Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש ב RIVNUT ברכב, אפשרי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום לוחית הרישוי האחורית שלי מחוברת לדלת תא המטען בשיטה הישראלית הידועה של שני ברגים קודחים במיקום אקראי. הלוחית הקדמית מחוברת באותו אופן לפגוש הקדמי. חשבתי להתקין 4 RIVNUTS (אין לי מושג מה השם העברי של זה), ואז הברגים יהיו מסודרים, אבל תהיתי אם הפח של תא המטען לא דק מדי והתקנת הריבנאט לא יעקם אותו - כנ"ל לגבי הפגוש הקדמי, אני לא יודע אם אפשר להתקין ריבנאטס על פלאסטיק.

ראיתי שיש אביזרים "רשמיים" להתקנת ריבנאטס, ויש מליון אלתורים - אני מקווה שאצליח לאלתר משהו.

מישהו התנסה בזה?

פורסם

השם העברי אם אני זוכר אמור להיות תבריג.

RIVNUTS זה בעצם מה שנקרא ניטים ומה שיותר חשוב לדעת זה אם אתה מתכוון לRIVNUT במובן של ניט חלק או אם אתה מתכוון לTHREADED RIVNUTS שזה ניט מוברז?

או שאני מתבלבל כבר בין ניט לניט תבריג :-P

בכל מקרה מאוד נפוץ בשימוש ברכב בהתקנות מקצועיות של מערכות אודיו - בעיקר בחו"ל בארץ לא ממש מכירים את זה וחבל.

פלטות של מגברים שמשודכים לרצפת הרכב או תא המטען למשל ובהחלט ניתן לשימוש בעבור לוחיות רישוי רק תוודא שאתה יודע מה יש מאחורי המשטח בו אתה קודח חורים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
חשוב לדעת זה אם אתה מתכוון לRIVNUT במובן של ניט חלק או אם אתה מתכוון לTHREADED RIVNUTS שזה ניט מוברז?

אני מתכוון לזה - אני הזמנתי את זה במידה M4, בלי סיבה הגיונית, סתם הימרתי שזה גודל שיתאים.

הבעיה היא שתצטרך לבצע הכנה מתאימה בפח הרכב, לבחור ריבנאט מתאים לפי עובי הפח ולמצוא מכשיר להחדרת הריבנאט.

יכול לפרט לגבי ההכנה הדרושה ולגבי בחירה הריבנאט המתאים? מה שהזמנתי (מופיע בלינק למעלה) מתאים? הבנתי שמכשיר אפשר לאלתר,

לדוגמה יש אלתור של מכשיר שמשתמש במברגה כדי למתוח את הריבנאט.

בכל מקרה, אני מתכוון לעשות כמה נסיונות לפני שאבחן את זה על האוטו, לא בא לי להרוס את האוטו.

פורסם

חבל שלא תייעצת איתי לפני שהזמנת את הריבנטים מהקישור שצירפת. הריבנטים בקישור שצירפת עשויים מנירוסטה ולא מאלומיניום וגם לא מתאימים לפלסטיק.

לא תוכל למתוח ריבנט מנירוסטה בלי מכשיר פנאומטי להחדרת ריבנטים ורוב הסיכויים שתגרום נזק לפח או לפלסטיק.

קודם כול אתה צריך למדוד את עובי הפח ובהתאם לעובי הפח להזמין ריבנט בעל GRIP מתאים. לפלסטיק קיימים ריבנטים ייעודים ולא מתאימים לקדח עגול אלא לפתח משושה או דאבל D.

איזה כייף לי :)

פורסם

למה אי אפשר למתוח ריבנט מנירוסטה ידנית? (נגיד עם הקומבינה בה משתמשים בבורג ארוך ואום)

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
חבל שלא תייעצת איתי לפני שהזמנת את הריבנטים מהקישור שצירפת.

צודק. למזלי שכר הלימוד לא נורא, בערך 4$.

קודם כול אתה צריך למדוד את עובי הפח ובהתאם לעובי הפח להזמין ריבנט בעל GRIP מתאים. לפלסטיק קיימים ריבנטים ייעודים ולא מתאימים לקדח עגול אלא לפתח משושה או דאבל D.

יהיה לי קשה למדוד את עובי הפח, אבל מדובר בפח סטאנדרטי של דלת רכב. יכול להסביר מה זה GRIP ומה לדעתך יתאים לרכב? ריבנאטים רגילים מאלומיניום לא יתאימו לפלאסטיק? איך קודחים בפלאסטיק פתח משושה?

פורסם

אני עדיין תקוע בדאבל D :-P

M4 זה סוג ההברזה - זה הברזה לבורג סטנדרטי 4 מילימטר קוטר ממה שאני זוכר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני תקעתי כמה rivnuts בסיקס שלי.

סרטון הדרכה איך לעשות את זה בקלות עם כלים ביתיים.

במקרה שלי, שמתי rivnut פלדה M8. עובד בקלות.

למספר רכב, אתה לא באמת צריך 4. מספיק 2.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

לדעתי אתה סתם מסתבך. הרי אחר כך תרצה לקנות שתי לוחיות חדשות כדי לא להתקין את הלוחיות המחוררות עם מיקומי הקומבינה. עדיף כבר לקנות מסגרת ללוחיות שמאפשרת לא לקדוח חורים בכלל ללוחית ואת המסגרת ללוחית לחבר לחורי קומבינה

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם
אני עדיין תקוע בדאבל D :-P

זו גם היתה המחשבה שלי, אני רק צינזרתי את עצמי כדי לא לקבל הערה מהמנהל

:-D

מבחינת חוזק ברור - הבעיה היא שמניסיון ברכב הקודם שלי, רק בורג בכל פינה מנע מהלוחית להרעיש כל פעם שסגרו את דלת תא המטען או שנסעתי בכביש משובש, אז אמרתי לעצמי שאולי הפעם נלך על קצת אוברקיל.

עדיף כבר לקנות מסגרת ללוחיות שמאפשרת לא לקדוח חורים בכלל ללוחית

אלו בדיוק המסגרות שיש לי, ואותן אני אחרת עם ברגים לריבנאט, ואז הלוחית תשב על המסגרת בלי לחורר אותה. כן, קצת מופרך בשביל פאקינג לוחית רישוי, אני מסכים.

פורסם (נערך)
צודק. למזלי שכר הלימוד לא נורא, בערך 4$.

יהיה לי קשה למדוד את עובי הפח, אבל מדובר בפח סטאנדרטי של דלת רכב. יכול להסביר מה זה GRIP ומה לדעתך יתאים לרכב? ריבנאטים רגילים מאלומיניום לא יתאימו לפלאסטיק? איך קודחים בפלאסטיק פתח משושה? - לא קודחים. בדרך כלל הפתח מגיע מוכן או בפחים מייצרים פתחים משושים או אבל D בניקוב.

שלום לחבר,

GRIP=הטווח של עובי הפח המינימלי-מקסימלי שהריבנט מתאים לו.

לפח עבה נדרש ריבנט עם GRIP גדול יותר מאשר לפח דק.

לדעתי אתה לא צריך להסתבך עם ריבנטים מה גם שבפלסטיק או בעובי פח דק עם צבע אתה עלול לפוצץ את הצבע אם אתה מותח את הריבנט ייתר על המידה.

לדעתי קנה ריבנטים מפלסטיק הדומים לדיבלים כמו בתמונה המצורפת וסגרת את הפינה. סה"כ מדובר על לוחית רישוי בעלת משקל אפסי.

fix31.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
למה אי אפשר למתוח ריבנט מנירוסטה ידנית? (נגיד עם הקומבינה בה משתמשים בבורג ארוך ואום)

בתעשיה משתמשים במכשיר פנאומטי למתיחת ריבנטים במיוחד אלה העשויים מפלדה מכיוון שפלדה היא מתכת יחסית בעלת חוזק וקושי גבוה לעומת אלומיניום לכן קשה למתוח את הריבנט גם עם כלי ידני (הריבנט מתכווץ על המתכת). הקומבינה עשוייה לעבוד על ריבנטים במידות קטנות אבל המתיחה בעזרת הקומבינה לא מבטיחה הצמדה טובה של הריבנט לפח.

פורסם
אני תקעתי כמה rivnuts בסיקס שלי.

סרטון הדרכה איך לעשות את זה בקלות עם כלים ביתיים.

במקרה שלי, שמתי rivnut פלדה M8. עובד בקלות.

אתה בטוח שזה ריבנט מפלדה ולא במקרה ריבנט מאלומיניום עם פסיבציה כרומתית ?

• תוכן חדש...