Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהרים טובים

אז עברו להם 10 חודשים וכ22.000 ק"מ בחברתה של רנו קליאו 2013 1.2 75 כ"ס.

הרכב נקנה מיד פרטית עם 63.000 ק"מ כמחליפה לפריוס ומתוך רצון לרכב מעט יותר מהנה לנהיגה ונוח יותר לתנועה עירונית.

הטוב:

עיצוב-ללא ספק הוא זה שהכריע את הכף בעת ההתלבטות המתחרה העיקרי היה פיג'ו 208 ובמחיר נמוך ב3 אלף הכף הוכרעה לטובת הרנו.

התנהגות-הרכב מהנה מאוד לנהיגה ובעל שלדה מתקשרת,בכל פעם שלקחתי איתו פניות חשבתי לעצמי שלו היו עוד 100 סוסים באורווה זה היה יכול להיות חוויה אחרת לחלוטין.

נוחות-בסה"כ המושבים היו נוחים מאוד כיאה לרכב ממוצא צרפתי והרכב היה מאובזר מאוד לקטגוריה(מולטימדיה,בקרת שיוט(מיותר לחלוטין).

הרע:

מנוע-75 כ"ס,קצת יותר מ9 קג"מ והילוכים נורא קצרים הם לא מתכון לתגובת מנוע זריזה.

בעיר(בייחוד במישור החוף) בסה"כ הרכב סיפק את העבודה ועם עבודה נכונה עם הילוכים אפילו היה זריז למדי בהאצות עירוניות.

אך בכל הקשור בנסיעה בין עירונית(קל וחומר לעיר הררית כגון ירושלים) בפירוש הרכב חלש ולא מספק.

כל עקיפה דרשה ממני לעשות תכנון מעמיק,המנוע עובד בטורים גבוהים ומוציא כל חשק לעשות עקיפה על מנת לא להביא אותו למחוזות של 5 סל"ד וצפונה.

צריכת דלק-שילוב של נסיעות לירושלים הילוכים קצרים ומנוע חלש הניבו ממוצע שנע בין 13-15 קמ"ל בנסיעה בין עירונית(כמעט ולא נוסע בעיר).

בהחלט נסבל אבל מרכב סופר מיני ידני ציפיתי ליותר,בטח אל מול הסחיבה שלו.

בסה"כ הרכב שירת אותי נאמנה וחוץ מ2 טיפולים תקופתיים לא נעשה לרכב שום דבר חריג,נמכר בעקבות רצון לעבור למשהו אוטומטי ובעיקר עוצמתי יותר לקרוזים ארוכים בבין עירוני.

בפירוש אחרי נסיעה בת שעה וחצי הייתי יוצא מותש מהרכב.

האם אני ממליץ אותו לאחרים?

במידה וזה רכב לנסיעות קצרות בתוך העיר בפירוש כן,סהכ עושה את העבודה ולא יותר מזה,קל וחומר במחירים בהם הוא נסחר כעת.

אבל למי שנדרש לעשות נסיעות בין עירוניות באופן קבוע,הייתי בהחלט ממליץ לקחת את הדגם הטורבו או לחפש דגם אחר.

הרכב הוחלף בסובארו B4 2010 שנקנתה יד ראשונה מנכה.

ללא ספק לא מתגעגע לרגע לסופר מיני שהייתה בראשותי והרכב מציג איכות נסיעה שונה לחלוטין כשהשוני הבולט הוא האחיזה המדהימה שהרכב מציג..

לפני שבחנתי את הסובארו הזאת הייתי משוכנע כי ההנעה הכפולה זה טרנד שיווקי גרידא.

טעיתי

בעוד זמן מה אעלה סיכום מלא

פורסם

תודה על הסיכום, כבעל קליאו 3 עם מנוע דומה מסכים לגבי ההערות שלך.

אני מקבל כ 1/16 בערך בבין עירוני הררי, בעיר אכן בסדר כי אפשר לנסוע בהילוך 3גם במהירות נמוכה אבל בכביש הררי מורגש מחסןר בכול במיוחד עם מזגן.

ה0.9 זה כבר עולם אחר לגמרי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בכמה נמכר רכב והאם הצלחת למכור מהר?

הרי ידוע שלצרפתיות הללו יש שוק קשה מאוד למצוא שלך עם ק"מ נמוך יחסית אז מקווה שהלך לך בסדר ולא הורדת את התחתונים על מנת להפטר מהרכב.

פורסם

לגבי ההערה הקודמת:

הבחור קנה רכב בן 4, כנראה מיד ראשונה ומכר כעבור 10 חודשים רכב בן 5, עם יד נוספת ועוד קצת ק"מ.

מהכתיבה נשמע שהבחור סך הכל מחובר לשוק, כך שאם הורדו התחתונים, הם הורדו במידה שווה ואף פחותה בעת המכירה (הבעלים הראשון הוא זה שנהנה מאחריות וסופג גם את מרבית ירידת הערך).

אם אין להם קונים, אז הוא קנה את הרכב מבעלות פרטית הכי מטופל שמצא עם ק"מ הכי נמוך ויכל לנהל בעת הקנייה משא ומתן.

שוכחים שלמטבע שני צדדים.

פורסם

הרכב נמכר בסופו של דבר ב21 אש"ח,מראש הורדתי נתח לא קטן מהמחירון כי היה לי רכב על הכוונת ואני מכיר את מצבו של השוק היום.

אם נוציא החוצה את הליצנים(טלפונים של"14 אלף בא לוקח")

דווקא היה ביקוש די ער לרכב וגם אחרי שמכרתי אותו עוד המשיכו לצלצל.

מה שבטוח זה שאחרי 3 מכוניות צרפתיות יותר אני לא קונה רכב מתוצרת זאת-הספיק.

פורסם

תודה על הסיכום, נשמע שהבעיה העיקרית היא שרכשת רכב שלא מותאם לצרכים שלך יותר מהכל.

למה גם נמנעת מלבצע עקיפות? נכון שהמנוע קצת מתאמץ אבל הוא מותאם לפעול גם בתחום הזה של ה 5 סל״ד אם צריך, במיוחד כשמדובר בעקיפה זמנית וחזרה לאחר מכן לתחום הסל״ד הרגיל.

וגם אני לא הבנתי איפה בדיוק הבעיה עם הצרפתיות לאור ההודעה שלך, הרכב שמר על אמינות והיה נוח ומהנה לנהיגה כדבריך, בנוגע לנתונים הטכניים והכח הדל שלו - זה כבר היה ידוע לך מראש ככה שאין פה בדיוק הפתעה וזה גם לא קשור להיות הרכב צרפתי, אז למה בדיוק לא תרכוש עוד רכב צרפתי?

פורסם

הרכב נקנה ב30 מיד ראשונה שטיפל במורשה(העלויות פשוט מופרחות).

לא פירטתי כל מיני דברים קטנים ומציקים שהיו לי ודרשו התעסקות(מנגנון דלתות שאחת לכמה זמן החליט להתפגר ועוד)

לא רציתי לאמץ את המנוע יותר מדי בעליות ארוכות משום שזה לא באמת היה מביא לתאוצה והרעש היה בלתי נסבל כבר.

פשוט תחושה שאתה סוחט את הדוושא ולא קורה כלום(עליות ים המלח,קסטל,עליה למשגב עם ועוד)

הסיבה שלא אחזור יותר לצרפתיות היא שבקטגוריה של רכבים להם אני זקוק כעת(משפחתית גדולה) אין באמת רכב שניתן לקחת לתקופה של 5 שנים עם ראש שקט.

ברכב הקודם שלי(בראבו) שטופל בצורה אובססיבית הגיר(ידני) החליט למות ב120 אלף קמ.

עוד גורם נוסף הוא קריסה בשווי הרכב(נכון שמר שוק לא פוסח גם על הטובות שביפניות אך עדיין).

אני מסתכל על אחותי שמחזיקה קורולה 05 מזה 7 שנים וחוץ מתחזוקה שוטפת מעולם לא ידעה צרות.

כמוכן חברים לעבודה בעלי מאזדות/הונדות שפרט לתחזוקה שוטפת(קפדנית ואיכותית) לא נתקעים בהפתעות מצד הרכב.

בדיעבד לו הייתי חוזר מס שנים אחורה הייתי רוכש סיוויק ידנית ומחזיק לאורך זמן.

פורסם
תודה על הסיכום, נשמע שהבעיה העיקרית היא שרכשת רכב שלא מותאם לצרכים שלך יותר מהכל.

למה גם נמנעת מלבצע עקיפות? נכון שהמנוע קצת מתאמץ אבל הוא מותאם לפעול גם בתחום הזה של ה 5 סל״ד אם צריך, במיוחד כשמדובר בעקיפה זמנית וחזרה לאחר מכן לתחום הסל״ד הרגיל.

וגם אני לא הבנתי איפה בדיוק הבעיה עם הצרפתיות לאור ההודעה שלך, הרכב שמר על אמינות והיה נוח ומהנה לנהיגה כדבריך, בנוגע לנתונים הטכניים והכח הדל שלו - זה כבר היה ידוע לך מראש ככה שאין פה בדיוק הפתעה וזה גם לא קשור להיות הרכב צרפתי, אז למה בדיוק לא תרכוש עוד רכב צרפתי?

אתה יודע כמה רעש מייצר המנוע הזה בכזה סל״ד?

וזה לא שהרכב טס בעקיפה.

Sent from my iPad using Tapatalk

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחזק את יוליאן

הגעתי למצב שבסופשים לפעמים לקחתי אטראג מהעבודה לנסיעות בין עירוניות ועל אף שזה רכב באמת כושל בכל היבט,הוא משמעותית עשה את העבודה בבין עירוני טוב יותר מהקליאו...

פורסם

מצחיק אבל לנו יש גם ספייס סטאר ואני מעדיף אותה לבין עירוני גם במיוחד אם זה שיוט בכביש 6.

פורסם

אם הקליאו הייתה נוסעת כמו הספייס סטאר(מבחינת תגובת מנוע) סביר להניח שלא הייתי מחליף בשנתיים הקרובות.

נכון שנספייס סטאר לא חורקת אספאלט אך בהחלט עושה את העבודה גם במהירויות שיוט בכביש 6.

אך העדרה של התנהגות כביש והיגוי,נוחות איכות חומרים ובעיקר בטיחות פאסיבית ואקטיבית-הם אלה שהורידו אותי אפילו מלשקול את הרכב

פורסם

מבחינת נוחות נסיעה בעיר לספייס דווקא יש יתרון לעומת הדור הרביעי של הקליאו שהוא קשיח יותר, קליאו 3 נוחה יותר.

אבל מבחינת בטיחות,התנהגות, מראה, מושבים,איכות הקליאו עדיפה ללא ספק.

פורסם

תודה על הסיכום.

נתון המומנט אכן עצוב, ושיא המומנט בכלל מגיע רק בסל״ד גבוה, אם קראתי נכון (4000~ סל״ד).

איפה קבור הכלב? במשפט ״כמעט ולא נוסע בעיר״. פשוט רכב לא מתאים לצרכים.

אני קצת מתקשה להבין מדוע מכונית חלשה מעייפת הרבה יותר ממכונית חזקה

דווקא בנסיעה בינעירונית, אבל זה תואם בול להתרשמות שלי. למה זה מעייף אותנו, בעצם?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למרות המנוע החלש, אני לא זוכר את הקליאו 3 כמכונית מעייפת לנהיגה. להפך, היא הייתה נוחה מאוד והתנהגה לא רע יחסית לסופר מיני סטנדרטית. ה-4 פחות נוחה, אך עדיין לא כזאת גרועה בעיניי.

מה שכן, המנוע מזעזע בעליות. גם אם תמשוך הילוכים לא תקבל תגובה רצינית, יש לי עכשיו רכב עם נתונים פושרים דומים לרנו, רק שהרכב שוקל 200 ק"ג פחות והמומנט מגיע ב-3000 סל"ד ולא ב-4200 סל"ד ~, ויחי ההבדל "הקטן", בקליאו בקושי הצלחתי לעלות את העליות מאילת (לא התחמם או משהו בסגנון חס וחלילה, פשוט חלש), הייתי צריך לנסוע מקטעים בלי מזגן כדי לסחוב בעליה. ברכב הנוכחי? שלושה מבוגרים, מטען, מזגן דלוק ולא הייתי צריך לעבור את ה-3500-4000 סל"ד בשום מקום.

לגביי צריכת הדלק בקליאו - בנסיעות כמו החזרה מאילת לבאר שבע יצא לי משהו כמו 1:16. זה לא רע. צריכה של 1:14-1:15 הייתי מקבל בנהיגה משולבת של 50/50 כולל כביש 6.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...