Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

טויוטה קורולה 2012, אוטו'.

נוזל הקירור הקיים הוא מסוג SLLC וורוד.

הנוזל המקורי הוא יקר וכדי למלא פעם/פעמיים טיפה נוזל קירור בימי הקיץ החמים זה לא כדאי לדעתי.

האם יש נוזל תחליפי (לא מים!!!) באיכות סבירה שאפשר למלא כמה טיפות ממנו מדי פעם מבלי להפרד מ 240₪?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אתה מודע לזה שמערכת הקירור היא מערכת סגורה וגם בקיץ אתה לא אמור להוסיף נוזל קירור.

אם הנוזל יורד מתחת למפלס - יש לבדוק שאין נזילות.

בכל מקרה, אם מדובר בהוספת קטנה, למשל 200 מ"ל - אין בעיה להוסיף מים, הם במילא ידוללו עם הנוזל ולא אמור להגרם כל נזק. אם מדובר בהוספת ליטר - חייבים להוסיף נוזל קירור זהה וכדאי מאוד לא לערב נוזלים שונים שמכילים חומרים כימיים שונים.

פורסם (נערך)

היי,

אתה צודק בכך שאתה לא רוצה להוסיף מים רגילים.

תוכל להשתמש בנוזל קירור של ZEREX (מבית valvoline) מדגם ASIAN שמתאים לרכב שלך.

מצורף לינק לדוגמא

חשוב לציין שאין לנו שום קשר לחנות אליה מוביל הלינק שהוא לדוגמא ומחיפוש קליל ברשת.

:)

עריכה אחרונה על ידי autority.co.il
פורסם

ובהמשך למה שאוטוריטי כתבו לא מומלץ לערבב נזולים מסוגים שונים.

אם חסר מעט נוזל קירור אז עדיף להשלים את המפלס עם מים מזוקקים מאשר עם נוזל קירור אחר.

אם ממילא חשבת להחליף נוזל קירור - הנוזל הנ"ל של וולווליין מתאים לרכבך ומומלץ לבצע שטיפה עם מים נקיים למערכת טרם מזיגת הנוזל החדש.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אף אחד לא יודע מה בדיוק יש בנוזל המקורי sllc של טויוטה, חוץ ממהנדסי טויוטה והיצרנים שמייצרים עבורם את הנוזל. זה לא נוזל עם תקן ספציפי ולכן הדעה שלי היא ברכבים שבאו עם sllc להחליף לפי הוראות היצרן לאחר 10 שנים או 150 אלף, וההחלפה הבאה כל 5 שנים, לנוזל מקורי.

השלמות אם צריך רק עם הנוזל המקורי (בטיפולים בטויוטה משלימים ללא חיוב) או עם מים מזוקקים.

חבל לקחת את הסיכון בלדחוף חומר לא מתאים שתתחיל ריאקציה עם האלומיניום.

פורסם

נוזל הקירור של טויוטה די תואם לשאר נוזלי הקירור של הרכבים האסייתים, מאזדה הונדה יונדאי קאיה.

טויוטה לא מייצרת נוזלי קירור - חברות השמנים הגדולות מייצרות גם עבורה.

נוזל הקירור של ולוולין זירקס איסיין - מתאים למערכת הקירור בטויוטה.

ועבר אישורי מעבדה ותקינה, גם לעירבוב עם הנוזל אשר הגיע מקורי ברכב.

ולכן אפשר להשתמש בנוזל הנ"ל -

בדיונים קודמים בדקנו, והעלתי את מפרט ההתאמה שלו לתקני היצרנים.

במידה וחסר קצת נוזל קירור עד כ 0.5 ליטר - אפשר למלא מים מזוקקים, או מי מזגן נקיים.

או מי ברז רגילים, או מי ברז מורתחים, לקרר אותם ולמלא ללא המשקעים אשר בתחתית.

נוזל הקירור ברכב, מגיע מהיצרן, ביחס מהילה של 50% בסיס תוספים ו50% מים .

בישראל עקב הטמפרטורה אפשר יחס של כ 40% בסיס תוספים, ו 60% מים.

כך כי אפשר להשלים מים נקיים ומכל הסוגים.

במידה וחסר יותר מ 0.3 ליטר - יש בעיה של איבוד נוזל קירור, וצריך לבדוק את הסיבה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 23.8.2018 בשעה 19:56, פריג'י כתב:

אף אחד לא יודע מה בדיוק יש בנוזל המקורי sllc של טויוטה, חוץ ממהנדסי טויוטה והיצרנים שמייצרים עבורם את הנוזל. זה לא נוזל עם תקן ספציפי ולכן הדעה שלי היא ברכבים שבאו עם sllc להחליף לפי הוראות היצרן לאחר 10 שנים או 150 אלף, וההחלפה הבאה כל 5 שנים, לנוזל מקורי.

השלמות אם צריך רק עם הנוזל המקורי (בטיפולים בטויוטה משלימים ללא חיוב) או עם מים מזוקקים.

חבל לקחת את הסיכון בלדחוף חומר לא מתאים שתתחיל ריאקציה עם האלומיניום.

הייתי בטויוטה אס גל בילו ואמרו לי לי למרות שעשיתי 150 אלף הם ממליצים לא לגעת במים ולא להחליף ומאז עשיתי עוד 50 אלף ק"מ והם אומרים שיש אישור מהיצרן לא לגעת ואין עניין 

מצד שני טויוטה יחזקאל אומר להחליף מה אתם מציעים לעשות אני חושב גם שאין סיבה להחליף . אבל אשמח לשמוע

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...