Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שאתה מסרב להבין זה

שבר מעוצב + מספק הופעות חיות נחשב בר פרימיום ביחס לבר שכונתי קטן שחוץ מ 4 קירות לא נותן לך כלום, נטו בירה זולה וכסאות ששוברים לך את הגב.

זה בסדר גמור שאתה בוחר להתעלם מזה כמו פותח השרשור,

אבל מבחינתי כלקוח יותר נעים לי לשבת במקום גדול, מעוצב, עם הופעה חיה

ולא במקום קטן (גם אם הוא נמצא בדיזינגוף, הוא עדיין יכול להיות קטן וחנוק) ולשמוע מוזיקה ממחשב.

אני בתור לקוח רואה ערך מוסף, אתה לא. אין בעיה עם זה

שמע, אתה משהו.

מי אמר שאני משווה אותו לבר שכונתי קטן עם כיסאות ששוברים את הגב? ההשוואה שלי היא למקומות מאותו הסוג/גודל.

אהבתי גם את זה שבר מעוצב (אני רק ציינתי שהוא "מעוצב בצורה חביבה", לא שום דבר מעבר) עם להקה נהיה פתאום בר פרימיום.

כי הרי בפאבים "שכונתיים" של סטודנטים אין אף פעם הופעות של להקות, נכון?

• תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שאתה מסרב להבין זה

שבר מעוצב + מספק הופעות חיות נחשב בר פרימיום

זה בסדר גמור שאתה בוחר להתעלם מזה כמו פותח השרשור,

אבל מבחינתי כלקוח יותר נעים לי לשבת במקום גדול, מעוצב, עם הופעה חיה

ולא במקום קטן (גם אם הוא נמצא בדיזינגוף, הוא עדיין יכול להיות קטן וחנוק) ולשמוע מוזיקה ממחשב.

מבחינתך כל הברים בת"א הם "קטנים, חנוקים ורועשים"....אין לי כ"כ מה לומר על זה. מבחינת סוג האוכלוסיה בבר המדובר, אין מה להרחיב.

עשית פעם סקי? באתרי סקי הכי יקרים באלפים (ואל טורנס, אישגל, סן אנטון) חצי ליטר עולה 5-6 יורו בלחץ, עם הופעות ודי ג'יי והכל.

פורסם
אבל אתה ציטטת אותי אומר בפירוש שאני רואה ערך מוסף וזה בסדר גמור שהוא מתעלם מזה.

זכותו להתעלם

הטענה שלי בכל התגובות שלי כאן היא על ההתעלמות שלו ושל הרבה לקוחות ישראלים מאותו ערך מוסף.

"אז מה אם יש הופעות חיות והמקום יותר גדול" ?

אני חייב לתקן אותך כאן.

מה שפות״ש עשה הוא בדיוק לטעון שהמקום בו הוא ביקר - לדעתו - לא סיפק את התמורה הנאותה עבור הסכום שהוא שילם. זה הכל.

מה שאתה טענת הוא שפות״ש לא מודע לעלות של כל הדברים שהוא קיבל במקום ושהוא צריך משום מה להכניס את העלות הזו למערכת השיקולים שלו כשהוא מחליט אם יחס העלות/תועלת מתאים לו. ועל זה בדיוק הויכוח.

מה שפות״ש עשה - לטעון שהיחס הזה לא מתאים לו אישית במקום הזה - לגיטימי.

לטעון שהוא צריך להתחשב בעלויות של בעל המקום כשהוא מחליט אם היחס הזה מתאים לו או לא (שזה מה שאתה טענת) - לדעתי, לא לגיטימי.

פורסם

על כל דבר אפשר להגיד "אז מה אם"

"אז מה אם הבד של הבגד יותר איכותי, אני רוצה לשלם את המחיר שעולה לי חיקוי מבד זול בשוק"

אבל הדברים האלה שפותח השרשור מזלזל בהם הם בדיוק הדברים שלטעמי (וכנראה לטעמם של עוד הרבה אנשים שממלאים את המקום) מאפשרים לגבות עוד כמה שקלים על בירה.

לא נכון, שוב אתה נותן דוגמא לא נכונה, כנראה באמת מתוך אי הבנה מה אנחנו רוצים ממך.

פותח השרשור לא מלגלג על זה שאתה קונה חולצת הוגו בוס בעוד הוא קונה חולצות בשוק, זה כלל לא המצב.

פותח השרשור מעיר על זה שאת אותה חולצת הוגו בוס בדיוק קונים בכל המקומות בישראל במחיר כמעט אחיד ופתאום נכנס לחנות שדרשה על אותו מוצר בדיוק, 30% יותר בגלל שהיא בקניון רמת אביב והיא מעוצבת והשכירות זה רצח.

ועל זה בדיוק ועל זה בלבד הוא אומר, לא מעניין אותי מה השכירות הקניון רמת אביב, בכל הארץ מוכרים חולצת לקוסט ב 200 שקל, גם אתה צריך למכור במחיר הזה.

ואם לא, זה לא אסון, אבל אני אזהיר את החברים שלי לא לקנות בטעות.

בנוגע לדוגמא של מסה, אני כן מסכים שאין דין מסעדה כדין באר מיוחצן ומפונפן שכל שועי עולם מגיעים אליו בשביל לראות ולהראות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
.

אבלל לדעתי זה לגיטימי לחלוטין ביחס לתמורה.

אתה כותב "עם כל הכבוד לאווירה"

אבל כן, אם בא לי לשבת בשעה 23:30 במקום שמלא באנשים, רועש, שמח, עם מוזיקה טובה וכמובן אוכל ברמה מאוד מאוד גבוהה, הגיוני שזה יהיה המחיר.

מדובר על מסעדת שף, על שירות מעולה, יחס טוב וטעמים מיוחדים, למה בעל הבית צריך למכור את זה במחיר עממי?

לכל עסק יש קהל יעד,

למה שבמסה הוא לא יעלה יותר, אם בנוסף לשיפוד אתה מקבל חוויה שלא תמצא בשום שיפודיה?

אין ערך לדברים האלה יותר?

אם במסעדת פועלים אתה יושב על כיסא שהורס לך את הגב

ובמסה אתה יושב על ספה מפנקת, אין ערך לזה?

אם במסעדת פועלים יושבים לידך אנשים שמקללים וצועקים ומתנהגים כמו ברברים כי זאת מסעדה של "על הדרך"

ובמסה יושבים אנשים מסוג אחר, אין מחיר לזה?

אני באמת לא יודע למה אתה מגיב ככה.

כתבתי כאן כמה פעמים, השעות עבודה שלי לא סבירות וביום טוב אני מסיים לעבוד ב 22:00

אני רוצה ללכת לאכול\לשתות\לצאת עם בחורה ולא בא לי שבשעה 23:00 יכבו אורות ויגידו לי להתראות

במסה המקום פתוח עד 1-2, אווירה מזמינה, מוזיקה רועשת, ערב שנות ה-80 מדהים(!)

אין סיכוי לבוא לשם ושבשולחן לידי ישבו ילדים בני 20 שיכורים שצועקים ומקללים, או כל דבר אחר שמעצבן אותי בארוחה.

האוכל טעים לי.

למה אתה קורא לזה עבודה בעיניים? כי אתה לא אוהב?

.

טוב זה נטו עניין של טעם. אני לא אנסה להתווכח איתך וזו זכותך.

יש אנשים שיהנו לשבת ב"בר סטודנטים" שאנשים משתכרים ונתקעים להם בכסאות, צועקים אחד על השני, מדברים שטויות.

אני לא. פשוט לא מתחבר לווייב.

הכי חשוב שמסה זה קלאסה...אין שם בני נוער שצועקים ורבים...:roll::roll::roll:

טהוניה רובל נפצעה בקטטה

הדוגמנית וזוכת "האח הגדול" טהוניה רובל נפצעה בראשה לאחר שנזרקה עליה כוס במהלך קטטה בין כמה אנשים במסעדת מסה בתל אביב. היא הועברה לטיפול באיכילוב במצב קל, ושוחררה לאחר מכן

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4931162,00.html

אכן היה אתמול קצת בלאגן במסה,

הייתי שם,

בתור אחד שחצי מהחיים נמצא בתחום חיי הלילה אני רואה דברים כאלה כל ערב.

יכול לקרות בכל מקום.

מזמן כבר לא צחקתי ככה

בחיי שלא נגעתי רק צבעתי.

וזה רק מ2-3 עמודים אחרונים.

המסה הזו קשורה משהו למסי הגאון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מבחינתך כל הברים בת"א הם "קטנים, חנוקים ורועשים"....אין לי כ"כ מה לומר על זה. מבחינת סוג האוכלוסיה בבר המדובר, אין מה להרחיב.

עשית פעם סקי? באתרי סקי הכי יקרים באלפים (ואל טורנס, אישגל, סן אנטון) חצי ליטר עולה 5-6 יורו בלחץ, עם הופעות ודי ג'יי והכל.

איך אתה קובע שמבחינתי כל הברים בת"א קטנים חנוקים ורועשים אם אמרתי שאני אוהב לשבת בקונסיירז' בדיזינגוף, אוהב לשבת בבר של המסה, בבר של פסטל, ב-ARIA, בספיק איזי, וכולם ממוקמים בת"א ?

למה אתה צריך להכניס לי מילים לפה בשביל לשכנע אותי לתמוך בויכוח מטופש על 5 ש"ח הפרש על כוס בירה ?

אני נהה לשבת בקוסיירז', שמרווח שם, יש מוזיקה טובה, ספות שולחנות מפנקים, ולאכול ריזוטו או קרפצ'יו טוב

ולא בכל המקומות שיט האלה מסביב שמושיבים 20 איש בשולחן כמו בטירונות בזיקים.

אני לא כופה עלייך לצאת לשם.

בא לך לשבת בבר אחר ? בא לך לחסוך את ההפרש? אתה לא רואה הבדל ? זכותך לבריאות.

פורסם

אני הולך כמעט כל יום לאכול למקום שהוא מסעדת פועלים קלאסית בהגדרה שלו (איפה שאתה עובר, ממלא מגש, ואז משלם ויושב לאכול).

לא זכור לי שהיה שם מישהו שצעק וקילל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אף אחד לא צועק ולא מקלל במסעדות פועלים, אנשים שעובדים בעבודה פיזית תובענית מקבלים 30-45 דקות להפסקת צהריים לאכול ארוחה חמה, הם הולכים לאכול ולנוח ולא לריב עם אף אחד.

אידיוטים במועדונים שלא יודעים "להחזיק" אלכוהול, הם אלא שצועקים ורבים ולראיה, טרנספורטר רואה כאלה מידי לילה.

פורסם
אבל אתה ציטטת אותי אומר בפירוש שאני רואה ערך מוסף וזה בסדר גמור שהוא מתעלם מזה.

זכותו להתעלם

הטענה שלי בכל התגובות שלי כאן היא על ההתעלמות שלו ושל הרבה לקוחות ישראלים מאותו ערך מוסף.

"אז מה אם יש הופעות חיות והמקום יותר גדול" ?

על כל דבר אפשר להגיד "אז מה אם"

"אז מה אם הבד של הבגד יותר איכותי, אני רוצה לשלם את המחיר שעולה לי חיקוי מבד זול בשוק"

אבל הדברים האלה שפותח השרשור מזלזל בהם הם בדיוק הדברים שלטעמי (וכנראה לטעמם של עוד הרבה אנשים שממלאים את המקום) מאפשרים לגבות עוד כמה שקלים על בירה.

מקום יותר גדול זה ערך אצלך? מי אמר שנדחסים פחות? לפני 7-8 שנים הייתי יוצא לא מעט לטמפל בר בסינמה בהרצליה. מקום עצום, לא זול. והישיבה היא אותה הישיבה הדחוסה של הברים על דיזנגוף. אז מה?

מכיר את מייקספלייס? לפי האתר שלהם, חצי הוגארדן עולה 31 שח. לא הייתי במקום החדש שלהם בטיילת, אבל הקודם היה מקום גדול למדי, עם הופעות חיות (ובוא נשים את הדברים בפרופורציה גם בזה - ההופעות שמאחרים במקומות כאלו, גם אני יכול לבוא מחר עם גיטרה ולהופיע שם - לא איזה משהו שאתה תשלם כדי לשמוע).

פרמיום זה עניין של מיתוג, כפי שיכולים ללמד מיליון הויכוחים בנושא בפורום הכללי. עכשיו, לדעתך אולי אותו הבר האירי שגדיק ביקר בו ממותג כפריום. לדעתי, מהתאור שלו, מדובר בבדיחה עצובה. זה סתם עוד מקום שרוכב על גל הפופולאריות של ברים בסגנון אירי מחוץ לבועה של תל אביב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא נכון, שוב אתה נותן דוגמא לא נכונה, כנראה באמת מתוך אי הבנה מה אנחנו רוצים ממך.

פותח השרשור לא מלגלג על זה שאתה קונה חולצת הוגו בוס בעוד הוא קונה חולצות בשוק, זה כלל לא המצב.

פותח השרשור מעיר על זה שאת אותה חולצת הוגו בוס בדיוק קונים בכל המקומות בישראל במחיר כמעט אחיד ופתאום נכנס לחנות שדרשה על אותו מוצר בדיוק, 30% יותר בגלל שהיא בקניון רמת אביב והיא מעוצבת והשכירות זה רצח.

ועל זה בדיוק ועל זה בלבד הוא אומר, לא מעניין אותי מה השכירות הקניון רמת אביב, בכל הארץ מוכרים חולצת לקוסט ב 200 שקל, גם אתה צריך למכור במחיר הזה.

ואם לא, זה לא אסון, אבל אני אזהיר את החברים שלי לא לקנות בטעות.

בנוגע לדוגמא של מסה, אני כן מסכים שאין דין מסעדה כדין באר מיוחצן ומפונפן שכל שועי עולם מגיעים אליו בשביל לראות ולהראות.

אתה לא יכול להשוות רכישה של חולצה או שקית חלב לישיבה בבר. מה לא ברור ? ומה זה הדוגמא ההזויה הזאת ?

כשאני הולך לקנות חלב או הולך לתדלק או הולך לקנות חולצה לא מעניין אותי אם החנות נמצאת ברחוב שלי או 2 רחובות ליד. אני קונה איפה שהכי זול, גם אם המוכרת מגעילה, גם אם יש תור ארוך בכניסה, גם אם יורד מבול.

כי מדובר סך הכל בלבוא לשלם על חולצה או דלק או קוטג' ולעוף משם.

אבל כשאני הולך להעביר שעתיים שלוש בבר, ברור שיעניין אותי אם המקום נעים, אם הוא צפוף, מי האוכלוסיה, כמה חוויה המקום מספק וכן, גם המחיר.

אבל המחיר זה רק פרמטר אחד מתוך המון.

אם בשאר הפרמטרים המקום עדיף לי על המתחרים, אני אוכל לחיות עם זה ששילמתי עוד 5 שקלים...נראה לי....ננסה..

פורסם

את דוגמת החולצה אתה נתת...

פורסם
מזמן כבר לא צחקתי ככה

בחיי שלא נגעתי רק צבעתי.

וזה רק מ2-3 עמודים אחרונים.

המסה הזו קשורה משהו למסי הגאון

לא הבנתי את התגובה הכביכול מתחמקת אבל מנותקת בעליל מהמציאות.

במסעדה שפתוחה כבר הרבה שנים, ואני מבלה כל שבוע, פעם אחת הייתה קטטה.

לא הבנתי מה מצחיק\יוצא דופן בזה? אתה לא חושב שזה יכול לקרות בכל מקום ? זה לא קורה בכל מקום? רק שם ?

אם אתה חושב ככה, ממליץ לך להוציא את הראש מהמסך ולצאת קצת מהבית. זה קורה בכל מקום, גם בגן שעשועים ברמת אביב שהורים לוקחים את הילדים לשחק.

זה עדיין לא אומר שיושבים שם סטודנטים שיכורים שצועקים ומדברים שטויות.

מי שהיה מעורב בקטטה בכלל לא ישראלי ואפילו לא תושב הארץ.

בתור בנאדם שנמצא\עובד\מתפרנס גם במועדונים, אני רואה קטטות יום יום.

גם בזה - לא הבנתי מה מצחיק בזה ?

מועדון מאכלס מאות\אלפי אנשים בערב. יש אנשים טיפשיים שמגיעים למצב של קטטה. חידשתי לך ? הפתעתי אותך? מה הפואנטה ?

לא הבנתי את כל הבלאגן סביב זה?

כשכתבתי שאני לא אוהב ללכת לברים צפופים עם סטודנטים שמשתכרים וצועקים ומדברים שטויות, לא העלתי בכלל את הנושא של אלימות, כי אין קשר בין הדברים.

אלימות יכולה לקרות בכל מקום.

פורסם (נערך)
אכן היה אתמול קצת בלאגן במסה,

הייתי שם,

בתור אחד שחצי מהחיים נמצא בתחום חיי הלילה אני רואה דברים כאלה כל ערב.

יכול לקרות בכל מקום.

אם כל ערב אתה רואה דברים כאלה במקומות המפנקים שאתה מסתובב בהם...

במקומות הצפופים והגרועים שאני מסתובב בהם לא נתקלתי.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם (נערך)
את דוגמת החולצה אתה נתת...

אני נתתי את הדוגמא של החולצה כשמדובר בשני מוצרים עם מאפיינים שונים, והלקוח מתמרמר על זה שהאיכותי יותר יקר מהשני, סתם כי בא לו להתמרמר.

אתה נתת דוגמא של שני מוצרים זהים.

אבל ברגע שפותח השרשור ציין שבאותו מקום מדובר יש עיצוב שהוא ציין לטובה ויש הופעה חיה, משמשע - זה לא משהו שהוא רגיל לקבל כמובן מאליו בכל מקום שהוא מבלה בו, במילים אחרות - ערך מוסף.

לערך מוסף הזה יש מחיר.

חוץ מזה התגובה שלי לא התעסקה רק בהוגרדן

אלא גם בטענה של פותח השירשור שבמילים פשוטות אמר "זה לא לעניין שהמקום עושה מבצע ודורש מהסועדים להיות הוגנים ולהנות ממנו פר בנאדם, ולא לחגוג על אותו מבצע כמה אנשים ולדפוק את המקום"

פותח השרשור לא מודע לעובדה שאם הוא יכנס לאתר של גרופון, כמעט בכל גרופון שקשור למסעדות יש סעיף שאומר "שובר אחד לסועד בתנאים מסוימים, שובר אחד לשולחן בתנאים אחרים, שובר אחד לשני סועדים בתנאים אחרים, מותנה ב.....XYZ"

כי מה לעשות? אם אני בתור בעל עסק בוחר לעשות מבצע, זה עדיין אמור להיות מבצע ולא "בואו תדפקו אותי"

ופותח השרשור מתעקש להתלונן על הפרצה הזו, שאם נסתכל עליה בעין אובייקטיבית נראה שכמעט בכל עסק ניתן למצוא מגבלות דומות שמטרתן לשמור על האינטרסים של העסק.

אם הוא עדיין חושב ככה, הוא יכול להכנס לגרופון ולהתחיל לפתוח פוסטים נגד 90% מהמסעדות ששם, נגד מבצעים ברמי לוי, נגד מבצעי "קנה ב-400 ושלם 300 (למה בעצם לא נקנה ב 100 ונשלם 50? למה מכריחים אותי לקנות ב 400?)

אני באופן אישי קורא לכל הדוגמאות הנ"ל חוצפה ישראלית. כמה שיתנו לנו, כמה שיבואו לקראתנו, תמיד נגיד "רגע, נתנו לי רק X הנחה, למה שלא יתנו לי פי 2 ? פי 3 ? מגיע לי, אני לקוח"

סורי, לא מקבל את זה. גם לא כשאני בתפקיד הלקוח

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)

@Transporter

לא מבין מה הבעיה עם סטודנטים :evil:

אנחנו אנשים נחמדים בדרך כלל, ובפאבים "של סטודנטים" לא פגשתי יותר צעקות ואנשים שיכורים ממקומות so-called "רמה גבוהה".

בגדול, אני אנסה שוב לעמוד על הנקודה העיקרית כמו שחלק מהחברים פה ניסו להסביר אך ללא הועיל:

- מחיר יקר יותר עבור מוצר/שירות כלשהו לא גורר כי המוצר/שירות איכותי יותר (לא חסר דוגמאות, אז אין פה יותר מידי מה לחדש).

-הפאב שציין פות"ש ובפרט מתיאוריו ניתן להסיק כי הוא לא מציע דבר מה מיוחד מעבר לאותה "הופעה חיה"

[*] (עיצוב סטנדרטי וסביר הוא בסיס לכל פאב לשם ההשוואה הנוכחית, בלי כסאות שוברי גב ושאר מרעין בישין). כמובן, שלדעתי, אין סיבה לגבות פרמיה כאשר התמורה (אותה הופעה) בכלל לא מתקיימת.

[*]- בהינתן ההופעות הממוצעות בפאבים ממוצעים ומהיכרותי עמן, הן לא מה שאתה מתאר (איש סאונד, הפקה, תאורה וכו' וכו') אלא חבורה המחפשת קצת זמן במה- בטח ובטח אין פה עילה אמיתית לגביית פרמיה כלשהי על ידי המקום וגם אם כן, 20-22% נשמע לך כמו אחוז הגיוני בתוספת עבור המשקה הנתון?

אבל נזרום, נניח וכל אלו מתקיימים, אזי שיתכבד הבעלים של המקום ויגבה מחיר אחיד עבור כניסה למקום. מי שנכנס לפני ההופעה והולך לפני ההופעה (כך אני מבין את העניין) לא צריך לשלם יותר (בהנחה והבעלים מחליט לגלגל את העלות של ההופעה על האוכל/שתייה).

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...