Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נהג חדש (עם מלווה) .

נהגתי בנתיים, מאז קבלת הרשיון, רק על אוטומט.

עכשיו העניין הוא, התחלתי מראשון וחיכיתי שהסל"ד יעלה ואז להעביר לשני ... ואז כבר הגעתי ל40-50 קמ"ש והסל"ד עמד על 2800 בערך... (ההילוכים הם 1,2,D)

רציתי לדעת אם יכול להיות שההילוך עלה לבד ? או אם לא אז עד כמה למשוך אותו ?

האוטו המדובר הוא 106 אקס אס (בלי איי !:lol:)

כל הערה הארה תתקבל בברכה

אור

פורסם

לא מושכים את ההילוכים אלא נוהגים בדרייב כל הזמן. 2,1 נועדו למצבים בהם יש לבלום את המנוע (ירידות חזקות) או שצירך כוח (עליות חזקות)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תיבה אוטומטית כשמה כן הוא. התיבה מעבירה הילוכים לבדה(הכוונה להילוכים שבין 1-5במכונית ידנית רגילה, בין שאר המצבים אחורי וניוטראל צריך להעביר לבד)

אתה אמור להעביר את הבורר למצב D ולהשאירו במצב זה. אלא אם אתה נוסע רוורס.

כמו שציין קודמי המס' 1,2,3 (אם יש) מיועדים לבלימת האוטו בירידה ע"י המנוע.

אם תמשיך לעשות כמו שאתה עושה התיבה לא תאריך ימים.

פורסם

בוודאי שנוהגים בדרייב כל הזמן ! את זה אני יודע... זה לא שאני מעביר מראשון לשני ואז דרייב כל פעם פשוט ניסיתי פעם אחת ולא הבנתי מה הלך שם

רצית לדעת מה בדיוק עשתה התיבת הילוכים העלתה הילוך ? או שפשוט הראשון ארוך כל כך ?

פורסם

כעקרון תיבה אוטומטית עושה את מה שאתה אמור לעשות אבל פחות טוב.

התיבה תנסה להגע להילוך הגבוה ביותר ולתחום סל"ד הנמוך ביותר האפשרי.

את ההילוך הראשון (בין אם בידני או אוטומטי) ניתן למשוך למהירות גבוה( זה תלוי ביחסי ההעברה בתיבה)

"בתמורה " לכך המנוע יעלה לסלד גבוה.(אני מקווה שאתה יודע איך פועלת תיבת הילוכים)

אם אתה רוצה תשובה יותר טובה, תתאר את המצב במפורט...באיזו מהירות נסעת, האם בעליה מישור או ירידה...

פורסם

עצרתי ברמזור והתחלתי נסיעה בראשון במישור הגעתי למהירות של 50 +- ואז העברתי מפחד להרוס משהו

(אני לא מתכוון ליסוע ככה אני פשוט רוצה להבין ...!)

וכן אני יודע איך תיבת הילוכים עובדת אין צורך להסביר...

אור

פורסם

1.האוטו הגיע למהירות הנתונה בהילוך ראשון- כנראה בסלד ממש גבוהה (בדר"כ הילוך ראשון ניתן למשוך עד 60-70, תלוי באוטו) ואז כשהעברת לD התיבה עלתה להילוך שני והסלד ירד.

פורסם

הסל"ד היה קרוב ל3000 זה נקרא סל"ד גבוה ?

בכל מקרה הבנתי את הרעיון ... תודה !

אור

-----------------------------------

נ.ב

אני לא רוצה לפתוח ת'רד חדש על שאלה אחת אז אני מקווה שזה פסדר שאני ישאל פה

מה הוא מחיר סביר לרביעיית ג'אנטים של xsi דור 1 (נגיד ביחד עם צמיגים משומשים)??

פורסם

לגבי המחרים אני ממש לא יכול לעזור לך.

מה שאני יכול להמליץ לך זה להכנס לדך מכירה בפורום ולראות...

מבחינה הגיונית בסביבות ה1000 (ג'נטים +צמיגים משומשים)

פורסם
הסל"ד היה קרוב ל3000 זה נקרא סל"ד גבוה ?

סל"ד של 3000 במהירות של 50 בקירוב הוא סביר להילוך שני.

האם כך היה כאשר הידית הייתה במצב "2" או "1"?

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

הסבר קט לידידי:

התיבה האוטומטית, כשמה כן היא, מחליפה באופן אוטומטי בין ההילוכים.

אולם, ישנם מצבים, בהם נדרשים רק ההילוכים הנמוכים, כגון ירידות בהן יש להעזר בבלימת המנוע ע"מ לא לתת לבלמים להרגיש איך זה גהנום.

רוב הממסרות האוטומטיות נוהגות להעלות הילוך ברגע שהן חושבות לנכון, ע"פ התכנון שהיצרן קבע, וברוב המקרים ברגע שנעזב הגז לגמרי, התיבה מעלה הילוך.

באותם מקרים של ירידות, ע"מ להשתמש בבלימת המנוע יש להעביר את הידית למצב הנמוך יותר וכך נמאן מהתיבה להעביר הילוך מסוים.

גם בעליות, עקב התעקשותן של התיבות לשחק עם ההילוכים ולא לשרת את הנהג ע"פ הצורך הממשי, מומלץ להעביר למצב נמוך יותר.

כמו כן, אם ברצונך להעזר בבלימת מנוע אף במקרים שגרתיים, מצבים אלו יכולים לסייע לך (יש לציין שהורדות הילוכים בבלימות שגרתיות לא מומלצות, ומאיצות את בלאי הממסרה).

בכל המקרים הנ"ל (ירידות חדות ומרובות, עליות קשות בהן אין ברצונך שהתיבה תעלה ההילוך ע"מ להשאר בתחום הסל"ד היעיל, ובלימות בהן ברצונך להעזר בבלימת מנוע), יש להעביר את ידית ההילוכים למצבים הנמוכים.

בנוגע להגבלת ההילוכים ע"פ מצב הידית - העניין משתנה מיצרן אחד למשנהו.

היצרנים השונים מתכננים את אופי הממסרות ככל העולה על רוחם, ובעוד שביצרן אחד העברת ההילוך למצב S ולחיצה על כפתור מסוים (כמו בלאנטיס לדוגמא) נועלת הילוך מסוים, ביצרן אחר הדבר רק מונע העברה מעבר להילוך שני או שלישי.

לכן, איני יכול להגיד לך בודאות לגבי מצב ה-L, אך סביר להניח שמצב זה אינו מאפשר העברה מעבר להילוך השני.

כיום, בנוסף לאפשרות העברת הידית למצב אחר, נוספו גם כפתורים מסוימים המשנים את סל"ד העברת ההילוכים, מהירות ההעברה ושאר ירקות.

בלאנטיס שברשותנו לדוגמא, בנוסף על העברת הידית למצבים השונים, ישנו גם כפתור ה-HOLD, שבנוסף להגבלת הילוכים גם מאפשר נעילה של הילוך מסוים.

ל-boost, דעתי היא שבתיבה ברכבך המצב "1" מאפשר בעצם את ההילוך הראשון והשני ותו לא.

האם הרגשת העברת הילוך?

משום שיכול להיות גם שהתיבה במצב זה נעולה רק על הילוך שני.

אציין שוב, שדבריי בנוגע לתיבה ברכבך הם בגדר הנחה בלבד, לכן קח אותם בערבון מוגבל והמתן למנוסי הפורום המבינים בתיבה ספציפית זו.

מקווה שהבהרתי כמה דברים.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...