Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב ספוטיבי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו ראיתי שאתה מצליח לחסוך בכל שנה כ125K, זאת אומרת שלרכוש רכב במימון מלא לא אמור לשנות לך יותר מידי.

אתה גם יכול לקנות ספורטיבית מאוטו-דיל, הבנקים נותנים ללקוחות שלהם תוכניות מימון מעולות

ככה שתוכל גם לשמור על ההון העצמי שלך תוך כדי קניה של רכב יד שניה לאחר הירידה הגדולה וגם להנות מתנאי מימון נוחים.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני שמציעים לפות"ש לקנות רכב במימון, צריך לדעת כמה הוא נוסע ועד כמה מרכיב הדלק משחק תפקיד.

אם הנסועה לא גבוה, והחבר רוצה לקנות רכב יותר מיוחד, אז לפי המידע שיש בידנו, הייתי מחזיר את הפורטה, ולוקח הלוואה שההחזר שלה יהיה שווה לסכום שהשתחרר עבור הפורטה. הרי אודי A3 (בהנחה ולא ילך מנוע ו/או גיר) או משהו דומה, זאת לא פרארי או אסטון מרטין ששימוש יומיומי בהן דורש כיסים בעומק האוקיינוס.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם (נערך)

DrorZi,

אני לא מחפש תשובה חד משמעית.

משתף בדילמה שאני מניח שלא מעט כאן בפורום נמצאו בה בשלב כלשהו ומעוניין לשמוע דיעות נוספות/תובנות.

לשאלתך, בוודאי שרוצה דירה. מי לא?

עושה בסביבות ה-14-15K ק"מ בשנה, לא יותר מדיי.

חשבתי לחסוך עוד כ-3 שנים, עד גיל 35 ולקחת משכנתא (יש לי עוד חסכון, עד 2020 של כ-180K +קרן השתלמות שעתידה להשתחרר באותה שנה. ה-245K נזילים נכון לרגע זה).

לגבי סכום כסף גדול, אין משהו באופק, יש תגמולים שנתיים בעבודה.

Lucifer, רעיון מעולה, חשבתי גם בכיוון אך לצערי אני עובד בעבודה דיי אינטנסיבית ומניסיוני היו לי לא מעט ביקורים במוסך עקב תקלות שונות, לכן אני קצת חושש מעניין ההגעה לעבודה ביום "שחור" אך עדיין שוקל את העניין לחיוב.

SurfHigh, ניסיתי את זה מס' פעמים אך לצערי זה לא אותו הדבר כמו רכב שהוא שלך :)

TamirFR, תודה רבה, לא מכיר כ"כ את נושא המימון אך אבדוק את הנושא לעומק :mm_yeah:

עריכה אחרונה על ידי DWK
פורסם

אני לא מבין את הלך הרוח הזה,של לקנות רכב במימון מלא "זה הכי טוב אחי!!!!11"

אדם הולך ורוכש רכב,משלם כל חודש בין 1500-2000ש"ח רק החזר הלוואה,מוסיף עוד את אותו סכום אם משקללים הכל בפנים (דלק,טסט,טיפולים,בלת"מים חס ושלום,ביטוח)

יוצא לשלם 4000-5000ש"ח על רכב חדש רק בשביל הניילון,או סכום מופחת מעט בשביל רכב משומש שלך תדע מה עבר עליו ומה יהיה.

עוד מעט תיקח משכנתא,ואז בכלל יוצא לך עשירייה מהכיס,ועוד לפני שאר ההוצאות :|

דרך אגב 25ברוטו זה הרבה יותר מ"מרוויח בסדר" :D

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אתה לא מבין כי אתה מסתכל על זה בצורה מספרית, ברגע שתסתכל על הכל בצורה רגשית פתאום כל מיני הצהרות והמלצות יתחילו להשמע לך הגיוניות יותר... /:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

צודק

*מוריד לעצמי כאפת שטות"

וואלה עכשיו הכל הגיוני.. :p

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

למען מפלצת הספגטי המעופפת, למה מימון, למה?!?

יש כסף או אין כסף. בינארי.

כשאין כסף, אתה בעצם לוקח מה״יהיה כסף״ העתידי שלך ובדרך משלם קנס שקוראים לו ריבית.

כדי להימנע מאזהרה/חסימה לא אביע את דעתי במלואה בנוגע ל״מימון״...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
למען מפלצת הספגטי המעופפת, למה מימון, למה?!?

יש כסף או אין כסף. בינארי.

כשאין כסף, אתה בעצם לוקח מה״יהיה כסף״ העתידי שלך ובדרך משלם קנס שקוראים לו ריבית.

כדי להימנע מאזהרה/חסימה לא אביע את דעתי במלואה בנוגע ל״מימון״...

צודק. לפי התאוריה שלך אקנה דירה ב2050. אעדכן אותך.

פורסם

הכל תלוי בגובה הריבית ובמה עושים עם הכסף במידה והוא לא משמש לקניה.

'תשלומים' או 'מימון' זה לא מילה גסה, הכל תלוי בתנאים ובחלופות.

אני לא מבין אנשים שקונים בסופר בתשלומים למשל, אבל הוצאה גדולה חד פעמית זה לגיטימי לפרוס לתשלומים, כי אין לך את הסכום הגדול במיידי, אבל יש לך אפשרות לשלם בשוטף.

סתם לצורך דוגמה - אני קניתי רכב יד שניה, יכולתי להשתמש בכסף הנזיל שלי, אבל העדפתי לקחת הלוואה מהבנק, 100K ל-3 שנים, בריבית של פריים + 0.5, כל מה שזה דרש זה טלפון לבנק ובאותו יום קיבלתי את הכסף. יוצא שאני מחזיר בסוף 103K, כלומר הריבית זניחה (1% לשנה), ובקלות אני עושה ריבית יותר טובה על הכסף באפיקי השקעה אחרים.

לפות"ש - תכניס את כל הנתונים שלך לאקסל הזה :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i_vlkd6XH9TzdZNpcg6BfBj82aCx1wccbAMQJcOij_U/edit#gid=371088617

מזה תוכל לדעת מה ההפרש תכלס בין ליסינג לרכב שאתה רוצה, ואז תוכל להחליט אם ההפרש הזה שווה לך 'רגשית'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
סתם לצורך דוגמה - אני קניתי רכב יד שניה, יכולתי להשתמש בכסף הנזיל שלי, אבל העדפתי לקחת הלוואה מהבנק, 100K ל-3 שנים, בריבית של פריים + 0.5, כל מה שזה דרש זה טלפון לבנק ובאותו יום קיבלתי את הכסף. יוצא שאני מחזיר בסוף 103K, כלומר הריבית זניחה (1% לשנה)

ריבית שנתית בגובה פריים + 0.5 = 2.1%

האם הכוונה היתה שזו הריבית על פני כל תקופת הזמן (3 שנים)? בתכלס גם אז אני לא ממש מבין את המתמטיקה...

+אני מניח שאין עמלת פרעון מוקדם, נכון?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אין עמלת פרעון מוקדם, הריבית פריים + 0.5 היא שנתית אבל לוח החזרים זה לא שפיצר, הריבית מחושבת על יתרת הקרן, ככה שהיא בפועל הולכת ויורדת בשקלים עם התקדמות ההחזרים. החזר חודשי 2930 והוא יירד עם הזמן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מימון זה לא מילה גסה. במצבך אתה בנקודה בעייתית כי - 1. בגיל 32 וללא נכס. וגם הנכס שתתקרב אליו במידה ומדובר במרכז בסכומים שאתה מציין, מדובר על דירה סטנדרטית של 3/4 חד׳ ולא משהו מעבר (לא משהו שירגש אחרי חיסכון של הרבה שנים). מצד שני, אכלת חרא בחיים ומגיע לך להתפנק.

לגבי מימון - אנשים לוקחים את הדוגמה של משפחה קשת יום עם הכנסות בערך קצת יותר מחצי משלך, שקונים ג'יפ קאיה או יונדאי ונכנסים לברוך כלכלי. מימון זה לא מילה גסה. מימון זה מוצר שמציע הבנק, שבמידה ומדובר בתנאים אטרקטיביים הוא חכם יותר כלכלית מאשר לקחת כסף מזומן ולקנות רכב.

אני בכל זאת אציע כיוון אחר - אתה רוצה ספורטיבי? קח ספורטיבית ישנה, שתהיה נטו לסופשים. משהו פשוט - פזו ראלי / 306 גיטיאיי/ פונטו hgt/ קליאו ספורט. תוציא 20/30 אלף שתוכל להחזיר ב-3 חודשי חיסכון. תשאר את הרכב מהעבודה, סע בסופשים תהנה מהרכב (עוד מעט פותחים מסלול, תוכל לנסוע ליהנות שם) וכך גם לא תפסיד כסף.

פורסם

אני לא מבין מה אתם רוצים מהבן אדם, הוא עובד בעבודה מכובדת ומרוויח שכר יפה מאוד, רווק, שרוצה להנות מהכיף שלו לפני שיתחתן או יתקדם שלב בחייו, יש לו בסיס לבית ואולי גם מעבר וזה עוד לפני שהבת זוג נכנסה לתמונה (בנוגע למשכנתא).

סה"כ רוצה לרכוש רכב ספורטיבי, כולם מסתכלים על "מימון" כאילו זה רע, ריבית אפסית היום עושה את העבודה ובהתחשב בעניין שיש לפות"ש סכום למקדמה המימון יהיה קל יותר ויצא מצב שהוא ישלם סכום נמוך על רכב שגם ככה לא יקר, בין אם זה יד 2 או חדש מהחברה.

מה שכן חשוב זה שיש להסתכל על הרכב כמוצר שקונים ושהערך שלו יורד, זאת לא למבורגיני, לדעת מראש שיש לך את הסכום לכסות "במידה ו", או "במקרה של".

ובנוסף משלם מהשכר שלו עוד 1600 על רכב חברה, אם יחזיר אותו ויקח רכב ספורטיבי אחר יכול להווצר מצב שהסכום אפילו יהיה דומה, מה שלא יהיה לו זה דלק חינם וטיפולים.

אז אם בן אדם שמרוויח בערך 20 נטו בחודש לא יכול לעמוד בהוצאה של עוד אלפייה אז כנראה שכל המדינה עניים.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני מצדד בעניין המימון.

לעניות דעתי קודם כל תקנה דירה, עם דירה יש פחות גמישות, מיקום, חדרים וכו׳ אבל רכב ספורט יכול לעלות 120 אלף, 80 אלף וגם 40 אלף.

מה שאני אומר שנגיד ולא ישאר לך כסף לרכב ספורט לאחר קניית דירה, אז תוכל לקנות רכב זול יותר או שתיקח מימון לרכב בסכום שרצית כי נראה שאין לך בעיה לממן אותו.

לעומת זאת אם תבזבז (כן, תבזבז) חצי מהחסכונות על רכב הרחקת מעצמך את קניית הדירה בשנה לפחות (שוב פעם, על פי יכולת החיסכון שציינת), ואולי יותר במקרה של עליית מחירים.

• תוכן חדש...