Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת רשת על כבל קואקס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כמו שכתוב שכותרת, מעוניין להעביר רשת על גבי קואקס, אין לי כבל רשת בבית בין חדרים, וחשבתי להתלבש על התשתית של הקואקס שמושחלת כבר לחלק גדול מהחדרים.

הרעיון הוא להתנתק מהטלוויזיה של הוט ולהישאר רק עם האינטרנט והטלפון. וטלוויזיה נראה לי STING TV.

הבנתי שיש ממיר שנקרא MOCA שנותן ביצועים מעולים. הבעיה שהוא נורא יקר. מה שראיתי אחד עולה סביב 300 ש"ח.

בנוסף, הבנתי ש MOCA אומר שאפשר להעביר את האות רשת בנוסף לטלוויזיה שעוברת על הכבל, ויש ממיר יותר פשוט שנותן להעביר רשת אם לא עובר עליו אות כבלים. זה נכון? ואם כן, אז יהיה אפשר להעביר עליו אות כבלים בשביל האינטרנט והטלפון במקביל?

ובכלל, אני חייב ממיר כזה בכל מקום שבו אני ארצה יציאה של רשת מהקואקס? כלומר בכל חדר ממיר כזה? אם כן, זה יוצא יקר בטירוף.

יש למישהו נסיון עם זה?

תודה, ליאור.

פורסם (נערך)
פורסם

איל תודה, אבל הלינק שלך הוא לרכיב שנקרא DECA, לא MOCA. ויש הבדל בינהם, שאני לא סגור עליו, וזה מה שמצאתי:

MoCA is designed to work on the same wiresas cable TV signals without interference. But DECA is right in the middle of cable TV frequencies, at 450-650mhz, which makes it impossible to run cable TV and DECA on the same wires.

כלומר DECA לפי מה שאני מבין, יתנגש עם האות של הכבלים שאני אצטרך בשביל האינטרנט והטלפון. או שאני עושה סלט ומדבר שטויות. לא מבין בזה :?

פורסם

בשמחה ידידי

אכן אתה חייב רשת "מתה/אפלה" כלומר שתשמש אך ורק לעברה של אינטרנט במקרה של DECA .

נרד לרזולוציה יותר נמוכה, לא ניתן להעביר אות רשת ואות של שידור על ע"ג אותו הכבל במקרה של DECA.

כמובן שיש פתרון לעניין שאפילו HOT בארץ משתמשים בו .הוא נקרא MoCA 2.0.

לכן זה הפתרון הנכון לך כיוון שאתה עדיין רוצה להשתמש בקו טלפון.

הנה המתאם.

https://www.amazon.com/dp/B013J7O3X0/

מברוך ה' https://www.bhphotovideo.com/c/product/1179502-REG/actiontec_ecb6200k02_bonded_moca_2_0_network.html

באמזון משום מה במלאי רק מתאם אחד, תבדוק מידי פעם נכנס למלאי הקיט של שני המתאמים.

עוד פתרון טוב הוא הום פלאג או בשמו רשת ע"ג קווי חשמל. השתפרה פלאים הטכנולוגיה לאחר חבלי לידה לא מוצלחים של הדורות הראשוניים .

אם מעוניין תן סימן.

פורסם (נערך)

למיטב ידעתי הפתרון הנפוץ יותר הוא העברת האות דרך תשתית החשמל שקיימת בבית. כלומר, מחברים מתאם לראוטר בעזרת כבל רשת, המתאם מתחבר לחשמל ומזרים את האות על תשתית החשמל בבית, את האות ניתן לקלוט בחדר מרוחק יותר ע"י חיבור מתאם נוסף לשקע החשמל בחדר המרוחק.

אני כרגע מתעניין במעבר לחברות המוזלות שמציעות טריפל במחיר מוזל, הן מזרימות את השידורים על גבי תשתית האינטרנט כמובן וזה הוא הפתרון שהן מציעות במצב שאין חיבור אינטרנט זמין במקום בו הממיר מיועד להיות מותקן.

מקריאה ברשת, הפתרון רלוונטי גם עם באיזור "התורם" ובאיזור "הנתרם" תשתית החשמל אינה על אותה פאזה.

החסרון: יש ליעד לכל אחד מהמתאמים שקע יעודי ללא מפצל. (במידה ולא נוצרות הפרעות וירידה במהירות, לפי מה שקראתי, אשמח אם יש כאלו שהתנסו במוצר ויוכלו לבסס או להפריך את המידע)

חסרון די גדול כשמדובר בבתים ישנים שאין בהם המון שקעים.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

עוד פתרון טוב הוא הום פלאג או בשמו רשת ע"ג קווי חשמל. השתפרה פלאים הטכנולוגיה לאחר חבלי לידה לא מוצלחים של הדורות הראשוניים .

אם מעוניין תן סימן.

אני כרגע עם זה, ובגלל שזה על הפנים, אני רוצה להחליף. ואני אסביר: ראשית, יש לי תלת פזי בבית, ככה שחלק מהבית בכלל אין אות בצד השני. וגם איפה שאני מצליח לסנכרן, זה גרוע ברמות... אני מקבל 1.5 מגה במקרה הטוב שבראוטר יש 100 מגה בדוק. שלא לדבר על מלא ניתוקים...

פורסם

כמו שחשבתי אתה מדבר על מתאם חשמל מאוד פשוט .

אני מכוון למתאם קצת יותר חזק שעושה שימוש בפין הארכה כפי שכתבתי.

הנה הדגם המדובר.

https://www.amazon.de/dp/B00SWI2UK0?

אבל עכשיו תגיד לי היי אייל יש למתאם רק שני פינים, אכן 2 פינים כיוון שזהו מתאם גרמני.

הפתרון הוא לקנות מתאם בין היחידה לקיר שעושה שימוש בפס הארכה שמובנה במכשיר.

או לחילופין לרכוש שקע גרמני חדש.

קרא קצת תגיד לי מה אתה חושב.

פורסם

לדעתי שקול השחלת כבל רשת עם התשתית של הוט וכך הכל יתחבר כמו שצריך.

אם תרצה עזרה בנושא דבר איתי

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם אתה מתכנן להוציא כמה מאות שקלים, הייתי כבר ממליץ להשחיל כבל רשת ובמידה ואתה לא מעוניין עצמאית, לא חסרים טכנאים שעושים זאת

פורסם

דברי היום עם הוט. הם מוכנים להחליף לי את הממיר בבית לפייברבוקס מיני, שלא הצלחתי להבין מהשרות מה זה בדיוק ואיך זה יכול להיות רק ממיר אחד בלי פיירבוקס מרכזי נוסף, בכל מקרה הם מחברים אותו עם המתאם moca והסכימו לתת הכל בחינם גם ללא עלות התקנה.

אולי אני אקח את זה רק בשביל הניסיון.

פורסם
לדעתי שקול השחלת כבל רשת עם התשתית של הוט וכך הכל יתחבר כמו שצריך.

אם תרצה עזרה בנושא דבר איתי

אופציה שאני שוקל. אבל זה מחייב סוויץ בין החדרים. בנוסף, מספיק להעביר cat5?
פורסם
כמו שחשבתי אתה מדבר על מתאם חשמל מאוד פשוט .

אני מכוון למתאם קצת יותר חזק שעושה שימוש בפין הארכה כפי שכתבתי.

הנה הדגם המדובר.

https://www.amazon.de/dp/B00SWI2UK0?

אבל עכשיו תגיד לי היי אייל יש למתאם רק שני פינים, אכן 2 פינים כיוון שזהו מתאם גרמני.

הפתרון הוא לקנות מתאם בין היחידה לקיר שעושה שימוש בפס הארכה שמובנה במכשיר.

או לחילופין לרכוש שקע גרמני חדש.

קרא קצת תגיד לי מה אתה חושב.

קראתי קצת, ואני לא מצליח להבין אם זה עובד עם תלת פאזי או לא.
פורסם
אופציה שאני שוקל. אבל זה מחייב סוויץ בין החדרים. בנוסף, מספיק להעביר cat5?
כן.

סויטש זה להגדלת כמות החיבורים בנקודת הקצה, בכל דרך שתבחר להעביר רשת אם יש לך יותר מצרכן אחד בקצה אז תצטרך סויטש

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...