Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב ספוטיבי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו, אתם רציניים?

הבנאדם חוסך יותר מ-10K בחודש, לבד, תוך כדי מגורים בשכירות, בגיל 32.

ממש, אבל ממש אין סיבה לדאוג לו מבחינה כלכלית. מצבו טוב יותר מרוב האנשים בארץ (שקופצים מעל הפופיק רק כדי שתהיה דירה שרשומה על שמם) ואני מעז לומר שכנראה גם יותר מרוב המגיבים פה בשרשור.

בקצב הזה, תור מספר שנים (בהנחה והכסף מושקע, אפילו באפיק סולידי) פות״ש יוכל כבר לקנות דירה בלי לקחת בכלל משכנתא (או לקחת אחת ממש קטנה). אין לו שום סיבה לקחת משכנתא ולקנות דירה כרגע.

פות״ש - אם אתה במצב שבו אתה חוסך יותר מ-10K בחודש, אתה יכול לגמרי לפנק את עצמך ברכב ספורטיבי. אני לא אומר שאתה צריך להתפרע ולקנות פורש במיליון שקל, אבל ממש אין סיבה שלא תהנה מאיזו מיאטה משומשת או אפילו מייבוא אישי ב-100K-150K.

אני אישית הייתי מוותר על הרכב מהעבודה.

עריכה: ראיתי עכשיו בהודעה שלך שאתה יותר בקטע של VAG-יות חמות. לך על זה!

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תרחיש הרבה יותר ריאלי שמחירי הדירות יעלו הרבה מעבר לכל אפיק השקעה סולידי כך שהוא לא עשה בזה כלום.

בהנחה והוא לא קונה דירת 2 חדרים במצפה רמון, הסיכוי שתוך כמה שנים להפוך רבע מיליון למיליון (מחיר לדירת 3 חדרים בחיפה) הוא אפסי כך שאני לא מבין מהיכן לקחת שהוא לא יצטרך לקחת משכנתא.

הוא עדיין יוכל לקנות דירה וגם להחזיק רכב ספורטיבי.

פורסם

שלום חברים.

תודה רבה על התגובות.

בודק כרגע לגבי ויתור של הרכב מהעבודה ולהשאיר את הדלקן. לצערי לא ניתן לקבל גם דלק וגם אחזקת רכב.

(בהנחה ואקנה רכב ספורטיבי, דלק תהיה הוצאה לא קטנה :))

וגם על נושא המימון. התייעצתי עם חבר, כלכלן במקצועו, על כל נושא המימון והמשפט הראשון שלו היה "אם יש לך את הכסף עדיף שלא לקחת *אבל*, אפשר לקחת מימון ובמקביל להשקיע את הכסף שיש לך באפיק שמניב תשואה נאה" שאר הדברים שהוציא מהפה לאחר מכן היו קצת ביידיש אבל עדיין לא סיימנו את הדיון, למיטב הבנתי הרבה החסכונות שלו הן מהשקעות קטנות.

אעשה קצת סדר ברשותכם,

ה"הון" העצמי שלי לא מסתכם ב-245K. זה מה שיש כרגע בעו"ש ונזיל.

כבר ציינתי באחת התגובות שעוד כ-3 שנים (ב-2020) צפוייה להשתחרר עוד תוכנית חסכון ע"ס 180K וקרן השתלמות שככל הנראה תהיה לעזר בלקיחת משכנתא.

misterb, תודה רבה על ה-Excel!

עוזר לי מאוד, משתמש בו.

לאון,

אמנם זה תרחיש, ללא ספק. אך פחות נראה סביר כרגע שמחירי הדירות יעלו עוד יותר, גם ככה מחירי הדירות כאן בשמים. (מקווה שאני לא נאיבי מדיי בתגובה :) הכל יכול לקרות)

אקווה כי עוד כ-3 שנים החסכונות יאפשרו לי לקחת משכנתא סבירה ולרכוש דירת 4 חדרים חדשה יחסית באיזור המרכז.

פורסם

זה גם מה שחשבתי ב2010.

גם אם העליות יתמתנו, עדיין עליה של 5% בשנה זאת עלייה ״בריאה״ וככל הנראה תקזז משמעותית רווח מהשקעה סולידית. מספיק שיעלו 10% ואני בספק שההשקעה הסולידית שלך גם תצמח בהתאם.

עוד אפשרות זה לקנות דירה להשקעה, זולה יותר, כך תהיה פחות בררן על המיקום אבל גם תוכל לעשות כמה שקלים על הצד וגם ״תצמיד״ את הכסף שלך לנדל״ן.

איך שזה נראה עכשיו יש למדינה ראש ממשלה נדלניסט עם חברים בבנקים, והוא לא יאפשר קריסה של מחירי הדירות.

פורסם
תרחיש הרבה יותר ריאלי שמחירי הדירות יעלו הרבה מעבר לכל אפיק השקעה סולידי כך שהוא לא עשה בזה כלום.

בהנחה והוא לא קונה דירת 2 חדרים במצפה רמון, הסיכוי שתוך כמה שנים להפוך רבע מיליון למיליון (מחיר לדירת 3 חדרים בחיפה) הוא אפסי כך שאני לא מבין מהיכן לקחת שהוא לא יצטרך לקחת משכנתא.

הוא עדיין יוכל לקנות דירה וגם להחזיק רכב ספורטיבי.

אתה חושב שזה תרחיש ריאלי, סבבה. אני חושב שלא. לא אומר שהמחירים ״יקרסו״, רק שכלכלית - לדעתי - נדל״ן הוא לא ההשקעה הטובה והבטוחה ביותר כרגע.

תחזור ותקרא, הבנאדם חוסך שמינית מיליון שקל בשנה, תוך כדי שהוא שוכר דירה, והוא כולה בן 32. וזה בשכר הנוכחי שלו. אם השכר יעלה (מה שסביר לאור גילו הצעיר והשכר הגבוה מלכתחילה שרומז על אפיק תעסוקה רווחי), גם החסכון פר שנה יעלה. והכסף שהוא חוסך גם יצבור ריבית. ואל תשכח שהוא כבר יושב על רבע מיליון, ושכאמור משתחררים לו עוד 180K עוד שלוש שנים, ולאור השכר הגבוה כנראה שגם קרן השתלמות שמשתחררת כל 6 שנים מכילה סכום באותו סד״ג. מפה לשם סביר מאוד להגיע לדירה קטנה-בינונית ללא משכנתא לפני גיל 40.

במצב כזה פשוט אין טעם לקחת משכנתא כרגע. מה הטעם לשלם על הדירה פי אחת וחצי-שתיים, כשאתה יכול לחסוך כמה שנים ולקנות אותה מהחסכון? או אפילו בתוספת של משכנתא הרבה יותר קטנה.

פורסם

לא חושב שזה תרחיש ריאלי, זה על סמך העבר והסטטיסטיקה.

חזרתי וקראתי, לא גיליתי מידע חדש.

בגלל שיש לפות״ש הרבה כסיף נזיל כרגע ובעתיד, לעניות דעתי אין צורך לשים הכל בסל אחד (ובטח שלא בדירה). יש לו את היכולת לקחת עכשיו משכנתא, רכב ספורט במימון ועוד 3 שנים יפתח כסף נזיל נוסף להשקעה אחרת.

לא מבין את הקטע של לאסוף שקל בשקל כדי לחסוך לדירה, חשבתי שעברנו את 1970.

בחור במצבו שיושב כל כך טוב לפי דעתי יכול להשקיע גם בנדלן וגם באפיקים אחרים.

פורסם

אני מסכים שכדאי לפזר השקעות, רק שדעתי האישית שדירה למגורים כרגע לא מהווה השקעה מאוד טובה - אלא אם אתה באמת משקיע רק לשם השקעה (ולא בדירה למגורים), ואז אתה חופשי משיקולים אישיים ויכול לבחור נכס בגודל משתלם (דירות קטנות משתלמות יותר להשקעה) ובאיזור משתלם (שיש בו עוד פוטנציאל גדילה משמעותי).

אני עדיין מאמין במימון עצמי ולא במימון חיצוני, אלא אם אתה משוכנע לגמרי שאתה תפסיד פחות במסלול המימון החיצוני, וזה נכון רק אם הריבית שקיבלת מאוד נמוכה ואתה יודע בבטחון שאתה מסוגל להרוויח ריבית גבוהה יותר על הכסף שלך.

זה דווקא יכול לקרות בתחום הנדל״ן (אם קיבלת משכנתא בריבית ממש מוצלחת ואתה יודע איך לעשות על הכסף שלך ריבית גבוהה יותר) - אבל לא בתחום הרכב.

פורסם
אני מסכים שכדאי לפזר השקעות, רק שדעתי האישית שדירה למגורים כרגע לא מהווה השקעה מאוד טובה

יש לך הצעה לחלופה שלדעתך משתלמת יותר?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש, אבל אני מעדיף לא להכנס לזה פה. כבר ניהלתי את הדיון הזה בשרשור אחר, והוא סתם נגרר לויכוחים חסרי טעם. אין מה לעשות, כשמגיעים להשקעת כספים נכנסים גם רגשות ולא רק הגיון, לצערנו (מודה, גם אני לא חף מכך).

אל תשכח שלכל אחד מתאים משהו אחר, מכיוון שלא רק התשואה חשובה כאן - גם הנזילות למשל, גובה הסיכון ודברים נוספים. לכן אין באמת תשובה מוחלטת מה עדיף, זה מאוד תלוי בצרכים של המשקיע הספציפי.

פורסם

הייתי שמח לקרוא, נטו מתוך סקרנות. אתה זוכר באיזה שרשור כתבת? או רק לזרוק לי כותרות בפרטי ואני אלך לעשות שיעורי בית?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אחד הת'רדים, נקודה .

אני גם הייתי ועודני נמצא באזור נקודת ההחלטה של פות"ש בשינויים קלים ,כול פעם מחדש.

משום מה תמיד אני בסוף מחליט לדחות את המעבר לספורטיבית לעוד כמה שנים... בטענות שונות משונות .

אבל בסוף יישבר לי ואני אחליף לאלפא , אני מכיר את עצמי .

חברים אני באמת מבקש , שימו לב 25-23 ברוטו , לא נטו ! זה שמיים וארץ במדינתנו!

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם (נערך)
DrorZi,

אני לא מחפש תשובה חד משמעית.

משתף בדילמה שאני מניח שלא מעט כאן בפורום נמצאו בה בשלב כלשהו ומעוניין לשמוע דיעות נוספות/תובנות.

לשאלתך, בוודאי שרוצה דירה. מי לא?

עושה בסביבות ה-14-15K ק"מ בשנה, לא יותר מדיי.

חשבתי לחסוך עוד כ-3 שנים, עד גיל 35 ולקחת משכנתא (יש לי עוד חסכון, עד 2020 של כ-180K +קרן השתלמות שעתידה להשתחרר באותה שנה. ה-245K נזילים נכון לרגע זה).

לגבי סכום כסף גדול, אין משהו באופק, יש תגמולים שנתיים בעבודה.

נראה שאתה בחור חכם ושחשבת על הרוב לבד כבר.

הק"מ שלך לא מצדיק רכב חברה ברוב החברות (לפחות לא באלו שאני עבדתי בהן עד היום) אז נתחיל בזה שאישית הייתי מחזיר את הרכב וקונה משהו פרטי (קיה פיקנטו או אודי S1 החלטה שלך כמובן בהתאם להרגשה אחרי כל הממבו גמבו בטרד הזה).

אני אישית בגישה שרכב קונים עם כסף שיש ולא עם כסף שאין, רק דירה קונים עם כסף שאין, זה אני אישית, בהקשר להלוואות שהוצעו פה.

לא כולם רוצים לקנות דירה במצבך, יש כאלה שיחכו להתחתן לפני למשל (ואז לקנות עם סכום משותף זהה ששני הצדדים ישימו, לדוגמה).

יש כאלה שיקנו דירה קטנה להשקעה כדי לא להשקיע סכום עצום ויגורו בשכירות במקום אחר

יש המון אופציות ובעקבות טרד אחר שטוען בתוקף שמחירי הדירות הולכים לרדת התשובה אפילו קשה יותר

גם ירידה של 5 אחוזים בשנה הקרובה אולי שווה לשבת על הגדר במצבך, אתה רוצה להמר על זה?

(אני שייך לאלה שחושבים שתהיה ירידה עד סוף 2018 של לפחות 5% אם לא 10%, אבל כלכלה זה לא התואר שלי)

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

ניקו, היה דיון עמוס לעייפה בשרשור הנדל"ן כמדומני (" מחירי הנדל"ן מתחילים לרדת" או כותרת אחרת בסגנון).

כמו שאמר מלכישוע, הדיונים האלו נוטים לצד הרגשי באופן חריף, ואנשים יכולים פשוט להמציא או לפברק נתונים (לא מכוונה רעה חלילה, בד"כ מתוך הנחת המבוקש).

אני עושה מאמצים לא להיכנס לדיונים האלו כי זה בד"כ מוביל לבזבוז זמן ולא לדיון פורה ומלמד, אבל לעתים מתפלק לי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קיבלתי.

רק שואל מתוך סקרנות, כדי לקבל כותרות וללכת לעשות שיעורי בית על מה אני רוצה לעשות עם החזכונות שלי כדי שלא ישכבו להם סתם באיזה פקדון או תכנית שקר כל שהוא עם הכנסה מינימלית.

פורסם

אז תצטרף ל'150 משכורות - פורום תמיכה' בפייסוש, פרסמתי שם משהו קטן בנושא הזה, בעתיד אם/כש אגיע לזה אפרסם משהו מפורט יותר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...