Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - מאזדה CX3

פבל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה קורה רק בדמיון שלך.

נוהג מעל 15 שנים ברכבי האצבק ללא המגש האחורי העליון (כי צריך את הגובה).

מעולם, אבל מעולם, לא עופף משם שום דבר לא בבלימות ממוצעות, לא בבלימות חרום וגם לא בתאונות קלות.

בתאונות רציניות יותר, אכן זה סיכון אבל אם אתה חושב שהמדפון קרטון דחוס הזה יעצור מטף מעופף, תחשוב פעמיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה קורה רק בדמיון שלך.

נוהג מעל 15 שנים ברכבי האצבק ללא המגש האחורי העליון (כי צריך את הגובה).

מעולם, אבל מעולם, לא עופף משם שום דבר לא בבלימות ממוצעות, לא בבלימות חרום וגם לא בתאונות קלות.

בתאונות רציניות יותר, אכן זה סיכון אבל אם אתה חושב שהמדפון קרטון דחוס הזה יעצור מטף מעופף, תחשוב פעמיים.

די שכנעת אותי, כמעט כמו שר התחבורה המנוח קורפו שטען לפני כמה עשרות שנים שלא צריך חגורות בטיחות, מספיק לתת קונטרה עם הידיים ובעובדה באמת צלח את החיים בלי להכנס בחלון הקדמי. והטיעון על המטף, נכון לחלוטין לכשעצמו, לא שייך לכאן מה שחוסם את דרכו אליך במרביתם המוחלטת של המקרים הוא גב המושב האחורי ולא המדף הנזכר.

פורסם

קהל היעד די ברור: מי שאין לו תקציב לcx5.

בהקשר זה, הייתי שמח לראות מחירים וביצועים בסקירה כזו. גם אם זה ״נכון ליום כתיבת הכתבה״.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
והטיעון על המטף, נכון לחלוטין לכשעצמו, לא שייך לכאן מה שחוסם את דרכו אליך במרביתם המוחלטת של המקרים הוא גב המושב האחורי ולא המדף הנזכר.

זה תלוי כמה המרכב מעלרד כתוצאה מההתנגשות. ברוב המקרים כנראה שאתה צודק והכיוון שבו יעופו עצמים בתא המטען יהיה לעבר גב המושב האחורי ולא מעליו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בהקשר זה, הייתי שמח לראות מחירים וביצועים בסקירה כזו. גם אם זה ״נכון ליום כתיבת הכתבה״.

אתה לא צריך סקירה כזאת בשביל מחיר ונתוני ביצועים - מידע כזה תמצא בקלות באתר היבואן

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני חושב שמערכת סטייה מנתיב היא מתוצרת מובילאיי, אך ב-CX3 מדובר במערכת "מקורית" ששולבה במערכות המכונית ע"י היצרן ולא בהתקנה מקומית.

זאת בדיוק הייתה הכוונה שלי.

כמה שפחות התקנות חאפריות פה בתהליך המסירה, יותר טוב.

!AWDSOME

פורסם
אגב לגבי עיצוב הפנים. יצא לי לנסוע מספר שעות במאזדה 2 שכורה לאחרונה, והתאכזבתי מאוד. הכל פלסטיקה קשיחה ולא נעימה (שום משטחים רכים) ואני דווקא לא אהבתי במיוחד את העיצוב.הפתחי אוורור העגולים של המזגן נחמדים אבל את ההרמוניה הורסת העובדה שתקוע שם פתח אחד רגיל שנראה לא קשור. המסך נראה כאילו תקעו שם אייפד כלאחר יד, וללא שום מחשבה (כן זה דומה גם באאודי ומרצדס, אבל משהו זורם שם קצת יותר טוב).

יצא לי לשבת במאזדה 3, והעיצוב שם עובד טוב יותר, ונדמה לי שיש שם פלסטיקים רקים יותר. אני מניח גם שבגרסאות היקרות יותר של ה2 (pure white וכו) משולב עור על הדש שמשפר את המצב.

כמה שאלות ברשותך -

באיזה רכב חוץ מפולו יש פלסטיקה שאינה קשיחה? אגב, בהשוואה לכל סופר מיני שעשיתי בה נסיעת מבחן לפני שרכשתי מזדה 2 (כן, פחות אובייקטיבי, אבל באמת רוצה להבין ממה כ"כ התאכזבת) -הפלסטיקה ואיכות החומרים וההרכבה היו עדיפות בהרבה, ואני מדבר על גרסאת הדיינמיק ולא הפיור וויט עם העור, יש גימורים דמוי קרבון, יש חומרים רכים במשענות יד על הדלתות, נגיעות של כסף brushed ובכלל הרמה דווקא מאוד אהבתי את העיצוב על פני המתחרות.

הפתח הרגיל הוא הוא בלתי נראה לחלוטין, כל הקטע שלו שהוא משולב בפס אלומיניום שעובר שם, הוא ה-הרמוניה בכל העיצוב, מוזר לי מאוד שאתה לא רואה את זה, אבל על טעם וריח..

לגבי המסך, המיקום הוא באמת כמו במכוניות יוקרה, והמסך ממש אבל ממש לא נופל מהם, בכל ביקורת בחו"ל משבחים את המערכת ואומרים כמה שהיא דומה לIDRIVE של BMW (שנחשבת להכי מוצלחת בשוק) - והמיקום הוא אחד היותר טובים בגלל שאין צורך להסית יותר מדי מבט כדי להסתכל עליו.

פורסם
כמה שאלות ברשותך -

באיזה רכב חוץ מפולו יש פלסטיקה שאינה קשיחה?

קליאו, פאביה...

אנחנו מדברים על החלק העליון של הדשבורד, כן?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

גם אני בחנתי את המיני ג'יפון\בייבי CX5\מאזדה 2 על עקבים.

חיכיתי להגעתו של מני עם CX3 בשעת חושך, מהפניה ראיתי את הפרונט של המאזדה בשילוב התאורה וחייב להגיד שהתרשמתי, היא נראית טוב! אחרי מספר סיבובים מסביב החלטתי שהיפנים עשו פה עבודה טובה מאוד.

פנים הרכב, בגרסת pure white נראה מרשים. שילובי הצבעים, העור והבד יוצרים תחושה יוקרתית (לא מתכוון יוקרה סטייל מרסדס, אבל יוקרה סטייל מנכ"ל סטארט אפ). אני מאוד מרוצה מהחלק הקדמי של סלון הרכב. לחלק האחורי של הרכב הגעתי רק לקראת סוף המבחן וחבל, פה הרגשתי את הטעם המר של הרכב הזה. מאחורה פשוט צפוף! 2 נוסעים ירגישו קרבה יתרה אחד לשני במושב האחורי, אם יהיה נוסע שלישי - מדובר כבר בעינוי. גם צפוף וגם התעלה גבוהה מידי.

סיימתי לספר את מה שאפשר לראות בעין, התחלנו לנסוע. אני פשוט נהניתי. נהניתי מנהיגה במשהו שאמור להיות תכשיט מדרכות! מנוע 2 ליטר עם 156 כ"ס מניע את הרכב בצורה מעולה, הגיר במצב אוטומטי מושך את ההילוכים כשצריך ובמצב ידני ההילוך לא עובר! לא זוכר מתי פעם אחרונה נהגתי ברכב (לא של מאזדה) שההילוך לא עובר לבד במעלה סקאלת הסל"ד.

נסענו להשתעשע בסביבה שלא אמורה להיות סביבת המחייה הטבעית של CX3 אך גם אני וגם מני התבדינו - בכביש טכני מפותל הרכב משרה ביטחון ומדרדר את הנהג לילד הרע שהוא מנסה להדחיק.

זאת לא מכונית ספורט, לא מגאן RS ולא סיוויק טייפ R כן? רחוק מזה. אבל ההתנהגות שלו פשוט מפתיעה. בכבישי בית דגן וראשון ניסיתי למצות כל פאשלת סלילה אך המאזדה הזאת לא התרגשה, שיכוך המהמורות היה נעים (מצטער, אני לא מדד לנוחות כן? לי היה נעים.) והרגשתי שאני יכול להמשיך לנהוג עוד ועוד.

בסיכום, התחושה שלי היא ש-CX3 נופל לנישה קצת בעייתית. מדובר ברכב מהנה מאוד לנהיגה אך צפוף מאחור. גרסת pure white מפנקת ויוצרת עיצוב תא נוסעים משובח אך מנגד מייקרת את הרכב. למי הרכב הזה מתאים? השאלה מאוד בעייתית. חובב נהיגה - יעדיף משהו ספורטיבי יותר, חובב ג'יפונים ימצא מתחרה זול יותר, חובב (נזקק יותר הולם) משפחתיות יצטופף מאחור.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
קליאו, פאביה...

אנחנו מדברים על החלק העליון של הדשבורד, כן?

בפאביה הפלסטיקה היא קשיחה, גם בחלק העליון של הדשבורד. הקליאו בדגמים הבסיסיים גם כן מצויידת בפלסטיקה קשיחה מכל טוב. רק בדגמים היותר מאובזרים יש מן ציפוי רך (ודק) על הדשבורד.

לא משהו חריג, זה מאפיין את כל הקטגוריה כמעט. למעט הפולו (ואם אני לא טועה גם שם זה רק בדגמים המאובזרים). לפחות ממה שאני מצליח לזכור...

• תוכן חדש...