Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיגואן, cx5 או 3008?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיזו בהחלט מתקדמת יותר מהמאזדה,רק להסתכל על ההבדלים בין תאי הנוסעים,למאזדה מנוע אומוספרי מיושן שלמרות שהוא לא חלש אין מה להשוות לזמינות הכח לעומת הפיזו.

הפיגו נמכר טוב מאד כחדש לדעתי זה מדבר בעד עצמו.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוקר טוב חברים,

קודם כל, הרבה תודה לכם על התגובות ובכלל זהו פורום נהדר וכיף לעיין בו וללמוד על תחום הרכב.

בנוסף לתגובות, שוחחתי ביומיים האחרונים עם 5-6 חברים קרובי המשפחה בעלי ניסיון בתחום ושמעודכנים באופן תמידי, רובם המליצו על המאזדה החדשה, למרות שציינו שלפיזו ישנם יתרונות רבים (אפשרויות בחירת סוג מנוע, יופי מהפנט מבחוץ, חסכון בדלק - דברים שגם ראיתי פחות או יותר וגם למדתי מכם).

אך ציינו שלמאזדה טכנולוגיה מוכחת והנהיגה בדגמים שלה מהנה ביותר (מעל עשור נוהג גם בעצמי במאזדות).

למען האמת, גם הם פחות מכירים את טיגואן.

אשתי מהרגע הראשון שראתה את מאזדה התחברה מאוד לרכב (לפני מאזדה ראינו את פיזו) ובייחוד תא הנוסעים השימושי והנאה וגם העדפתה שיקול חשוב (למרות שזהו רכב עבורי :) ).

בקיצור, קמנו הבוקר בתחושה שגם הלב וגם הראש לכיוון מאזדה.

צלצלתי אליהם הבוקר ולצערי דגם (לקצ'רי) והצבע (שחור) שאנו מעוניינים כבר אזלו וניתן לקבל רכב רק בסוף ספ'-תחילת אוק'.

ממש מאכזב האמת.

בכל אופן אגיע אליהם מחר למיקוח וסגירה במידה ונגיע לעמק השווה (אמרו לי בפגישה שם שלא יורידו שקל - הייתי בשני סניפים שלהם, אך ניתן לדבר על מתנות אבזור).

השאלה היא, ייתכן שלסניף אחד אזל ולסניף השני כן יש או שהמאגר הוא משתף?

בנוסף, לא קצת יומרני לומר שלא יורידו שקל על רכישה כה גדולה???

פורסם

אם הם מוכרים את מה שיש להם אז זה לא יומרני. מצד שני לא יומרני גם מהצד שלך לנסות למקסם את נושא ההנחה וההטבות.

סך הכל התלבטת באמת בין שני רכבים טובים. לא מתייחס לטיגואן כי נראה שהוא היה פחות רלוונטי.

כל בחירה שתעשה היא לגיטימית וטובה.

אולי טוב שאין צבע שחור, צבע קשה לאחזקה וטיפול. מה גם שהCX5 הוא רכב מאוד יפה ונראה לי שמגיע לו צבע אחר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא משנה איזה רכב תבחר, לדעתי אתה עושה טעות אם תסכים לקבל אותו בסוף השנה.

במצב כזה אתה מאבד שנתון דיי מהר, כי כאשר תנסה למכור אותו בעוד 5 שנים אף אחד לא ישלם לך מחירון משוקלל הכולל תוספת על חודשי עליה לכביש.

כך לדוגמא אם תנסה למכור אותו בשנת 2023 הרוכשים יסתכלו על מחירון רכב מודל 2017 והרכב יהיה כבר בן-6, אך אם תמתין עוד חודשיים (נובמבר-דצמבר) ותקבל את הרכב בינואר אז כאשר תרצה למכור הרכב יהיה מודל 2018.

זה הבדל שמגיע לאלפים רבים של שקלים.

חבל להתפשר על זה...

לגבי הרכב, גם אני בדיוק באותה ההתלבטות והאמת שאני לא הגעתי למסקנה.

לכל רכב יתרונות וחסרונות אך אף אחד מהם לא הפיל אותי לריצפה.

ה-3008 נחמד ועם אבזור מאוד נדיב ברמת המחיר של הפרימיום, אבל זה פיג'ו וכנראה שאת ירידת הערך לא צריך להיות נביא בכדי לנבא.

ויקומו כל חברי הפורום ויומרו שאי אפשר לחזות כי זה רכב חדש, ובתור רכב הוא מעולה ועוד ועוד.. והם אולי צודקים אך ההיסטוריה מאוד חד משמעית בנושא זה, רכבי פיג'ו בארץ (וגם בעולם אגב) נופלים חזק במחירון.

גם על ה-508 בזמנו אמרו את אותם הדברים...

מבחינת אמינות, יש לי ניסיון עם ה-3008 מודל 2011 ואמינות זה לא הצד החזק שלה (ולכל מי שקופץ ויטען שהמנוע ידוע כבעייתי, אז אקדים ואומר שגם מעבר למנוע היו לא מעט תקלות).

ה-CX5 ממש נחמדה אבל יש כמה דברים שהציקו לי מאוד והם בעיקר חוסר האבזור ביחס למחיר.

עושה רושם שבראש סדר העדיפויות של דלק מוטורס היה ריפודי העור ועל חשבון זה הם הסכימו לוותר על הרבה פריטים חשובים בהרבה.

לדוגמה מעצבן שמערכות הבטיחות של ה-CX5 נחותות מאשר אלו של ה-3 ואם אני זוכר נכון אפילו ב-2 יש יותר.

העלתי את זה מול נציג המכירות ואף הוא הסכים איתי ולא היה לו מה לומר בנושא.

גם מבחינת רמת הגימור הפנימית, חסרים דיפונים בקונסולה המרכזית ובדלתות ואלו חוספים פלסטיקה קשיחה שהיה נראה כאילו תוכננה מראש להיות מצופה בעור.

מבחינת רמת גימור חיצוני, הפריע לי שמערכות התאורה פשוטות יחסית ללא תאורת יום מסוג LED אשר תוחמת את יחידות התאורה ומשדרגת את המראה בכמה רמות.

בנוסף אין חישני רברס (מישהו אמר כאן שזה איזה 2500 ש"ח אאל"ט) ומערכת הסאונד מיושנת ולא כוללת שיקוף או אפילו וויז.

במחיר פתיחה של 167K ש"ח הייתי מצפה להרבה יותר.

מצד שני זה מאזדה והרכב ככל הנראה יהיה סחיר מאוד וישמור על מחירו.

גם האמינות כנראה תהיה טובה יותר מזו של המתחרים וגם על זה אין להקל ראש.

ויש את הטיגואן שאני אישית דיי אהבתי.

התחושה בו יותר נעימה לדעתי מהשתיים האחרות וזאת על אף המושבים והדיפונים הפשוטים.

הרכב מרגיש איכותי ועם הנדסת אנוש טובה, ומרווח המושב האחורי פשוט עצום.

גם תא המטען שלו טוב מאוד ולא נופל מזה של ה-3008.

מצד שני הפריע לי שניתן לקבל את הרכב רק עם דיפונים בצבע שחור, הצבע הבהיר משפר בכמה רמות את פנים הרכב אך צ'מפיון לא מסכימים להביא אותו אפילו בהזמנה.

בנוסף גם בו יש הרבה פרטי אבזור שחסכו בהם ושאני אישית הייתי מצפה לקבל ברכב ב-165K ש"ח.

ויש גם את עיניין האמינות הקשה לנבא וסחירות שכנראה תהיה טובה אך במחירי מחירון נמוכים יותר מה-CX5.

בקיצור, אני עדיין לא יצאתי מהדילמה הזו.

אגב אם אתה מוכן לשקול משומש, במחיר של ה-CX5 הבסיסית אתה יכול להשיג במוו X1 20i שטובה יותר מהמזדה בכל פרמטר בערך חוץ ממרחב פנים.

אתמול בדקתי אותה ולצערי המושב האחורי שלה לא מספיק מרווח בכדי לאכלס את שלושת ילדי עם כסאות הבטיחות שלהם, אבל למישהו שמחפש רכב ל-4 בהחלט זו אופציה ולדעתי מאוד מעניינת.

פורסם

רכבי פיג'ו בארץ (וגם בעולם אגב) נופלים חזק במחירון.

מאיפה לך המידע הזה? כמי שגדל וחי הרבה שנים באירופה אני לא מכיר משם את התופעה הזו של פחד מפיזו (או כל מה שצרפתי לצורך העניין), שכה רווחת פה בארץ.

עושה רושם שבראש סדר העדיפויות של דלק מוטורס היה ריפודי העור
שזה חבל מאוד. לא מבין את הצעד הזה של לא לתת ללקוח אופציה לריפודי בד במדינה עם מזג אוויר כמו שלנו.

אגב אם אתה מוכן לשקול משומש, במחיר של ה-CX5 הבסיסית אתה יכול להשיג במוו X1 20i שטובה יותר מהמזדה בכל פרמטר בערך חוץ ממרחב פנים.

מסכים.
פורסם
מאיפה לך המידע הזה? כמי שגדל וחי הרבה שנים באירופה אני לא מכיר משם את התופעה הזו של פחד מפיזו (או כל מה שצרפתי לצורך העניין), שכה רווחת פה בארץ.

זכור לי מכתבות רכב מחו"ל אבל גם אם זה ממש לא נכון זה לא כל כך רלוונטי לדיון כאן.

בארץ, באופן היסטורי, רכבי פיג'ו סיטרואן לא שומרים על ערכם ובנוסף לכך גם קשה מאוד למכור אותם.

יכול להיות שה-3008 תשנה את התמונה לאחר כל כך הרבה שנים, אני אישית מאמין שלא.. אפילו דיי בטוח שלא.

שזה חבל מאוד. לא מבין את הצעד הזה של לא לתת ללקוח אופציה לריפודי בד במדינה עם מזג אוויר כמו שלנו.

.

אבל הם דווקא כן נותנים אפשרות לריפודי בד, רק שצריך להיות חבר בגרינפיס בשביל להצדיק את זה מאחר ובמקרה שתבחר במושבי בד, תקבל אותם בצבע שחור לא מחמיא ובנוסף גם מושב נהג מכאני והכי מצחיק שלא תחסוך שקל במחיר הרכב!

אני מניח שזו גירסה שבעתיד תגיעה לליסינג..

פורסם

אגב ה-X1, קצת אכזב אותי שהמושב האחורי ברוחב של האטקה (129 ס"מ בין ידיות הדלתות) כי חוץ מזה הרכב מדהים ועם מנוע ה-2 ליטר טורבו הוא גם מהנה לנהיגה. באסה...

מה שהפתיע אותי עוד יותר הוא שגם ה-X3 לא גדולה יותר מבפנים עם רוחב מושב אחורי של 130 ס"מ (אך היא בעלת ריצפה גבוהה יותר וישיבה גבוהה יותר).

בקיצור, אני חושב שלמי שלא ממש חשוב רוחב המושב האחורי אז X1 בן שנתיים וחצי זו עסקה מעולה!

פורסם

אבא שלי מכר עכשיו cx5 הפשוטה 2014 ב118K משמע ירידת ערך של 42K ב3 שנים. שמירת ערך מעולה. לא נראה לי שהפגו והטיגואן יתקרבו לנתון הזה.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

אני לא מבין מדוע לגמרי מדוע אנשים חושבים על מכירת הרכב עוד לפני שקנו,תופעה יחודית לארצנו,אולי בגלל שיש פה נטיה להקצין כל דבר ולא רק בתחום הרכב.

לדעתי קודם כל חשוב שהרכב יתאים לצרכים,יספק תמורה טובה למחיר,שיהיה רכב מתקדם,מבחינה בטיחותית וטכנולוגית,ולי אישית גם שיתן את האקסטרה,אולי ה X פקטור שיבדיל אותו מהמסה הגדולה,מבחינתי מבין שלושת הרכבים בשרשור הפיגו היחידי שמעלה חיוך על הפנים עוד לפני הכניסה לרכב ועוד יותר אחרי.

לפותח השרשור,תהנה מהרכב שתבחר לא משנה מה הסמל מקדימה{ואחורה}.

פורסם
אני לא מבין מדוע לגמרי מדוע אנשים חושבים על מכירת הרכב עוד לפני שקנו,תופעה יחודית לארצנו,אולי בגלל שיש פה נטיה להקצין כל דבר ולא רק בתחום הרכב.

לדעתי קודם כל חשוב שהרכב יתאים לצרכים,יספק תמורה טובה למחיר,שיהיה רכב מתקדם,מבחינה בטיחותית וטכנולוגית,ולי אישית גם שיתן את האקסטרה,אולי ה X פקטור שיבדיל אותו מהמסה הגדולה,מבחינתי מבין שלושת הרכבים בשרשור הפיגו היחידי שמעלה חיוך על הפנים עוד לפני הכניסה לרכב ועוד יותר אחרי.

לפותח השרשור,תהנה מהרכב שתבחר לא משנה מה הסמל מקדימה{ואחורה}.

ומי אמר לך שרק בארצנו הקטנה והטיפשה מעניין ירידת הערך?

מניסיוני האישי במגורים באירופה, גם שם מאוד מעניין אותם איזה רכב ישמור יותר על ערכו ואיזה לא.

ולמה זה חשוב, כי המחיר האמיתי של הרכב זה ההפרש בין מחיר הקניה למכירה, אם לצורך העיניין ל-X1 הייתה ירידת ערך של 3% בשנה היא הייתה בפועל זולה יותר לאחזקה מאשר דאצ'יה דאסטר, אז במקרה זה גם לא היה מעניין אותך ירידת הערך?

בהינתן המצב ששני הרכבים עולים אותו הדבר כחדשים (ה-3008 וה-CX5), אך הפיג'ו תאבד מערכה כ-50% (ריאלי בשביל למכור לא בשביל המחירון) בזמן שחברתה ה-CX5 תאבד רק 26% (כפי שניב ציין מניסיונו האישי) אז בפועל ה-3008 תעלה לו 82,000 ש"ח בשלוש שנים בזמן שה-CX5 תעלה לאותה התקופה רק 43,000 ש"ח.

האם ה-3008 שווה 39,000 ש"ח יותר מהמאזדה?

לדעתי ממש לא.

שאלה אישית (מבלי להעביר ביקורת אישית), האם רכשת פעם רכב בסכום כזה?

אם כן, האם באמת לא הזיז לך מה תהיה ירידת הערך שלו?

פורסם
אבא שלי מכר עכשיו cx5 הפשוטה 2014 ב118K משמע ירידת ערך של 42K ב3 שנים. שמירת ערך מעולה. לא נראה לי שהפגו והטיגואן יתקרבו לנתון הזה.

לא סיפרת מה מצבו של הרכב, ק"מ נסועה של הרכב וכדומה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לא סיפרת מה מצבו של הרכב, ק"מ נסועה של הרכב וכדומה..

לא זוכר במדוייק קמ אבל משהו כמו 60000. מצב מעולה.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

• תוכן חדש...