Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיגואן, cx5 או 3008?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומי אמר לך שרק בארצנו הקטנה והטיפשה מעניין ירידת הערך?

מניסיוני האישי במגורים באירופה, גם שם מאוד מעניין אותם איזה רכב ישמור יותר על ערכו ואיזה לא.

ולמה זה חשוב, כי המחיר האמיתי של הרכב זה ההפרש בין מחיר הקניה למכירה, אם לצורך העיניין ל-X1 הייתה ירידת ערך של 3% בשנה היא הייתה בפועל זולה יותר לאחזקה מאשר דאצ'יה דאסטר, אז במקרה זה גם לא היה מעניין אותך ירידת הערך?

בהינתן המצב ששני הרכבים עולים אותו הדבר כחדשים (ה-3008 וה-CX5), אך הפיג'ו תאבד מערכה כ-50% (ריאלי בשביל למכור לא בשביל המחירון) בזמן שחברתה ה-CX5 תאבד רק 26% (כפי שניב ציין מניסיונו האישי) אז בפועל ה-3008 תעלה לו 82,000 ש"ח בשלוש שנים בזמן שה-CX5 תעלה לאותה התקופה רק 43,000 ש"ח.

האם ה-3008 שווה 39,000 ש"ח יותר מהמאזדה?

לדעתי ממש לא.

שאלה אישית (מבלי להעביר ביקורת אישית), האם רכשת פעם רכב בסכום כזה?

אם כן, האם באמת לא הזיז לך מה תהיה ירידת הערך שלו?

ומהיכן לקוח הנתון הזה של 50% אובדן ערך בשלוש שנים אצל ה 3008 החדשה, מהישנה ? בכלל הואיל והטיעון שלך על הפרשי אובדן הערך כשמדובר במכונית חדשה לחלוטין ( שגם מציעה כזכור גירסת דיזל אטרקטיבית ומאוד חסכונית ), אינו בדיוק מבוסס, אם להתבטא בעדינות, אז למה רק 50%, אפשר להתפרע יופי עם איזה מספרים שבא לנו, מה רע למשל ב 75% בחמש שנים מול 32% אצל מזדה, או משהו בסגנון, הטיעון יהיה הרבה יותר חזק ואבדן הכסף היחסי הרבה יותר כואב.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק, אני הייתי עדין עם ה-3008..

הניסיון הוא עם מספר רכבי פיג׳ו בעבר כולל ה-3008.

ותמיד יש תרוץ למה הערך צולל לריצפה, החל מה-405 שהייתה לא אמינה, דרך ה-309 שהייתה לא אמינה, דרך ה-205/106/206 שהיו לא אמינות ועד ה-3008 (דור קודם) שהייתה לא אמינה...

אגב חלקן היו דווקא אמינות, אך עדיין המחירון צנח צניחה חופשית ואפילו במחירי הבדיחה הן בקושי נמכרו.

אתה חושב אחרת, זכותך.

אני מהמר (הימור דיי בטוח) שגם הנוכחית תצנח במחירון, עם מנוע דיזל ובלי.

לחשוב אחרת זה בסדר, אבל זה בעיקר שכנוע עצמי למי שממש רוצה את הרכב, ומאותגר היגיון שמבוסס על ניסיון עבר.

פורסם

מה שהפתיע אותי עוד יותר הוא שגם ה-X3 לא גדולה יותר מבפנים עם רוחב מושב אחורי של 130 ס"מ (אך היא בעלת ריצפה גבוהה יותר וישיבה גבוהה יותר).

נשמע לי לא הגיוני כי הרוחב הכללי הוא 1.88, אז יצאתי החוצה למדוד. X3 דור שני (2011-2017) - 148 ס"מ בין דלת לדלת, 135 ס"מ רוחב הספסל נטו. החישוב של ידית לידית נשמע לי מוזר - אם משענת היד יותר צרה, הרכב יותר מרווח? לא מסכים.

חוץ מזה אני מאוד מסכים עם הרעיון של ב.מ.וו משומשת כתחליף ליפנית או צרפתייה חדשה מאותה קטגוריה. לא מתאים לכולם אבל שווה לבדוק ולשקול. ליגה אחרת.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

החישוב של ידית לידית נשמע לי מוזר - אם משענת היד יותר צרה, הרכב יותר מרווח? לא מסכים

אבל זהו, שבדרך כלל זה מה שמגביל את המרווח במושב האחורי.

זה לא עוזר לי שהמרחק מחלון לחלון יהיה גם 160 ס״מ אם בתכלס הידיות מפריעות לשלושה אנשים לשבת.

במקרה האישי שלי הידיות מפריעות למקם מושבי בטיחות, ברגע שאתה סוגר את הדלתות אז הידיות פוגשות את גוף המושב..

אותו כנ״ל לגבי שלושה נוסעים במושב האחורי פ, כאשר תכנון המושב לא נכון אז הנסיעה הופכת ללא נעימה וצפופה כי ידיות המושב נכנסות לך במותן.

אגב ה שהן מרגישות בערך אותו הדבר (מבחינת מרווח) זה לא רק אני אומר, ראיתי לא מעט מבחני רכב שציינו זאת ואף טענו שכנראה אין סיבה מוצדקת לקנות את ה-X3.

אני חושב שהם קצת הגזימו (עדיין ה-X3 מרווחת יותר במושב הקדמי וגבוהה יותר) אך יש משהו בזה.

אגב הלוואי והייתי טועה כי ממש נדלקתי על הרכב, אבל לצערי בשבילי הוא קצת צר מידי מאחור.

פורסם

לדעתי לקנות ב 2017 רכב עם מערכת בטיחות אקטיבית זה שיקול גדול יותר מירידת ערך .זה יכול להיות ההבדל בין כמעט נגיעה ובין החלפת פרטים ברמזור (ואז כל חישובי ירידת הערך יורדים לפח).

אל תגיד : לי זה לא יקרה...

פורסם
צודק, אני הייתי עדין עם ה-3008..

הניסיון הוא עם מספר רכבי פיג׳ו בעבר כולל ה-3008.

ותמיד יש תרוץ למה הערך צולל לריצפה, החל מה-405 שהייתה לא אמינה, דרך ה-309 שהייתה לא אמינה, דרך ה-205/106/206 שהיו לא אמינות ועד ה-3008 (דור קודם) שהייתה לא אמינה...

אגב חלקן היו דווקא אמינות, אך עדיין המחירון צנח צניחה חופשית ואפילו במחירי הבדיחה הן בקושי נמכרו.

אתה חושב אחרת, זכותך.

אני מהמר (הימור דיי בטוח) שגם הנוכחית תצנח במחירון, עם מנוע דיזל ובלי.

לחשוב אחרת זה בסדר, אבל זה בעיקר שכנוע עצמי למי שממש רוצה את הרכב, ומאותגר היגיון שמבוסס על ניסיון עבר.

חלק ממה שכתבת נכון. חלק ממש לא.

ל106/205/206 היה שוק טוב והם רכבים שהיו ועדיין מבוקשים. ל206 היה אפילו שוק טוב מאוד ושמירת ערך טובה.

אפשר להגיד שכשפג׳ו ייצרו רכב טוב עם בשורה השוק קיבל אותו בצורה חיובית.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

הישראלי משנה את הרגליו גם אם אתה לא רואה את זה. מי היה מאמין שהקקטוס כל כך מבוקשת כיד2. לדעתי לובינסקי עושים פה מהפכה שקטה ו 5 שנות אחריות מקלים מאד על מוכרים (וקונים ) של צרפתייה יד2.

דין פיג'ו 508 אינו דין פיג'ו 3008 חדשה

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
חלק ממה שכתבת נכון. חלק ממש לא.

ל106/205/206 היה שוק טוב והם רכבים שהיו ועדיין מבוקשים. ל206 היה אפילו שוק טוב מאוד ושמירת ערך טובה.

אפשר להגיד שכשפג׳ו ייצרו רכב טוב עם בשורה השוק קיבל אותו בצורה חיובית.

כמי שהחזיק את כולן אני יכול לומר בוודאות שהמחירון שלהם צנח ביחס למתחרות.

זה שהן היו מאוד פופולריות כמשומשות זה בעיקר בגלל המחיר הזול מאוד ביחס למתחרים מהמזרח.

אגב גם האמינות לא הייתה משהו בכלל, זכור לי שה-205 (1.4 ידנית) הייתה אוכלת מסקרי הגה, תפוחים וציריות (וזה עלה לא מעט להחליף).

ה-106 הציגה בעיות חשמל (כי היו שני חלונות חשמליים ומזגן..) וגמרה מנוע דיי מוקדם.

ה-405 הייתה בכלל נבלה וכמעט כל חלק בה הוחלף (רכב מהעבודה) זאת בזמן שהסופר לנסר בזמנה היה סוס עבודה.

ב-3008 הלך משאבת דלק לחץ גבוה, משאבת דלק אחורית (על מיכל הדלק), ידית מחשב דרך (שבגללה הוחלף כל ההגה + הידיות), צלחות בילום (כשהרכב היה חדש ובקושי נסע ורק במישור), סליל הצתה (נראה מתי האחרים ילכו), שרשרת טיימינג, כל מיני חלקי פלסטיק פנימיים שמתבלים מהר מאוד.

הישראלי משנה את הרגליו גם אם אתה לא רואה את זה. מי היה מאמין שהקקטוס כל כך מבוקשת כיד2. לדעתי לובינסקי עושים פה מהפכה שקטה ו 5 שנות אחריות מקלים מאד על מוכרים (וקונים ) של צרפתייה יד2.

דין פיג'ו 508 אינו דין פיג'ו 3008 חדשה

הקקטוס הייתה מבוקשת, כדמוי ג׳יפון ידני במעט מאוד כסף כמשומשת, בעיקר כי ההיצע היה קטן מאוד.

כעת כשעולות יותר יחידות על הכביש (אוטומטיות כמובן) אני מניח שהביקוש לא יהיה כקודם.

דין 3008 לא כדין 508, ימים יגידו, אני אישית חושב שזה לא נכון.

כנראה שגם היבואן חושב שזה לא נכון, אחרת המינימום שהיה יכול לעשות זה לתת התחייבות לטרייד אין במחיר מחירון או יותר טוב, קניה חוזרת, אך הוא לא מוכן לעשות זאת..

(קרסו לדוגמה נותנים מחירון משוקלל ועוד הנחה על הרכב החדש)

אגב גם 5 שנות אחריות הוא לא מוכן לתת על ה3008.

פורסם

ישנם הרבה יבואני רכבים בארצנו שאינם מבצעים עסקאות טרייד אין.

במרבית סוכנויות הרכב נוכח נציג של חברה חיצונית לדוגמה: טרייד מובייל,

שאינו קשור כלל ליבואן (מלבד קבלת עמדה ישיבה בסוכנות).

סוכנויות המכירה של היבואן מעוניינות במכירת רכבים חדשים.

שרות הטרייד אין וקבלת הצעת המחיר

אמורה להקל ולזרז את הלקוח הפוטנציאלי

בקבלת החלטה באם לשדרג לרכב חדש.

מי שמתאימה לו ההצעה ומעוניין ברכב חדש

יכול לנצל את השרות הנלווה,

באם התנאים של שרות הטרייד אין אינם מתאימים ללקוח,

תמיד עומדת בפניו האפשרות למכור את רכבו בשוק החופשי

ובסבירות שזה יהיה במחיר גבוהה יותר מהצעת הטרייד אין.

פורסם (נערך)
כמי שהחזיק את כולן אני יכול לומר בוודאות שהמחירון שלהם צנח ביחס למתחרות.

זה שהן היו מאוד פופולריות כמשומשות זה בעיקר בגלל המחיר הזול מאוד ביחס למתחרים מהמזרח.

אגב גם האמינות לא הייתה משהו בכלל, זכור לי שה-205 (1.4 ידנית) הייתה אוכלת מסקרי הגה, תפוחים וציריות (וזה עלה לא מעט להחליף).

ה-106 הציגה בעיות חשמל (כי היו שני חלונות חשמליים ומזגן..) וגמרה מנוע דיי מוקדם.

ה-405 הייתה בכלל נבלה וכמעט כל חלק בה הוחלף (רכב מהעבודה) זאת בזמן שהסופר לנסר בזמנה היה סוס עבודה.

ב-3008 הלך משאבת דלק לחץ גבוה, משאבת דלק אחורית (על מיכל הדלק), ידית מחשב דרך (שבגללה הוחלף כל ההגה + הידיות), צלחות בילום (כשהרכב היה חדש ובקושי נסע ורק במישור), סליל הצתה (נראה מתי האחרים ילכו), שרשרת טיימינג, כל מיני חלקי פלסטיק פנימיים שמתבלים מהר מאוד.

הקקטוס הייתה מבוקשת, כדמוי ג׳יפון ידני במעט מאוד כסף כמשומשת, בעיקר כי ההיצע היה קטן מאוד.

כעת כשעולות יותר יחידות על הכביש (אוטומטיות כמובן) אני מניח שהביקוש לא יהיה כקודם.

דין 3008 לא כדין 508, ימים יגידו, אני אישית חושב שזה לא נכון.

כנראה שגם היבואן חושב שזה לא נכון, אחרת המינימום שהיה יכול לעשות זה לתת התחייבות לטרייד אין במחיר מחירון או יותר טוב, קניה חוזרת, אך הוא לא מוכן לעשות זאת..

(קרסו לדוגמה נותנים מחירון משוקלל ועוד הנחה על הרכב החדש)

אגב גם 5 שנות אחריות הוא לא מוכן לתת על ה3008.

מנוע ה1.4 TU של פג'ו נחשב למנוע אמין מאוד. החזקתי סקסו לפני כמה שנים. ב200K הרכב עבר טיפול ראש מנוע. הרכב נמכר עם 245K עם מנוע מאוד בריא שלא אוכל גרם שמן ולא הראה שום סימני עייפות.

המנועים האלה גמעו מאות אלפי ק"מ בצה"ל עם הפג'ו 205 הלא אמינה.

לגבי בעיות חשמל ב106 לא יודע כי לא היה לי. בסקסו (תאומת 106) לא היו שום בעיות חשמל וגם לה היו חלונות חשמל מקוריים ומזגן בהתקנה מקומית אפילו שעבדו פיקס.

חלק מהדגמים שציינת אכן היו מאוד לא מוצלחים מכל בחינה. חלק אחר דווקא הציגו איכויות גבוהות מאוד בתחומים מסויימים ובתחומים אחרים היו פחות טובים, אבל בדגמים הללו לא היה כשלון מוחלט באף תחום.

בשנים האחרונות אכן פג'ו הוציאו תחת ידם רכבים נוראיים בלי שום ייחוד.

הליין הנוכחי דווקא לא רע. אני מקווה שגם יעבור את מבחן הזמן בצורה חיובית.

החשש שלך בהחלט מובן, אבל לא הכל היה שחור בהסטוריה של היצרן הזה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

תודה רבה לכולכם על העצות והסיוע.

הבוקר סגרנו רכישת CX5 החדשה - דגם לק'צרי.

ההרגשה מצוינת, בייחוד ששוב ישבנו ברכב והייתה הרגשה של "זה זה" לגמרי :)

קצת מבאס שהרכב יהיה ברשותי רק בעוד 7-8 שבועות מהיום, אך אולי זה הזמן האופטימלי למכור את מאזדה 3 2008 שברשותי.

את לאנטיס שהייתה לי לפניה, מכרתי יום למחרת, נראה לי שאת זאת אתחיל לפרסם עוד חודש, שלא אשאר בלי רכב זמן רב - או שכדאי לפרסם כבר עתה?

יש לכם אולי מידע האם מכירת מאזדה 3 עניין מורכב או עדיין זורם וקל כמו בשנים האחרונות?

פורסם

בהחלט לא הכל שחור בהיסטוריה של פיג׳ו, להיפך!

את ה-405 אהבתי מאוד על אף כל הלוקשים שהאכילה אותנו.

ה-205 הייתה כיפית מאוד לנהיגה (אגב המנוע שלה באמת היה אמין מאוד).

ה-3008 (דור קודם) הייתה לדעתי אחד הג׳יפונים הטובים ביותר ועלתה בכמה רמות על מתחריה, בנוחות, זריזות, ניהוג, עיצוב פנים (עיצוב חוץ זה כבר עניין של טעם) ואיכות נסיעה.

עדיין, לכולן היו גם בעיות (לחלקן יותר ולחלקן פחות) אך כולן לא שמרו על מחירון.

מה לעשות שיש סטיגמות שכנראה קשה מאוד לשבור.

ל-99% מהסובבים אותי אין מושג קלוש אילו בעיות (ספציפיות) יש ל-3008 אך עדיין הם לא ירכשו אותה בחיים כי ״פיג׳ו לא אמינה ואי אפשר למכור אותה״..

חבל אבל זה מה יש.

פורסם
תודה רבה לכולכם על העצות והסיוע.

הבוקר סגרנו רכישת CX5 החדשה - דגם לק'צרי.

ההרגשה מצוינת, בייחוד ששוב ישבנו ברכב והייתה הרגשה של "זה זה" לגמרי :)

קצת מבאס שהרכב יהיה ברשותי רק בעוד 7-8 שבועות מהיום, אך אולי זה הזמן האופטימלי למכור את מאזדה 3 2008 שברשותי.

את לאנטיס שהייתה לי לפניה, מכרתי יום למחרת, נראה לי שאת זאת אתחיל לפרסם עוד חודש, שלא אשאר בלי רכב זמן רב - או שכדאי לפרסם כבר עתה?

יש לכם אולי מידע האם מכירת מאזדה 3 עניין מורכב או עדיין זורם וקל כמו בשנים האחרונות?

לא נראה לי שכל כך פשוט למכור היום רכב בכלל, בטח לא אחד שיש ממנו בכמויות (גם מליסינג).

לדעתי תפרסם כבר עכשיו בשביל להרגיש את השטח.

סתם שאלה, למה לרכוש רכב בסוף שנה ולא להמתין לתחילת 2018?

פורסם (נערך)

תודה על המענה, אחשוב על לפרסם מיום א' - רק לא רוצה גם לשחק בקונים פוטנציאליים, כי אינני מעוניין למכור בחודש הקרוב.

אני מודע למה כוונתך למה לא להמתין לשנה החדשה מבחינת רישום הרכב וכך להרוויח שנה - יש לכך כמה נסיבות אישות, לא אכנס בפירוטן בפומבי ברשותך.

עריכה אחרונה על ידי hi1983
פורסם

אם אתה לא לחוץ לכסף והמאזדה שברשותך עם נתונים טובים תחכה עם המכירה. אני חושב שחודש הוא יותר ממספיק כדי למכור את הרכב שלך.

• תוכן חדש...