג'טה 2011 מנוע 1.6 מנג'ר אחרי טיפול בפתיחת סוויץ לפני התנעה הנורית שמן נכבת לאחר שנייה ואני מדגיש לפני התנעה..

מכיר את זה ממכוניות אחרות, מצב תקין. קריאה של נתון לחץ שמן מתבצעת רק כשהמנוע עובד.

בהתחלה הנורה נדלקת לבדיקה.

• תוכן חדש...