Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרסי פרסי אבל...נדיב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ביקרתי אצל ידידנו הפרסי.

המלצה אל תבואו אליהם ביום שישי. ביום חמישי הם יותר נדיבים או ליתר דיוק כבר כל כך עייפים

שהם מורדים מחירים יותר ויותר ויותר נמוך.

העיקר תעזוב אותם כבר. רק תשלם וזהו

וגם עושים טעיות חישוב לטובת הלקוח + מתנה קטנה פה

בקיצור פעם שניה תוך שבוע... חויה.

בלמים צלחות אנגליות + רפידות יפניות נראות מאוד איכותיות.(לא זוכר את השם ) 300 שקל ביחד

פלאגים בוש + פילטר אוויר + פילטר שמן קוריאני . תקן איזו 9001 לא איזה טורקי בלי אבא 80 שקל

על פי החישוב של הפריטים אחרי שכבר הורדתי לו עליהם מחיר היה אמור להיות כ310

משום מה אחרי שכבר חתכתי לא מחירים עם חישוב שהוא עשה על הנייר יצא לו איכשהו 380

ניסית לקצץ לו קצת אבל ראיתי שהמרחק בין לעוף מהחלון לביני לא כל כך גדולים אז אמרתי לו.

טוב בסדר אבל תביא איזו צ'ופר.

אז שנוררתי ממנו גם ג'ילדה גדולה.. (אגב אחי מייבא עובד אצל היבואן אבל אצל הפרסי יותר זול :-) )

בקיצור המקום...ושרות מעולה.

הרכב ניסאן סאני 93

שמן קניתי סינטטי מעולה במחיר שאסור לי לפרסם.

שבת שלום

משה

פורסם

הפרסי

פרוחזאד חלקים לרכב

רחוב יצחק שדה 23 תל אביב

03-5622602

אי קיבלתי שירות ממנחם.

אם אומרים להם שבאתם כי באינטרנט המליצו לכם עלייהם הם נהיים ממש אדיבים.

אבל הם מדהימים באופן כללי

שימו לב לקחת מהם מוצרים שהיצרן רשום עלייהם בצורה מכובדת

ארץ יצור תו תקן איזו 9001 אתר אינטרנט כתובת.

ולא איזה משהו כללי כמו "פילטר אוויר" באנגלית כמובן.

רצוי לא מוצרים מסין. בסופו של דבר ההפרשי מחיר אחרי שהם עושים אנחות והנחות...

יוצאים דיי זניחים.

תקחו את ההכי טוב שיש שם.

הביא לך ראשון תמיד זה בדרך כלל נחות..תבקשו משהו טוב יותר. עד שתקבלו את הדה בסט.

לגבי הצלחות . יש להשיג אצלהם צלחות אנגליות חברה רצינית שאני כרגע לא זוכר.

לוקאס עולה מאוד יקר כ170 שקל לצלחת שאני ההיתי צריך האנגליות עלו לי אחרי התמקחות קלה 100 ליחידה כמובן. ויש להם גם יבוא שלהם שזה ממש זבל סיני ולא מומלץ ב 60 או 80

ותמיד בסוף תגידו ואוו יצא המון.. תוריד קצת.. ואז עוד טיפה תעשה לי משהו..

ואחרי שסגרתם על מחיר.. אז מה עם איזה פינוק קטן ככה?... אפשר לשנורר ספרי סקאי גילדה מים לווישרים

כל מה שנע בתווך של העשרה שקלים. שבדיוק ניזכרתם שאתם צריכים

אבל תמיד אחרי שסגרתם מחיר

פורסם

ממליץ גם על "צנטרל". נמצאים ממש ליד הפרסי (בערך 2 חנויות משמאל)

"צנטרל" חנות יותר קטנה, ההיצע הוא שונה, אבל בכלליות גם שם המחירים מאוד נמוכים.

אפשר ללכת לחנות אחת, להוציא מחיר - ללכת "להשתנקר" בחנות אחרת, ולהשיג מחיר יותר זול.

לי לפחות זה עבד, קניתי קיט קלאץ' וזוג מראות מצנטרל, ובסוף הם הסכימו לתת לי מחיר יותר זול מהפרסי.

ובאופן כללי אם אתם באזור, ממול יש חנות כלי עבודה די טובה בשם "טכנו צינור".

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

האח הגבוה יותר "קשה" במחירים ולא כל כך מוכן להוריד מהמחיר הנקוב אם בכלל(תלוי כמה אנרגיות משקיעים בהתמקחות) .

האח הנמוך(אחשלי,גבר) יותר "קליל" ותמיד מוריד ללא מאמץ רב.

השבוע קניתי שם "פלשר"(מימסר איתות) שהחזיר נשמתו לבורא ב-30 ש"ח.(סביר).

ניצן

פורסם

אכן הפרסי נדיב.....

גם אני אבקר אצלו בשבוע הבא.... לפי מה שהבנתי הוא התחיל למכור בולמים של KYB.

התקשרתי לוודאות..:

אני: שלום לש לכם בולמים של KYB ?

פרסי קטן: כן לאיזה אוטו אתה צריך ?

אני: סיוייק 97.

פרסי קטן: זה 400 שקל לבולם.

אני: יקר 400 שקל.

פרסי קטן: תבוא תיקח ב350.

אני: טוב... ביי...:-)

פרסי קטן: ביי...

אני מאמין שהוא ישחרר אותם ב330-320.:-)

קו---------------------------------------

פורסם

אני מאמין שהוא ישחרר אותם ב330-320.:-)

מחיר טוב יחסית...

בזמנו קניתי רבעיית KYB לרכב זהה ב~1000 ש"ח.

מנסיון אני יכול להגיד לך שאתה יכול בשקט להחליף רק את שני הקדמיים.

אחרי 100K האחוריים(המקוריים) שהוצאו היו במצב מעולה.

פורסם

יש בתחילת רחוב המסגר חנות שנקראת ג'נרל ברקס , שם הכי כדאי לקנות כל מה שקשור לבלמים.

יותר זול מהפרסי וגם יותר איכותי....

קניתי שם רפידות משובחות ל106 ראלי של חבר בפרוטות

(אני לא זוכר בדיוק כמה ,אבל מתחת ל50 שקל)

עריכה: אני אשמח אם תספר בכל זאת באיזה שמן סינטטי מלא מדובר ובכמה קנית.

דרך אגב, בשביל מה צריך סינטטי מלא בניסאן סאני 93?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קודם כל, מחזק את ידך בכל הקשור לג'נרל ברקס. החנות מופעלת בידי שני אחים, ובעבר (ובמידה מסוימת עד היום) הם היו מומחים לחריטת בלמים, רפידות וכדומה. כמובן שגם כיום הבנתם חורגת בהרבה מהבנת מוכר חלפים מצוי. בדרך כלל ניתן להשיג כל חלק, לעיתים קרובות אפילו חלקים מקוריים במחירים זולים. האח הדומיננטי הוא משה. מומלץ בחום לגלות סבלנות ונימוס כשפונים אליו.

השמן הסינטטי (מתוצרת ROYAL PURPLE) המוזכר הגיע מהמלאי הפרטי שלי. היות וכפי שציינתי כבר כמה פעמים בפורום אינני עוסק במכירת שמנים, העברתי כטובה אישית כמות קטנה לצורך החלפה.

ולשאלה למה זה טוב - במחירים שניתן כיום להשיג שמנים סינטטיים, אין סיבה לא להשתמש בהם. המנוע נשמר נקי יותר, מתבלה פחות וניתן להאריך את פרק הזמן בין החלפות שמן (בנסיעה בין עירונית, לא בנסיעות עירוניות).

לגבי השמן המסוים הזה בו אני בקי יחסית, חוזק שכבת השמן שלו גבוה משמעותית מאשר בחלק מהשמנים הסינטטיים האחרים, ולכן נוצר עם הזמן אפקט של ליטוש מיסבי ההחלקה ומערכת הרינג/צילינדר, ומכאן גם הקטנת החיכוך והשגת שיפור קל בצריכת הדלק, או שלחילופין המנוע מייצר קצת יותר הספק. נוסף לזה הוא מצטיין בהפרדת מים מהשמן ומונע יצירת אמולסיה (קצפת בפקק המילוי, לצערי מניסיון). מנועים שפועלים על שמן זה מהתחלה מראים בלאי פנימי אפסי ממש, שומרים על רמת ניקיון פנימי גבוהה, הם גם שקטים מאד (אף כי כמובן שזה תלוי בכמה היה המנוע בלוי). אין מנוע, חדש כישן, שלא יהנה ממוצר פרימיום כזה. בכל מקרה, אם למישהו יש ספק בקשר להתאמת המוצר למנוע ספציפי, שיכנס לאתר היצרן (www.royalpurple.com) האמריקני וישאל שם.

יוסי

פורסם

האם אתה משתמש בשני יוזרים שונים?

כי שאלתי את פותח השרשור למעשה...

בכל מקרה, אני מודע ליתרונות השמן הסינטטי המלא, אבל אינני בטוח שהוא אכן יגרום לשינוי כה קריטי

ברכב כמו ניסאן סאני...

אני אשמח לדעת מה המחיר לארבעה-חמישה ליטר של שמן כזה אם אתה יודע, אולי אני אנסה בטיפול הבא.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בכל מקרה, אני מודע ליתרונות השמן הסינטטי המלא, אבל אינני בטוח שהוא אכן יגרום לשינוי כה קריטי ברכב כמו ניסאן סאני...
על איזה שינוי קריטי אתה מדבר? מנוע נקי ומבריק פנימית זה שינוי קריטי? חיסכון של נניח 3% בצריכת הדלק זה שינוי קריטי? הורדה קטנה של כמה מעלות בטמפרטורת שמן המנוע זה שינוי קריטי? רגישות מופחתת ליצירת אמולסיה (תחליב) בנסיעות קצרות ובמנוע קר מדי זה שינוי קריטי? שחרור רינגים תפוסים לבוכנה בגלל משקעי פיח זה קריטי?

כל מנוע, כולל של אופנוע, קטר, דיזל ימי, ציוד גינון וכמובן רכב לסוגיו יהנה מהמעבר, אבל אין שום דבר קריטי בכך. נכון שבכלי רכב חדישים השימוש בשמן סינטטי מחויב בגלל תנאי העבודה, אבל הגדלת אינטרוול ההחלפות ברכב בנסיעה בין עירונית והחיסכון הקטן בצריכת הדלק מפצים על תוספת המחיר לשמן. לא צריך להוסיף לן שום תוסף, אז למה לא? בגלל שמרנות?

ישנם מצבים חריגים בהם תכונת ההמסה של השמן הסינטטי עלולה לשחרר משקעי פיח ישנים ששקעו על מעברים ואטמים ועלולה הלתפתח נזילה, אבל זה היוצא מהכלל. כמעט תמיד יהנה המנוע מפעולה שקטה יותר, והניסיון יוכיח.

אם מישהו מהפורום מוכן להרים את הכפפה ולהוביל ניסוי מסודר על דינמומטר שילדה, אסייע לו ברצון, ואולי אז לא יהיה צורך בתשובות על הטעם שבהחלפה.

דרך אגב, לא כל השמנים הסינטטיים זהים, ראה הוזהרת. אני יכול להמליץ רק על זה שבו צברתי ניסיון של כמה שנים.

יוסי

פורסם
אני התכוונתי לבולמים לא לבלמים...

למישהו יש המלצה למקום יותר זול מהפרסי ?

אוטו ניסים.....מוכר בולמים הרגנטינאים,שככתי מה שמם,הורכבו אצלי לפני חודש בערך ועד עכשיו אני דיי מרוצה מהם,מחירם 230 לבולם.

כמו כן ב"אוטו אדיר" בולמים צרפתיים של חברה בשם "רקורד" במחיר של 250 שח לבולם.

(המחירים הנל הם עבור בולמים לפיזו 205,יכול להיות שהמחירים משתנים עבור רכבים שונים)

sani

• תוכן חדש...