Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפו האצ׳בק בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טרם, אבל ממנה גם אין לי ציפיות. נהגתי בסיוויק.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

אז אני נהגתי בסיוויק ובטיפו 1.6 (ברור לי שהמנוע טורבו מוסיף לה המון) ומצטער להגיד לך שאתה הוזה. חוץ מיתרון קל בנוחות ותאוצות ביניים אין לטיפו שום יתרון על הסיוויק. כשתיסע בטיפו, תבין שהיא לא פאר היצירה. בפורום הזה סוגדים לאיטלקיות בצורה עיוורת.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עכשיו תקרא מה שכתבתי, ותראה לי איך זה מסתדר עם מה שכתבת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן בטיפו האצ'בק 1.6 אוטומטית (אני מעוניין ב1.4 הידנית אבל לא מאוד הופתעתי לגלות שהם לא מחזיקים כזו לנסיעות מבחן) וההתרשמות הכללית שלי היתה טובה.

הרכב נראה טוב מאוד, מבחוץ ומבפנים וגם מרגיש בנוי טוב. חלק משמעותי מהפלסטיקה היא מהזן הקשה אבל התוצאה אסתטית ומודרנית וגם בדלתות, שבהן נעשה שימוש בעיקר בפלסטיק קשה, השילוב עם הריפוד הרך נראה ומרגיש טוב.

המנוע לא חזק במיוחד (פחות רלוונטי עבורי), התיבה הפלנטרית חלקה ונעימה (לא רלוונטי כנ"ל), ההיגוי ספוגי וחסר תחושה, במהירויות נמוכות הבלמים דורשים מעט יותר לחץ ממה שאני רגיל אבל הבלימה טובה ואני מניח שזה מסוג הדברים שממילא לא מרגישים אחרי כמה ימים. כיול המתלים הוא לא ספורטיבי אבל בהסתייגות שלא לקחתי את הרכב בשום שלב לקיצון, אחיזת הכביש היתה טובה והרכב צפוי ויציב מאוד בכל מצב "נורמלי". בקרת השיוט האדפטיבית עובדת היטב.

הרכב מרגיש מודרני לחלוטין. הוא מאוד הזכיר לי את הפורד פוקוס האמריקאית ששכרתי בארה"ב לפני שנה (לפני שזורקים עלי פה עגבניות, אני מדגיש שזו היתה הגירסה האמריקאית שמכוילת בהתאם לסטנדרטים שלהם ולא זו האירופאית). הרכב שקט, נעים לנהיגה, לא ספורטיבי במיוחד אבל גם לא לא ספורטיבי.

כמי שנוהג בשנתיים האחרונות בדאצ'יה סנדרו סטפווי, אני חייב להתייחס לטענות שעלו פה וההשוואה ללוגאן (הלוגאן והסנדרו הם אותו רכב). הלוגאן/סנדרו והטיפו הם לא רכבים מאותה קטגוריה משום בחינה שהיא. הרומניות זולות ומקרינות את החסכון שלהם אבל בסה"כ נוסעות יפה ובהחלט שוות את הכסף. הטורקיה, כאמור, מרגישה ונראית כמו מכוניות משפחתיות מודרניות. המקום שבו כנראה ניתן יהיה להשוות בין השתיים הוא רק בירידת הערך המחרידה שהסטפווי חטפה בשנתיים האלה...

במחיר הזה אפשר לקנות לאון ידנית? כן, אבל המנוע קטן וחלש יותר, אין בקרת שיוט אקטיבית ובלימה אוטונומית והליאון מגיעה עם מנה גדושה של צ'ימפיון מוטורס ועבורי זה דיל ברייקר לחלוטין.

פורסם (נערך)

בשביל זה מגיע להם פרמיה של 5-10 אחוז על דאצ׳יה. אחרי שקראתי את הביקורת שלך אפילו חיזקת אצלי את התחושה הזו. תחליף את פיאט טיפו ברנו לוגן בביקורת שלך ואף אחד לא ירים גבה.

לגבי הלאון מדובר ברכב עדיף. המיצוב שהיצרנים נתנו לדגמים האלה מספיק כדי להבין זאת.

כשהלאון זולה יותר הפיאט בבעיה. עם צ׳מפיון בלי צ׳מפיון לסיאט בארץ שוק ושם טובים יותר מפיאט בלי שום ספק.

הלאון גם ידנית אז רוב הבעיות תמו כבר בקניה. נשאר שנתיים לטפל בצ׳מפיון, לא יודע איך זה, המוסך שאני מכיר של פיאט מעולה.

חוץ מזה הכל טוב ויפה אבל כמה אנשים בארץ יכתבו את מה שכתבת? כלום, קצת יותר מאפס. עם זה המצב חבל על הטיפו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני גם נהגתי על הפיאט טיפו האצ'בק, מחזק את מה שרשמו מעל, אבל היה חסר לי כוח בהאצות. המנוע מתאמץ וצריך המון פעמים להגיע לטורים גבוהים. האוטו מאוד נוח בכביש וסופג שיבושים ומהמורות בצורה טובה.

Alfa Romeo 164 3.0 super v6 1995

Alfa Romeo spider 2.0 twinspark 1997

Alfa Romeo giulietta milano 2014

Volkswagen polo gti 2011

פורסם

פרקש, קח את הלוגאן ואת הטיפו לנסיעות מבחן ואני משוכנע שגם לך יהיה ברור שההבדל ביניהם הוא הרבה יותר מאשר פרמיה של 10% על הסמל.

סיאט ליאון הוא רכב מצוין והליאון עדיף מבחינות מסוימות אבל מבחינות אחרות הוא לא. לליאון הידנית, כמו גם לטיפו הידנית, יש שוק מוגבל מאוד כיד ראשונה מהסוכנות ובתור יד שניה קשה לדעת. הליאון הידנית חלשה יותר, היא משמעותית פחות מאובזרת, נראית פחות טוב, אתה מקבל עליה אחריות לשנתיים מול שלוש של הטיפו (עם אפשרות להאריך לחמש שנים) ואז יש לך את השנתיים עם צ'מפיון כשהבעיות עם הרכבים האלה לא מוגבלות רק לאסון הDSG... נשמע שאין לך נסיון איתם ואני מאחל לך לא להזדקק להם לעולם.

נועם, אכן, ה1.6 האטמוספרי הוא לא מנוע חזק ועל הניר זה הדגם הכי עצל מהחבורה. עדיין, הוא הרגיש לי הרבה יותר טוב מכל מני יפניות עם תיבות רציפות... אגב, גירסת הדיזל צריכה להיות די טובה מבחינת הכח הזמין שלה אבל עולה משמעותית יותר.

נקמיצ'י, לא, אין לי מושג איך היא יחסית לסדאן ואני לא יודע אם יש הבדלי כיול מהותיים ביניהם.

פורסם

לא נסעתי בטיפו האצ׳בק, אבל כל ההשוואות שלה לרכבים הרבה יותר מודרנים וטובים ממנה היא במקרה הטוב בדיחה לא ממש טובה.

הטיפו מיוצרת במינימום עלויות ומכוונת למדינות עולם שלישי, הרבה יותר מאשר לאירופה. הליאון הרבה יותר טובה ואיכותית ממנה.

פורסם

בלאון לפחות נסעת?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
עשיתי נסיעת מבחן בטיפו האצ'בק 1.6 אוטומטית (אני מעוניין ב1.4 הידנית אבל לא מאוד הופתעתי לגלות שהם לא מחזיקים כזו לנסיעות מבחן) וההתרשמות הכללית שלי היתה טובה.

הרכב נראה טוב מאוד, מבחוץ ומבפנים וגם מרגיש בנוי טוב. חלק משמעותי מהפלסטיקה היא מהזן הקשה אבל התוצאה אסתטית ומודרנית וגם בדלתות, שבהן נעשה שימוש בעיקר בפלסטיק קשה, השילוב עם הריפוד הרך נראה ומרגיש טוב.

המנוע לא חזק במיוחד (פחות רלוונטי עבורי), התיבה הפלנטרית חלקה ונעימה (לא רלוונטי כנ"ל), ההיגוי ספוגי וחסר תחושה, במהירויות נמוכות הבלמים דורשים מעט יותר לחץ ממה שאני רגיל אבל הבלימה טובה ואני מניח שזה מסוג הדברים שממילא לא מרגישים אחרי כמה ימים. כיול המתלים הוא לא ספורטיבי אבל בהסתייגות שלא לקחתי את הרכב בשום שלב לקיצון, אחיזת הכביש היתה טובה והרכב צפוי ויציב מאוד בכל מצב "נורמלי". בקרת השיוט האדפטיבית עובדת היטב.

הרכב מרגיש מודרני לחלוטין. הוא מאוד הזכיר לי את הפורד פוקוס האמריקאית ששכרתי בארה"ב לפני שנה (לפני שזורקים עלי פה עגבניות, אני מדגיש שזו היתה הגירסה האמריקאית שמכוילת בהתאם לסטנדרטים שלהם ולא זו האירופאית). הרכב שקט, נעים לנהיגה, לא ספורטיבי במיוחד אבל גם לא לא ספורטיבי.

כמי שנוהג בשנתיים האחרונות בדאצ'יה סנדרו סטפווי, אני חייב להתייחס לטענות שעלו פה וההשוואה ללוגאן (הלוגאן והסנדרו הם אותו רכב). הלוגאן/סנדרו והטיפו הם לא רכבים מאותה קטגוריה משום בחינה שהיא. הרומניות זולות ומקרינות את החסכון שלהם אבל בסה"כ נוסעות יפה ובהחלט שוות את הכסף. הטורקיה, כאמור, מרגישה ונראית כמו מכוניות משפחתיות מודרניות. המקום שבו כנראה ניתן יהיה להשוות בין השתיים הוא רק בירידת הערך המחרידה שהסטפווי חטפה בשנתיים האלה...

במחיר הזה אפשר לקנות לאון ידנית? כן, אבל המנוע קטן וחלש יותר, אין בקרת שיוט אקטיבית ובלימה אוטונומית והליאון מגיעה עם מנה גדושה של צ'ימפיון מוטורס ועבורי זה דיל ברייקר לחלוטין.

נסיעת מבחן זה מיותר, הנה יש פה חברים מכובדים שבלי נסיעה בכלל יודעים שבהשוואה למכוניות "נורמליות" כמו הלאון הטיפו היא בדיחה. לי למען האמת אין מושג, אבל למדתי מהם שהאוטו מיוצר בעלויות מאוד נמוכות והוא בכלל מיועד לעולם השלישי, אז כנראה שהם יודעים משהו. לי אין חיבה גדולה לטיפו, בגלל שאני לא אוהב את המראה המאולץ שלה שמנסה להיות דומה לכל מיני דברים אחרים בניגוד נניח לבראבו שהיתה גם מקורית וגם מענינת למראה, ומהבחינה הזו נדמה לי שהלאון עדיפה, משאר הבחינות כאמור, יש לי את החברים.

פורסם

כנראה שאתה לא מבין את מה שאני טוען. נניח רק לרגע שלמרות המיצוב של שני הרכבים הטיפו טובה מהלאון.

זה לא יעזור לה כאן כי 99% מהאוכלוסיה לא ישקלו אותה. מבחינתם הפיאט הזו היא זבל במקרה הרע, ויש לאון ביותר זול במקרה הטוב.

מה ההגיון בלתמחר אותה במחיר הזה?

נחכה שנה וחצי שנתיים ונראה איך יתמכרו אותה. אני צופה שתהיה הורדה גדולה במחיר, מישהו כאן יפתח על זה פוסט, כולם יגידו איזה דיל מדהים, ורק חבל שמבחינת ישרא ישראלי הרכב הזה כבר יהיה בגיזרת ״אין כזה אוטו״ או ״מה מוכרים את זה בארץ?״.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
נסיעת מבחן זה מיותר, הנה יש פה חברים מכובדים שבלי נסיעה בכלל יודעים שבהשוואה למכוניות "נורמליות" כמו הלאון הטיפו היא בדיחה. לי למען האמת אין מושג, אבל למדתי מהם שהאוטו מיוצר בעלויות מאוד נמוכות והוא בכלל מיועד לעולם השלישי, אז כנראה שהם יודעים משהו. לי אין חיבה גדולה לטיפו, בגלל שאני לא אוהב את המראה המאולץ שלה שמנסה להיות דומה לכל מיני דברים אחרים בניגוד נניח לבראבו שהיתה גם מקורית וגם מענינת למראה, ומהבחינה הזו נדמה לי שהלאון עדיפה, משאר הבחינות כאמור, יש לי את החברים.

אם תקרא כמה הודעות מעל, תבין שבטיפו סדאן כן נהגתי וכך גם בסיאט לאון.

אם הטיפו האצ׳בק היא לא שונה ב-180 מעלות מהסדאן (היא משתמשת באותו בסיס ובאותם חומרים),אז הלאון רכב ה-ר-ב-ה יותר טוב.

יש גם כמה מבחני דרכים בחו״ל שאפשר להבין מהם שהטיפו האצ׳בק לא פאר היצירה. איפה שמנסים לחסוך בעולם הרכב, אתה בסוף מגלה את זה (עיין ערך דאצ׳ה) ופיאט עצמם הגדירו את הטיפו ככזו.

פורסם

אפשר לקחת את הדוגמה של המגאן שלשוק מסויים משווקים את גרסת הסדאן ולשוק אחר(אירופה) משווקים את הגרסת סטיישן.

אף אחד בפורום לא באמת יודע לאיזה שוק מיועדת ההאצ'בק והסטיישן לעומת הסדאן.

פורסם

כל שלוש הגרסאות של הטיפו נמכרות בכל השווקים המערב אירופאיים. ייעוד אני לא יודע אבל אני כן יודע שזה הרכב היחיד שהם מציעים בקטגוריה הזו כשלפיאט אין בשווקים האלה נוכחות של מותג אחר, בניגוד לVAG שמוכרת את אותם רכבים באותם שווקים תחת מיצובים שונים (הליאון היא הרי הגרסה הזולה של הגולף והA3).

יש לי במשפחה ליאון ונסעתי גם בה אבל מדובר ב1.8FR שהיא חזקה ויקרה משמעותית. החומרים בפנים טובים מעט יותר, לא ה-ר-ב-ה יותר כשהתחושה הכללית בליאון לטעמי קצת מדכאת (תכנס לדאצ'יה ותראה מה זה הרבה יותר והרבה פחות). עדיין, יש פה אבל גדול והוא שהדגם הזול הידני של הליאון, זה שדיברנו עליו, מגיע בגימור נחות ואבזור נחות ואם אני זוכר נכון אז גם יש הבדל בדיפרנציאל ובמתלים. לעניין ההשוואה בין הליאון הזולה לבין הטיפו טורבו הידנית, כאמור, לטעמי האחרונה אטקרטיבית יותר. תתי הדגמים האחרים לא מכוונים להתחרות בליאון (מנועים אטמוספריים ודיזלים ומחירים נמוכים משמעותית) אלא במני משפחתומטיות ומולן מדובר ברכב בכלל לא רע, מאובזר למדי ומתומחר בסדר. האם זה מספיק בשביל להתגבר על הסטיגמות שיש למותג בארץ? אין לי מושג.

פורסם

זה בדיוק העניין. הלאון לא באמת איכותית ומזמינה בפנים והיתרונות הדינאמיים שלה לא יבואו לידי ביטוי בגרסאות בעלות המתלה האחורי הפשוט.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...