Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיגואן, cx5 או 3008?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכם,

רוצים להתחדש בג'יפון אמין ונוח (זוג + 2 קטנים).

כ10-12 אלף ק"מ נסיעה בשנה.

הרכב אמור לשמש אותנו להערכתי כ5 שנים.

התקציב - 170-180 אלף ש"ח (לא מעבר - לא מעוניינים במימון/הלוואות).

לפני כ3 חודשים התחלתי להתעמק בנושא ואלו שלושת הפינליסטיים (מתוך כעשרה רכבים לגביהם התעניינתי, בדקתי, עיינתי בעיקר בכתבות והשוואות שנעשו בחו"ל ועל חלקם הגדול גם בצעתי נסיעת מבחן/נסיעה בחו"ל).

יתרונות/חסרונות שמזהה בנוגע לרכבים הללו:

פיז'ו 3008 (נסעתי על הרכב)

יתרונות: רכב מרשים ביופי עתידני - ללא ספק מכונית הכי סקסית ומושכת בחבורה, הרכב חסכני בדלק, רשימת אבזור מצויינת, נוחות נסיעה נהדרת, מחמאות רבות באתרים בחו"ל גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת הביצועים וכזכור לי רכב השנה באירופה.

חסרונות: במבט שני פנים הרכב נראה מאוד מבולגן ומצועצע ופחות מרשים, שדה הראיה פחות טוב (למרות שעדיין בסדר גמור), סחירות לא אידאלית ובסימן שאלה (אולי דווקא הרכב הספציפי כן יפתיע בנושא, כי נראה שהוא כוכב עולה).

מאזדה cx5 (נסעתי על הרכב)

יתרונות: האלגנטית והאצילית שבחבורה, פנים הרכב ברמת פרימיום של ממש (וואו!), התנהגות כביש הטובה בחבורה, שקטה מאוד, חו"ד הטובה ביותר ברוב מוחלט של הכתבות באתרים הגדולים בחו"ל שמתעדפות אותו על פני כל המתחרים, סחירות וניסיון אישי מצוין עם רכבי מאזדה (13 שנים אחרונות שתי מכוניות מאזדה - לאנטיס ו-3, 0 תקלות מעבר לטיפולים ובלאי).

חסרונות: מנוע אטמוספרי (מצד שני מוכח ואמין, עדיין שם בחסרון), ברמת גימור לקצ'רי אין שתי מערכות אקטיביות חשובות - בקרת שיוט אדפטיבית והחזרה לנתיב הנסיעה, תא מטען אמנם שימושי, אך מהקטנים שבחבורה וזה מאכזב.

טיגואן (מכיר את הרכב בעיקר מכתבות בחו"ל בשונה משני הרכבים שמעלה)

יתרון: נוחות, מרווח, תאוצה.

חסרונות: לא יפה בעיניי כלל (למרות שזה לא שיקול מרכזי), סיפורים על רכבי החברה (גם ממקור ראשון) מפחידים על הגיר.

כאמור, עשיתי קצת שיעורי בית, על רוב הרכבים גם התנסיתי ואשמח לדעתכם בנושא.

יתרונות, חסרונות, העדפות - כל מה שיוכל לסייע לי בדילמה זאת.

רב תודות.

עריכה אחרונה על ידי hi1983
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי הולך על הCX5 בעיקר בגלל

שה3008 זה פיג'ו, שאליהם לא אתקרב יותר, "כן בגלל הסחירות, זה פשוט בלתי נסבל שאתה כלקוח מוכן לשלם ולהנות מהרכבים שלהם, ובעת טרייד אין אין לא אבא ולא אמא, וההפסד עצום"

טיגואן, לדעתי נראה טוב ואיכותי, אך הייתי מעדיף שמישהו אחר ינסה את הגיר הזה לפני, למרות שטוענים שמדובר בגיר משופר ואמין יותר.

פורסם

לפי דעתי, בגלל שבחנת כבר את הCX5 לך תבחן גם את ה3008, דיזל פרימיום 165K, עשה נסיעת מבחן, ואז תתחבט עם עצמך.

את הטיגואן לא מכיר, אבל ה3008 בעיני נותנת את התמורה הטובה ביותר לכסף בקטגורייה הזו, למעט עיניין הסחירות העתידית שאותה איני יכול לנבא, אבל לוי יצחק לימד אותנו שהCX5 תצא כשידה על העליונה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

מה עם הסקודה קודיאק? יש לו DSG6 שנחשב אמין יותר מהגרסה עם 7 ההילוכים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הפיזו' מרשימה, אבל אותי נושא הסחירות העתידים היה מרתיע למרות שכאו יכולה להיות הפתעה לטובה.... הייתי מתמקד ב CX5 שנראה "פגז" ואיכותי ביותר מבחינה מכנית (ראש שקט) למרות היותו אטמוספרי ולמרות החוסר במערכות בטיחות שציינת....

פורסם

רק אוסיף מספר נקודות בנוגע לטיגואן:

מדובר על גיר DSG6 עם מצמדים רטובים ואמינותו מוכחת לאורך שנים (להלן קישור לשרשור שפתחתי בנושא). יש שם מספיק אינפורמציה בנושא, בפרט וככלל.

אדגיש רק שלי אישית אין נסיון עם הגיר.

מכיוון שטרם נהגת ברכב ממליץ לך לבחון את נושא תנוחת הישיבה ושדה הראיה.

אני אישית לא הצלחתי למצוא תנוחת ישיבה (וניסיתי בשתי הזדמנויות) כזאת שקו החיבור בין התקרה לשמשה הקדמית לא נמצא אצלי בקו הראיה. זאת בזמן שהרגליים והידיים ממוקמים כפי שאני אוהב וחושב לנכון.

כך גם הרגישה אשתי ועוד לפחות אדם אחד ששמעתי ממנו את העניין.

לכן ממליץ לבחון את הנושא לפני שממשיכים עם יתר השיקולים.

דווקא מאוד אהבתי את שדה הראיה ב- 3008.

אם סחירות הרכב חשובה לך אז הוודאות (נכון להיום) היא רק לגבי המאזדה. לגבי היתר זה בסימן שאלה.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
שלום לכם,

רוצים להתחדש בג'יפון אמין ונוח (זוג + 2 קטנים).

כ10-12 אלף ק"מ נסיעה בשנה.

הרכב אמור לשמש אותנו להערכתי כ5 שנים.

התקציב - 170-180 אלף ש"ח (לא מעבר - לא מעוניינים במימון/הלוואות).

לפני כ3 חודשים התחלתי להתעמק בנושא ואלו שלושת הפינליסטיים (מתוך כעשרה רכבים לגביהם התעניינתי, בדקתי, עיינתי בעיקר בכתבות והשוואות שנעשו בחו"ל ועל חלקם הגדול גם בצעתי נסיעת מבחן/נסיעה בחו"ל).

יתרונות/חסרונות שמזהה בנוגע לרכבים הללו:

פיז'ו 3008 (נסעתי על הרכב)

יתרונות: רכב מרשים ביופי עתידני - ללא ספק מכונית הכי סקסית ומושכת בחבורה, הרכב חסכני בדלק, רשימת אבזור מצויינת, נוחות נסיעה נהדרת, מחמאות רבות באתרים בחו"ל גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת הביצועים וכזכור לי רכב השנה באירופה.

חסרונות: במבט שני פנים הרכב נראה מאוד מבולגן

ומצועצע ופחות מרשים, .

מאוד לא מסכים אתך לגבי הפנים. ממש לא מצועצע ובעל אפקט הוואו הכי גדול מכל החבורה הזו.

שמתי פה מתישהו קישור למבחן ג׳יפים/ג׳יפונים שטופ גיר עשו, שם הפיזּו לקחה מקום שני על עיצוב הפנים (לפני כמה רכבים שעולים פי ארבע ממנה) כשרק האאודי Q7 ניצחה אותה.

הפיז׳ו אגב לקחה את המאזדה וגם את הפולקסווגן בלא מעט מבחנים שקראתי.

מה שכן הCX5 החדשה נראית מצוין והביקורות טובות כך שקשה לי להאמין שתאכזב ממנה בכל מקרה.

אגב אמנם הטויוטה לא ברשימה שלך והטיגואן לא מופיע פה, אבל הפיזּו והמאזדה כן, אז אולי המבחן הבא שמישהו שם פה היום יעניין אותך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

מאזדה cx5 (נסעתי על הרכב)

יתרונות: האלגנטית והאצילית שבחבורה, פנים הרכב ברמת פרימיום של ממש (וואו!), התנהגות כביש הטובה בחבורה, שקטה מאוד, חו"ד הטובה ביותר ברוב מוחלט של הכתבות באתרים הגדולים בחו"ל שמתעדפות אותו על פני כל המתחרים, סחירות וניסיון אישי מצוין עם רכבי מאזדה (13 שנים אחרונות שתי מכוניות מאזדה - לאנטיס ו-3, 0 תקלות מעבר לטיפולים ובלאי).

חסרונות: מנוע אטמוספרי (מצד שני מוכח ואמין, עדיין שם בחסרון), ברמת גימור לקצ'רי אין שתי מערכות אקטיביות חשובות - בקרת שיוט אדפטיבית והחזרה לנתיב הנסיעה, תא מטען אמנם שימושי, אך מהקטנים שבחבורה וזה מאכזב.

.

במאזדה CX5 אין בקרת שיוט אדפטיבית באף גרסה עד כמה שאני ראיתי בפירוט ועוד כמה דברים שלא נמצאים זה כניסה ללא מפתח ופתיחה חשמלית של דלת אחורית (רק בארץ זה לא קיים אגב)

פורסם
לפי דעתי, בגלל שבחנת כבר את הCX5 לך תבחן גם את ה3008, דיזל פרימיום 165K, עשה נסיעת מבחן, ואז תתחבט עם עצמך.

את הטיגואן לא מכיר, אבל ה3008 בעיני נותנת את התמורה הטובה ביותר לכסף בקטגורייה הזו, למעט עיניין הסחירות העתידית שאותה איני יכול לנבא, אבל לוי יצחק לימד אותנו שהCX5 תצא כשידה על העליונה.

שלום עידן,

התנסיתי לדעתי על כל הדגמים של 3008 החדש.

האמת, גם לאחר בחינה מעמיקה בתור נהג חובב, עדיין לא הגעתי למסקנה איזו מהן נותנת את התרומה ההולמת בשקלול של כל הפרמטרים והניואנסים.

פורסם
מה עם הסקודה קודיאק? יש לו DSG6 שנחשב אמין יותר מהגרסה עם 7 ההילוכים.

לא מתחבר לסקודה באופן כללי.

לא התחברתי גם לסקודיאק לאחר בחינה ראשונית.

פורסם (נערך)

מבחן ישראלי ראשון בין ה- cx5 לטיגואן (באתר וינאט רכב אם הקישור לא עובד), ה- cx5 ניצחה, אבל המבחן רדוד:

https://ynethd-i.akamaihd.net/i/cdnwiz/0717/230717_mivhan_rechev_dxOI12Tz_,800,1600,.mp4.csmil/master.m3u8?videoId=169766&advertisement=1

לגבי ירידת ערך, ה- cx5 הישנה הצטיינה באופן מיוחד, ירידה של כ- 29 אחוז בלבד תוך 3 שנים בדיוק פורסמה כתבה בנושא. טיגואן וה- 3008 הישנים נמצאים בקצה השני של ירידת המחיר, אבל אי אפשר לדעת מאחר וכל קטגוריית הג'יפונים מאד שומרת ערך כעת (לצורך העניין לעומת קטגוריית רכבי המנהלים שלא שומרת ערך).

http://m.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%AA_%D7%A2%D7%A8%D7%9A_%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91:_%D7%9B%D7%9C_%D7%9E%D7%94_%D7%A9%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A_%D7%9C%D7%93%D7%A2%D7%AA/

כנראה שה- cx5 ימשיך לשמור ערך יותר מה- 3008 והטיגואן וגם יימכר במחיר מחירון או קרוב לכך בניגוד לשניים האחרים, השאלה מה יהיו ההפרשים.

ה- 3008 הוא הכי מאובזר ומאובזר בצורה יוצאת דופן והכי חסכוני דבר שיקזז את ירידת הערך כתלות בכמות הנסיעה. צריך לבדוק אם אתה מתחבר להגה המיוחד.

הטיגואן בעל מרווח אדיר לרגליים במושב האחורי, מנגד חסכו בו בפרטי אבזור מביכים כגון כפתור הנעה ומשענת יד אחורית, הריפוד פשוט מאד.

גם במאזדה חסכו באבזור, אבל לפחות אין את החוסרים הנ"ל שבטיגואן. אין שיקוף לסלולר כנראה שהפתרון בדרך. במאזדה יחידת הנעה מיושנת, אבל בתאוצות ביניים עדיין היתה מהירה מהטיגואן במבחן הנ"ל.

בסיכום ה- 3008 מציע הכי הרבה אבל ייתכן שיעלה יותר בסיכום עלויות כולל לאחר המכירה כמשומש (יותר מה- cx5 לא מהטיגואן). אני הייתי בוחר בו.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
הפיזו' מרשימה, אבל אותי נושא הסחירות העתידים היה מרתיע למרות שכאו יכולה להיות הפתעה לטובה.... הייתי מתמקד ב CX5 שנראה "פגז" ואיכותי ביותר מבחינה מכנית (ראש שקט) למרות היותו אטמוספרי ולמרות החוסר במערכות בטיחות שציינת....

ניסוח דומה לזה מסתובב לי בראש כבר כמה ימים למען האמת.

פורסם
רק אוסיף מספר נקודות בנוגע לטיגואן:

מדובר על גיר DSG6 עם מצמדים רטובים ואמינותו מוכחת לאורך שנים (להלן קישור לשרשור שפתחתי בנושא). יש שם מספיק אינפורמציה בנושא, בפרט וככלל.

אדגיש רק שלי אישית אין נסיון עם הגיר.

מכיוון שטרם נהגת ברכב ממליץ לך לבחון את נושא תנוחת הישיבה ושדה הראיה.

אני אישית לא הצלחתי למצוא תנוחת ישיבה (וניסיתי בשתי הזדמנויות) כזאת שקו החיבור בין התקרה לשמשה הקדמית לא נמצא אצלי בקו הראיה. זאת בזמן שהרגליים והידיים ממוקמים כפי שאני אוהב וחושב לנכון.

כך גם הרגישה אשתי ועוד לפחות אדם אחד ששמעתי ממנו את העניין.

לכן ממליץ לבחון את הנושא לפני שממשיכים עם יתר השיקולים.

דווקא מאוד אהבתי את שדה הראיה ב- 3008.

אם סחירות הרכב חשובה לך אז הוודאות (נכון להיום) היא רק לגבי המאזדה. לגבי היתר זה בסימן שאלה.

תודה רבה לך על התגובה והפירוט.

אעיין בשמחה בשרשור מחר.

פורסם (נערך)
מאוד לא מסכים אתך לגבי הפנים. ממש לא מצועצע ובעל אפקט הוואו הכי גדול מכל החבורה הזו.

שמתי פה מתישהו קישור למבחן ג׳יפים/ג׳יפונים שטופ גיר עשו, שם הפיזּו לקחה מקום שני על עיצוב הפנים (לפני כמה רכבים שעולים פי ארבע ממנה) כשרק האאודי Q7 ניצחה אותה.

הפיז׳ו אגב לקחה את המאזדה וגם את הפולקסווגן בלא מעט מבחנים שקראתי.

מה שכן הCX5 החדשה נראית מצוין והביקורות טובות כך שקשה לי להאמין שתאכזב ממנה בכל מקרה.

אגב אמנם הטויוטה לא ברשימה שלך והטיגואן לא מופיע פה, אבל הפיזּו והמאזדה כן, אז אולי המבחן הבא שמישהו שם פה היום יעניין אותך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

מאוד ליגיטימי לא להסכים :)

הפיזו רכב מדהים בפני עצמו.

בנוגע לפנים הרכב, אישית הוקסמתי מרמת הגימור הגבוהה של מאזדה, כשישבנו ברכב הרגשנו בתא נוסעים סופר אלגנטי, פרימיומי כזה (מאוד שונה משנתונים הקודמים, שהיו רק נחמדים).

מהפיזו ממש התרגשתי בפעם הראשונה, אך לאחר מכן נרגעתי מדי....

אגב, גם אשתי חולקת עמי תחושה זאת.

מבחוץ היופי של הפיזו מרהיב בכל מבט מחדש.

עריכה אחרונה על ידי hi1983

• תוכן חדש...