Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט בין שני הסוגים.

האמת היא שאם שקע הכיריים היה תלת פאזי, הייתי קונה אינדוקציה וזהו.

כמובן שהשקע אינו תלת פאזי ולכן יש התלבטות.

אין לי מושג כמה יעלה להמיר את השקע לתלת, והאם זה אפשרי בלי חציבה של קווים חדשים. תשובות יתקבלו רק לאחר שנקבל מפתח לדירה, הקבלן בשלב הזה לא מוכן לעשות כלום.

מה שמחזיר להתלבטות בין גז ואינדוקציה.

מה עדיף לדעתכם?

פורסם

לא בטוח שנדרשת חציבה.

אם החיווט לשקע שלך רץ ישירות ללוח בתוך צינור שרשורי או פלסטיק כל שהוא, אתה יכול לשלוף משם החוטים ולהשחיל כבל ירוק תחת פאזי 1.5*5.

בלוח תצטרך לעשות שינוי ולשים מאמט משולש 3*16.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

גם החיבור לגז עולה כסף.

אם הבעיה המרכזית היא תקציבית עליך לחשב את עלות הכיריים האינדוקטיביים + תשתית החשמל, מול עלות כיריים גז + תשתית גז.

אישית ויתרתי על הגז בגלל איזה תקלה, במבט לאחור זה לטובה.

להביא בחשבון שאם אין לך כלי הבישול הייעודיים לאינדוקציה (מסומנים בסמל של סליל, ותחתיתם מאופיינת ב"נקודות" מתכת בולטות) מדובר בהוצאה נוספת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קניתי כיריים אינדוקציה חד פאזי של סימנס, מתחבר לשקע רגיל 16A.

אגב, בביניין חדש- האם ניתן לא להתחבר לגז?

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

בוודאי שמותר לך לא להתחבר לגז בבית משותף. זה בדיוק מה שאני עשיתי.

אם אתה גר בבניין אל תתקרב לתשתית של גז בבית.

מאז ההפרטה שנעשתה נדמה לי בשנות 2000, הפיקוח הממשלתי על שוק הגז חלש מאד מצד אחד ומצד שני נשאר המונופול של 2-3 חברות גדולות שמתאמות מחירים ומחלקות ביניהן את השוק. יש לי סיפורי זוועה מניסיון אישי של התנהלות החברות האלה, לא רק מהגז עצמו שהן מוכרות אלא מהטכנאים שהן שולחות אליך ואתה צריך לכרוע ברך ולעשות כל מה שהם אומרים לך אחרת תמצא את עצמך מנותק.

רק דוגמה קטנה, מגיע טכנאי לבדיקה תקופתית (חובה עליך לאפשר לו לבדוק) ומחליט שצריך להזיז ברז הגז כי הוא מותקן במקום בטיחותי לפי התקנות, לוקח 500 שקל ומבצע. אחרי שנה מגיע טכנאי אחר וטוען שצריך להזיז את אותו ברז הגז כי הוא לא במקום בטיחותי לפי התקנות ומזיז אותו חזרה למקום הקודם. סיפור אמיתי.

כשאותו סיפור קרה אצל אבא שלי, הוא סירב להזיז את ברז הגז חזרה (בביקור השני) והטכנאי ניתק אותו מהגז ואז סוף סוף שמע לי וקנה כיריים אינדוקציה ומאז הוא מבסוט.

וזו רק דוגמה אחת מסיפורי הגז שלי.

אם אתה גר בבית פרטי ויכול להשתמש בבלוני גז קטנים שאתה יכול לבחור מאיזו חברה לקנות .הסיפור שונה לגמרי אז אתה לא שבוי של החברות הגדולות ותוכל להשיג גז בזול ובלי בלבולי מוח.

פורסם

ברז גז זה כסף קטן.

בבניין שלי יש סיפור דומה עם צובר - הותקן בחצר הפרטית של מישהו, כעבור כמה שנים בא טכנאי ודרש לשנות את המבנה. בעל החצר סרב כיוון שזה פוגע בו, ואספקת הגז לבניין נותקה.

לי ולשכן אחד זה לא מפריע - ממילא מבשלים על חשמל, לא יודע מה עם שני האחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קניתי כיריים אינדוקציה חד פאזי של סימנס, מתחבר לשקע רגיל 16A.

אגב, בביניין חדש- האם ניתן לא להתחבר לגז?

האמרה הזו של 16A גורמת לי לחשוד שזה לא זמין בכל שקע.

האם זה הסטנדרט, או שיש צורך בשקע מיוחד ל16A?

• תוכן חדש...