Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז מאיפה אתה יודע שהמחיר של 42 ש"ח לחצי כוס בירה, שהוא חריג מאוד בנוף, משקף חוויה טובה יותר בפועל מול המתחרים ולא את הווילה בסביון של הבעלים?

בוא תגדיר חריג מאוד ? מה המחיר הכי גבוה שהיית מוכן לשלם ?

במקום באותו גדול, שנראה דומה, ונותן אווירה דומה.

• תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הבעיה שמבחינת הלקוחות זה מתחלק ככה:

בעל עסק שמרוויח בסדר VS בעל עסק חוצפן שמרוויח עשרות או מאות אחוזים ובזכותך הוא קונה בית בסביון

אתם שוכחים שיש גם בעלי עסק שלא מרוויחים בכלל ואפילו מפסידים.

הלקוח המתלונן לרוב לא שומע עליהם כי הוא לא מהתחום ולא כתוב בעיתון על כל בר שנסגר.

אז מבחינתו כל מי שלא מוכר במחיר שנוח לו לשלם - הוא גנב ויקרן ואסור לדרוך אצלו בעסק.

כן, אבל זו בעיה שלו ורק שלו שהוא לא מצליח.

אותי כלקוח זה לא מעניין.

אתה כאילו מצפה שנבוא לקראת בעלי עסקים על מיזמים לא מוצלחים - זה לא הגיוני.

יכול להיות שהשכירות של הפאב שמתאר גדיק היא בשמיים. יכול להיות שהצוות שלו שותה המון. יכולים להיות הרבה דברים.

זה בעיה אך ורק של בעל העסק שלא תכנן מספיק טוב את התוכנית העסקית שלו, ועכשיו מגלגל את זה עלינו.

או שאולי כן תכנן, כי אתה גם מתעלם באלגנטיות מהאפשרות שבעל עסק מסוים הוא גם חמדן יותר, כי הוא יכול, כי הוא תפס נתח שוק מסוים, כי הוא לבד בסביבה והופך לסוג של מונופול דה פקטו.

ובכל מקרה ומקרה, זו בעיה רק שלו, בגלל שלא מדובר כאן בכלל ב"מחיר שנוח" למישהו לשלם, אלא על מחירים מקובלים בשוק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בוא תגדיר חריג מאוד ? מה המחיר הכי גבוה שהיית מוכן לשלם ?

במקום באותו גדול, שנראה דומה, ונותן אווירה דומה.

אני באמת לא זוכר את המחירים, אבל מעולם לא ראיתי את הספרה 4 בתחילת המחיר. בפאב האירי למיטב זכרוני שנמצא במיקום הרבה יותר אטרקטיבי זה בסביבות 36. אל תתפוס אותי על השקל כי לא הייתי שם בחצי שנה האחרונה.

גם זה יקר לטעמי, אבל פלוס מינוס מה שמוכר בקצה העליון של הסקאלה.

פורסם
כן, אבל זו בעיה שלו ורק שלו שהוא לא מצליח.

אותי כלקוח זה לא מעניין.

אתה כאילו מצפה שנבוא לקראת בעלי עסקים על מיזמים לא מוצלחים - זה לא הגיוני.

יכול להיות שהשכירות של הפאב שמתאר גדיק היא בשמיים. יכול להיות שהצוות שלו שותה המון. יכולים להיות הרבה דברים.

זה בעיה אך ורק של בעל העסק שלא תכנן מספיק טוב את התוכנית העסקית שלו, ועכשיו מגלגל את זה עלינו.

או שאולי כן תכנן, כי אתה גם מתעלם באלגנטיות מהאפשרות שבעל עסק מסוים הוא גם חמדן יותר, כי הוא יכול, כי הוא תפס נתח שוק מסוים, כי הוא לבד בסביבה והופך לסוג של מונופול דה פקטו.

ובכל מקרה ומקרה, זו בעיה רק שלו, בגלל שלא מדובר כאן בכלל ב"מחיר שנוח" למישהו לשלם, אלא על מחירים מקובלים בשוק.

אבל שוב, אם אני כלקוח מעדיף לשתות את הקפה שלי ברביבה וסיליה במגדלי יו, כי אני נהנה מהווייב שם, מהנוף, מהאוכלוסיה ומהטעמים של הקפה,

אין לי שום זכות לבוא לבעל הבית ולהגיד לו שהוא לוקח 30% יותר על כוס קפה!

כי גם אם הוא יגיד לי אל תבוא לפה יותר, אני כן אבוא, כי כיף לי שם, אז למה להתלונן סתם?

זה מה שניסיתי להסביר.

אתה לא אמור לבוא לקראת אף אחד, את הקפה שאני שותה שם אתה יכול לשתות גם בסניף של אלונית ב 10 ש"ח בערך

מבחינתי החוויה לא תהיה אותו דבר. אולי יש אנשים שיגידו שעבורם זה בסדר גמור לשבת באלונית על כוס קפה ולעשות טלפונים של עבודה משם. לי זה קריטי וגם אותי מבאס המחיר, אבל היתרונות עולים על החסרונות.

אתה מצליח להבין מה אני מנסה להגיד?

בכל דבר שאנחנו עושים וקונים אפשר לבוא בטענות ולהגיד "מה אכפת לי, שיוריד את המחיר עוד"

פורסם

טרנספורטר - אתה מתעקש לא להבין על מה הטרוניות.

פות"ש הסביר שלא היה לו ערך מוסף של אוירה, מוזיקה, נוף או איכות חריגים. על כך הוא מתלונן.

אתה מספר על מסעדות שפתוחות בשעות לא שגרתיות, או על בית קפה השוכן במגדל יוקרה. מי שאוכל ושותה במקומות כאלה עושה זאת בידיעה שהוא משלם על ערך מוסף שאינו הקפה עצמו, וזה לגיטימי לגמרי. פות"ש טוען שהמחיר שנגבה ממנו שלא תאם את התמורה שקיבל. אם הוא אינו הקוטר היחיד כנראה שהעסק הזה לא ישרוד יותר מדי זמן, הלקוחות ידירו רגליהם ממנו. כפי שלבעל העסק תחשיב הוצאות, כך גם ללקוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני באמת לא זוכר את המחירים, אבל מעולם לא ראיתי את הספרה 4 בתחילת המחיר. בפאב האירי למיטב זכרוני שנמצא במיקום הרבה יותר אטרקטיבי זה בסביבות 36. אל תתפוס אותי על השקל כי לא הייתי שם בחצי שנה האחרונה.

גם זה יקר לטעמי, אבל פלוס מינוס מה שמוכר בקצה העליון של הסקאלה.

תנסה לרדת לסוף דעתי ותבין שבאמת לא התייחסתי ל 42 שח. הוא יכל גם לבוא ולהתלונן על 38.5 ש"ח והייתי עונה אותו דבר כי זהלא משנה אם מדובר באלכוהול או במוצרים לתינוק או במערכת לרכב.

אני באופן אישי שונא ברים שכונתיים, אני אוהב מקומות יותר גדולים.

יש בזידינגוף המון ברים שאתה נכנס ויושב אחד על השני, ואני מעדיף לשבת בקונסיירג', שהמחירים שם לא זולים בכלל, בערב זוגי עם כמה מנות ושני קוקטיילים מגיעים בקלות ל 400-500 ש"ח

אבל אני נהנה שם הרבה יותר ואני יודע להסביר מה הערך המוסף שאני מקבל.

יכלתי לבוא ולהגיד שיקר שם, אבל המחיר מספק דברים שחסרים במקומות אחרים בדיזינגוף אז מבחינתי המחיר הוגן.

אם הוא לא מוצא הבדל, שלא יחזור לשם.

אני סך הכל טוען שבד"כ יש הסבר להבדלים.

פורסם
טרנספורטר - אתה מתעקש לא להבין על מה הטרוניות.

פות"ש הסביר שלא היה לו ערך מוסף של אוירה, מוזיקה, נוף או איכות חריגים. על כך הוא מתלונן.

אתה מספר על מסעדות שפתוחות בשעות לא שגרתיות, או על בית קפה השוכן במגדל יוקרה. מי שאוכל ושותה במקומות כאלה עושה זאת בידיעה שהוא משלם על ערך מוסף שאינו הקפה עצמו, וזה לגיטימי לגמרי. פות"ש טוען שהמחיר שנגבה ממנו שלא תאם את התמורה שקיבל. אם הוא אינו הקוטר היחיד כנראה שהעסק הזה לא ישרוד יותר מדי זמן, הלקוחות ידירו רגליהם ממנו. כפי שלבעל העסק תחשיב הוצאות, כך גם ללקוח.

שפותח השירשור לא יחזור לשם.

גם אבא שלי לא אוהב שאני מזמין את כל המשפחה למסה, הוא טוען שהאוכל שם על הפנים ולא עושה עליו רושם ולא שווה את הכסף.

סבבה. אז הוא לא יאכל שם, זה לא אומר שהמקום יסגר.

מה שבטוח אי אפשר לעשות השוואה בין "הייתי במקום מסוים לא אגיד את שמו" לבין "אני רגיל לשבת במקום אחר שגם לא אגיד את שמו ונותן אותו דבר"

כי זה בדיוק כמו אותם אנשים ששותים קפה באלונית ומבחינתם אין הבדל בין שם לבין רביבה וסיליה.

אגב הוא כן טען שהייתה מוזיקה חיה, אולי מבחינתו זה לא ערך מוסף, אבל זאת כן סיבה להיות יותר יקר.

יש אנשים שבאים במיוחד בשביל ערבים כאלה.

פורסם

אבל אתה מתווכח על מחיר ספציפי במקום ספציפי שיש לו תמחור סופר יקר, ומסביר שיש דברים בגו. יש מקומות אחרים שמספקים חוויה טובה יותר. לפיכך אין לך שום דרך לדעת שהמחיר הסופר יקר הוא לא סתם כי קהל הלקוחות באותו מקום הוא שבוי ובעל המקום לא בונה את הוילה שלו בסביון.

פורסם

אתה מצליח להבין מה אני מנסה להגיד?

בכל דבר שאנחנו עושים וקונים אפשר לבוא בטענות ולהגיד "מה אכפת לי, שיוריד את המחיר עוד"

אתה ממשיך לפספס את הנקודה המאוד עקרונית: לפעמים אנשים אומרים את זה כי הם מרגישים שהם לא מקבלים תמורה לכסף.

לשיטתך, זה פשוט מצב שלא קיים. ואם הם מרגישים ככה, אז זה בגלל שהם לא מבינים מה זה לנהל עסק.

לפי הגישה שלך, אותו הבר גדיק, אין לו שום סיבה בעולם לא למכור חצי הוגארדן גם ב200 שח.

ושוב, בדיוק בגלל זה, ביו היתר, מקומות נסגרים. גם מסעדות וגם חנויות.

אם אני אפתח מחר פסאודו מסעדת גורמה, אני אוכל לבקש 300 שקל על 100 גרם של בקר מהסופר ולשקר זה קובה ביף מובחר מיפן.

מתישהו זה לא יעבוד. ומה אז? גם תבוא ותגיד שמי שלא מוכן לשלם לי 300 שקל על שקר לא מבין כמה זה קשה לנהל מסעדה?

אין מצב שבעל העסק פשוט חמדן מדי, או סתם לא חשב מספיק על ההוצאות שלו ובהתאם עכשיו דורש מחירים גבוהים משמעותית ממחירי השוק, כדי לשרוד?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הדיון הזה קיבל כבר כיוון שונה לגמרי, אז נדבר אל פות"ש:

סינימה סיטי ראשל"צ -

כמה עולה חצי ליטר בירה בתרזה לעומת חצי ליטר בירה בטמפל בר ?

אם אתה רוצה "לתקוף", אם אתה רוצה לעשות צ'ק אין במקום עם 'שם', אם אתה רוצה להכיר (א)נשים חדשים שישבו בקרבתך בשולחן - תצא לטמפל בר. אבל יש לכל ה"הטבות" הללו מחיר.

אם אתה יוצא זוגות, ואין לך (ולאישה) שום עניין בצ'ק אין או לתקוף או להתמנגל - תצא לתרזה, תשב כמו בן אדם בשולחן יותר מרווח ויותר חשוב כסאות עם משענת. והכי טוב, בנוסף לכל ה"הטבות" הללו אתה תשלם פחות משמעותית.

אז רווקים ראשל'צים יקרים, איפה נראה אותכם בשישי ? בטמפל או בתרזה ? ישלמו כמו גדולים וילכו לטמפל...

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מדור פרסומי של טרנספורטר על מקומות ראויים

הסבר מלומד על מבנה ההוצאות של פאב / מסעדה / צלם חתונות

כמאמר הפרסומת של האגיס מעניין לי את הטוסיק

בדוריס קצבים מקום נעים לאכול בו , יש מבצע

49 ש"ח המבורגר 200 גרם בשר בקר איכותי רבע ליטר בירה וציפס

רוצה עוד קציצה הוסף 20 ש"ח.

לא היה טעים לי כי היה טעם של כבש שאני לא סובל.

זרקו את המנה לפח הביאו חדשה כאשר הפעם זה נעשה על מחבת מיוחדת כדי שלא ייספג טעם הכבש שהיה באסכלה.

ולבסוף הביאו איזה קינוח כפיצוי.

מה זה קשור לבירה של גדי

כלום

אבל אפשר גם אחרת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נמסיס - החשבון של בעל העסק לא מעניין אותי. וזה בשני הכיוונים - אם הוא פושט רגל או אם הוא בונה את הוילה בסביון.

מה שמעניין אותי - ואת רוב הכותבים בשרשור - הוא התמורה לכספם. אז יש לנו טרמספורטר שמוכן להוציא 400 ש"ח תמורת התחככות באוליגרכים של מגדלי יו, ומקבל תמורה לכספו. יש אנשים כמוני שמעדיפים את הנס עם שני סוכרזית וחלב תנובה על השיש במטבח. אבל המשותף לשנינו הוא שאנחנו דורשים תמורה הולמת לכסף. לא מצפה שהנס שאני שותה בבוקר יהיה באיכות של מלון 5 כוכבים בגרמניה או איטליה, אבל אני משוכנע שגם טרנספורטר לא ישלם עשרות שקלים תמורת קפה בסיסי בבית קפה שכוח אל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה ממשיך לפספס את הנקודה המאוד עקרונית: לפעמים אנשים אומרים את זה כי הם מרגישים שהם לא מקבלים תמורה לכסף.

לשיטתך, זה פשוט מצב שלא קיים. ואם הם מרגישים ככה, אז זה בגלל שהם לא מבינים מה זה לנהל עסק.

לפי הגישה שלך, אותו הבר גדיק, אין לו שום סיבה בעולם לא למכור חצי הוגארדן גם ב200 שח.

ושוב, בדיוק בגלל זה, ביו היתר, מקומות נסגרים. גם מסעדות וגם חנויות.

אם אני אפתח מחר פסאודו מסעדת גורמה, אני אוכל לבקש 300 שקל על 100 גרם של בקר מהסופר ולשקר זה קובה ביף מובחר מיפן.

מתישהו זה לא יעבוד. ומה אז? גם תבוא ותגיד שמי שלא מוכן לשלם לי 300 שקל על שקר לא מבין כמה זה קשה לנהל מסעדה?

אין מצב שבעל העסק פשוט חמדן מדי, או סתם לא חשב מספיק על ההוצאות שלו ובהתאם עכשיו דורש מחירים גבוהים משמעותית ממחירי השוק, כדי לשרוד?

אני נתקל בתגובות כאלה יום יום, פונים אלי אנשים שקיבלו הצעה מספקים שאני באופן אישי מסרב לעבוד איתם כי הם לא פחות מנוכלים, והלקוח אומר לי "למה אני צריך לשלם יותר על אותו דבר", בזמן שכל מי שמסתכל על תמונות של עבודות של שנינו יראה מיד את ההבדל.

אני פשוט מסביר לו שאם הוא לא רואה הבדל ביני לבין X, אין שום סיבה שישלם לי. (ועדיין אני עם יומן מלא רוב השנה)

יש אנשים שמפספסים את ההבדל, כי יותר חשוב להם המחיר, וזה בסדר גמור!!

אף פעם אין 100% סגירה וברור לי שלא כל זוג שנכנס אליי לקבל הצעת מחיר יסגור.

אולי פותח השרשור לא רואה ערך מוסף, ואני או אתה נלך לשם וישר נגיד וואו הרבה יותר טוב פה.

פורסם
הדיון הזה קיבל כבר כיוון שונה לגמרי, אז נדבר אל פות"ש:

סינימה סיטי ראשל"צ -

כמה עולה חצי ליטר בירה בתרזה לעומת חצי ליטר בירה בטמפל בר ?

אם אתה רוצה "לתקוף", אם אתה רוצה לעשות צ'ק אין במקום עם 'שם', אם אתה רוצה להכיר (א)נשים חדשים שישבו בקרבתך בשולחן - תצא לטמפל בר. אבל יש לכל ה"הטבות" הללו מחיר.

אם אתה יוצא זוגות, ואין לך (ולאישה) שום עניין בצ'ק אין או לתקוף או להתמנגל - תצא לתרזה, תשב כמו בן אדם בשולחן יותר מרווח ויותר חשוב כסאות עם משענת. והכי טוב, בנוסף לכל ה"הטבות" הללו אתה תשלם פחות משמעותית.

אז רווקים ראשל'צים יקרים, איפה נראה אותכם בשישי ? בטמפל או בתרזה ? ישלמו כמו גדולים וילכו לטמפל...

סתם חייב לציין, למען השירשור,

ישבתי פעם אחת בחיים בתרזה עם בחורה כי רצינו משהו מהיר,

הזמנתי מנה, הייתה מלאה בשמן ברמה שפחדתי שזה יקפיץ לי את התוצאות בבדיקות דם בסוף החודש

החליפו לי למנה אחרת, פשוט לא היה לה טעם

התנצלתי בפני המלצר, השארתי 50 שקל על 2 בקבוקי קולה כי הרגשתי לא נעים והלכנו לג'ירף.

נכון שהמחירים זולים שם אבל לי באופן אישי פשוט לא טעים. הרגשתי שאם אני רוצה להנות מהארוחה אני צריך להזמין שניצל או משהו שאי אפשר ליפול בו (זה גם מה שאני עושה בקינג ג'ורג' וכו')

ואני בטוח שיכולים לבוא 10 אנשים אחרים ולהגיד שהאוכל ששם מספק אותם ואין סיבה לשלם פי 2, אבל זה עניין של טעם, בדיוק כמו כל הפוסט הזה.

אני מרגיש יותר "פראייר" לשלם 100 שקל לזוג על ארוחה שלא נהננו ממנה

מאשר לשלם 350 על ארוחה שנהנתי מכל רגע.

פורסם
נמסיס - החשבון של בעל העסק לא מעניין אותי. וזה בשני הכיוונים - אם הוא פושט רגל או אם הוא בונה את הוילה בסביון.

מה שמעניין אותי - ואת רוב הכותבים בשרשור - הוא התמורה לכספם. אז יש לנו טרמספורטר שמוכן להוציא 400 ש"ח תמורת התחככות באוליגרכים של מגדלי יו, ומקבל תמורה לכספו. יש אנשים כמוני שמעדיפים את הנס עם שני סוכרזית וחלב תנובה על השיש במטבח. אבל המשותף לשנינו הוא שאנחנו דורשים תמורה הולמת לכסף. לא מצפה שהנס שאני שותה בבוקר יהיה באיכות של מלון 5 כוכבים בגרמניה או איטליה, אבל אני משוכנע שגם טרנספורטר לא ישלם עשרות שקלים תמורת קפה בסיסי בבית קפה שכוח אל.

גם אותי ממש לא מעניין, זה היה בתגובה לטרנספורט שמשתמע מדבריו שבעל הפאב לא באמת מרוויח המון ומדובר בהבדל בהרכב ההוצאות.

• תוכן חדש...