Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טרנספורטר, אתה לא מפסיק להלאות אותנו בכל הצרות וההוצאות שיש לבעל עסק. תענה לי בבקשה בכנות, למה לקוח אמור להתעניין בדברים הללו?

כשאני אחליט לפתוח עסק אני אפנה אליך בשביל המידע הזה. בנתיים אני רוצה מקסימום תמורה לכסף שלי, כמו כל לקוח.

נ.ב

בכוונה כתבתי ״עסק״ ולא ״פאב״, כי זה תקף למאות שירשורים על בעלי מקצוע שרצו פה בפורום לאורך השנים. תמיד יש את בעל המקצוע התורן שמפרט את ההוצאות שלו, כאילו שזה מה שמעניין את הלקוח.

יום טוב גם לך

• תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כל הדוגמאות שלך על מחירי חתונות, מועדונים, מחירי הופעות ושאר הדברים בכלל לא רלוונטיים לדיון. המארחת במקום גם הייתה דוגמנית לשעבר, אז אולי תרצה שבעל הפאב יוסיף למחיר המנה גם את עלות הכרטיס לתצוגת אופנה במילאנו (כי הרי ראיתי דוגמנית מסלול)?

דבר שני, אל תכניס לי מילים לפה, לא ציינתי בשום שלב שנהניתי מההופעה, או שראיתי כזאת בכלל (הם היו בשלב "ההכנות" כשאנחנו היינו במקום), אז אני לא אמור "לממן" אותה (או שמבחינתך לקוח שבא לאכול צהרים צריך לממן את הלהקה שאולי תופיע ב10 בערב)?

אגב, אתה יודע כמה בעל המקום מוציא על ה"להקה"? כי לי זה נראה כמו להקה מקומית שרק מחפשת זמן במה, ואני לא אתפלא אם התשלום שלהם זה בירה בחינם (ואני אעזור לך - אתה לא יודע, אם אתה לא מכיר את המקום, אז תחסוך ממני את הניחושים).

ובוא אני אחדש לך - אני לא צריך "להבין" בעלויות והוצאות של עסק, אני פשוט משווה בין מקומות דומים (מבחינת גודל, קונספט, מיקום וכדומה), וזה מספיק לי כדי לדעת איפה המחירים סבירים ביחס לקטגוריה ואיפה בעל הבית השתגע.

כל ענייני הניהול הכושל, הפינוקים ובקבוקי הוודקה הנעלמים לא אמורים לעניין אותי, ואני לא אמור לממן לבעל העסק הפסדים בגלל ניהול כושל.

אני מבין שעברנו לשלב השקרים והחרטוטים?

עושים את זה בכל מקום? הייתי בעשרות מסעדות ופאבים/ברים בדרום, במרכז ובצפון, ובחיים לא נתקלתי בסירוב לחלוק משהו מהתפריט (שום מבצע ושום נעליים, מדובר במשהו שמופיע בתפריט!).

ואתה שוב עושה פה סלט - מה הקשר של מועדון ובקבוק וודקה ב-800 שקל לדיון? מדברים פה על פאב, לא על האומן 17 בתל אביב.

מיותר לציין שאני לא בעלים של בר, אבל הרבה חברים שלי כן ואני מכיר את הענף הזה שנים, אני נמצא בברים יום יום גם מהצד של הבליין וגם בצד הניהולי ובסוף הערב כשסופרים את הכסף.

זה שללקוח הישראלי נוח לחשוב שמגיע לו הכל - גם הופעה, גם שתיה בזול, גם מבצעים וגם אוכל טוב - זה טוב ויפה, אבל הדברים האלה עולים כסף !!!

הרי אם היית מזמין שם פלטת ירקות והיית רואה שהם לא טריים היית דואג שכל מי שאתה מכיר ידע מזה, נכון?

אם היית בא רעב ולא היה להם ציפס או ירקות במלאי היית מתבאס ואומר שהמקום לא רציני כי הוא לא מחזיק כמויות במקרר, נכון?

אם ההמבורגר היה עולה 40 ש"ח אבל היה לו טעם מזעזע היית דואג להזהיר את כל החברים שלך לא להתקרב לשם, נכון ?

אם המארחת בכניסה לא הייתה נחמדה כי היו משלמים לה מינימום שבמינימום והיא הייתה זורקת *** לא היית חוזר לשם, נכון ?

כל הדברים האלה עולים כסף יקירי

גם אם אתה חושב שהכל מגיע לך כלקוח בחינם או במחירי הפסד (זכותך), זו לא המציאות.

יש אנשים שנהנים לבוא לבר ולראות הופעה חיה ולא לשמוע פלייליסט קבוע, התוספת הזאת עולה כסף, תרצה או לא.

זה לא רלוונטי מי הלהקה, כדי שלהקה תופיע יש דברים בסיסיים שצריך לדאוג להם, והם הרבה יותר יקרים מלשים פלייליסט במחשב, גם אם הלהקה באה בהתנדבות.לגבי הפסקה האחרונה שרשמת, אז בוקר טוב, ברוכים הבאים לישראל, יש בארץ המון מקומות שלא מוכנים להפסיד כסף (או לתת שולחן פנוי ל 4 חבר'ה שהחליטו לשתות כולם מכוס בירה אחת של ליטר) ובגלל זה כבר שנים שנהוג ולגיטימי בארץ להבהיר לאנשים שיש מינימום הזמנה לסועד.

אז בבר שאתה היית, במקום להגיד לך שיש מינימום 50-60 שח לאדם, סך הכל אמרו לך שלא הגיוני שכמה אנשים ישתו מכוס ליטר אחת שנמכרת במחיר יותר זול (ולא משנה בכלל מה המחיר)

הסברתי לך את הסיבה, זכותך להתעצבן, אבל אני מבין לגמרי את בעל המקום.

אתה לא מאמין שיש דבר כזה "מינימום הזמנה לסועד \ מינימום בקבוק בשולחן" ?

אני לא יודע באיזה מקום אתה חי, אבל אתה מוזמן להתחיל בללכת לסוהו בראשון לציון (בכוונה אמרתי ראשון, איזור תעשיה, לא הרצליה פיתוח, לא צפון ת"א)

אתה תגלה שאחרי שעה 21:00 הכניסה היא רק מגיל 25 (כי לא מתאים להם שחבורה של בני 18 יבואו לשם ויעשו חשבון של 100 שח ביחד, בזמן שכל שולחן ממוצע שם מגיע בעלות ל 300-1000 ש"ח ויותר, מבין אותם לחלוטין!)

בנוסף אתה תגלה שיש מינימום הזמנה ללקוח, אתה לא יכול לשבת שם לדייט ושהחשבון יסתכם ב שתי כוסות בירה.

יש עשרות מסעדות כאלה בארץ. אני אומר את זה בתור אחד שמקיים כמעט 10 פגישות בשבוע במסעדה שונה כל פעם, יושב בברים להנאתי, ומבחינתי מינימום ומגבלות כאלה או אחרות על מבצעים זה דבר ברור לגמרי.

אז במקום להגיד לך מינימום ולחייב אותך לשתות ב 60 ש"ח, בסך הכל אמרו לך שאתם לא יכולים לשתות כמה אנשים מכוס אחת של ליטר. לא מבין מה הבעיה שלך ?

קשה לך להבין שיש אנשים שמנצלים את הפרצות האלה והמקום מפסיד בסופו של דבר?

אתה מסרב להבין שהמקום לא מוכן להעמיד לרשותך שולחן לשעה-שעתיים ושכל החשבון שתעשו יסתכם בכמה עשרות שקלים במקום שולחן אחר שהיה בקלות מגיע לכמה מאות ? זאת זכותו, עושים את זה בכל ענף ונתתי לך דוגמא גם מתחום החתונות וגם מתחום המועדונים, זה בכלל לא משנה על איזה תחום תסתכל.

אם אני בעל עסק, אני רוצה לתת מחיר מוזל על ליטר בירה, בתנאי שבנאדם אחד שותה את אותו ליטר ולא 4 אנשים,

אם הייתי רוצה למכור שליש בירה במחיר הפסד הייתי פשוט עושה את זה, אבל אני לא מעוניין בזה, אני מעוניין שאך ורק מי ששותה ליטר בעצמו יהנה ממחיר יותר נוח. זכותי.

בכל תחום שבעל העסק רוצה להתנהל בצורה שלא תפגע בו ותגרום לו ולהפסד חייבים לשים מגבלות כאלה או אחרות, גם בקמעונאות יש מבצעים שתקפים רק לקונים בסכום מסוים, וניתן לנצל רק הטבה אחת כזו בקנייה.

אז בוא תהיה ישראלי ותתלונן למה לא נותנים לך לנצל 10 הטבות ? למה מי שקונה ב 20 ש"ח לא זכאי להטבות של מי שקונה ב-500 ש"ח?

כי בעל העסק מוכן להקל עלייך, אבל לא לממן לך מהכיס את הקניות\בילוי\חתונה\לא משנה מה.

אם לא הבנת את הדוגמאות הנ"ל ואתה עדיין חושב שגזלו ממך כסף וכולם רמאים וגנבים, אני באמת מאחל לך כל טוב, תפתח עסק יום אחד (עדיף בתחום המסעדות\ברים) ואז אולי תתחיל להבין כמה דברים.

בינתיים אני אגיד לך שכל מה שכתבתי למעלה אלה דברים ברורים ועסק שלא עומד בהם עתידו להסגר. אם לא מחר אז עוד חודש, אבל הוא יסגר.

וברור שאותך כלקוח ישראלי זה לא מעניין, אתה דואג רק לכיס שלך, מה זה משנה אם בעל הבית מכניס כסף מהכיס בסוף החודש.

אחלה גישה

פורסם

טרנספורטר רשמת דברים מעניינים (לי אישית חידשת עם עניין התאורה, קצת מאוכזב מעצמי כי במחשבה שניה הרציונל די ברור מאליו ועדיין פספסתי אותו)

אך כמו שרשמו לך, לדעתי התבצרת עמוק מדי בעמדה יחסית לנושא השרשור. אתה אומר דברי טעם - הם פשוט לא רלוונטיים כ"כ לפוסט של פותש.

עם זאת, הדעה שלי היא שבעל פאב יכול לדרוש גם 70 ש"ח לחצי ליטר, מה שצריך לעשות זה להצביע ברגליים וזהו. יש עקומת היצע, יש עקומת ביקוש, ולא צריך להכנס לשיקולים של מי מהצדדים (הן של הלקוח, והן של הבעלים) - השוק יעשה את שלו...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

וברור שאותך כלקוח ישראלי זה לא מעניין, אתה דואג רק לכיס שלך, מה זה משנה אם בעל הבית מכניס כסף מהכיס בסוף החודש.

אחלה גישה

אם נתעלם רגע מהמירמור במשפט הזה ונתיחס אליו כדברו, במדינות אחרות אתה מכיר לקוחות שנוהגים אחרת?

כשאתה עושה סקר שוק לגבי מוצר כלשהו בתור לקוח, אתה הולך על ההצעה היקרה ביותר על מנת למקסם את הרווח של בעל העסק?

+1 לכוחות השוק שאור הזכיר

יום טוב גם לך

פורסם
טרנספורטר, אתה לא מפסיק להלאות אותנו בכל הצרות וההוצאות שיש לבעל עסק. תענה לי בבקשה בכנות, למה לקוח אמור להתעניין בדברים הללו?

כשאני אחליט לפתוח עסק אני אפנה אליך בשביל המידע הזה. בנתיים אני רוצה מקסימום תמורה לכסף שלי, כמו כל לקוח.

נ.ב

בכוונה כתבתי ״עסק״ ולא ״פאב״, כי זה תקף למאות שירשורים על בעלי מקצוע שרצו פה בפורום לאורך השנים. תמיד יש את בעל המקצוע התורן שמפרט את ההוצאות שלו, כאילו שזה מה שמעניין את הלקוח.

ברגע ש"הלקוח" פתח כאן פוסט שעוסק בתמחור, זה אומר שזה מעניין אותו ושהוא רוצה תשובות והסברים למחיר שהוא שילם,

אז כתבתי כאן באופן כללי מאוד הסבר מאוד קצר למה מרכיב את המחירים שלטענתו הם גבוהים.

אתה רוצה מקסימום תמורה לכסף שלך, אבל אם המחיר יהיה נמוך וההמבורגר בבר יהיה מזעזע, אתה תחזיר אותו והוא יזרק לפח ולא ישולם.

במקרה הרע - אולי יהיו לו טעמים שהם בשר, אבל אתה לא תדע שאכלת בשר מעובד, מהסוג הירוד ביותר.

במקרה אחר - אתה יכול לאכול המבורגר שכבר לפני כמה ימים היה אמור להזרק מהמקרר, וכשיהיה לך קילקול קיבה לא בטוח שתדע שזה קשור להמבורגר המדובר, וגם אם כן, מה תעשה עם זה?

זה לא חוכמה להוזיל ולהוזיל ולהוזיל את המחירים, עזוב מסעדנות, בכל עסק.

גם בתחום שלי יש ספקים יותר זולים, אפילו ספקים שיותר זולים ממני ב 2000 ש"ח.

מצד שני, כל הקבוצות מאורסים\מאורסות מוצפות בזוגות שמספרים על טראומות שלהם מיום החתונה, ספק שהתחייב למשהו ולא קיים, ספק שביטל להם את העבודה שבוע לפני, ספק שפשוט היה גרוע, ספק אחר שלא זמין לטלפון.

קל מאוד להגיע למצבים האלה כשבעל העסק שאתה עובד מולו לא באמת מרוויח עבור מה שהוא נותן לך.

זה קיים בכל תחום, בכל ענף, פשוט בכל תחום הלקוח ייפגע בצורה שונה.

כמובן שבכל תחום יש אנשים שחושבים שהם המציאו את הגלגל ומנסים לחתוך מחירים בצורה הזויה, ואז נשארים עם חובות שאין להם מושג איך להחזיר.

אז סבבה, אתה כלקוח מרוויח ואתה תמליץ עליהם כאן.

מה זה עוזר להם בסוף שנה כשהעסק נסגר והם נשארים עם חובות ? אתה תתנדב לעזור להם ?

שכל אחד יבחר אם הוא רוצה להיות בצד של "לא מעניין אותי אם הם מפסידים עליי, או נותנים לי אוכל\שירות\חוויה ברמה ירודה העיקר שאני אשלם פחות"

או בצד שמבין שלאוכל טוב, חוויה טובה, שירות טוב, יש מחיר.

אגב גם אני בחלק מהמקרים נחשב לקוח.

אני עובד מול מפעלים בסין וקונה המון סחורה שם, יש מפעלים שמציעים לי סחורה בחצי מהמחיר שאני משלם, אבל אני לא מוכן לעבוד עם סחורה ברמה ירודה.

ובמקום לכתוב כאן על מפעל שמוכר לי סחורה טובה במחיר יותר יקר, אני מבין שהשקט הנפשי והסחורה שאני קונה ממנו שווים את המחיר היותר יקר. נקודה

פורסם

טרנסופרט, אני חושב שאתה מפספס את הנקודה.

אם בעל עסק לא מסוגל להתנהל נכון כלכלית, שיסגור את הבסטה. ולראיה, יש גם בתל אביב - כמו שאתה יודע יותר טוב ממני - מקומות שקיימים כבר שנים, ומקומות שנסגרים אחרי חודשיים, אחרי שהחבר'ה היזמים התורנים מבינים שהחלום של להחזיק בר לא עובד בדיוק כמו שהם חושבים.

את הצרכן לא אמור לעניין מה הן ההוצאות של בעל העסק. מעניין אותו מה התמורה לאגרה. אז אני אציין שוב את האימפריאל או 223 כדוגמא למקומות שבהם בשעות שאין הפי האור, קוקטייל עולה 55 שח. אבל אתה מקבל יחס אישי, זו לא סתם מזיגה של בירה מהחבית, אלא משהו שמכינים לך במקום ועוד ועוד. אבל אם מה שאני מקבל זה חצי בירה, ואם המחיר גבוה ממה שהוא אצל המתחרים, ואין שום דבר אחר שמייחד את המקום, חוץ מזה שזה אולי הפאב היחיד בסביבה - אז לי כצרכן שום סיבה בעולם לספוג את זה, אלא אם אני חייב בירה מהחבית ואיום שום מקום אחר בסביבה.

אגב, אולי זה בגלל שאני לא בן 18, אבל את המושג "מינימום הזמנה לסועד" לא שמעתי כבר כמה שנים טובות, ואני אוכל לא מעט גם במסעדות שנחשבות לדי יקרות ויוקרתיות בת"א והמרכז.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

טרנספורטר - אם הירקות לא טריים או חסרים צ'יפס או הבשר באיכות לא מספקת - זו בעיה של המנהל. לא של הלקוח. הוא צריך לדאוג למלאי מספק, לאמצעי אחסנה מתאימים ולתמחר איזה פחת סביר. לא יותר מזה. אם הוא לא מסוגל לחשב את כמות המצרכים הדרושה לתקופה (יום, שבוע או חודש, בהתאם למצרך ולאמצעי האחסון) מוטב שלא ינהל מסעדה\פאב\סופרמקרקט.

התלונה בשרשור אינה כלפי המחיר עצמו. התלונה היא כלפי התמורה הלא מספקת. אם אותו בליין היה בשעות בהן אין הופעה לא צריך להטיל עליו את מחיר ההפועה. זה הכל. מי שבע לצפות בהופעה מקבל מוצר שונה ממי שבא לפני שההופעה החלה, ולכן גם המחיר צריך להיות שונה. על כך התלונה.

ודבר אחרון - המשפט האחרון שלך הו קיטור לא מוצדק. כצרכן אני רוצה תמורה לכספי. ממש לא מעניינות אותי הוצאות העסק, ואם העסק יקר לא אקנה בו. אני מוכן לשלם סכום מסויים תמורת הבירה (או כל מוצר אחר). אם באותו ערב יש הפועה פרסם זאת, וגם את מחיר המזון והמשקה באותו ערב (ולגיטימי שיהיה יותר גבוה מאשר בערב ללא הופעה) - ותן לי להחליט אם המחיר מתאים לי. מה שקרה לפות"ש , או, לפחות, זו ההרגשה, הוא שתמחרו לו הופעה שלא התקיימה בשעה בה ביקר באותו מוסד, ושהתמורה לכספו היתה גרועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שכל אחד יבחר אם הוא רוצה להיות בצד של "לא מעניין אותי אם הם מפסידים עליי, או נותנים לי אוכל\שירות\חוויה ברמה ירודה

הפוך גוטה, הלקוח מטיבעו תמיד ישאף למקסם את איכות המוצר/שירות/חוויה כפונקציה של מחיר. בעל עסק שלא ישכיל להבין את זה, ימצא את עצמו בחוץ. אני מניח שסטטיסטיקת העסקים שנסגרים בתחום ההסעדה, מוכרת לך יותר טוב מאשר לי.

יום טוב גם לך

פורסם

בתור אחד שבמשך שנה הסתובב כ 3 פעמים בשבוע במסעדות/בתי קפה בכל תחום מבית קפה פינתי בשכונה ועד למסעדות יוקרה כדי להקים את מערכות הקופה ולבנות בהן את התפריט- את הפעמים שראיתי הגבלה של "מינימום הזמנה לסועד" אני יכול לספור על שתי ידי.

הפעמים שגם התבקשתי להכניס הגבלה כזו במערכת- אחת ובודדת.

פורסם
טרנספורטר רשמת דברים מעניינים (לי אישית חידשת עם עניין התאורה, קצת מאוכזב מעצמי כי במחשבה שניה הרציונל די ברור מאליו ועדיין פספסתי אותו)

אך כמו שרשמו לך, לדעתי התבצרת עמוק מדי בעמדה יחסית לנושא השרשור. אתה אומר דברי טעם - הם פשוט לא רלוונטיים כ"כ לפוסט של פותש.

עם זאת, הדעה שלי היא שבעל פאב יכול לדרוש גם 70 ש"ח לחצי ליטר, מה שצריך לעשות זה להצביע ברגליים וזהו. יש עקומת היצע, יש עקומת ביקוש, ולא צריך להכנס לשיקולים של מי מהצדדים (הן של הלקוח, והן של הבעלים) - השוק יעשה את שלו...

התאוריה של "תפסיקו להכנס למקומות האלה והם יפסידו ויורידו מחירים"

היא לא נכונה, כי אם יורידו מחיר זה יבוא על חשבון משהו אחר.

ההמבורגר יעלה פחות ותקבל בשר פחות טוב,

הבירה תעלה פחות ותקבל כוס יותר קטנה,

במקום להביא הופעות חיות ישימו לך פלייליסט ממחשב

במקום להשקיע בנראות של המקום אתה תשב על ספות קרועות

במקום לשלם למארחת, יתנו למלצר שפנוי להושיב אותך, ואם אין מלצר פנוי פשוט תעמוד בכניסה ותחכה עד שיתייחסו אלייך.

תמיד אפשר להוזיל, אבל זה יבוא על חשבון משהו

אני אתן לך דוגמא מתחום המגנטים (סתם שלפתי)

כשלקוח סוגר דרכי צלם מגנטים לאירוע של 350-400 איש אני יודע שהולכים לצאת לפחות 500 מגנטים.

ספקים מתחרים שמוכרים ב 200 ש"ח פחות, מוציאים באירוע כזה בסביבות ה 300-350 מגנטים.

נכון שהם יותר זולים, אבל אתה כלקוח נפגע מזה. אתה שילמת פחות, הובטח לך אותו דבר אצל שנינו, אבל בפועל קבלת הרבה פחות.

האם זה שווה לך ? זה אתה תחליט.

אם נתעלם רגע מהמירמור במשפט הזה ונתיחס אליו כדברו, במדינות אחרות אתה מכיר לקוחות שנוהגים אחרת?

כשאתה עושה סקר שוק לגבי מוצר כלשהו בתור לקוח, אתה הולך על ההצעה היקרה ביותר על מנת למקסם את הרווח של בעל העסק?

+1 לכוחות השוק שאור הזכיר

במקרה (לפני שקראתי את מה שכתבת) עניתי לך בפוסט הקודם שלך.

אני בעצמי קונה סחורה בחו"ל, ומי שמכיר את השוק בסין יודע שאפשר למצוא שם דברים מסויימים שנראים זהים אחד לשני, בכמה רמות מחיר שונות.

אני מעדיף לשלם קצת יותר ולקבל סחורה שלא תעשה לי בעיות בעתיד ותגרום לי לעצבים, הפסד כסף, עוגמת נפש.

פורסם

אני מעדיף לשלם קצת יותר ולקבל סחורה שלא תעשה לי בעיות בעתיד ותגרום לי לעצבים, הפסד כסף, עוגמת נפש.

בדיוק, כמו כל לקוח, אתה מחפש למקסם יחס עלות תועלת. הרווח של בעל העסק או ההוצאות שלו לא מעיניינך

יום טוב גם לך

פורסם
הפוך גוטה, הלקוח מטיבעו תמיד ישאף למקסם את איכות המוצר/שירות/חוויה כפונקציה של מחיר. בעל עסק שלא ישכיל להבין את זה, ימצא את עצמו בחוץ. אני מניח שסטטיסטיקת העסקים שנסגרים בתחום ההסעדה, מוכרת לך יותר טוב מאשר לי.

הלקוח יכול לשאוף, גם אני שואף לייבא גוף תאורה ב 1000 ש"ח במקום ב 3000 ש"ח

מה זה עוזר לי שאני שואף ?

כוס וודקה רדבול לפני 5 שנים עלתה 45 ש"ח

היום המחיר עומד על 60-70 ש"ח ולא באשמת בעלי העסקים.

אני לא רוצה את הלקוחות מפסיקים להגיע.

כל עסק שניסה למכור במחירי רצפה ולשבור את השוק מצא את עצמו נופל.

אגב אני מהחלוצים שגרמו לסניפי דרינק פוינט בארץ להכניס דיג'יי ולייצר אווירה מסיבתית במטרה להשאיר את הלקוח יותר זמן ולייצר קופות יותר גדולות. כשאני התחלתי עם זה בשנת 2012 הרבה אנשים אמרו לי שדיג'יי זו הוצאה מיותרת לבר כמו דרינק פוינט, היום כמעט בכל סניף (אם לא בכולם) יש דיג'יי :)

לא כולם (כולל אנשים שנמצאים בו) מבינים את הענף הזה, רוב האנשים חושבים שהם יכולים להמציא את הגלגל ושאף אחד לפניהם לא ידע איך להוזיל\להרוויח יותר\להביא לקוחות

בסופו של דבר המקומות הבאמת מצליחים מתנהלים כמו שכתבתי, ולא אני ולא הם המצאנו את הגישה הזו

ראה ערך סוהו ראשון לציון - המסעדה הכי ריווחית בישראל, כבר למעלה מעשור

בתור אחד שבמשך שנה הסתובב כ 3 פעמים בשבוע במסעדות/בתי קפה בכל תחום מבית קפה פינתי בשכונה ועד למסעדות יוקרה כדי להקים את מערכות הקופה ולבנות בהן את התפריט- את הפעמים שראיתי הגבלה של "מינימום הזמנה לסועד" אני יכול לספור על שתי ידי.

הפעמים שגם התבקשתי להכניס הגבלה כזו במערכת- אחת ובודדת.

בתור אחד שדואג למערכת של הקופה ומכניס לשם אינפורמציה אתה לא אמור לדעת בכלל שיש מינימום הזמנה לסועד.

זה דבר שהמלצר אומר ללקוח בעת לקיחת ההזמנה, או שהמארחת מציינת את זה בכניסה.

למה שאתה בתור מי שטיפל להם בקופה תשמע על מינימום ?

פורסם

טרנספורטר אתה מבצע כאן הנחה מאוד תמוהה כאילו שולי הרווח קבועים, וכאילו אין עסקנים עשקנים... וכשאני אומר תמוהה אני סתם מנומס, בתכלס ההנחה שגויה מהיסוד.

אם ההנחה שלך היתה נכונה אז כל הבירות היו עולות 42 ש"ח פלוס/מינוס דלתא, אבל מקווה שברור לך שזה מחיר שרחוק למדי משיווי המשקל של השוק, בטח ובטח כשמדובר בפאקינג רחובות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
התאוריה של "תפסיקו להכנס למקומות האלה והם יפסידו ויורידו מחירים"

היא לא נכונה, כי אם יורידו מחיר זה יבוא על חשבון משהו אחר.

ההמבורגר יעלה פחות ותקבל בשר פחות טוב,

הבירה תעלה פחות ותקבל כוס יותר קטנה,

במקום להביא הופעות חיות ישימו לך פלייליסט ממחשב

במקום להשקיע בנראות של המקום אתה תשב על ספות קרועות

במקום לשלם למארחת, יתנו למלצר שפנוי להושיב אותך, ואם אין מלצר פנוי פשוט תעמוד בכניסה ותחכה עד שיתייחסו אלייך.

תמיד אפשר להוזיל, אבל זה יבוא על חשבון משהו

אני אתן לך דוגמא מתחום המגנטים (סתם שלפתי)

כשלקוח סוגר דרכי צלם מגנטים לאירוע של 350-400 איש אני יודע שהולכים לצאת לפחות 500 מגנטים.

ספקים מתחרים שמוכרים ב 200 ש"ח פחות, מוציאים באירוע כזה בסביבות ה 300-350 מגנטים.

נכון שהם יותר זולים, אבל אתה כלקוח נפגע מזה. אתה שילמת פחות, הובטח לך אותו דבר אצל שנינו, אבל בפועל קבלת הרבה פחות.

האם זה שווה לך ? זה אתה תחליט.

אולי זה נראה מוזר, אבל אני לא יודע מהם המגנטים שעליהם אתה מדבר. אני יכול רק לנחש. אבל ניחא. מדובר במוצר שקל מאד לכמת אותו - אתה סוגר עסקה על 300 או 400 או 500 יחידות. קיבלת פחות? יש לך יסוד לתבוע את בעל העסק. קיבלת יותר - או שתשלם תמורת העודף, או קח את הכמות שהזמנת ושהעודף יתקע לבעל העסק בגרון. הוא צריך לדעת לנהל את העסק לפי התמחור שלו ולפי ההסכם עם הלקוח.

במקרה (לפני שקראתי את מה שכתבת) עניתי לך בפוסט הקודם שלך.

אני בעצמי קונה סחורה בחו"ל, ומי שמכיר את השוק בסין יודע שאפשר למצוא שם דברים מסויימים שנראים זהים אחד לשני, בכמה רמות מחיר שונות.

מה שכתב זלצר. הלקוח רוצה לקבל תמורה הולמת לכספו. כבעל עסק - אם תגבה יותר מדי, או שתספק מוצר נחות - או שתשאר בלי לקוחות, או שתשאר עם לקוחות לא רצויים.

באדום

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מיותר לציין שאני לא בעלים של בר, אבל הרבה חברים שלי כן ואני מכיר את הענף הזה שנים, אני נמצא בברים יום יום גם מהצד של הבליין וגם בצד הניהולי ובסוף הערב כשסופרים את הכסף.

זה שללקוח הישראלי נוח לחשוב שמגיע לו הכל - גם הופעה, גם שתיה בזול, גם מבצעים וגם אוכל טוב - זה טוב ויפה, אבל הדברים האלה עולים כסף !!!

הרי אם היית מזמין שם פלטת ירקות והיית רואה שהם לא טריים היית דואג שכל מי שאתה מכיר ידע מזה, נכון?

אם היית בא רעב ולא היה להם ציפס או ירקות במלאי היית מתבאס ואומר שהמקום לא רציני כי הוא לא מחזיק כמויות במקרר, נכון?

אם ההמבורגר היה עולה 40 ש"ח אבל היה לו טעם מזעזע היית דואג להזהיר את כל החברים שלך לא להתקרב לשם, נכון ?

אם המארחת בכניסה לא הייתה נחמדה כי היו משלמים לה מינימום שבמינימום והיא הייתה זורקת *** לא היית חוזר לשם, נכון ?

כל הדברים האלה עולים כסף יקירי

גם אם אתה חושב שהכל מגיע לך כלקוח בחינם או במחירי הפסד (זכותך), זו לא המציאות.

יש אנשים שנהנים לבוא לבר ולראות הופעה חיה ולא לשמוע פלייליסט קבוע, התוספת הזאת עולה כסף, תרצה או לא.

זה לא רלוונטי מי הלהקה, כדי שלהקה תופיע יש דברים בסיסיים שצריך לדאוג להם, והם הרבה יותר יקרים מלשים פלייליסט במחשב, גם אם הלהקה באה בהתנדבות.לגבי הפסקה האחרונה שרשמת, אז בוקר טוב, ברוכים הבאים לישראל, יש בארץ המון מקומות שלא מוכנים להפסיד כסף (או לתת שולחן פנוי ל 4 חבר'ה שהחליטו לשתות כולם מכוס בירה אחת של ליטר) ובגלל זה כבר שנים שנהוג ולגיטימי בארץ להבהיר לאנשים שיש מינימום הזמנה לסועד.

אז בבר שאתה היית, במקום להגיד לך שיש מינימום 50-60 שח לאדם, סך הכל אמרו לך שלא הגיוני שכמה אנשים ישתו מכוס ליטר אחת שנמכרת במחיר יותר זול (ולא משנה בכלל מה המחיר)

הסברתי לך את הסיבה, זכותך להתעצבן, אבל אני מבין לגמרי את בעל המקום.

אתה לא מאמין שיש דבר כזה "מינימום הזמנה לסועד \ מינימום בקבוק בשולחן" ?

אני לא יודע באיזה מקום אתה חי, אבל אתה מוזמן להתחיל בללכת לסוהו בראשון לציון (בכוונה אמרתי ראשון, איזור תעשיה, לא הרצליה פיתוח, לא צפון ת"א)

אתה תגלה שאחרי שעה 21:00 הכניסה היא רק מגיל 25 (כי לא מתאים להם שחבורה של בני 18 יבואו לשם ויעשו חשבון של 100 שח ביחד, בזמן שכל שולחן ממוצע שם מגיע בעלות ל 300-1000 ש"ח ויותר, מבין אותם לחלוטין!)

בנוסף אתה תגלה שיש מינימום הזמנה ללקוח, אתה לא יכול לשבת שם לדייט ושהחשבון יסתכם ב שתי כוסות בירה.

יש עשרות מסעדות כאלה בארץ. אני אומר את זה בתור אחד שמקיים כמעט 10 פגישות בשבוע במסעדה שונה כל פעם, יושב בברים להנאתי, ומבחינתי מינימום ומגבלות כאלה או אחרות על מבצעים זה דבר ברור לגמרי.

אתה ממשיך לכתוב מגילות על גבי מגילות, שלא ממש קשורות למה שטענתי.

לא היו במקום (כשאני הייתי שם) לא הופעה, לא מחירים זולים, לא מבצעים ולא אוכל טעים במיוחד. מה שהיה שם זה עשן סיגריות, תפריט יקר ואוכל סביר, אז איפה פה אותו ערך מוסף או האיכות שאתה מדבר עליהם כל הזמן?

ומאיפה אתה יודע אם המארחת הייתה נחמדה או כמה היא מרוויחה?

לגבי סוהו ראשון לציון - זאת הדוגמה הכי טובה שלך? 60 ש"ח לסועד (אחרי 9 בערב), שזה בערך כוס בירה + מנה ראשונה. מה אני אגיד לך, טירוף.

רק ההמבורגר וחצי ליטר בירה באותו פאב עלו לי 110 ש"ח, מי ישמע זה פאקינג מוזס או משהו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תוכן חדש...