Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שרשור על איך מנעת הןצאה גדולה, ופריגי הביא כאן מקרים של איך המוסך התנהג בחוסר מקצועיות, אני חושב שיש הבדל...

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אנא הסבר ופרט את הסיבה למשפט שכתבת.

את המשפט הזה שמעתי לפני המון שנים מאדם חכם שעבד במכונאות לפרנסתו. בתחילה לא כל כך הבנתי את כוונתו, אבל נער הייתי וגם זקנתי ועם השנים נתקלתי אישית בתופעות הבאות במוסכים. לפני שאתחיל לכתוב את הרשימה אציין שכל הדוגמאות האלה התרחשו במוסכים מורשי יבואן:

1. מוסכים שלא מחזירים את כל החלקים שפירקו כי "לא צריך את זה, תסמוך עלי".

2. מוסכים שמחליפים חלק אבל לא משתמשים בכל החלקים שמגיעים איתו, עיין ערך 1.

3. מוסכים ששוכחים לבצע טיפול הכרחי לרכב, כמו בסיפור שקרה לאמא שלי.

4. מוסכים ששוכחים לסגור פקקים ומשחררים את הרכב עם פקק מילוי נוזלים פתוח, למשל.

5. מוסכים שמרכיבים חלקים בצורה לא נכונה וגורמים להם נזק בלתי הפיך, למשל מוסך שהרכיב לא נכון כיסוי פנימי של מכסה מנוע וגרם לו להחרך ולמעשה ולההרס לגמרי. למרבה המזל הרחתי את זה בזמן וכך נמנע נזק גדול למנוע.

6. מוסכים בהם נגרם נזק לרכב עקב תאונה בתוך המוסך, עובד ששרט את הרכב בטעות או מרח גריז על הריפוד.

7. מוסך בו שכחו את הרכב מונע למשך כמה שעות בזמן טיפול והרסו את המנוע (זאת הדוגמה היחידה שלא קרתה לי אישית אלא לחבר מאוד טוב שלי. הוא הצליח להשיג צילום של הארוע ופנה לאיגוד המוסכים לבוררות אבל כמובן הפסיד).

עם השנים הגעתי למסקנה שהדרך הכי זולה עבורי היא לקחת חצי יום חופש ולעמוד ליד הרכב בזמן שמטפלים בו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

עם השנים הגעתי למסקנה שהדרך הכי זולה עבורי היא לקחת חצי יום חופש ולעמוד ליד הרכב בזמן שמטפלים בו.

אני לא יודע מה ההתמצאות הטכנית שלך,אבל באותו הזמן היית יכול לעשות את זה לבד ולחסוך.

פורסם
:)

- עלות רכישת מנוף שכזה מאי ביי היא 70 ש"ח וזמן ההתקנה שלי יהיה כ-5 דקות.

הרכב אני מבין עדיין לא תוקן, נכון?

2. חובה תמיד לבדוק מה עשו בטיפול. זכור: המקום בו הרכב מתקלקל הכי הרבה זה המוסך.

כמובן זה משפט בדוי וגם קצת בזוי.

הרכב הכי הרבה מתקלקל בעצמו בכל מקום בו הוא נמצא ולזה תגידו תודה ליצרני הרכב ומהנדסים שלהם "שמתגלחים" על הלקוחות עם מוצרים חדשים וטכנולוגיות חדשות.

אחרי זה מתקלקל פשוט בגלל הזנחה.

במקום האחרון זה במוסכים ונותני השירות במוסך.

פורסם
זה שרשור על איך מנעת הןצאה גדולה, ופריגי הביא כאן מקרים של איך המוסך התנהג בחוסר מקצועיות, אני חושב שיש הבדל...

נכון אלי, לא רציתי להכנס לזה אבל מרק10 ביקש הבהרה למשפט של שוגיפלקס ולכן הגבתי, לצערי המשפט מסתבר כנכון לא פעם.

פורסם

זה כמו משפט פיתגורס, הוא נכון כשזה משולש ישר זווית ולא על שום צורה או גוף אחר.

לאיציק (itziks) אגיד שאם עדיין לא תקנת את הרכב אז אתה רותם את העגלה לפני הסוס.

שלא בסוף יסתבר לך שהמוסך יודע דבר או שניים ומה ששבר את המנוף זה תקלה פנימית בתוך היחידת מיזוג.

אם יש לך אפשר גישה לציר, בדוק שהוא מסתובב חלק, כנ"ל לפעולת המנוע סרוו, בדוק שהיא תקינה ולינארית.

פורסם

אם הוא ראה שהמנגנון שאחראי על בורר יציאות האוויר שבור, גם ככה הוא יזדקק להחלפה, וסביר להניח שזה אכן החלק התקול.

פורסם
זה כמו משפט פיתגורס, הוא נכון כשזה משולש ישר זווית ולא על שום צורה או גוף אחר.

לאיציק (itziks) אגיד שאם עדיין לא תקנת את הרכב אז אתה רותם את העגלה לפני הסוס.

שלא בסוף יסתבר לך שהמוסך יודע דבר או שניים ומה ששבר את המנוף זה תקלה פנימית בתוך היחידת מיזוג.

אם יש לך אפשר גישה לציר, בדוק שהוא מסתובב חלק, כנ"ל לפעולת המנוע סרוו, בדוק שהיא תקינה ולינארית.

מנגנון התריס אכן רץ חלק, המנוע עצמו תקין ועם התנגדות טובה. זה כנראה כשל בייצור של המנוף המקורי מאחר ויש עוד כמה בעלי פיאסטה בעולם עם אותה תקלה, שהחליפו את המנוף ופתרו את הבעיה.

גם אם המוסך היה מחליף את כל המערכת ב-3500₪ עדיין, החלקים שהוא היה מרכיב היו גם הם מקוריים, כולל המנוף הבעייתי, מה שלא בטוח שהיה מקטין את הסיכוי לתקלה חוזרת.

פורסם

לקנות חלפים לבד לפי התקן בחנויות חלפים ולהביא אותם למוסך כללי כשמדובר בטיפולים שגרתיים ולא במשהו שדורש דיאגנוסטיקה מעמיקה (כל הטיפולים השוטפים שמגיעים בק"מ מסוים - אם זה פילטרים\שמנים\טיימינג\בלמים), יכול לחסוך הרבה מאוד כסף יחסית למוסך יבואן.

אני לדוגמא קניתי את כל החלפים לפני שנה לטיפול שוטף + טיימינג ומשאבת מים למנוע NFU ב 800 ש"ח (שזה כלל פילטר שמן סיטרואן A1109 מקורי, שמן מנוע יורול 5W40, נוזל קירור PRO הכחול של פז'ו סיטרואן, מסנן אויר מקורי, קיט טיימניג GATES, משאבת מים ספרדית, פלאגים BOSCH) והלכתי למוסך כללי עלה 500 ש"ח עבודה.

כשביקשתי הצעות מחיר הכי זול שקיבלתי היה 1800 ש"ח לפני מע"מ על כל הסיפור במוסכים כלליים עד 2200 ש"ח לפני מע"מ במורשה, וכל ההצעות היו עם חלפים נחותים ממה שקניתי עצמאית. מסקנה להפעיל את השכל חוסך לא מעט כסף!

פורסם

פורד פיאסטה 2014 כיסוי וו גרירה אחורי, באנגליה 27 פאונד פלוס 10 משלוח,זה אומר בערך 178 ש"ח,חלק מקורי.

בארץ לא פחות מ1129 ש"ח לחלק מקורי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ויטו 2009 הרכב נכנס לתקלה מעשן וקושי בהנעה

מוסך מרצדס אשדוד אמר כנראה האקטואטור החשמלי של הטורבו תקול עלותו כ 6000 מובנה עם הטורבו לפני עבודה

אחרי כמה זמן של פירוק צינורות האוויר בחנייה נמצא שEGR נשבר ריתוך שלו חזרה והכל חזר לעבוד כשורה

IMG-20161001-WA0001.jpg20160802_095128.jpg

פורסם (נערך)

לפני מספר שנים (היה לי VW בורה.)

הבג'ז לא נפתח בנעילה החשמלית. רק עם סיבוב מפתח.

לא ננעל חשמלית ולא נפתח.

הלכתי למוסך קבלתי הצעת מחיר על החלפת חלק של 700 שקל + עבודה + תגיד תודה יצאת בזול.

החלפת כל מנגנון הנעילה של הבג'ז. תקלה שלא ניתן לתקן. ! (לפי המוסך. מורשה VW)

הלכתי הביתה פירקתי לבד את הכיסוי. ובדקתי. נשבר פלסטיק באורך של ס"מ

התפקיד שלו. להעביר את הנעילה מהיחידה החשמלית למנעול הידני.

חלק פלסטיק קטן. מסכן. שלהחליף אותו, לוקח פחות מדקה.

לקחתי חלק דומה ששיך למכונית על שלט ניטרו (החלק עולה בערך 40 סנט בחו"ל ) בערך שקל וחצי כולל משלוח

הרכבה 2 דקות. סגירה של הכיסוי עוד דקה. והחלק עבד כ 8 שנים לפחות. עד שהבורה הלכה לעולמה

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
ויטו 2009 הרכב נכנס לתקלה מעשן וקושי בהנעה

מוסך מרצדס אשדוד אמר כנראה האקטואטור החשמלי של הטורבו תקול עלותו כ 6000 מובנה עם הטורבו לפני עבודה

אחרי כמה זמן של פירוק צינורות האוויר בחנייה נמצא שEGR נשבר ריתוך שלו חזרה והכל חזר לעבוד כשורה

[ATTACH=CONFIG]506981[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]506982[/ATTACH]

אהלן,

איפה התיקון בתמונה?

פורסם

כאשר קניתי את הרכב, הרכב יצא מטיפול (מוסך מורשה יבואן). עשיתי סיבוב, וכל השמן נשפך על הכביש. הגעתי למוסך שאבא שלי טיפל וראה שבורג באגן השמן היה פתוח.

המוסך השני הסתכל על היסטוריה טיפולים וקבע שצריך לעשות טיימינג לרכב. החליף, אבל לא החליף את רצועות האביזרים. שנה לאחר מכן הייתי צריך להחליף.

מוסך שלישי, הרגשתי שהילוכים לא נכנסים כמו שצריך. הלכתי למוסך עם שלט ענק "מומחה בגירים", קבע שאין שמן וצריך להחליף שמן ופילטר. המוסכניק שם שמן לא בתקן הנכון. הבעיה לא נפתרה והמליץ לשים תוסף גיר. הבעיה של הגיר נפתרה ע"י פגישה של כנופית הטיפולים השוטפים, כאשר הציגו לי את השמן הגיר הדרוש לרכב.

ראיתי שהעבודה של החלפת שמן ופילטר לא קשה, וקניתי כלים בסיסים. ראיתי איך עושים טיפול לרכב, קראתי את ספר הרכב ומשטר הטיפולים.

יש כאן מדריכים נוספים שמעבר שאני לומד ומישם על הרכב.

חלקים ביטחותים שצריכים החלפה נעשת ע"י המוסך שאני מקבל המלצות עליו. כן, יש מוסכים כאלו, אך קשה למצוא. בנוסף, בפעם האחרונה שמוסכניק ראה את הרכב, הוא קבע שהרכב במצב טוב מאוד. כנראה שאני יודע מה שאני עושה.

בשורה התחתונה, החסכון הוא בקנית חלפים דרך האינטרט וביצוע העבודה עצמאית. הדרך הזו גורמת לי לסיפוק לאחזקת הרכב.

נכון, הדרך שלי היא לא מתאימה לכולם, אך זו אני מעדיף את הדרך עבור הרכב שלי.

• תוכן חדש...