Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 271
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ההודעות עם הניקוד הגבוה ביותר

meir_gi

אכן כן.....

פורסם
הערכתי היא שבקרוב נתחיל לראות יותר ויותר מומחים לגירים אוטומטיים שיתמחו בשיפוץ של DSG ו-DCT/EDC ( רנו/וולוו/פורד ) ויתחילו להביא קיטי שיפוץ תחליפיים זולים יותר, ולא פחות איכותיים מהמקור.

לגבי ההערכה לעניין אמינות של הגירים הרובוטיים - בתור מי שנוסע כבר כ-200000 ק"מ ברכב עם גיר רובוטי רטוב, תרשה לי לחלוק עליך. הגיר הזה יכול להחזיק לא פחות מגיר פלטנטרי א-ב-ל צריך לסגל סגנון נהיגה שלא ישחק את המצמדים, בניגוד לגיר פלנטרי שלא מצריך תשומת לב בנהיגה.

זה מה שעצוב חביבי , אתה צריך לסגל לעצמך סגנון נהיגה כדי שלא ישחק המצמדים אתה מבין מה אתה אומר כאן? אולי תשאל את הרכב שלך גם אם מתאים לו לנסוע עכשיו כי חם מידי וזה לא בריא לו או כל דבר כזה או אחר

רכב לא אמור לנהל אותך אתה צריך לנהל אותו , יחד אם כל זה עצוב שיש אנשים פתטיים שהולכים להם גירים אחרי 30 אלף קילומטר ואומרים בגיחוך שזה כלום ובסך הכול מחליפים גיר לא רציני ובסך הכול הרכב אמין והכול טוב, זה עצוב..

אני אחזור ואומר שום רכב לא שווה אם הוא מצריך ממך איזה תשומת לב וגם שזה קורה הוא בוגד בך.. (WV\רנו\וולו\פורד\אלפא\ ועוד עוד.

פורסם

אני חושב שעם תקציב התשתיות שיש היום לתחבורה ציבורית בעוד כמה שנים כולם ישבו בפקק ואז זה חסרון גדול לקנות גיר רובוטי כזה.

פורסם
זה מה שעצוב חביבי , אתה צריך לסגל לעצמך סגנון נהיגה כדי שלא ישחק המצמדים אתה מבין מה אתה אומר כאן? אולי תשאל את הרכב שלך גם אם מתאים לו לנסוע עכשיו כי חם מידי וזה לא בריא לו או כל דבר כזה או אחר

גם בגיר ידני לא מומלץ לנסוע עם מצמד חצי לחוץ - יש הרבה מאד אדיוטים שעושים את זה. אחרי שלומדים להכיר את הגיר לומדים מה לא לעשות, זה לא משפיע על איכות הנסיעה.ראגב לדעתי זה נכון בכל רכב. עד היום לא היו לי כלי רכב יפניים/קוראניים. בתור רכב ראשי בבעלות פרטית פרטית היו לי רק כלי רכב ארופאיים פיג'ו,אופל,רנו, וולוו. כולם עברו אצלו מעל 100000 ק"מ, חלקם גם חצו את קו 250000 ק"מ -כולם טופלו בקפדנות לפי הספר, אף לא אחד מהם נזקק לשיפוץ גיר או מנוע (למעט האופל ששפכה מנוע ב-100000 ק"מ בגלל צינור מים שנקרע) מדובר על 11 כלי רכב שונים בתקופה של 33 שנים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עזוב שיפוץ מנוע. האם נכנסת למוסך שלא בטיפולים שגרתיים ולא בתאונות? האם בטיפולים מצאו משהו מעבר לכתוב בספר הרכב ולבלמים?

האם אי פעם שילמת יותא מ-2000 שקל בביקור במוסך?

האם נאלצת לחיות עם דברים לא תקינים ברכב (חיישני אורות שהפסיקו לעבוד, משענת יד בעייתית, חלונות נופלים וכו')?

פורסם
גם בגיר ידני לא מומלץ לנסוע עם מצמד חצי לחוץ - יש הרבה מאד אדיוטים שעושים את זה. אחרי שלומדים להכיר את הגיר לומדים מה לא לעשות, זה לא משפיע על איכות הנסיעה.ראגב לדעתי זה נכון בכל רכב. עד היום לא היו לי כלי רכב יפניים/קוראניים. בתור רכב ראשי בבעלות פרטית פרטית היו לי רק כלי רכב ארופאיים פיג'ו,אופל,רנו, וולוו. כולם עברו אצלו מעל 100000 ק"מ, חלקם גם חצו את קו 250000 ק"מ -כולם טופלו בקפדנות לפי הספר, אף לא אחד מהם נזקק לשיפוץ גיר או מנוע (למעט האופל ששפכה מנוע ב-100000 ק"מ בגלל צינור מים שנקרע) מדובר על 11 כלי רכב שונים בתקופה של 33 שנים.

נכון, יש כללי התנהגות לענין אורך חיים גבוה יותר גם בגיר ידני, אבל קלאץ' בגיר כזה זול יותר בכמה לירות מאשר ברובוטי, זה ראשית, ואת האחרון קונים אלו שיש להם ענין ב"שגר ושכח" ולכן קנו מלכתחילה אוטו עם גיר אוטומטי ( וגם רובוטי הוא כזה ) לאלו האחרונים אין ענין גדול באימוץ כללי התנהגות כלשהם בהקשר הזה, וזה שנית.

פורסם
עזוב שיפוץ מנוע. האם נכנסת למוסך שלא בטיפולים שגרתיים ולא בתאונות? האם בטיפולים מצאו משהו מעבר לכתוב בספר הרכב ולבלמים?

האם אי פעם שילמת יותא מ-2000 שקל בביקור במוסך?

האם נאלצת לחיות עם דברים לא תקינים ברכב (חיישני אורות שהפסיקו לעבוד, משענת יד בעייתית, חלונות נופלים וכו')?

כן, חוויתי, אבל דברים סבירים למכוניות בגיל מתקדם (יש מכוניות ששימשו אותו למעלה מ-15 שנה) אך מכיוון שנושא הדיון הוא גירים - לא נרחיב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ו...?
וכעת תקין לחלוטין.

יש עוד 8 חודשים עד החלפת הרכב, אם יהיו תקלות נוספות אעדכן.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Aprilia Shiver 750

פורסם

רכב לא אמור לנהל אותך אתה צריך לנהל אותו , יחד אם כל זה עצוב שיש אנשים פתטיים שהולכים להם גירים אחרי 30 אלף קילומטר ואומרים בגיחוך שזה כלום ובסך הכול מחליפים גיר לא רציני ובסך הכול הרכב אמין והכול טוב, זה עצוב..

אני אחזור ואומר שום רכב לא שווה אם הוא מצריך ממך איזה תשומת לב וגם שזה קורה הוא בוגד בך.. (WV\רנו\וולו\פורד\אלפא\ ועוד עוד.

אני שומע את הטענה הזו כלכך הרבה במסגרת העבודה שלי מאנשי הרחוב.

"מה לבדוק שמן? עשיתי טיפול לפני חצי שנה"

"איזה לבדוק מים? אוטו חדש"

חביבי, רכב זו מכונה מורכבת, זה לא טלוויזיה, זו מכונה עם אלפי רכיבים מכאניים וחשמליים שעובדים בהרמוניה נון סטופ.

רכב תמיד ידרוש ממך תשומת לב וטיפול במידה כזו או אחרת.

רכב גודש ידרוש ממך לחכות דקה שתיים לפני כיבוי המנוע אחרי נסיעה, רכב רובוטי ידרוש נסיעה בדומה לרכב ידני, שבתורו דורש שימוש שקול במצמד, רכב עם הזרקה ישירה דורש מדי פעם נסיעה ארוכה במהירות שיוט כדי למנוע הצטברות פיח, כנ"ל טורבו דיזל שפחות אוהב נסיעות קצרות בתוך העיר, בטח לא כשהמנוע קר, ובטח לא כשמותקן מסנן חלקיקים, ואם כבר על מנוע קר עסקינן, רכב דורש נסיעה רגועה עד הגעה לטמפרטורת עבודה, ואם כבר בטמפרטורות עסקינן, טורבו צובר בלאי מואץ תחת עומסים כבדים במזג אוויר חם...

הבנת את הפואנטה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

ולמרות כל מה שרשמת קיימים גם רכבים שפותחים להם מכסה מנוע רק בטיפולים תקופתיים, והנסיעה עליהם לא מצריכה לסגל סגנון נסיעה כזה או אחר. פשוט לשים דלק ולחכות עד הטיפול הבא. לי יש רכב כזה שמשרת אותי ולא אני משרת אותו, אני מתפשר על דברים מסוימים כדי לקבל שקט בגזרת האמינות, אבל זה לגמרי תלוי באופי של הבן אדם ואני יכול להבין אנשים שמחפשים ריגושים על חשבון דברים אחרים. מה שאני לא מבין זה איך פולקסווגן לא מפסיקה את היצור של הDSG7? לפי מה שרשום בפורום מדובר בגיר בעייתי אז למה הם מתעקשים לשלב אותו במכוניות שלהם? כבר שנים שהם מוכרים לוקשים לגבי זה שהגיר שופר והוא אמין אבל כל פעם צצות אותן בעיות. כמו שאמרתי אני יכול להבין אנשים שלא איכפת להם להחליף שמן ומידי פעם לנסוע נסיעה ארוכה במהירות שיוט אבל לקנות רכב עם גיר כזה זה ללכת עם הראש בקיר.

פורסם
מה שאני לא מבין זה איך פולקסווגן לא מפסיקה את היצור של הDSG7? לפי מה שרשום בפורום מדובר בגיר בעייתי אז למה הם מתעקשים לשלב אותו במכוניות שלהם? כבר שנים שהם מוכרים לוקשים לגבי זה שהגיר שופר והוא אמין אבל כל פעם צצות אותן בעיות. .

כנראה שהם לא קוראים על הבעיות בפורום. אחרת מזמן היו מפסיקים לייצר אותו.

פורסם
מה שאני לא מבין זה איך פולקסווגן לא מפסיקה את היצור של הDSG7? לפי מה שרשום בפורום מדובר בגיר בעייתי אז למה הם מתעקשים לשלב אותו במכוניות שלהם? כבר שנים שהם מוכרים לוקשים לגבי זה שהגיר שופר והוא אמין אבל כל פעם צצות אותן בעיות. כמו שאמרתי אני יכול להבין אנשים שלא איכפת להם להחליף שמן ומידי פעם לנסוע נסיעה ארוכה במהירות שיוט אבל לקנות רכב עם גיר כזה זה ללכת עם הראש בקיר.

כנראה שמדובר במוצר רווחי עבורם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מהתבוננות בפורומים זרים זה די ברור שהבעיות הקשות עם הDSG אופייניות למדינות חמות ופקוקות.

ראיתי התייחסויות בהודו שטוענות שבדגמים מסוימים שיעור התקלות השיק ל100% אבל נתח השוק שלהם בהודו קטן ורובו מכוניות ידניות. ההודים גם התלוננו שבסין פולקסווגן העלתה את האחריות על הגיר ל10 שנים.

עדיין, השווקים העיקריים של פולקסווגן הם באירופה ובצפון אמריקה ושם נראה שהגירים האלה מרגישים הרבה יותר טוב. כנראה שהעלות של שילוב גירים אחרים במכוניות שלהם לא מצדיקה את זה מבחינתם, בטח ובטח כל זמן שאנשים ממשיכים לקנות את המכוניות שלהם ואח"כ גם לתקן את הגירים האלה אחרי שהם יצאו מאחריות (תוך שהם מספקים לחברה תזרים מזומנים קבוע).

• תוכן חדש...