Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בתור אחד שדואג למערכת של הקופה ומכניס לשם אינפורמציה אתה לא אמור לדעת בכלל שיש מינימום הזמנה לסועד.

זה דבר שהמלצר אומר ללקוח בעת לקיחת ההזמנה, או שהמארחת מציינת את זה בכניסה.

למה שאתה בתור מי שטיפל להם בקופה תשמע על מינימום ?

למערכת קופה אתה מכניס את הכל- כולל ניהול המלאי ועלות המוצרים/חומרי גלם, מקומות בכל שולחן, וכדומה. היא גם מחשבת עבורך רווחיות, רווחיות פר שולחן, ומשמשת כשעון נוכחות לעובדים. עושה בערך הכל. (הסטנדרטים גם תואמים לביקורות של מס הכנסה וחוסכים לך ניהול ספרים נפרד)

בעת הקמת המערכת שואלים אם יש מינימום, ואם כן- האם להכניס אותו למערכת (כך שלא תאפשר לסגור שולחן שמתחת למינימום) או להשאיר כהערה.

אם המקום לא מכניס דברים לקופה ועובד "באוויר".... טוב, ניהול כושל כבר אמרנו?

אגב, לכתוב דברים בגודל משתנה בפונט מודגש לא הופך אותך לצודק, זה סתם גורם לפוסטים המאוד לא מתומצתים שלך (כל אחד מהם אפשר בקלות לקצר לרבע מהאורך בלי לאבד מאומה מהפואנטה) להיות מתישים. קח לתשומת לבך.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
באדום

בתחום המגנטים אף אחד לא מתחייב לך על כמות. מתחייבים שזה ללא הגבלה.

יש אנשים הוגנים (כמו הספקים שאני עובד איתם) שנמצאים כל הערב ברחבת ריקודים ומצלמים, אני באופן אישי אוכף את זה והולך לאירועים לבדוק את זה.

ויש אנשים שמתחייבים לך "ללא הגבלה" במחיר יותר נמוך משלי, ובפועל אתה בכלל לא מוצא את הצלם, הוא נעלם, חלק מהתמונות שהוא צילם הוא בכלל לא מדפיס, אם יש יותר מבנאדם אחד בתמונה הוא לא באמת מדפיס מספר תמונות לפי מספר האנשים שצולמו

וכ' וכו' וכו'

ועוד לא דברנו על סוג ההדפסה (סוג ההדפסה משפיע באופן ישיר על איך יראה המגנט וכמה זמן יחזיק)

זה תחום אפור ואתה לא באמת יכול לאכוף את זה, זה דברים שמגלים בדיעבד ואני באופן אישי נתקל בהמון תלונות כל שבוע על ספקים שנתנו "הצעה מפתה" ובפועל הלקוח הרגיש מרומה וכועס.

בשביל לתבוע אתה צריך לתעד את הצלם כל הערב - אתה מוכן להתעסק בזה בתור חתן? אני לא.

טרנספורטר אתה מבצע כאן הנחה מאוד תמוהה כאילו שולי הרווח קבועים, וכאילו אין עסקנים עשקנים... וכשאני אומר תמוהה אני סתם מנומס, בתכלס ההנחה שגויה מהיסוד.

אם ההנחה שלך היתה נכונה אז כל הבירות היו עולות 42 ש"ח פלוס/מינוס דלתא, אבל מקווה שברור לך שזה מחיר שרחוק למדי משיווי המשקל של השוק, בטח ובטח כשמדובר בפאקינג רחובות.

הבירות לא יעלו 42 ש"ח בכל מקום, כי אף מקום לא מספק לך את אותה חוויה כמו המקום בצד השני של העיר, הוא גם לא משלם את אותה שכירות, לא מנגן בהכרח את אותה מוזיקה ולא עובד בהכרח עם צוות מלצרים\ברמנים שכיף לך לשבת איתם ולצחוק כל הערב.

אולי במקום אחר שמחזיק מלצר אחד שאמור להסתדר עם 10 שולחנות, יותר קל למכור בירה ב 30 ש"ח ? סתם נתתי דוגמא.

למה שוארמה דבוש עולה 38 שח למנה ושווארמה צחי ובניו עולה 30 ש"ח למנה?

בגלל 1000 שיקולים ופרמטרים שכתבתי למעלה

אתה ממשיך לכתוב מגילות על גבי מגילות, שלא ממש קשורות למה שטענתי.

לא היו במקום (כשאני הייתי שם) לא הופעה, לא מחירים זולים, לא מבצעים ולא אוכל טעים במיוחד. מה שהיה שם זה עשן סיגריות, תפריט יקר ואוכל סביר, אז על מה אתה מדבר בכלל?

ומאיפה אתה יודע אם המארחת הייתה נחמדה או כמה היא מרוויחה?

לגבי סוהו ראשון לציון - זאת הדוגמה הכי טובה שלך? 60 ש"ח לסועד (אחרי 9 בערב), שזה בערך כוס בירה + מנה ראשונה. מה אני אגיד לך, טירוף.

רק ההמבורגר וחצי ליטר בירה באותו פאב עלו לי 110 ש"ח, מי ישמע זה פאקינג מוזס או משהו.

אתה כתבת שהייתה מוזיקה חיה, לא אני.

60 ש"ח מינימום לסועד זה הוגן ולגיטימי. זה 120 ש"ח לזוג - מכובד לגמרי, חוץ מזה שאתה קצת לא מעודכן, מנות ראשונות בסוהו עולות למעלה מ-60 שח ככה שראשונה+בירה זה בקלות 80-90 שח. אבל נזרום איתך, 60 לסועד זה בסדר גמור.

זה לא כמו לשבת זוג חברים על ליטר בירה שעלה 35-40 שח.

וזאת בדיוק המטרה במגבלות האלה.

הערת הכותב: הלוואי שהייתי מצליח לשבת בסוהו ולצאת עם חשבון של 120 ש"ח לזוג, אפילו על חשבון כפול מזה אני חותם עכשיו לכל החיים

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

טרנסופרטר, אז כל מחיר מוצדק?

שוב, בתור לקוח, אני לא אמור להסיק על חוויה מהמחיר.

אני מוכן לשלם מחיר מסוים, אם אני מרגיש שיש תמורה.

כמה הברמן שותה במהלך הערב זו לא הבעיה שלי. ואם בעל מקום לא יודע להתנהל עד לרמה כזו, שיסגור את העסק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
טרנסופרטר, אז כל מחיר מוצדק?

שוב, בתור לקוח, אני לא אמור להסיק על חוויה מהמחיר.

אני מוכן לשלם מחיר מסוים, אם אני מרגיש שיש תמורה.

כמה הברמן שותה במהלך הערב זו לא הבעיה שלי. ואם בעל מקום לא יודע להתנהל עד לרמה כזו, שיסגור את העסק.

אני מבין אותך ואני לא ציני בכלל

אבל כשאני מרכיב ללקוח הצעת מחיר אני חושב על הכל - עלות חומרים, דלק, מיסים, הוצאות משרד, עובדים, בלאי וכו'

זה מה שמרכיב את המחיר שבסופו העסק אמור גם להרוויח.

זה בסדר שזה לא יעניין את הלקוח ממה מורכב המחיר, אבל אם הוא פותח פוסט בנושא ומתמרמר - זו התשובה הכי אמיתית

פורסם

בכל מקרה חברים אף אחד לא חייב לשלם אף מחיר באף בית עסק.

פותח השרשור התמרמר על המחיר שהיה נראה לו הזוי , הרגשתי צורך לשתף אותו ולהסביר לו ממה מורכב המחיר.

זו בחירה של כל אחד אם לשלם את זה או להתפשר על מקום אחר שאולי מספק חוויה אחרת (ואולי מבחינתכם זה בסדר באותה מידה)

פורסם
אני מבין אותך ואני לא ציני בכלל

אבל כשאני מרכיב ללקוח הצעת מחיר אני חושב על הכל - עלות חומרים, דלק, מיסים, הוצאות משרד, עובדים, בלאי וכו'

זה מה שמרכיב את המחיר שבסופו העסק אמור גם להרוויח.

זה בסדר שזה לא יעניין את הלקוח ממה מורכב המחיר, אבל אם הוא פותח פוסט בנושא ומתמרמר - זו התשובה הכי אמיתית

אז אני חושב שכאן המחלוקת. גם גדיק6 התייחס בתכלס למה שהוא חושב שהמחיר מורכב ממנו.

וכשהתחושה היא שאתה לא מקבל תמורה סבירה למה שאתה משלם עליו, אתה לא תחזור שוב.

ברור גם לכולנו שלא כל בעל פאב מרוויח את אותו הסכום על כל משקה, נכון?

יש עוד מגוון פרמטרים, לכן גם יש ככ הרבה מקומות שלא שורדים, בסופו של דבר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בכל מקרה חברים אף אחד לא חייב לשלם אף מחיר באף בית עסק.

פותח השרשור התמרמר על המחיר שהיה נראה לו הזוי , הרגשתי צורך לשתף אותו ולהסביר לו ממה מורכב המחיר.

זו בחירה של כל אחד אם לשלם את זה או להתפשר על מקום אחר שאולי מספק חוויה אחרת (ואולי מבחינתכם זה בסדר באותה מידה)

פותח השרשור לא "התמרמר" על המחיר, אלא על המחיר ביחס לתמורה.

אגב, זה ממש לא "להתפשר" על מקום אחר, שכן הפאב הזה לא הציע שום ערך מוסף או יתרון על פני מקומות אחרים, לדעתי לפחות.

פורסם
אז אני חושב שכאן המחלוקת. גם גדיק6 התייחס בתכלס למה שהוא חושב שהמחיר מורכב ממנו.

וכשהתחושה היא שאתה לא מקבל תמורה סבירה למה שאתה משלם עליו, אתה לא תחזור שוב.

ברור גם לכולנו שלא כל בעל פאב מרוויח את אותו הסכום על כל משקה, נכון?

יש עוד מגוון פרמטרים, לכן גם יש ככ הרבה מקומות שלא שורדים, בסופו של דבר.

הבעיה שמבחינת הלקוחות זה מתחלק ככה:

בעל עסק שמרוויח בסדר VS בעל עסק חוצפן שמרוויח עשרות או מאות אחוזים ובזכותך הוא קונה בית בסביון

אתם שוכחים שיש גם בעלי עסק שלא מרוויחים בכלל ואפילו מפסידים.

הלקוח המתלונן לרוב לא שומע עליהם כי הוא לא מהתחום ולא כתוב בעיתון על כל בר שנסגר.

אז מבחינתו כל מי שלא מוכר במחיר שנוח לו לשלם - הוא גנב ויקרן ואסור לדרוך אצלו בעסק.

פורסם

אתה מסרב להבין שלא איכפת לנו שבעל עסק ירוויח גם מיליארדים, כל עוד הוא מסוגל לספק לנו מוצר כולל שלדעתנו נותן תמורה למחיר.

ב "תמורה" כלולה גם חוויה ואווירה, לא רק האוכל/שתיה שמגישים לך.

התלונות בשרשור הזה הן על איכות המוצר הכולל ביחס למחיר. לא רק על עלות השתיה נטו.

וזה לא משנה כמה בעל העסק מוציא, לא משנה אם הוא ציפה את הרצפה והתקרה ביהלומים ואם הסקורפיונס אצלו בלייב על הבמה, זה לא בהכרח גורם לחוויה להיות טובה יותר.

פורסם (נערך)
פותח השרשור לא "התמרמר" על המחיר, אלא על המחיר ביחס לתמורה.

אגב, זה ממש לא "להתפשר" על מקום אחר, שכן הפאב הזה לא הציע שום ערך מוסף או יתרון על פני מקומות אחרים, לדעתי לפחות.

אני לא הייתי איתך שם ולא במקום אחר שאליו אתה משווה את החוויה כדי לדעת איפה יותר כיף ומה כל אחד מציע.

כשאני הולך לסוהו ומשלם 60 ש"ח על סושי שבמקום אחר עולה 38 ש"ח ברור לי למה אני משלם יותר בסוהו ואני לא מתחרט לרגע

ואני ממשיך לחזור לשם הזה פעמיים בשבוע.

אם אתה לא רואה הבדל בחוויה פשוט אל תלך לשם.

אתה מסרב להבין שלא איכפת לנו שבעל עסק ירוויח גם מיליארדים, כל עוד הוא מסוגל לספק לנו מוצר כולל שלדעתנו נותן תמורה למחיר.

ב "תמורה" כלולה גם חוויה ואווירה, לא רק האוכל/שתיה שמגישים לך.

התלונות בשרשור הזה הן על איכות המוצר הכולל ביחס למחיר. לא רק על עלות השתיה נטו.

מעולה

לחבילה הזו שנקראת אווירה + חוויה + מוצר באיכות גבוהה יש מחיר שכנראה יותר יקר ממקום שלא מספק את הדברים האלה.

אני אוהב לשבת בבר של המסה, להנות ממוזיקה טובה ורועשת, מאוכל טוב ומקהל שלא מורכב מילדים.

המחיר כמובן בהתאם

באף בר שכונתי אין את האווירה שיש שם, אז למה אני צריך להתמרמר על זה שהמבורגר קטן עולה שם 100 ש"ח ולא 50 שח כמו מוזס ?

גם כוס יין שם עולה 38-50 שח במקום 28 שח, אז מה ?

יש למקום הזה המון דברים שאין באף מקוןם אחר.

כמובן שיכלתי לכתוב רק את המחירים כמו שהם ולהגיד שזה חוצפה, אבל כשמסתכלים על כל התמונה אין למקום הזה תחרות מבחינתי.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)

בנוגע למה שפות"ש כתב:

ה"שיטה" שלי להימנע ממצבים כאלה (מחירים שלדעתי לא מוצדקים ואווירה בינונית) היא לוודא את ההמלצות שאני\חברים שלי שומעים בנוגע לאותם מקומות, בד"כ מתחיל ממבט חטוף בתפריט והמחירים.

דרך נוספת היא לקבוע את מיקום הבילוי מראש, אף פעם לא on the fly, כי חבל על בזבוז הזמן.

הסיבה לדירוג הגבוה היא, שדירוג גבוה לא אומר כל כך הרבה כמו שהיינו רוצים. לא כל אחד מדרג. למעט מקרי קצה (אלה שנהנו מאוד או אלה שסבלו מאוד) "הרוב" לא מדרג או לא מדרג לעיתים קרובות. ועל דירוג כזה אי אפשר באמת להסתמך.

עוד לא יצא לי לשלם מעל 40 ש"ח על חצי ליטר בירה, ואני מקווה גם שזה לא יקרה.

מישהו הזכיר פה את פראג ו-4 ש"ח עבור אותו משקה בדיוק- היה לי משבר אמון קשה מאוד, לאחר שחזרתי, עם פאבים בארץ :cry: (ברור לי שיש הבדלי עלויות וכו' וכו', פשוט ההפרש הפתיע מאוד).

בנוגע לעלויות בעל העסק:

בתור לקוח קצה- לחלוטין לא רלוונטי. עבור מסעדות\פאבים, המחירים מפורסמים בתפריט באתר העסק ואפשר לבחון מבעוד מועד את העלויות הצפויות עבור הבילוי. כמובן שהבילוי לא מתחיל ונגמר במחיר אלא גם באווירה, טיב השירות והמיקום עצמו- פה למזלנו יש את המרשתת ואפשר לקבל סדר גודל בנוגע לאיכויות האלו.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

Tranaporter

שמע, ההסברים שלך פשוט מעולים וממש מסבירים יפה שכל מי שגובה פחות מ 42 ש"ח לחצי ליטר בירה פשוט מפסיד כסף או שנותנים חוויה נחותה, שמים לך פחות בירה או מגישים לך המבורגר מקולקל. בוא נפתח פאב חדש, נגבה 90 ש"ח לחצי ליטר בירה. נקנה בית בסביון, שני מרצדסים ואתה תהיה אחראי על אספקת התירוצים ולכלוך המתחרים בתקשורת. סבבה?

פורסם
אני לא הייתי איתך שם ולא במקום אחר שאליו אתה משווה את החוויה כדי לדעת איפה יותר כיף ומה כל אחד מציע.

כשאני הולך לסוהו ומשלם 60 ש"ח על סושי שבמקום אחר עולה 38 ש"ח ברור לי למה אני משלם יותר בסוהו ואני לא מתחרט לרגע

ואני ממשיך לחזור לשם הזה פעמיים בשבוע.

אם אתה לא רואה הבדל בחוויה פשוט אל תלך לשם.

מעולה

לחבילה הזו שנקראת אווירה + חוויה + מוצר באיכות גבוהה יש מחיר שכנראה יותר יקר ממקום שלא מספק את הדברים האלה.

אני אוהב לשבת בבר של המסה, להנות ממוזיקה טובה ורועשת, מאוכל טוב ומקהל שלא מורכב מילדים.

המחיר כמובן בהתאם

באף בר שכונתי אין את האווירה שיש שם, אז למה אני צריך להתמרמר על זה שהמבורגר קטן עולה שם 100 ש"ח ולא 50 שח כמו מוזס ?

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות. מה שהבנתי זה שאין טעם בהמשך הדיון, בכלל.

שיהיה לך לבריאות.

פורסם
Tranaporter

שמע, ההסברים שלך פשוט מעולים וממש מסבירים יפה שכל מי שגובה פחות מ 42 ש"ח לחצי ליטר בירה פשוט מפסיד כסף או שנותנים חוויה נחותה, שמים לך פחות בירה או מגישים לך המבורגר מקולקל. בוא נפתח פאב חדש, נגבה 90 ש"ח לחצי ליטר בירה. נקנה בית בסביון, שני מרצדסים ואתה תהיה אחראי על אספקת התירוצים ולכלוך המתחרים בתקשורת. סבבה?

אני בכלל לא התעסקתי בכמה צריך לגבות כי זו לא הנקודה.

הנקודה שלי הייתה שאי אפשר להשוות עסק אחד לשני כי אף עסק לא נותן את מה שהמתחרה שלו נותן

אפילו בסינמה סיטי אתה יכול למצוא הבדל בין מה שאתה מקבל באולמות הויאיפי, אגב גם שם מדובר בשיקולים כלכליים ולא בטמעות.

אני לא יודע מה ההגדרה ל"חוויה" לפי הלקוח.

אני נתקל בזוגות שמתחתנים ומבחינתם כל עוד אף אחד לא יקיא או יקבל קילקול קיבה אחרי האירוע - זה לא מעניין מה יוגש, העיקר שיהיה זול.

נתתי דוגמא על עצמי - אני הולך למסה \ סוהו כי מדובר במקומות שפתוחים עד השעות הקטנות, בימים שאני לא באירועים אני סוגר את המשרד ב 22:00-23:00 ואני רוצה ללכת למקום שיש בו אוכל טוב, יין טוב, ולא יכבה את האורות בשעה 12 בלילה.

שני המקומות שציינתי עונים על הדרישות, בנוסף יש בהם תמיד אווירה טובה, אוכל מאוד טעים,

וכן המחיר הוא פי כמה וכמה מהמתחרים.

אבל למה אני צריך להסתכל על המחיר אם שאר הדברים שהם מציעים זה בדיוק מה שאני מחפש ?

זו הנקודה.

אי אפשר להשוות מקום X ל Y מבלי להסביר מה כל אחד נותן ורק לרשום "אצל שימי ובניו יותר זול"

פורסם

אז מאיפה אתה יודע שהמחיר של 42 ש"ח לחצי כוס בירה, שהוא חריג מאוד בנוף, משקף חוויה טובה יותר בפועל מול המתחרים ולא את הווילה בסביון של הבעלים?

• תוכן חדש...