Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרסי פרסי אבל...נדיב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני התייחסתי לבלמים כפי שרכש פותח השרשור.
בלמים..בולמים ..מה זה משנה :smile:

העיקר שהפרסי(הקטן... הקטן...) נדיב ( אחשלי גבר-אני יעשה לך מחיר):lol:

פורסם

אני רוצה לחזק את יוסי ומודה לו מקרב לב על אספקת השמן הנ"ל royal purpleפתחתי טרד חדש על רעידות לאחר ביצוע הטיפול שלדעתי לא קשור לשמן אלה יותר להצתה או תושבת מנוע עייפה.

אבל דבר אחד אני יכו להעיד בוודאות וזאת בגלל שהרכב חונה במקום קבוע בחניון תת קרקעי ואני מכיר את הצליל של המנוע גם כשאני יושב ברכב עם חלון פתוח או דלך פתוחה וגם שאני עומד מול מכסה מנוע מורם.

המנוע יותר שקט נ ק ו ד ה .השסתומים פחות דופקים יש פחות רעש של חיכוח .אני לא אומר שהשקט מוחלט. יש רעשי מיסבים של אלטרנטור מזגן משאבת מיים וכו וכו.

אבל השסתומים היו דיי רועשים והרעש ירד בצורה מרשימה ולפי מה שהבנתי מיוסי לאחר החלפת שמן פעם נוספת השיפור גדל. ומומלץ להחליף שמן לאחר כ 3000 ק"מ בלבד .

אני כנראה אמתין עוד כ3000 ק"מ ועל הדרך אתקין מצתים של דנסו במקום הבוש שאולי גורמים לי לבעיית הרעידות.

אגב יוסי האם השמן קשור לרעידות?...אני יודע שזאת המומחיות שלך.

בתודה ולילה טוב

משה

פורסם
. ומומלץ להחליף שמן לאחר כ 3000 ק"מ בלבד .משה
מאיפה זה? אולי שכחת איזה "אפס" (אפילו ש 30K זה יותר מידי אבל זה יותר קרוב מ 3K).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במעבר לשמן המיוחד הנ"ל מומלץ ע"י היצרן להחליף שוב פעם שמן רק פעם אחת לאחר 3000 כדי לנקות שאריות של השמנים הישנים בעיקר אם לפני זה היה שמן מינראלי רגיל כמו שהיה אצלי.

פורסם

אה, הבנתי. אעפ"י שבד"כ הבעיתיות היא בלעבור מסינטטי למינרלי ולא ההפך. אבל שיהיה, זה פשוט יקר וחבל סתם להחליף שמן שהוא עדיין חדש אבל אם אלא ההוראות, מי אני שאתווכח:-P

בברכה, יניב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אה, הבנתי. אעפ"י שבד"כ הבעיתיות היא בלעבור מסינטטי למינרלי ולא ההפך. אבל שיהיה, זה פשוט יקר וחבל סתם להחליף שמן שהוא עדיין חדש אבל אם אלא ההוראות, מי אני שאתווכח:-P

בברכה, יניב.

ובכן, יקר הוא ענין יחסי. אנשים פה משקיעים בשטיחים, בתאורה צבעונית, בצביעת קליפרים ותופי בילום, אז השקעה בשמן המאריך את חיי המנוע ומשפר את פעולתו היא יקרה? השמן המינרלי הזול ביותר עולה כ-30 ש"ח ל-4 ליטר. אז להשקיע עוד כ-110 להחלפה זה יקר?

אפקט ההשתקה אופייני לשמן הנ"ל בגלל חוזק שכבת הגבול שהוא בונה, ומכאן גם כושר ההפרדה המעולה בין השטחים המתחככים. החלפת השמן הראשונה לאחר כ-3000 ק"מ (זה רק כלל אצבע, וחייבים להחליף אז גם פילטר שמן) מיועדת לנקז טינופת שהשמן הצליח להמיס מאזורים שונים במנוע. אנשים פה מספרים על פלשינג (הדחה) של המנוע עם כל החלפת שמן. כפי שהמלצתי למשה, רק בפעם הראשונה יש להחליף שמן לאחר 3000 ק"מ וזה בעצם מן צורה לא אלימה ומתונה של שימוש בשמן עצמו לפלשינג. מעבר לפעם הראשונה זה לא נדרש, כך שאם כבר, יש פה חיסכון לגבי מי שקונה חומרי פלשינג.

השיפור בפעולת המנוע מבחינת רעש לא יהיה משמעותי לאחר החלפה נוספת. השינוי שנבנה עם הזמן הוא ליטוש של האזורים המתחככים, והקטנת צריכת הדלק כתוצאה מכך (או לחילופין הגדלת מה בהספק היעיל שהמנוע מייצר).

לגבי הרעידות - אני בספק אם השמן קשור לכך. אולי בכל זאת הסל"ד של המנוע עלה במשהו לעומת העבר (גם אם שעון הסל"ד לא מראה זאת בברור). היות והרעידות שהמנוע מעביר לשלדת המכונית תלויות מאד בסל"ד, יתכן שהעלאה קטנה העבירה את המנוע לתחום בעייתי מבחינה זו. כאמור, אני בספק. בכל מקרה כדאי להחליף את התושבת כי רעידות שהיא אינה משככת כראוי עוברות לגוף הרכב ופוגמות בהנאה מהנסיעה.

יוסי

פורסם

תודה יוסי על התגובה.

מה שהייתי מעוניין לדעת זה אם הסלד עלה לאחר ההחלפה. מה הסיבה שלכך בעצם?

פחות חיכוך יותר קל למנוע לעבוד? הסלד עולה?

האם יתכן שהתושבת תתאפס לסלד החדש?

כי שמתי לב שלאט לאט הרכב פחות ופחות רועד.

לפני מיד לאחר ההחלפה הרגשתי ממש את הישבן רועד שכהידית משולבת לדרייב עם מנוע חם.ומעט פחות במצב ניוטרל.

היום . אחרי כ200 ק"מ הרכב פחות רועד במצב עמידה עם הילוך משולב.

מסקרן אותי לדעת עם התושבת היבשה עם קרע קל מסוגלת להתאים את עצמה לתדר שעובר מן המנוע .

אחרי שכבר בעצם הותאמה עם השנים תדר אחר.

ולגבי הפילטר אוויר היתכן כי קושי שאיבת אוויר דרך הפילטר יכולה לגרום לרעידות האלו?

• תוכן חדש...