Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ברור שבארץ רק אם עושים שרירים, משיגים משהו. אבל עדיין צריך שיהיה כוח אמיתי בידיים או אמצעי לחץ( שאין אותם לציבור הנכים).

התכוונתי לתשובה שיכולים לתת להם ולסיבות ותירוצים לבטל תוספות לקצבאות , לא לעיקרון שתקף לגבי כל קבוצות לחץ אחרות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הדיוט היא מקור המילה אידיוט, הכינוי אידיוט יותר נוקב ויתאכן גם מעליב. זה לא העניין

את מטרתי השגתי, אין ביטוי אלימות ורצונות פגיעה בנכים על גבי פורום הרכב הגדול בישראל.

קריאות גנאי לכיווני וקללות הפסיקו להזיז לי מגיל 7-8 לכן זה היה מחיר שווה כדי שההתלהמות מול ציבור הנכים המסכן יפסיק.

כולכם מוזמנים להציע רעיונות ודרכים אפקטיביות לציבור הנכים ואני בטוח שהן לא יפלו על אוזניים ערלות.

אני רוצה לקוות שציבור הנכים חשב פעם או פעמיים לפני שיצא לסכן עצמו ואת תדמיתו בכבישי ישראל הידועים לשימצה

Sent from my iPhone using Tapatalk

1. אין קשר בין משמעות המילה אדיוט להדיוט, בין שהמקור זהה בין שלא. הראשונה היא מילת גנאי השניה מונח נרדף לבורות, לרוב בתחום ספציפי.

2. ההתקרבנות מצידך אינה רלבנטית כאן, השאלה מי אתה ועד כמה אתה חסין לקללות, לא ממש שייכת לסיפור של הנכים, גם ה"קורבן" הזה שהקרבת למען הנכים לתפישתך והאמונה הזו שלך שיש פה איזה "מחיר שווה" תמורת הפצת צידקת המאבק, קצת פתטיים, ודאי פה. אני מעז לנחש שלא הזזת אף אחד כאן מדעתו.

3. בלי קשר לכתוב למעלה, גם אני סבור שהנכים מקופחים והם חלק בלתי נפרד מממגזרי אוכלוסיה חלשים כמותם, כאלו שאינם בדיוק מענינים את מוסדות המדינה הרלבנטיים, גרוע מכך את כלל החברה הישראלית שבמקרה הטוב נדה בצער לכיוונם, במקרה הרע והנפוץ יותר מכריזה בקול גדול : "פרזיטים לכו לעבוד".

פורסם

הדיוט - מילה המגדירה מי שאינו בקיא בנושא מסויים בלשון חז"ל, והיא גם המקור שממנו נובעת המילה אידיוט שהתגלגלה ליוונית וללטינית וממנה לשפות האירופיות וחזרה לעברית בלבוש (ופירוש) חדש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

גם יוונית וגם רוסית, פרסית, ערבית, צרפתית, אנגלית ועברית באותו שרשור, איזה כיף!

המלה היוונית היא אידיוטס (ιδιώτης) והיא מקבילה למלה העברית ״עם הארץ.״ היא הגיעה ללשון חז״ל דרך הארמית (שאני מוסיף גם אותה לספירה שלי:wink:) בצורה "הדיוט" וקיבלה הוראה של אדם שאינו מבין עניין, ואחר כך הגיעה שוב לעברית המודרנית דרך הלשונות האירופיות האחרות בתור "אידיוט", כמלת גנאי ארסית קצת יותר מן המקור.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

במזל טוב, משטרת ישראל נזכרה מה היא אמורה לעשות פה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5021623,00.html

מצד שני, (בהנחה שהכתוב נכון, בסופו של דבר זה טמקא, צריך להיות קצת חשדניים), למישהו פה עלה השתן לראש, והוא שכח שיש פה גם מדינה ואזרחים משלמים מיסים, לא רק נכים: "ראשי ארגון "הנכים הופכים לפנתרים" טענו שהגיעו אתמול לסיכום עם אגף התנועה לגבי אופי החסימות, שמשטרת גלילות לא מקיימת. ההסכם כולל את אורך החסימה, מתי ייפתחו נתיבים וכו'. ראש הארגון אייל כהן אמר הבוקר לשוטרים: "הפרתם סיכום, אין בעיה. היום נחסום לכם את כל המדינה, אתם תראו מה זה"."

מחסימה לחסימה, הנכים מפסידים נקודות ביח"צ. גם חוסר ההסכמה שלהם להתפשר לא עוזרת. וחבל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מדהים איך אדם חסר ניסיון ניהולי נצלב ע"י האזרחים. האמירות שלו אינן במקום, אבל אני מאמין שהיה להם הזדמנות פז להתנהל מול משרדי הממשלה: לפי התקשורת, ביטן רצה להגיע למתווה מול הנכים, וביבי רצה להקים ועדה. אבל הנכים הם ישראלים ועצבנים ורוצים עכשיו ומיד. זו הטעות שלהם.

פורסם

^^^

זה ממש לא עכשיו ומיד בלשון המטה. המחאה הנוכחית רצה כבר הרבה זמן, טרם ההסלמה, שלא לדבר על המצב שרץ ככה לפחות מעל לעשור, וגם זה בלשון המטה.

עובדה שלא השתנה כלום.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הבעיה העיקרית שבכל מאבק ב-25 שנה האחרונות לא מסתכלים לטווח ארוך ודנים במהות - אלא מסתפקים בעצמות שזורקים בלי ניסיון אמיתי לרדת לשורש הבעיה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
^^^

זה ממש לא עכשיו ומיד בלשון המטה. המחאה הנוכחית רצה כבר הרבה זמן, טרם ההסלמה, שלא לדבר על המצב שרץ ככה לפחות מעל לעשור, וגם זה בלשון המטה.

עובדה שלא השתנה כלום.

בן

אמנם אני איש צעיר, חסר ניסיון של עשרות שנים בחיים, ואין לי אדם קרוב שהוא נכה (אלא אדם רחוק), ואין לי קשר להתנהלות המחאה. אבל אני יכול להגיד משהו אחד:

ברגע שיש בעיה שמפיצים אותה בתקושרת (במיוחד בכותרות הראשים), מנהיגים בישראל קופצים על זה. לכן התנהלות של הנכים לפני חסימת כבישים לא מעניינת אף אחד. עובדתית אף אחד מנהיג לא עזר להם, מקסימום הבטיח הבטחות שווא (עם כל הכבוד לאילן גלאון שצועק בועדות בכנסת, הוא לא הצליח לשנות את המציאות).

רק לאחר חסימת כבישים, הממשלה הבינה שיש מקום לשיפור.

משום שאני לא מכיר את אורך החיים של נכה, ואני מאמין לנכים העניים שהכסף שהם מקבלים הוא סכום זעיר לעומת ההוצאות שיש היום. עם זאת, אני כן מאמין שמאחורי הקלעים הגיעו להבנות לגבי הקצבאות. יש קומץ קטן של נכים שלא מוכן להתפשר על אף שקל. כי התגובות של מספר יו"ר עמותות התמתן לעומת לפני מספר שבועות.

פורסם (נערך)

ולמה אתה חושב שהיא מוצדקת? משום מה הנכים מסרבים לראות הטבות אחרות שהם מקבלים. רוצים להשוות את הקיצבה שלכם למשכורת מינימום? אין בעיה. אז עד הסוף. בואו ונשווה גם את תנאי המחייה שלכם למשכורת מינימום.

תשלום מלא של מיסי הארנונה, תשלום מלא של חשבון המים.

תשלום מלא של אגרת הרכב ותשלום מלא על המיסוי של הרכב שהם קונים.

כל ההטבות הללנו ניתנו בהנחה שאדם נכה לא משתכר מספיק ובכדי להקל עליו נתנו הנחות היכן שנתנו.

אז אם הם יקבלו קיצבה בגובה שכר מינימום אזי הם יכולים לעמוד בכל התשלומים כמו אדם שמרוויח שכר מינימום.

כל אדם שחוסם תנועה צריך לתת על זה את הדין. בארה"ב יש את הפושטקים של אנטיפה ו BLACK LIFE MATTERS וישנם מדינות בארה"ב שקבעו חד משמעית שעצירה בכוונה ובכוח של תנועה בכביש שווה לחטיפה. לפיכך נהג יכול להמשיך בדרכו תוך כדי שהוא דורס את אלה שמנסים לעצור אותו מבלי לתת על כך את הדין.

דבר נוסף, אני אופנוען ובתור שכזה אני משלם המון כסף על ביטוח לאופנוע. אופנוענים רצו בזמנו לחסום את הכביש במחאה על תעריפי הביטוח. אני התנגדתי נחרצות כי ברגע שאתה מפעיל אלימות וכופה את דעתך על אחרים אתה יוצר התנגדות ולא יוצר תמיכה.

כל אדם שחוסם כביש ומונע את התנועה ממישהו אחר ולא משנה מהם המניעים שלו צריך לתת על כך את הדין נקודה.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תשמע - כאשר הם מיוצגים על ידי הצדקנית סיוון כהן (ערוץ 10) ועל ידי מישהו שחוסם כבישים עם Q7 קשה לי להזדהות עמם.

כפי שנכתב - שיפגינו מול הכנסת, או משרדי הממשלה, או משרדי הביטוח הלאומי. חסימ אקראית של צמתים בתי התראה לעוברי הדרך צריכה להענות בקשיחות, בדיוק כמו חסימה דומה שתתבצע, נניח, על ידי עובדי הנמלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ולמה אתה חושב שהיא מוצדקת? משום מה הנכים מסרבים לראות הטבות אחרות שהם מקבלים. רוצים להשוות את הקיצבה שלכם למשכורת מינימום? אין בעיה. אז עד הסוף. בואו ונשווה גם את תנאי המחייה שלכם למשכורת מינימום.

תשלום מלא של מיסי הארנונה, תשלום מלא של חשבון המים.

תשלום מלא של אגרת הרכב ותשלום מלא על המיסוי של הרכב שהם קונים.

כל ההטבות הללנו ניתנו בהנחה שאדם נכה לא משתכר מספיק ובכדי להקל עליו נתנו הנחות היכן שנתנו.

אז אם הם יקבלו קיצבה בגובה שכר מינימום אזי הם יכולים לעמוד בכל התשלומים כמו אדם שמרוויח שכר מינימום.

אני לא מצדיק את המחאה כפי שהיא מתנהלת, אבל אני מאחל לך שלעולם לא יהיה לך מושג כמה הוצאות נוספות באמת יש לנכים.

לא אתחיל לפרוס את כל הריעה - רק אומר שהרכב הוא לא מותרות והוא לא יכול להיות יונדאי גטס ב-10K, וגם שאני משלם כ-4000 ש"ח חודש רק עבור טיפולים פיזיותרפיים מכיוון שהטיפולים הדלים המוצעים בסל הבריאות לא מתאימים לנכות ממנה אני סובל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...