Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני נתקל בתגובות כאלה יום יום, פונים אלי אנשים שקיבלו הצעה מספקים שאני באופן אישי מסרב לעבוד איתם כי הם לא פחות מנוכלים, והלקוח אומר לי "למה אני צריך לשלם יותר על אותו דבר", בזמן שכל מי שמסתכל על תמונות של עבודות של שנינו יראה מיד את ההבדל.

אני פשוט מסביר לו שאם הוא לא רואה הבדל ביני לבין X, אין שום סיבה שישלם לי. (ועדיין אני עם יומן מלא רוב השנה)

יש אנשים שמפספסים את ההבדל, כי יותר חשוב להם המחיר, וזה בסדר גמור!!

אף פעם אין 100% סגירה וברור לי שלא כל זוג שנכנס אליי לקבל הצעת מחיר יסגור.

אולי פותח השרשור לא רואה ערך מוסף, ואני או אתה נלך לשם וישר נגיד וואו הרבה יותר טוב פה.

ושוב, בפעם העשירית, למה אתה מניח שמחיר יותר גבוה לצרכן בהכרח מבטיח שהצרכן מקבל מוצר טוב יותר?

לא יכול מחר לקום לך מתחרה שיעשה עבודה פחות טובה וידרוש יותר?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה בסדר. הוא רוצה לשווק את העסק שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
סתם חייב לציין, למען השירשור,

ישבתי פעם אחת בחיים בתרזה עם בחורה כי רצינו משהו מהיר,

הזמנתי מנה, הייתה מלאה בשמן ברמה שפחדתי שזה יקפיץ לי את התוצאות בבדיקות דם בסוף החודש

החליפו לי למנה אחרת, פשוט לא היה לה טעם

התנצלתי בפני המלצר, השארתי 50 שקל על 2 בקבוקי קולה כי הרגשתי לא נעים והלכנו לג'ירף.

נכון שהמחירים זולים שם אבל לי באופן אישי פשוט לא טעים. הרגשתי שאם אני רוצה להנות מהארוחה אני צריך להזמין שניצל או משהו שאי אפשר ליפול בו (זה גם מה שאני עושה בקינג ג'ורג' וכו')

ואני בטוח שיכולים לבוא 10 אנשים אחרים ולהגיד שהאוכל ששם מספק אותם ואין סיבה לשלם פי 2, אבל זה עניין של טעם, בדיוק כמו כל הפוסט הזה.

אני מרגיש יותר "פראייר" לשלם 100 שקל לזוג על ארוחה שלא נהננו ממנה

מאשר לשלם 350 על ארוחה שנהנתי מכל רגע.

דוגמא מצויינת.

אני דווקא אכלתי בג'ירף החדש בפ"ת בעקבות זכרונות טובים מהג'ירף ברמת החייל בו אכלתי פעם פעמיים - והאוכל היה גרוע מאוד.

שניצל בבגט בבוטקה 2 רחובות ליד טעימה הרבה יותר.

הביר פקטורי של ג'מס שפעם היה מעולה ובמחירים סבירים הפך להיות גרוע ולא טעים. הפסקתי להזמין משם צהריים.

מחיר יקר כשלעצמו אינו ערובה לכלום - מלבד חור בכיס.

אני הראשון שעומד בתור של אלה שלא מחפשים את הכי זול - אבל כדאי שתהיה תמורה בעד האגרה. לפי דברי פות"ש, כנראה שאין.

פורסם
גם אותי ממש לא מעניין, זה היה בתגובה לטרנספורט שמשתמע מדבריו שבעל הפאב לא באמת מרוויח המון ומדובר בהבדל בהרכב ההוצאות.

באמת לא מרוויחים המון, בטח לא כמו שאתה מדמיין.

ואני לא מדבר על מועדונים שחלק מהאנשים קוראים להם ברים.

כל מי שחושב שבעלים של פאב כזה גר במגדל יוקרה ונוסע על S8 וכל זה בזכות הפאב - באמת חי בסרט.

להרבה חברים שלי יש ברים, רובם מורכבים מהרבה שותפים שבסוף חודש לא מושכים מליונים בוא נגיד ככה.

פורסם

רד מהעץ טרנספורטר - הטענות שלך ברובן ענייניות לגמרי אבל הקשר בינן לבין הפוסט נע בין רופף ללא קיים...

אתה משליך את הסיפור שלך על *כל* העסקים באשר הם. יש עסקים שדורשים מחיר גבוה כי זה אכן נגזר מעלויות תפעול גבוהות ופרמיה נוספת, ויש כאלו שעושים זאת כי הם רוצים להגדיל שולי רווח באופן חזירי. התיאור שלך כאילו המצב השני לא קיים שקול למי שמסביר שכל פאב שמוכר בירה בלמעלה מ15 ש"ח עושק את לקוחותיו...

כמו שכבר אמרו לך, בשימוש באותו סט טענות שלך ניתן לומר שגם בירה ב70 ש"ח זה לגיטימי כי xyz

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
רד מהעץ טרנספורטר - הטענות שלך ברובן ענייניות לגמרי אבל הקשר בינן לבין הפוסט נע בין רופף ללא קיים...

אתה משליך את הסיפור שלך על *כל* העסקים באשר הם. יש עסקים שדורשים מחיר גבוה כי זה אכן נגזר מעלויות תפעול גבוהות ופרמיה נוספת, ויש כאלו שעושים זאת כי הם רוצים להגדיל שולי רווח באופן חזירי. התיאור שלך כאילו המצב השני לא קיים שקול למי שמסביר שכל פאב שמוכר בירה בלמעלה מ15 ש"ח עושק את לקוחותיו...

כמו שכבר אמרו לך, בשימוש באותו סט טענות שלך ניתן לומר שגם בירה ב70 ש"ח זה לגיטימי כי xyz

אם היית אומר שחצי ליטר עולה 70 ש"ח לא הייתי אומר שזה מוצדק.

אבל בדיוק כמו פותח השירשור יש אנשים שמתלוננים שכוס וודקה רדבול עולה 60-65 ש"ח

אין סוף לטענות האלה

והתשובה שלי לא משתנה בהתאם לסוג המשקה.

אם אתה רגיל לשלם 36 שקל על חצי ליטר והיום הגעת למקום שלוקח 42 זה לא סוף העולם לדעתי, במיוחד אם יש ערך מוסף כמו הופעה חיה. ושוב ההופעה זה סתם דוגמא.

מבחינתי יש הבדל בין לשבת בבר קטן שעושה חשק ללכת הבייתה, לבין לשבת בבר גדול ומרווח עם ספות מפנקות ודיג'יי ואני מוכן לשלם עוד 5 ש"ח על כל כוס ועוד 10 ש"ח על המבורגר, כי החוויה מבחינתי הרבה יותר עשירה מחוויה בבר קטן ונידח..

יש אנשים שבכלל לא ישימו לב שיש דיג'יי ומבחינתם "זה אותו דבר"

הכל בעיני המתבונן, יש אנשים שבוחרים לא לראות את התמונה המלאה ומבחינתם נסיעה על מרצדס זהה לנסיעה על סובארו פשע.

הכי קל להגיד "אני לא רואה הבדל ולא מוכן לשלם"

אז אם אתה לא רואה הבדל, אל תזמין ואל תשב כאן.

פותח השירשור לא ציין שהכריחו אותו להיות שם.

פורסם

אני לא מבין אם אתה רציני או מעביר פה מופע סטנדאפ. ברור שיש אנשים שמתלוננים שלגימה מאחד מסוגי האלכוהול הזולים בעולם+זרזיף של משקה אנרגיה לתוכו עולים כמו בקבוק יין שלם לא רע בכלל. (למעשה המחיר הכי יקר שנתקלתי בו לשיקוץ הזה שנקרא וודקה רדבול היה 55 שקלים בערך, איפה לעזאזל אתה מוצא את הדוגמאות המופקעות האלו? שידרגת לגרייגוס?)

פורסם
אני לא מבין אם אתה רציני או מעביר פה מופע סטנדאפ. ברור שיש אנשים שמתלוננים שלגימה מאחד מסוגי האלכוהול הזולים בעולם+זרזיף של משקה אנרגיה לתוכו עולים כמו בקבוק יין שלם לא רע בכלל. (למעשה המחיר הכי יקר שנתקלתי בו לשיקוץ הזה שנקרא וודקה רדבול היה 55 שקלים בערך, איפה לעזאזל אתה מוצא את הדוגמאות המופקעות האלו? שידרגת לגרייגוס?)

אתה מנותק לגמרי מהמציאות וחייב לצאת קצת מהבית כדי להבין מה קורה בחוץ.

אני מגיל 15 עובד ומסתובב במועדונים וברים שונים בארץ

בשנתיים האחרונות כוס וודקה רדבול במקום שהעיסוק העיקרי שלו זה אלכוהול עולה 60-70 שח

אתה מוזמן לבוא לסיבוב בכמה ברים כדי להפסיק לכתוב דברים שאתה לא מבין בהם.

פורסם

יש לי הרגשה שהדבר הזה שאנחנו קוראים לו "מציאות" קצת שונה ביני לבינך. המקרה שלך כנראה מתרכז באיזושהי שרשרת מועדונים במרכז תל אביב, בדיוק המקומות שאני בחיים לא אתקרב אליהם.

מהבית אני יוצא הרבה, רק לא למקומות שבהם לגימה של פקקטה חיטה מותססת וסוכר נוזלי יעשו מהארנק שלי שק חבטות.

פורסם
אם היית אומר שחצי ליטר עולה 70 ש"ח לא הייתי אומר שזה מוצדק.

אין סוף לטענות האלה

והתשובה שלי לא משתנה בהתאם לסוג המשקה.

אם אתה רגיל לשלם 36 שקל על חצי ליטר והיום הגעת למקום שלוקח 42 זה לא סוף העולם לדעתי, במיוחד אם יש ערך מוסף כמו הופעה חיה. ושוב ההופעה זה סתם דוגמא.

מבחינתי יש הבדל בין לשבת בבר קטן שעושה חשק ללכת הבייתה, לבין לשבת בבר גדול ומרווח עם ספות מפנקות ודיג'יי ואני מוכן לשלם עוד 5 ש"ח על כל כוס ועוד 10 ש"ח על המבורגר, כי החוויה מבחינתי הרבה יותר עשירה מחוויה בבר קטן ונידח..

יש אנשים שבכלל לא ישימו לב שיש דיג'יי ומבחינתם "זה אותו דבר"

הכל בעיני המתבונן, יש אנשים שבוחרים לא לראות את התמונה המלאה ומבחינתם נסיעה על מרצדס זהה לנסיעה על סובארו פשע.

הכי קל להגיד "אני לא רואה הבדל ולא מוכן לשלם"

אז אם אתה לא רואה הבדל, אל תזמין ואל תשב כאן.

פותח השירשור לא ציין שהכריחו אותו להיות שם.

רק שזו לא המציאות. אלו המחירים בבארים "גדולים ומפנקים" כמו שאתה קורא להם, במיקומים הרבה יותר "יוקרתיים".

לא בר נידח בחצור הגלילית. בבאר נידח בחצור הגלילית המחירים הרבה יותר נמוכים.

המקומות האלה גם לא מפרטים מחירי שתייה באתר שלהם. פותח השרשור עשה שירות מצויין.

מקום יקר בלי פרופורציה ואפוף עשן. אני לפחות אדע לאן לא ללכת.

פורסם
רק שזו לא המציאות. אלו המחירים בבארים "גדולים ומפנקים" כמו שאתה קורא להם, במיקומים הרבה יותר "יוקרתיים".

לא בר נידח בחצור הגלילית. בבאר נידח בחצור הגלילית המחירים הרבה יותר נמוכים.

המקומות האלה גם לא מפרטים מחירי שתייה באתר שלהם. פותח השרשור עשה שירות מצויין.

מקום יקר בלי פרופורציה ואפוף עשן. אני לפחות אדע לאן לא ללכת.

שום דבר שנכתב כאן לא מדבר על בר בחצור הגלילית ולא על מסעדה באופקים, דברנו על מקום ממוצע באיזור ת"א רחובות אשדוד וואטאבר, למה להתעקש לקחת מקומות קיצוניים בתור דוגמא ל"מחיר השוק" ? בוא נשווה מסעדה בבית שאן למסעדה בשרונה וזהו.

אני דברתי על רחובות, ת"א, ראשון, מה זה משנה.

אין לי מושג איפה פותח השרשור ישב, אבל הוא אמר רחובות וזה מספיק, אין שום סיבה שבר ברחובות לא יגבה מחירים כמו בת"א (ואני לא מדבר על איזה מקום שלא דורכים בו אנשים ומוכר בכל מחיר כדי לתחזק את המקום)

יש שם כמה מועדונים שאני באופן אישי מכיר שגובים בחלק מהדברים מחירים יותר יקרים ממגה ברים תל אביבים.

שוב אני לא בעלים של אף בר ואין לי אינטרס לשכנע אף אחד ללכת למקום כזה או אחר, אבל אם יש פה אנשים שפעם בשבוע יוצאים לשתות בירה והגיעו למקום שנראה להם סבבה והבירה עולה 5 שקל יותר ממה שהם רגילים לשלם, זה לא סוף העולם ולא משהו שהייתי פונה לאמנון לוי שיחקור.

בסופו של יום - תמיד אפשר לעשות פרסה ולנסוע למקום אחר.

אני לא אמרתי את המילה מפנקים, אבל כשאני יוצא עם בחורה אני אוהב לשבת במקום שיש לי שולחן גדול ומפנק שאני יכול להזמין כמה שבא לי, ולא שיושבים לי על הראש אנשים ואם מישהו מאחורי זז קצת אחורה הוא נתקע בי, כל הווייב בברים קטנים לא מדברים אליי, זה עניין של טעם ולא כולם חייבים לחשוב כמוני.

כן, אני אוהב להכנס למקום ולראות שהשקיעו בו והמקום מטופל בתשומת לב. יש לכמה חברים שלי ברים בדיזינגוף שלא הייתי דורך בהם כי אני לא מתחבר לאווירה. הכל קטן, קצת יותר גדול מהסלון שלי, אנשים אחד על השני, המקום לא מזמין לטעמי.

אין לי בעיה לשלם 5 ש"ח יותר על כל מוצר בתפריט בשביל לשבת במקום שכן מתאים לי.

פורסם

הא?

אתה זה שחוזר ומדבר על מקומות צפופים ולא נעימים כאילו רק במקומות כאלה תשלם 36 ש"ח לחצי ליטר בירה, לא אני.

ועכשיו הטענה שבאר ברחובות לא יגבה כמו באר בתל אביב? עשית סיבוב פרסה והשארת את כל הטענות הקודמות שלך מאחור?

לא אתה זה שטענת שבטח באר שגובה הרבה יותר עבור חצי ליטר בירה זה כי יש לו הוצאות הרבה יותר גבוהות? למה שבאר ברחובות יגבה יותר מבאר "גדול ומפנק" במילים שלך כאשר השכירות, תחזוקה והוצאות כח אדם גבוהות הרבה יותר בתל אביב או במרינה בהרצליה מאשר ברחובות?

פורסם

זה שיח של חירשים >.

מה שטרנספורטר *כנראה* מנסה לומר (ותקן אותי אם אני טועה, שכן אין כאן כוונה להכניס מילים לפיך):

1. יש מקומות שמציעים פרמיה נוספת כלשהי (יותר איכות / יותר מרווח / יותר בידור / ...)

2. אין לי בעיה לשלם יותר כאשר אני מקבל פרמיה מסוימת

3. להרבה לקוחות בישראל עלויות הפרמיות הנ"ל שקופות, הם מתעלמים מהן, שופטים אך ורק לפי פרמטר יחיד (נניח: סוג וגודל הבירה), וזה לא לעניין

עד כאן, אגב, אני בהסכמה מלאה איתו - בהנחה שכל הנ"ל לא מעוות את דבריו

הטיעון הרביעי שהוא טוען (במישרין/עקיפין), ונדמה לי שהוא סלע המחלוקת העיקרי:

4. אם הבר דורש פרמיה נוספת, אזי שבהכרח יש לכך הצדקה.

כאן אני כמובן לא מסכים, יש הרבה גורמים שיכולים לתרום למחירים לא מוצדקים בעליל ('מונופול', רצון לרווח מהיר, שיווק / מיתוג, וכו' וכו' וכו').

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני אחדד שוב, כדי שלא יהיו אי הבנות - ציינתי מפורשות (בהודעה הראשונה) שהמחיר לא היה האישיו העיקרי.

מה שכן היה ה"אישיו" זה שאותו פאב לא מציע שום ערך מוסף לדעתי (אוכל סביר, עיצוב נחמד ו"להקה" שמופיעה אולי שעתיים מתוך 15 השעות שהפאב פתוח בהן כל יום) על פני פאבים אחרים שביקרתי בהם, וביקרתי בלא מעט, כולל פאבים "איריים", אבל מרשה לעצמו לגבות מחירים הזויים או לקבוע מה אני יכול לחלוק עם אחרים ומה לא (אפשר להתווכח אם המבורגר+צ'יפס ב-68 ש"ח זה מוצדק, אבל בירה הוגרדן עם הספרה 4 בתחילת המחיר עדיין לא יצא לי לראות). ועדיין, המקום נחשב ואנשים נוהרים לשם כאילו שמחלקים שם כסף בחינם.

ועוד הערה קטנה - נכון שזה "רק" שקלים בודדים תוספת לבירה אחת (תוספת של 6 עד 10 שקלים ביחס לפאבים אחרים, לפי מה שזכור לי), אבל תוסיפו את האשכוליות (הפרש של 1-6 שקלים), את ההמבורגר (הפרש של שקלים בודדים עד 10+), וקיבלתם "רווח" נוסף של 20% בכיף לסועד, בממוצע.

• תוכן חדש...