Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המתן למומחה הפורום.

לי התקינו בחדרההשינה לפני שנה - שנתיים תדיראן Tosot (בביקור בסין התברר לי ש-Tosot הוא מותג של Midea), דומני "1.25 כ"ס") - שקט ומצנן היטב. כמובן שלא מספיק ותיק כדי להתייחס לאמינות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באת משמיים עם הנושא הזה.

מצטרף לשרשור. 2 חדרים כל אחד 9-11 מ"ר ועוד מזגן 2 כ"ס לסלון.

איזה עדיף? תדיראן? אלקטרה? ללכת על הכי זול כי כולם מיוצרים באותו מפעל בסין?

תדיראן עולה ב30-40% יותר מטורנדו נגיד. האם שווה את ההפרש?

אם כן איזה דגמים? מחפש מזגן פשוט שקט ואמין.

פורסם

אין כזה דבר טורנדו, תדיראן או אלקטרה. כולן חברות מדבקה שרוכשות מיצרנים סיניים. הן רוכשות מיצרנים סיניים כגון: מידאה, גרי, צ'יגו. לי באופן אישי יש טורנדו טופ 11A שרכשתי לפני חודשיים, מקרר בקלות חדר בגודל 10 מ"ר. נכון לעכשיו, אני מאד מרוצה, הוא שקט וחסכוני. אני מאד רגיש לרעש ואני מצליח לישון כשהוא פועל ברקע בלי שום בעיה.

לדעתי, כדאי לך לרכוש את המזגן שמגיע עם האחריות הכי ארוכה, רק תוודא שאין אותיות קטנות ושאתה רוכש ממשווק מורשה. טורנדו למיטב ידעתי עדיין מעניקה אחריות מלאה ל- 7 שנים על סדרת הטופ, תדיראן ואלקטרה מעניקות אחריות בסיסית של שנה + אפשרות הרחבה לעוד שנתיים בעבור עוד כמה מאות שקלים.

לדעתי האחריות הקצרה שמעניקות אלקטרה ותדיראן היא דיל ברייקר.

אני מניח שאלקטרה ותדיראן יצאו במבצעים בקיץ שבמהלכם יעניקו אחריות יותר ארוכה כדי להתמודד עם התחרות מצד טורנדו. בקיץ של שנה שעברה למשל, תדיראן ואלקטרה העניקו אחריות של 7 שנות על סדרות מסויימות, המבצעים שלהם נגמרו מהר מאוד.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם (נערך)

מזגן קונים בקיץ!!!

כמובן אם יש אפשרות להמתין, כי כל הספקים יוצאים במבצעים מאוד חזקים להעיף סחורות.

מה שכן שמבחינת התקנה יהיה יותר קשה להשיג מתקין.

לי אישית יש בבית תדיראן מלפני שנתיים, נתקלתי בשרות שלהם ואני חייב לציין שהשירות שלהם היה יוצא דופן לצד החיובי.

לדעתי גם המזגנים שלהם באיכות גבוהה מאוד.

מה שכן ש תדיראן יעלה ככל הנראה הכי הרבה מבין הקבוצה הנ"ל.

אל תקנה אינוונטר, אין צורך בגודל הנ"ל,

אל תקנה חברה שאתה לא מכיר, ולא יודע מה השירות שהם נותנים.

תקנה או

תדיראן

או אלקטרה

או טורנדו

זה חברות שמתמכות במכירת מזגנים ובמתן שירות. ובגלל זה, אם תהיה לך בעיה בעתיד תקבל שירות.

אחריות זה נקודה הכי חשובה בקניה שלך לדעתי, כמה שיותר, יותר טוב.

אבל יש פה בעיה כי מבצעי אחריות מורחבת יש בדרך כלל רק בעונה.

יש עוד מלא מותגים בחוץ למזגנים ואתה תתקל בשמות כמו tcl, Bloomberg family ועוד רבים. צריך להבין שהפער במזגנים בדרך מסתכם ב כמה מאות בודדים גג בגדלים הללו, ולא שווה לחסוך במוצר שאתה משקיע כל כך הרבה בהתקנה שלו, וקונה לשנים רבות.

בגלל זה אני ממליץ לקנות מחברה ידוע.

תעשה סקר שוק באזור שלך, ואם יש אצלך מקום שמוכר למתקינים, לך לשם!

עריכה אחרונה על ידי timur2008

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אני כן ממליץ על אינוורטר.

בגלל אופן הפעולה הייחודי לו, גם בחימום הוא נעים ורציף, וגם בקירור, הוא לא מקפיא בלילה ומפסיק לעבוד ושוב מתחיל כמו מזגן רגיל, אלא מוציא אוויר צונן בצורה רציפה. חוץ מזה, הוא שקט בטירוף.

לי יש 2 כאלו בחדרים קטנים של תדיראן ומרוצה מאוד, גם מהשרות. הייתה לי בעיה שמקורה הייתה בהתקנה, באו וסידרו ללא עלות.

ליאור.

פורסם (נערך)

מזגני אינוורטר יותר יקרים בקניה ובשרות.

לא בטוח שבהפעלה בחדרים תצליח לחסוך איתם בחשמל, מה שכן לאינוורטר יתרונות משלו.

החיסרון זה העלות שלהם, ועלות התחזוקה בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי timur2008

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

לא הזכרתי מילה על חיסכון, לא זה השיקול בחדר קטן. השקט וצורת העבודה הנעימה יותר הם השיקול העיקרי.

פורסם

התדיראן שהזכרתי קודם שקט לגמרי, ואם אני לוחץ על כפתור P:לילה" גם נורות הבקרה כבות והסימן היחי שהוא פועל הוא הקרירות בחדר.

המזגן היה יחסית יקר - אבז זה בגלל צנרת ארוכה מהרגיל שהיה צורך להוריד 2 קומות מהגג.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רוצים להתקין 2 מזגנים בחדרים בגודל הנ"ל,

איזה דגם מומלץ מבחינת איכות, מחיר ואחריות?

כל מזגן של כל חברה יעשה את העבודה, וכמו שאמרו ההבדלים מתרכזים ב:שירות (זמינות חלפים, מערך שירות של החברה וכד'), עיצוב, פונקציות ועד כמה המזגן שקט.

הדגמים הזולים מתחילים מאיזור 1350-1400 (רילקס-אלקטרה, אמקור-תדיראן, פמלי, טורנדו וכד') והיקרים נושקים ל 1800-2000 ש"ח (פלטינום-אלקטרה, אלפא + אלפא אקספרט של תדיראן וכמובן מגוון רחב של דגמי אינוורטר שנמכרים בין 1800 ל 2300 שח בממוצע [הערכה גסה] ואף יותר).

לא סתם החברות הגדולות קונות מכל היצרנים מסין - אמינות המזגנים שלהם טובה מאוד (!) ואין לנו אפשרות לייצר בייצור מקומי מזגנים שיעמדו באותה הרמה ובאותו המחיר.

ברגע ששחקן אחד נכנס לשוק עם מזגנים מסין ומפיל את מחיר השוק, אין ברירה אלא גם לאחרים ליישר קו.

המציאות הראתה לכולם שהשד לא כזה נורא ואפילו הופתעו לראות שכמות התקלות יורדת עם המעבר למזגנים הסיניים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פונקציות ועיצוב פחות מעניינים אותי, כן שיהיה שקט ושירות טוב במידת הצורך.

האחריות הארוכה של טורנדו (7 שנים) באמת מפתה ביחס לאחרים,

השאלה אם המוצר יותר נחות מאלקטרה ותדיראן? אני לא מתכוון להוסיף 200 שקלים כדי להאריך אחריות.

איזו עוצמה צריך לגודל כזה של חדרים? אני רואה 11A,14A,17A,125,140...

ההבדלים במחיר הם לא גדולים ואני לא מחפש לחסוך כמה מאות שקלים, אז מעדיף להתכוונן לדגמים מוכחים.

אולי אתה יכול לתת כמה דגמים ספציפיים (חברה והספק) שכדאי להתמקד בהם?

תודה.

פורסם

מטר רבוע אחד צריך כ 600BTU לקירור, ואם מדובר בבית בלי בידוד או מקום עם הרבה חלונות - אז לוקחים מקדם ביטחון היסטרי (בוא נזרוק לאויר - 800-900BTU למ"ר).

מכך אפשר להסיק שכל מזגן 1 כ"ס שנותן תפוקת קירור של 9000BTU יהיה אוברקיל מטורף לחדר של 10 מ"ר בבניה מודרנית חדשה (בידוד טוב) ויהיה מצויין גם לבית ישן מאוד עם בידוד שלא קיים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מזגן אולי קונים בקיץ. אבל מתקינים בחורף.

נכון שכולם חברות "מדבקה". אבל יש פחות תלונות על תדריאן.

יש את הדגם הזה של אמקור A10.

https://www.lastprice.co.il/%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%9F-%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99-Amcor/AMCOR-Amcor-10A

מדובר במזגן שנקרא פעם תדיראן A10 שהיה מזגן מעולה, אמין עם המון ניסיון.

תדיראן פשוט שינו לו את השם לאמקור ותימחרו אותו במחיר אטרקטיבי.

פורסם

יש לי 3 מזגנים מסדרה A של תדיראן, אם כי שניים מהם יותר גדולים (סד"ג של 2-3 כ"ס, לא זוכר את הפרטים הטכניים המדוייקים). שקטים, מצננים ומחממים יטב, ועדכה (4.5 שנים) ללא תקלות.

פורסם
מזגן אולי קונים בקיץ. אבל מתקינים בחורף.

נכון שכולם חברות "מדבקה". אבל יש פחות תלונות על תדריאן.

יש את הדגם הזה של אמקור A10.

https://www.lastprice.co.il/%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%9F-%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99-Amcor/AMCOR-Amcor-10A

מדובר במזגן שנקרא פעם תדיראן A10 שהיה מזגן מעולה, אמין עם המון ניסיון.

תדיראן פשוט שינו לו את השם לאמקור ותימחרו אותו במחיר אטרקטיבי.

בשנים האחרונות כל החברות הגדולות מציעות מוצרי LOW COST בשביל להתחרות בכל החברות הקטנות\קיקיוניות.

לאלקטרה היה\יש את ה: COOLAIR, RELAX, GO וכד'.

לתדיראן היה את ה "אמקור" שנראה זהה לגמרי ל 10i\10A

גם טורנדו בזמנו השיקה את ה SAGA ורק אח"כ המשיכה להשיק, לצד הדגמים ה"רגילים" של טורנדו, עוד מוצרים זולים שבאים להתחרות בסדרות היותר יקרות תחת השם של "טורנדו" ולא SAGA (שהיה בעצמו מותג של LOW COST ולא סידרה תחת השם של טורנדו).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...