Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשותי פולו TSI 1.2 שנת 2011; כעת מורכבים צמיגים 185/60 R15 88H.

נסעתי למכון הרישוי כדי לקבל את כל מידות הצמיגים האפשרויות עבור הרכב שלי.

אני רואה את האפשרויות הבאות:

195/55R15

215/40R17

215/45R16

נניח שהמחיר פר צמיג לא משחק עניין, האם עליה במידות הצמיג מציגה רק יתרונות? או גם חסרונות?

קראתי ברחבי הרשת והצלחתי להבין שהיציבות/אחיזת כביש משתפרות.

ועוד דבר, ברוחב צמיג 215, ישנה אפשרות של גובה 40 וקוטר 17, וגובה 45 עם קוטר 16.

מה ההבדל "בשטח" בין שתי המידות האלה?

לפי הבנתי, חתך/גובה צמיג נמוך יותר תורם לאחיזה טובה יותר, אבל על חשבון בלימת זעזועים לתא הנוסעים? אזי 215/45R16 יתן נסיעה יותר נעימה?

מאוד אודה לכם אם תוכלו להסביר מניסיון ובמילים פשוטות על העניין הזה. :)

תודה!

עריכה אחרונה על ידי MiOB
פורסם

אני קראתי את השרשור הזה, אבל לא הצלחתי להבין את השורה התחתונה, בגלל שאלתי בצורה מסויימת לגביי.

הוא גם מאוד מאוד ארוך, זה לא שההודעה הראשונה בעצם מסכמת את כולו. :-/

אני למעשה פשוט לא מבין למה בכלל יש את מגוון האפשרויות האלה? מדוע יצרן הרכב בחר דווקא את המידות הנוכחיות?

אז נכון, אפשר להגיד לי פשוט "עזוב הכל ותשאיר את אותן המידות שיש לך כעת", אבל אם כבר אני צריך להחליף את כל

4 הצמיגים, אז אולי אוכל לשפר משהו בנסיעה?

לי בעיקר חשובים הבטיחות והיציבות על הכביש.

פורסם
אתה מבין שזה כולל גם החלפת ג'אנטים?

כן בהחלט.

אם אתה רוצה אחיזה טובה לצורך נהיגה ספורטיבית בחר באפשרות השניה אבל על חשבון נוחות . האפשרות הראשונה תהיה פחות ספורטיבית אבל נעימה יותר מבחינת ספיגת מהמורות .

אני לא מחפש נהיגה ספורטיבית, אני מחפש נהיגה קודם כל יותר "יציבה", כלומר, ש-"בטיחות" הנהיגה תהיה טובה יותר, שהאחיזה בכביש תהיה טובה יותר.. אני יודע שבלי קשר למידות, צריך לקנות צמיגים ייעודיים וטובים,

אבל לצורך העניין, בחורף, בכביש רטוב, עם צמיג טוב ואיכותי, האם יהיה הבדל באחיזת הכביש / פניות / נסיעה / מרחק בלימה בין המידות?

ולגבי האפשרות הראשונה, אתה מתכוון ל-195/55R15? כי למעשה זה גם שינוי ממה שמותקן לי עכשיו, 185/60R15.

אז האם זה ייתן איזשהו יתרון?

פורסם

ככל שהצמיגים יותר רחבים זה נותן לך יותר שטח אחיזה בכביש מה שמקנה לך יותר יציבות.

אבל אפשר לרכוש יציבות בעזרת צמיגים איכותיים,יכול מאוד להיות שאם תעלה אפילו לגנאט 18 וצמיג 225,40,18

ואם תרכוש צמיג שהוא לא איכותי האחיזה לא תהיה טובה,לכן חשוב מאוד להשקיע בצמיג איכותי.

אם אתה רוצה לעלות במידה של הצמיגים זה כמובן כולל החלפת הגאנט,אני ממליץ לך ללכת ליבואן

שיושב בבת ים קוראים לעסק שלהם ג.מ פורטל ויש להם מגוון גדול מאוד של צמיגים וגנטים לכל סוגי הרכבים.

איציק הללה חשמלאי רכב - חלקי חילוף לרכב.

http://itzik-parts.co.il

פורסם

^ לא מדויק.

אם אני זוכר נכון מהשרשור שצירפתי קודם (ובהסתמך שם על אתרים אמינים בהקשר זה) שטח המגע של הצמיג לא משתנה משמעותית עם עליה ברוחב הצמיג. מה שכן משתנה זה צורת המגע עם הכביש, שבצמיגים רחבים יותר נהיה גם רחב יותר לצדדים אבל קצר יותר (מה שמאפשר בפניות, בשילוב עם חתך נמוך יותר וחישוקים רחבים יותר, קשיחות פניה טובה יותר). עיקר מה שיקבע את שטח המגע יהיה משקל הרכב ולחץ האוויר בצמיגים.

מעבר לזה, יש עוד משתנים שצריך לשקלל כמו רוחב החישוקים, אופסט, משקל החישוק והצמיג, הכוח של המנוע וכד'. כשכל אלו גם משפיעים בנושא ובכלל על הניהוג וההתנהגות.

ההערה הנכונה לחלוטין היא, שטיב הצמיגים הוא עיקר הענין פה.

לעיתים במידות גדולות יותר, ניתן למצוא דגמים עדיפים. אבל זה לא אומר שצריך ללכת על המידה הגדולה ביותר האפשרית.

גם בשרשור שצירפתי, מבחן שבוצע על גולף עם מידות שונות (צמיגים זהים). דווקא במידה הגדולה ביותר היתה ירידה קלה בביצועים ביחס למידה אחת מתחת, והפער בינה לבין עוד דרגה מתחת היה מאוד לא משמעותי (אם אני זוכר נכון, לא ווידאתי).

פורסם

השאלה, פות''ש, היא האם אתה מרגיש שדופן הצמיג קורסת בפניה חדה שאתה נוהג לבצע. אם לא, כל שינוי יפגע בנוחות הנסיעה ולא יועיל משמעותית ליכולת הדינמית של הרכב בבעלותך.

אם תחליט להגדיל, אני לא רואה סיבה להשאר במידת 15" כי גובה הדופן לא ישתנה משמעותית, בקושי 4 מ''מ.

לעומת זאת בקוטר 16" תזכה לקיצוץ של 14 מ''מ וזה כבר משמעותי.

במקומך לא הייתי שוקל בכלל את 17". הפגיעה בנוחות תהיה מדי משמעותית.

פורסם

חסרון נוסף בהגדלת רוחב הצמיג הוא עליה כלשהי בצריכת הדלק, לא יודע לכמת את זה, אבל לשיקולך.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אני לא מחפש נהיגה ספורטיבית, אני מחפש נהיגה קודם כל יותר "יציבה", כלומר, ש-"בטיחות" הנהיגה תהיה טובה יותר, שהאחיזה בכביש תהיה טובה יותר..

אם זה "כל" מה שאתה מחפש, אל תגדיל כלל ובעת החלפת הצמיגים, בגלל שהם קטנים (הכל יחסי, 15 זה סבבה), קנה את הצמיגים הכי טובים שהתקציב שלך מאפשר.

אני כמעט בטוח שה 185 וה 195 יושבים על אותו ג'אנט, אז במקסימום תעבור למידה היותר רחבה.

מעבר ל 16 לא באמת יתן ייתרון כל שהוא.

מעבר ל 17 או 18 יגרור ירידה דרסטית באיכות ונוחות הנסיעה ובנוסף, הצמיגים יקרים בצורה משמעותית כך שלא תוכל גם לעלות במידה וגם לעלות באיכות הצמיג בלי להכין מראש חבילה ששווה לשכר מינימום חודשי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, למה מעבר ל16" לא ייתן יתרון? מניסיון עם צמיגים באותה מידה של פות''ש יש לדופן נטייה לקרוס בנהיגה תובענית. במקרה שלי אין אפשרות לשיפור, וגם אם היה אפשר לא הייתי עושה זאת כדי לא לפגוע בנוחות שהיא לא להיט ביאריס. הפולו יותר נוחה.

פורסם

כוונתי הייתה שבהתאם לדרישות הצנועות שלו, אם הוא ישאר ב 15 שהיא מידה זולה יותר, יוכל לקנות צמיג איכותי יותר ואז לא יהיה באמת הבדל משמעותי ביןצמיג סופר איכותי 15 לבין צמיג פחות איכותי 16.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שלום

היה לי בעבר רכב דומה

אצלי החלפתי ל215/40/17

הרכב הפך לקשה ובלתי נסבל בכביש...צריכת הדלק עלתה...הגה קשה יותר לסיבוב ..ובלאי מואץ בבוקסות מקדימה.

לאחר כשנתיים החלפתי למידה שפוייה 195/55/15 כולל בוקסות משולשים מקוריות חדשות.

והרכב חזר להיות נוח וכיפי לנהיגה.

• תוכן חדש...