Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב ניסן לארגו,

גיר התחיל לעשות בעיות והילוכים לא נכנסו כמו שצריך, נכנסתי למוסך שאני עובד איתו כבר עשר שנים, הבעל הבית והפועל בדקו את הרכב וטענו שהלך הגיר, רוצים 3000 שח להחליף גיר, החלטתי להכניס את הרכב למוסך אחר צמוד אליו שיבדוק גם, מסתבר שהכיר תקין ויש רק בעיה בכבלים של הגיר, החליף כבלים , עלה 800 של וסע לשלום...

מאותו יום רגלי לא דרכה במוסך הקודם, ונהיה לקוח חדש למוסך השכן...

כשהתקשרתי למוסך הקבוע וסיפרתי לו את הסיפור אז תשובתו היתה : שמע יכול להיות אבל לא הייתי מחליף לך את הגיר סתם...

איזה תשובה לעניין

Golf 1.6 DSG 2009

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על קצה המזלג...

פונטו שהתחממה והגיעה למוסך, עשה סיבוב..בדק כל מה שיכל וקבע חד משמעית שהלך ראש מנוע ויאללה תכינו תכיס. חבר ששמע על זה התעקש שהפונטו הזו תגיע אליי לבדיקה. הגיעה, והבעיה ניפתרה על ידי ניקוז אויר והיה אויר בשפע במערכת הקירור. הפונטו הזו עדיין חייה ובועטת עד היום כבר מאז שנה פלוס.

אני לט יודע אם הטעויות האלה אצל מוסכים ניגרמות בגלל חוסר מקצועיות או בגלל פזיזות וחוסר סבלנות להתעמק בבעיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סיפורים על מחירי חלפים מונפצים בישראל שבאיביי עולים גרושים יש בשפע בפורום. מחסן של צ'מפיון ניסה למכור לי פנס משומש בודד של גולף דור שני 500 שקל כשבסוף רכשתי זוג חדשים ב200.

אבל על אבחנה מקצועית טובה עדיף לפעמים לשלם מחיר מלא ולהימנע מהוצאה גדולה ולא מתוכננת בעתיד. הבעיה של אנשים זה שאם מכונאי א' אומר לעשות תיקון שעולה 1000 ש"ח ומכונאי ב' אומר להוסיף תוסף ב20 ש"ח או לנתק איזה חיישן והבעיה לכאורה נעלמת, בן אדם שלא מבין כלום במכונאות רכב אוטומטית יחשוב שמכונאי א' רמאי שניסה "לעשוק" אותו, ולא בצדק.

לא שאני מתכוון לאחד הכותבים פה כי הסיפורים של כולם נשמעים אמינים ולא חסרים במחוזותינו מכונאים שלא יודעים לעבוד, לא משנה כמה מפואר השלט בכניסה למוסך וכמה יועצי שירות בחולצות מכופתרות מטיילים שם. פשוט צריך לזכור שלא תמיד זול=טוב וצריך להפעיל קצת את הראש ולברר באינטרנט לפני שמחליטים על פתרון כזה או אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מנגנון התריס אכן רץ חלק, המנוע עצמו תקין ועם התנגדות טובה. זה כנראה כשל בייצור של המנוף המקורי מאחר ויש עוד כמה בעלי פיאסטה בעולם עם אותה תקלה, שהחליפו את המנוף ופתרו את הבעיה.

גם אם המוסך היה מחליף את כל המערכת ב-3500₪ עדיין, החלקים שהוא היה מרכיב היו גם הם מקוריים, כולל המנוף הבעייתי, מה שלא בטוח שהיה מקטין את הסיכוי לתקלה חוזרת.

דבר אתנו אחרי שפתרת את התקלה ואז יהיו לנו מסקנות.

פורסם

בס"ד

ספויילר: הולך להיות ארוך...

אחה"צ מחכה להוציא את הילדה מהגן, הילד השני מחכה איתי ברכב.

איכשהו הילד מנסה להניע את הרכב (כשהוא מונע כבר) ואז נשמע הרעש המחליא של מתכת במתכת..

מאז כל לחיצה על הגז עם האצה גוררת רעש של גריסה.

הולך למורשה, מתאר את הבעיה, מגיע יועץ שירות+מכונאי, אחד מהנהן לשני עם "אתה חושב מה שאני חושב", פס"ד: פחית בין הגיר למנוע שבורה (עד היום אין לי מושג למה התכוון המשורר).

פועל יוצא: פירוק/הרכבה של הגיר 2500 ש"ח + החלפה של הפחית= 3500 ש"ח טבין ותקילין.

אחינו הפעיל קצת שכל ישר, הרמתי טלפון ליוסי מגבע (כן... הפיג'ו האלמותית) אמר יש אפשרות לגלות מה מצב הפחית ע"י פירוק הסטרטר.

מגיע לגבע (ועל הדרך מבהיל עוברים ושבים עם הרעש...), משמיע להם, וישר יוסי אומר לי זה לא הפחית.

פירוק הסטרטר גילה שהמוביל שלו היה "רץ" חופשי והיה פוגע בגלגל התנופה.

העלות: 850 ש"ח, סטרטר חדש.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

הגיר המהולל של ניסאן ג'וק התקלקל לאחר 30000 ק"מ לחברה לעבודה של אשתי .

לרוע המזל זה קרה לאחר סיום האחריות.

המורשה רצה 11000 עבור התיקון ולאחר שיידעתי אותה שמדובר בתקלה סדרתית המחיר ירד ל3000

פורסם
אני אתן סיפור לא שלי אלא של מישהי שעזרתי לה.

מדובר במאזדה 3 דור שני.

לפני יותר מחצי שנה פנתה אלי מישהי שאמרה שהבעיה שלה ברכב זה שבהנעות קרות אם המזגן דולק הרכב נכבה בעמידה. הייתה לה גם נורת check engine.

3 מוסכים מורשי מאזדה! אמרו לה שהיא צריכה להחליף מצערת קומפלט במחירים של 2000 עד 3000 שח פלוס מע"מ.

הבעיה נפתרה בעזרת ספריי קרבורטור ב 15 שח ונייר סופג של ניקול (6 ב 10 במבצע) . בוצע ניקוי יסודי למצערת. התקלה נעלמה כלא הייתה עד היום.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

לשם ההוגנות אציין שקרה לי במאזדה 3 דור ראשון מקרה דומה עם check engine שנדלק מדי פעם , מוסכים שטפלתי בהם לא ידעו או לא רצו להתמודד , המוסך המורשה "עד רעננה" ניקה מצערת במחיר הוגן מאוד של 161 שקל והבעייה נעלמה

פורסם

היה לי רכב רנו סניק שנת 99.

יום אחד החלה תופעה, שבלחיצה חזקה על הבלמים ההגה בורח שמאלה.

ההבחנה של 2 מוסכים הייתה, כי ככל הנראה המשאבת בלם בגלגל ימין לא תקינה, אבל צריך להחליף זוג. בנוסף, אם לא יפתור את הבעיה צריך להחליף גם משאבת בלם מרכזית.

העלות: 2,000₪. לציין שהרכב היה שווה בשעתו כולה 3,000₪.

מפה לשם סיפרתי לחבר את זה, לקח אותי למכונאי אחר בכפר ליד הבית, עשה סיבוב על הרכב 2 דקות העלה את הרכב לליפט, הראה לי חופש במשולש. הנזק 400₪.

מאז הרכב נסע פיקס (לא כולל תקלות נוספות שצצו כבר אחרי כמה ימים, לא כולל מע''מ, טל"ח. בכל זאת רנו).

פורסם (נערך)

נאזן: מיקרה שהמוסך חסך לי:

מוסך יבואן שמשון יהוד.

גרנדה פונטו 2007, בוקר אחד מנסה להניע ויש רק רעש נקישה מתכתי ומקבל את ההודעה שהכי מפחידה בעלי גיר רובוטי"גיר לא זמין"!.

הרכב ניגרר ולאחר בדיקות של המוסך נאמר לי שנימצא שאחד החיישנים(הפוטנציומרים) של הרובוט מלוכלך ומלא בשמן והוא גרם לתקלה, מחיר לחיישן חדש מעל 2000 שקל(בחול מקורי סביב ה200 אאל"ט יש מידע בדיונים שניפתחו), הציע לי לנסות לנקות ולירואת אם הבעיה תחזור אבל הוא לא יכול להבטיח, אכן ניקה ומאז כבר כמה שנים טובות ב"ה הכל סבבה, כל החוויה ניגמרה בכמה מאות בודדות של שקלים(עקב כל הסריקות לתקלות ובדיקות ליומים במוסך שהבעיה ניפתרה) במקום אלפים(מחירים מדוייקים יש בדיונים שפתחתי).

מיקרים שחסכתי לעצמי:

משאבה רובוטית לגיר בעלת פחמים פשוטים כמו למנועים אחרים מונעי BRUSHED.

עשיתי החלפה יזומה לאחר מציאת מדריכים ברשת בשנת 2012 אאל"ט ואכן הפחמים היו ליקראת הסוף, מחיר פחמים חדשים כמה שקלים + 2 שעות עבודה כי זה פעם ראשונה ואין כלים מתאימים, מאז עד היום ברוך השם וכניראה ליקראת שנה הבאה אחליף שוב(כבר אז קניתי לשתי החלפות).

במידה והייתי ניתקע עם הבעיה, במוסך אז משאבה חדשה עלתה כמה אלפים טובים ושיפוץ מחצית(גם מעל 1500+).

עוד תקלה מהרובוט - לרוב בעת ההנעה בבוקר ושילוב גיר ללא המתנה הייתי מקבל הודעה שהגיר לא זמין והייתי צריך לחכות סביב ה2 דקות ורק אז לשלב ואפשר היה ליסוע, במוסך זה לא עניין פשוט לדעת מה הגורם כי לא מיתעסקים עם הרובוטים והרכיבים שלהם, לרוב או מחליפים את המוח או קומפלט תלוי מה התקלה, גם סיפור של כמה אלפים טובים.

מקריאה ברשת על ניפלאות הSelespeed נאמר שיש להחליף את הצובר לחץ פעם בכמה שנים כי צובר ישן יכול ליגרות להמון בעיות של נזילות וכו', בקיצור המערכת של הרובוט עם המשאבה והצובר זה כמו רצועות טיימינג, דורשת החלפה פעם ב.. רק שפיאט לא ממש מציינים זאת ומעדיפים תחזוקת שבר בנושא.

ביקשתי מהמוסך שיחליף לי למרות שהוא לא מאמין שזה הגורם, אבל הם כבר מכירים אותי הרבה שנים אז החליפו לי וניראה לי זה היה סביב ה1000 שקל וקצת כולל עבודה, ברוך השם מאז הגיר הרגיש כמו חדש כבר כמה שנים טובות.

בקיצור חסכתי לעצמי הרבה אלפים טובים ביזכות המידע ברשת מניסיון קודם של אנשים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
על קצה המזלג...

פונטו שהתחממה והגיעה למוסך, עשה סיבוב..בדק כל מה שיכל וקבע חד משמעית שהלך ראש מנוע ויאללה תכינו תכיס. חבר ששמע על זה התעקש שהפונטו הזו תגיע אליי לבדיקה. הגיעה, והבעיה ניפתרה על ידי ניקוז אויר והיה אויר בשפע במערכת הקירור. הפונטו הזו עדיין חייה ובועטת עד היום כבר מאז שנה פלוס.

אני לט יודע אם הטעויות האלה אצל מוסכים ניגרמות בגלל חוסר מקצועיות או בגלל פזיזות וחוסר סבלנות להתעמק בבעיה.

תן לי רק לתקן ולהוסיף משהו קטן - לא בוצע סיבוב על האוטו, כל האבחון בוצע כשהרכב בתוך המוסך עם מכסה מנוע פתוח ולקח בערך 5 דקות עד שהגיעה בקשה לבעלת הרכב לשלם מחיר התחלתי של 3500 ש"ח כדי להתחיל לעבוד כי המנוע גמור בעקבות ההתחממות וצריך לשפץ אותו.

משם הרכב כבר הגיע אליך לאבחון וטיפול ואני מקווה שאתה זוכר את תוצאות הקומפרסיה שהמנוע הראה...

פורסם

יש לי עוד משהו על קצה הכפית:

מאזדה לאנטיס מידי פעם בסיבוב ההגה ל 2 הכיוונים היו נישמעות חריקות מאיזור הגלגלים. הרעש היה מופיע לפעמים גם לאחר שעה של נסיעה. לאחר ביקור של בעל הרכב בכמה מוסכים רצו להחליף לו מא ועד ת את כל מערכת ההיגוי באלפי שקלים. הבחור יצר איתי קשר, הגיע..לאחר סיבוב לא קצר בכלל ומישחק רב עם ההגה הרעשים החליטו להופיע. מייד אובחנו תפוחי הגה שגרמו לרעשים אלה וב 80 שח זוג תפוחים ניפתרה הבעיה לחלוטין!

פורסם

פוקוס 2003 - אחלה רכב, אבל:

היתה תקלה עם נעילה מרכזית. ה"מוח" של הנעילה המרכזית ברכב הוא חלק ממחשב המנוע. כמה מתקינים שהייתי אצלם טענו שהמוח נשרף. אממה, אם המוח היה נשרף כנראה לא הייתי יכול להניע, כי לא היה מחשב מנוע. רצו 2800 ש"ח על מחשב חדש.

שיחה קצרה לחבר - שלח לי קיט נעילה מרכזית (150 ש"ח) והדריך אותי איך להתקין. הרכב נסע "כמו חדש" עד שנמכר.

עוד מנפלאות הפוקוס:

נדלקו נורות מנוע וגיר יחד. התקלה? סולנויד A תקול. שיחה זריזה לכמה מכוני גירים (ואחד שממש מומלץ כאן בפורום) כולם אומרים שיפוץ/החלפה - עלות של בין 1500 ל-4000 ש"ח לגיר קומפלט.

שיחה זריזה למאור30 היקר - החלפה של הסולנויד (200 ש"ח, איביי, מקורי) יחד עם החלפת שמן גיר (160 ש"ח ל-4 ליטרים טריים) סידרו את הגיר לגמרי, עבר כחדש לגמרי, עד שנמכר הרכב.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

בעקבות שאלה באחד מפורומי הרכב על בעיית בלמים (בלימה גרועה ודוושת בלם "קשה") בטויוטה קרינה ובהמשך לתשובתי הראשונית שם, להלן תכתובת שלי עם בעלת הרכב וכדי לא לבייש את המוסך הזה הסתרתי פרטים מזהים:

רפי שלום,

מדובר על טויוטה קרינה, שנת 97, מנוע 2000 סמ"ק. אני מXXX. מטפלת באוטו במוסך XXX המורשה לטויוטה.

תודה על תשובתך העיניינית והמקצועית.

נילי

לנילי שלום רב,

מוסך זה נחשב למוסך טוב ולדעתי כדאי לך, ראשית, לחזור אליהם כדי שיבדקו שוב את תלונתך ונא הסבי תשומת ליבם שאולי יש בעייה בבוסטר הבלמים.

אם הם לא ימצאו דבר, אז כדאי לפנות למוסך אחר, אבל איני מכיר מישהוא מתאים בXXX.

רפי

תודה על העזרה. בעקבות תשובתך המקצועית, בעלי לקח את האוטו למוסך ודרש מהם לשלוח את הבוסטר לבדיקה. זה קצת מעצבן שלא מתייחסים לדעתי המקצועית (כנראה בגלל שאני אשה) אבל זה אף פעם לא הפריע לי ללכת עם התחושות שלי שמוכיחות לי שוב ושוב שאני צודקת גם בתחום כזה שנחשב גברי לגמרי.

מקווה שזה יפתר ואני אוכל להסיע את הילדים שלי בשקט. עשית מצווה.

שוב תודה.

נילי

לנילי שלום רב,

מה התוצאות והממצאים?.

בברכה - רפי לין

רפי שלום,

תודה רבה על ההתייחסות.

בנוגע לתוצאות, כמובן שצדקת וזה היה הבוסטר.

היה כעס גדול וויכוח במוסך. אני כעסתי בעיקר על זה שאחרי שהחליף חלקים שלא היה צריך, חייב אותי בסכום מטורף של 4000 ש"ח ולמרות שטענתי והתעקשתי שהבעיה לא נפתרה, הוא שכנע אותי שהכל בראש שלי ושלח אותי לכביש עם רכב שהבלמים שלו לא תקינים.

אחרי שהחליף לי בוסטר דרש על התיקון עוד 2000 שקלים. מזל שבדקנו לפני זה באינטרנט וראינו כמה עולה בוסטר משופץ. בסוף שילמנו לו 800 ש"ח.

הוא לא הודה שטעה, לא התנצל והיה מגעיל באופן כללי.

נראה לי שצריך להתלונן במשרד התחבורה או משהו כזה, לך תדע כמה רכבים לא תקינים יש על הכבישים. שערוריה.

לכן אני חייבת לך תודה גדולה, בזכותך חזרתי אליו והתעקשתי שיקשיב לי.

נילי

ברצוני להעיר שבמקצועי אני חשמלאי רכב ומזגניסט רכב ולא מכונאי (אם כי יש לי ידע גם במכונאות)

וזה מקומם שמוסך שאמור להיות מקצועי התנהל ברשלנות מקצועית וטכנית חמורה שגם לא פתרה הבעייה

וגם גרם ללקוחה לשלם המון כסף (4000 ש"ח) לשווא.

אני שמח שהצלחתי, מרחוק דרך המסך והמקלדת, לאבחן במדויק את מקור הבעייה ולעזור לבעלת המכונית.

כל זה היה בחודש יוני שנת 2009.

בברכה - רפי לין

רפי שלום,

פורסם (נערך)

לפני כחודשיים הנעתי את הרכב ביום שישי בצהריים, הדלקתי את המזגן ולפתע החל רעש ממש חזק עם רטט נלווה בתוך כל חלל הרכב, הרעש התחזק עם העלאת מהירות המאוורר, ואף הפסיק לגמרי במהירות מאוורר הנמוכה ביותר.

חששתי לגרוע מכל, מותו בטרם עת של המפוח.

התחלתי לחפש מחירים באיביי וכו', לאט לאט הבנתי שהמפוח יעלה לי סביב ה1000 ש"ח אבל העבודה עצמה כוללת פירוק מלא של הדש, ונעזוב לרגע את מה שידעתי שאקבל אחרי הרכבתו מחדש, המחיר כעת טיפס לסביבות ה3500 שקלים כולל עבודה, הצעת מחיר ממרכז השירות עצמו (אין לי תלונות יותר מידי על המחיר, זוהי עבודת פרך).

כמובן שלא הסכמתי, ולקחתי לעצמי זמן למחקר הבעיה, שכן ברוב הגדול של המקרים, גם ללא קשר ישיר לרכב, אני מוצא את הבעיה ואת הפתרון בעצמי, ובעזרת ידיים טובות גם פותר בעצמי.

החלטתי להתחיל בפירוק תא הכפפות על מנת להציץ ולראות את המפוח עצמו, כך אוכל לוודא שאכן הוא שבור, או שמשהו נתפס בו.

תוך כדי אקט אקרובטי שקשה להסביר במילים הצלחתי להשחיל את הטלפון ולצלם ממש את המפוח עצמו מסתובב לו. התריס שרואים בסרטון נפתח, הוא התריס שאחראי לסירקולציה חיצונית\פנימית:

https://photos.app.goo.gl/SNDV7dEhWLkaGIn32

הנחתי שהמפוח תקין ולא שבור לאחר שראיתי אותו בשלמותו, אבל זה עדיין לא סיפק אותי, והרעש עדיין המשיך.

בדיעבד נזכרתי שתוך כדי פירוק תא הכפפות, ראיתי כמה ניירות אשר ממש זלגו מהתא אל הכלוב אשר עוטף את הפתח שדרכו צילמתי את המפוח, מה שגרם לי עוד יותר לחשוב ששום דבר לא נשבר, ופשוט משהו נפל לתוך המפוח ומסתובב ממש מהר, אך בכל זאת לא ראיתי שם כלום ומאלצתי להרכיב בחזרה את תא הכפות ולוותר לאותו הרגע..

לאחר שסגרתי הכל, התיישבתי לי בתא הנהג, מעט מיואש ואמרתי לעצמי "ניסיון אחרון, אני יושב פה ומדליק את המזגן על העוצמה החזקה ביותר, אולי יהיה לי מזל" ואז, זה קרה:

בסרטון דקה 02:42 (אוזניות חובה) -

[video=youtube_share;LZu7N66cde8]

זה מה שעף עלי - אפון יחיד של משקפי rayban בנות 40 שנה (תוקנו מאז ועדיין שמורות במצב טוב :) )

qz3RP-gC6MuWRb9pv4zQAIOOF5dTvSFs9BWYP7JomiVXGiEn_8Mua7E6  o_Wvh9VzmccmMKKfPo68GvwIXcOzQkj0Ao3GuibVgoVBYRPo0R  _fxh11nAFhP_OSWrm--ZAj-js2JO7E40P8CZQrFklBN1l0ak7YQ0Xv7Yf6uAj-9jWT9HT2BPuXA9_DI3ruB-DnHNFZfRiXqf1yKcU7adD5YiVWYpgQt63TN75WhFDoi4S_-zoBQyQNQ9Z7hZK30ylapX5BeIq2fzC64_p7ohgsT3tYlTDZAny  O5klfF45XUdO8Zn5Izr2zdMd6o_vukdgpdA1cfCTDWnv4ShJwg  RpUbhq6piNX4ybOvVFjUEXTSHRxiSnvwCPxDzhWb6RieupDZaQ  mx2hHCvUgoGkdZg4meDQKwRyUiQNaKMh1SH0LhaGcCRBd2BQZx  ZdBc5I63sS7Yi3woFUAoVh82AshdIWlKYE-u3M_04y0xVFmqKCr9Hf0wUmjBo-_x9cPFslfGTwoTf2Oj8Qo7kgR3JDtroDka3YbFvjwFMwIsxKz-Cam6IjkOJMmby-4Gx5cvt3wwZlWH5GsZX_TdLVJc43nSGZfvvcnO1ZePqXQPI7JX  miR=w711-h947-no

עריכה אחרונה על ידי omricn

• תוכן חדש...