Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקלל את תל אביב פעם שלישית באותו יום, ואז הולך לאכול בויטרינה, המבורגר ראשון באותו היום.

מתנצל על הניסוח הלא ברור :-D

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בהמשך למקודם - עכשיו אני ליד מחשב, בגלל שאמרת שאתה עובד בלילות עשיתי את עבודת האיסוף עבורך ופרגנתי עם איסוף ציטטות.

וזה רק מ2 עמודים לפני ההודעה המצוטטת שלך - זכורים לי עוד כמה וכמה ציטוטים אחרים מהעמודים הקודמים להם אבל הם לא דרושים בשביל הוכחת הפואנטה. מה גם שאלו שני עמודים בהם היית פעיל ולכן (לכאורה) היית חשוף לכל הציטוטים.

אז לא יודע כן בירה לא בירה, כן מסה לא דאבלין - אפשר לדון בהכל.

אבל על המצורף מטה אין דיון, אתה או כותב שקרים או קורא סלקטיבית (ומסנן דווקא הודעות שתומכות בטענות שלך, קטעים).

ונכון שגם אם 30 אנשים זרים מציגים לך תמונה מסוימת ייתכן שכוווווולם עקומים ורק אתה ישר -

אבל יותר מסקרן אותי לראות איך תסביר את המצ"ב

הזוי.... 17 עמודים מתעסקים בלמה זה מוצדק לעקוף את נהלי המקום כדי לחסוך 3 ש"ח ורק בנאדם אחד בא ואומר "אומרים לי לשלם X אני משלם X בלי לשחק משחקים"

אף אחד חוץ ממך לא חושב שמגיעים למסעדה וצריך לשלם את מה שרשום בתפריט. אין מילים.

שני עמודים אחורית:

1.

לא לעניין להזמין ליטר בירה ולחלק בין שניים/שלושה אנשים.

אתה תופס שולחן שעבורו המקום חייב להכניס כסף.

2 אנשים יצאו ב-50 ש"ח כשבאותו מצב השולחן יכל להכניס 300 ש"ח. כבעל עסק אתה תעדיף את ה-50 ש"ח?

לא מדובר בחמדנות. מדובר בשיקול כלכלי נטו.

2.

גדי - פה אני לא מסכים איתך (כאילו, לאו דווקא עם הרציונל אלא יותר עם העובדות בשטח), יצא לי להתקל בכמה וכמה מקומות שלא מאפשרים חלוקת משקה. זה נכון במיוחד במקומות עם 1+1, אבל גם במקומות עם כוסות גדולות (ליטר).

אתה מנסה להכניס כאן שיקולי הגיון ("למה אסור לחלוק בירה ומותר לחלוק קינוח!?"), אבל זה לא באמת משנה - למה לא משאירים טיפ לעובד במקדולנדס וכן למלצרית במסעדה? כי נורמה חברתית. קורה לך הרבה שאתה הולך לפאב מזמין בירה אחת וחולק עם חבר? אני אנחש שלא(?) - אני בכל אופן לא מכיר את התופעה.

הדיון על ההצדקה הרציונלית פחות רלוונטית לשרשור (לדעתי), ואם כבר רוצים דיון על רציונל אז תרבות הטיפים (והנגזרת שלה: איפה ואיפה בין נותני שירות על בסיס קרוב לכלום הגיון והמון אינרציה חברתית) נשמעת לי בזויה בכמה סדרי גודל יותר מאשר לא לחלוק בירה...

בכ"א, בנושא חלוקת הבירה לדעתי הדרישה כן סבירה, בעוד שבנושא מחיר הבירה שקופץ בלמעלה מ25% ללא שום הצדקה רצינית הנראית לעין יש יותר תוכן לטרוניה אמיתית.

3.

טרנספורטר, אני מתכוון לליטר בקנקן, לא ליטר בכוס של ליטר. כוס אחת לשני אנשים זה מפגר. אם המקום לא מציע קנקנים של ליטר זה כבר משהו אחר.

...

צודק, אני חשבתי משום מה שלא נתנו לו לחלוק קנקן. בגלל זה הגבתי, כי זה נראה לי משונה מאד. כל מנה מוגדרת כאישית או קבוצתית.

ושלא תגיד שאני עושה חצי עבודה, הנה קח

step-ladder.jpg

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
הגדלתי לך בשקל ותשעים. זה לגיטימי? הם לא עושים זאת מאהבת מרדכי אלא כדי להגדיל את הכנסות העסק.

ואת זה כתב מי שמחזיק בדעה שלך ושיבחת והיללת אותו

ופות"ש מנסה הפוך.

יש גבול לשטויות שבן אדם אחד יכול לכתוב גם אם הוא כותב זאת ב 3 לפנות בוקר.

מי שמנסה להסביר לכולם שהוא צודק והם טועים זה אתה.

אני אתרגם לך את המשפט המוכחל לסיטואציה של פות"ש. כי כנראה הפטה עלה לך לראש.

הזמין ליטר = הפיילה של הסלט היווני כי בהזמנה של ליטר הם מרוויחים ובלשונך

"סביר להניח שבכל התרחישים האלה זה בסדר מבחינת הריווחיות שלו על השולחן."

קיבל 2 כוסות. = הצלחת הנוספת למה? כי כבר הרוויח על השולחן.

מי שיזמין במסעדה בקבוק ליטר וחצי / שני ליטר יקבל מספר כוסות.

עזוב מסעדה

במזנון של תחנת דלק.

ובזה אסיים

שוב אתה מתבטא כמו בנאדם שלא מסתובב יותר מדי במסעדות ואתה לא מבין את ההבדל בין לחלוק מנה לבין לחלוק כוס בירה

מנה נהוג לחלוק

כוס בירה לא נהוג לחלוק

גם אם אתה ממש רוצה שזה יהיה הפוך, אתה טועה וזה המצב.

שיש רק מנה אחת על השולחן בשביל לכבד את שאר הסועדים מוציאים צלחות

כשבנאדם מזמין כוס בירה הוא מקבל אותה לעצמו.

כשבנאדם מזמין בקבוק בירה הוא מקבל כוס אחת בשבילו

לעולם לא יתנו לו עם הבקבוק עוד 4 כוסות כדי שיחלוק. ברור (לצערי) שיש אנשים שחושבים שזה לגיטימי, יש גם אנשים שחולקים פחית קולה. אבל זה ממש לא נהוג.

אתה מנסה לשכנע את כולם שזה בסדר להיות חמדן וללכת נגד דברים שנהוגים.

לא מוצא את המילה הנכונה להגיד מה דעתי על ההתנהגות הזאת. עצוב \ מזועזע \ שמח שאין לי בסביבה אנשים כאלה.

פורסם
בהמשך למקודם - עכשיו אני ליד מחשב, בגלל שאמרת שאתה עובד בלילות עשיתי את עבודת האיסוף עבורך ופרגנתי עם איסוף ציטטות.

וזה רק מ2 עמודים לפני ההודעה המצוטטת שלך - זכורים לי עוד כמה וכמה ציטוטים אחרים מהעמודים הקודמים להם אבל הם לא דרושים בשביל הוכחת הפואנטה. מה גם שאלו שני עמודים בהם היית פעיל ולכן (לכאורה) היית חשוף לכל הציטוטים.

אז לא יודע כן בירה לא בירה, כן מסה לא דאבלין - אפשר לדון בהכל.

אבל על המצורף מטה אין דיון, אתה או כותב שקרים או קורא סלקטיבית (ומסנן דווקא הודעות שתומכות בטענות שלך, קטעים).

לא הבנתי מה הציטוטים אמורים להסביר?

כל הציטוטים אומרים שלחלוק בירה זה לא הגיוני

מה ניסית להוכיח ולמי?

פורסם
אתה מנסה לשכנע את כולם(1) שזה בסדר להיות חמדן וללכת נגד דברים שנהוגים.

... שמח שאין לי בסביבה אנשים כאלה(2).

1. חחחחחחחחחחחחח (סורי אבל לגמרי שווה את ההתראה)

2. לא יפה! ישה כבר לא נער - קשה לו לטפס על עצים כ"כ גבוהים )))):

לא הבנתי מה הציטוטים אמורים להסביר?

(1)כל הציטוטים אומרים שלחלוק בירה זה לא הגיוני

(2)מה ניסית להוכיח ולמי?

1. I KNOW, RIGHT?

2. ניסיתי להוכיח לאיזה אחד, טרנספורטר, שהוא קורא 'קצת' סלקטיבית את הכתוב בשרשור (אולי בגלל זה הוא לעיתים מגיב בלי קשר לטיעונים/טענות?), קלוט מה הוא כתב מקודם

הזוי.... 17 עמודים מתעסקים בלמה זה מוצדק לעקוף את נהלי המקום כדי לחסוך 3 ש"ח ורק בנאדם אחד בא ואומר "אומרים לי לשלם X אני משלם X בלי לשחק משחקים"אף אחד חוץ ממך לא חושב שמגיעים למסעדה וצריך לשלם את מה שרשום בתפריט. אין מילים.

בנק' זו ברור שאי אפשר לנהל איתך דיון פורה כי אתה מתפקד כפונקציית TX בלבד, קיוויתי שאצליח לעורר אצלך קצת RX אבל ברור שנכשלתי | :

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
1. חחחחחחחחחחחחח (סורי אבל לגמרי שווה את ההתראה)

2. לא יפה! ישה כבר לא נער - קשה לו לטפס על עצים כ"כ גבוהים )))):

1. I KNOW, RIGHT?

2. ניסיתי להוכיח לאיזה אחד, טרנספורטר, שהוא קורא 'קצת' סלקטיבית את הכתוב בשרשור (אולי בגלל זה הוא לעיתים מגיב בלי קשר לטיעונים/טענות?), קלוט מה הוא כתב מקודם

בנק' זו ברור שאי אפשר לנהל איתך דיון פורה כי אתה מתפקד כפונקציית TX בלבד, קיוויתי שאצליח לעורר אצלך קצת RX אבל ברור שנכשלתי | :

אה אוקי אז רצית להוכיח שחוץ ממני יש עוד כמה אנשים שפויים כאן שחושבים שלקוח צריך לכבד את נהלי המקום ולא להגיע לבר ולהתחיל לשנות את הנהלים ולחפש פירצות בשביל להרוויח הון של 3 ש"ח

אז סבבה חוץ ממני יש כאן עוד 3 אנשים שחושבים ככה

ו 30 איש שחושבים שבעל המקום לא בסדר, ואחד שחושב שלחלוק כוס שתיה זה שווה ערך ללחלוק מנה גדולה...סך הכל הגיוני

• חברי המעגל הראשון
פורסם

30? תמצא 1 בשרשור הזה שחושב שלחלק כוס בירה של ליטר בין כמה אנשים במסעדה זה מקובל.

אחרי שלא תמצא, תבין מה אור מנסה לומר - אתה כותב תגובות סתם בשביל לכתוב, לא מתייחס בכלל למה שנאמר כאן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רק עברתי עמוד אחד אחורה ומצאתי יותר מאחד שחושבים כמוהו

אכן מדובר בכוס גדולה (מהכרות עבר).

אפשר לעקוף את כל הדיון הזה על ידי הזמנת כוס מים ולמזוג אליה בירה.

אפילו יש לו שיטות מקוריות לאיך להיות ישראלי טוב אפילו שהמלצרית אמרה לך לפני דקה שהכוס מיועדת לבנאדם אחד.

מנסיון באוונגרד ובנאפיס הם כן מגישים למבוגרים, אבל יתכן וזה היה לפנים משורת הדין.

אכן בקינג ג'ורג לא מגישים למבוגרים.

בכל מקרה אני נוטה להסכים עם הטענה של פותח השרשור.

והאחרון אפילו ניסה לשכנע אותי שמקום שהוקם ע"י חבר טוב שלי ונוהל על ידו 14 שנה נותן מנות ילדים למי שלא ילד. טוב נו, אחרי המסקנות בפוסט הזה אני לא אתפלא אם יש אנשים שבאים זוג, מבקשים מהשולחן ממול להושיב את הילד אצלהם רק בשביל לקיחת ההזמנה ומזמינים מנות ילדים.

הכי חשוב- אל תשאירו טיפ בסוף הארוחה, כי המלצרית לא בסדר שהיא אוכפת את הכללים של המקום! (הנה חסכנו עוד 15 שקל אפשר להחליף רכב בסוף שנה)

אותי בכל מקרה לא חינכו ככה, זה בכלל לא עניין של כמה כסף יש לך. כשתימחור בעסק מסוים לא מתאים לי אני לא עושה איתו עיסקה וזהו. אין צורך לעשות קומבינות ו\או להכנס לפורומים כדי ללכלך.

אבל זה רק אני.

פורסם

טרנספורטר, למה לדעתך אני חושב שבעל המקום לא בסדר?

רמז: זה לא קשור ליכולת לחלק כוס בירה בין שני אנשים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

חייב להודות שלקנות ליטר של בירה ולחלק ל2 חצאים זה גאוני - לא חשבתי על זה אפילו.

מנה

נהוג לחלוק

כוס בירה לא נהוג לחלוק

אה. אז אני אעשה את מה שנהוג ולא אעשה מה שלא נהוג, כי אני חלק מהעדר.

אגב, מי מנהיג את מה שנהוג?

פורסם
טרנספורטר, למה לדעתך אני חושב שבעל המקום לא בסדר?

רמז: זה לא קשור ליכולת לחלק כוס בירה בין שני אנשים.

בכנות, לא כזה מעניין אותי מה אתה חושב על בעל המקום.

אם לא טוב לך אל תלך לשם, זה מה שאני הייתי עושה.

בעל המקום לא בנה את התפריט לפי הרצונות שלך או שלי.

פורסם

אני יותר ויותר משתכנע שאתה שכנעת את עצמך שבעל פאב עושה טוב לאנושות כשהוא פותח עסק.

הוא לא.

אני באמת לא הולך לשם. ולא בגלל החלוקה של ליטר בירה.

אתה מפספס את הנקודה של רוב המגיבים כאן בשרשור ונאחז במשהו אנקדטולי כמעט.

ובכל מקרה, הניסיון לחלק ליטר בירה בין שניים זה לא יותר ״רמאות״ מתמחור של ליטר בירה בהפרש של עשרה שקלים ממקומות אחרים, שנותנים את אותו הערך ואף יותר - מבחינת כל פרמטר שאתה עצמך התייחסת אליהם. זה גם לא יותר ״רמאות״ מזה שכמעט בכל בדיקה מתגלה שהפאבים בארץ כסטדנרט לא באמת מוזגים את כמות המשקה שאתה משלם עליה.

אז בעל פאב או מסעדה הוא לא אלטרואיסט שמנסה להציל את האנושות באיזה סרט מדע בדיוני. הוא איש עסקים.

במקרה הזה, הוא איש עסקים שמזלזל בלקוחות שלו, ולכן מרשה לעצמו לגבות מחיר גבוה ממחיר השוק לליטר משקה.

בעולמך, עולם עם סטדנרטים כפולים, זה בסדר כי ככה. כל קומבינה שבעל עסק עושה - זה תמיד בסדר, כי ככה. ולכן אף פעם לא עולה אצלך האפשרות שהמחיר שם גבוהה יותר, כי בעל המקום פשוט יכול לגבות מחיר גבוהה יותר, ולא בגלל איזה זייפן עם גיטרה, או צבע ״מיוחד״ שעשה שם.

בעולם הממשי, המחיר הוא לא שררורתי, ויש כאן מישהו שהתוכנית העסקית שלו (שזה משהו שאמורים לעשות לפני שפותחים כל עסק, בטח פאב) היא למכור מוצר במחיר גבוה יותר בהרבה מהמקובל בשוק. יכול להיות שזה בגלל שהוא משלם שכירות גבוהה יותר ויכול להיות שהוא רוצה סתם להרוויח יותר. אתה לא יודע מה הסיבה, והאמת שהיא לא משנה. אני רק מצטער עבור מי שגר קרוב לשם ואין לו הרבה אופציות אחרות. מצד שני, תמיד יש כאלו שיורקים עליהם והם אומרים שיורד גשם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני יותר ויותר משתכנע שאתה שכנעת את עצמך שבעל פאב עושה טוב לאנושות כשהוא פותח עסק.

הוא לא.

אני באמת לא הולך לשם. ולא בגלל החלוקה של ליטר בירה.

אתה מפספס את הנקודה של רוב המגיבים כאן בשרשור ונאחז במשהו אנקדטולי כמעט.

ובכל מקרה, הניסיון לחלק ליטר בירה בין שניים זה לא יותר ״רמאות״ מתמחור של ליטר בירה בהפרש של עשרה שקלים ממקומות אחרים, שנותנים את אותו הערך ואף יותר - מבחינת כל פרמטר שאתה עצמך התייחסת אליהם. זה גם לא יותר ״רמאות״ מזה שכמעט בכל בדיקה מתגלה שהפאבים בארץ כסטדנרט לא באמת מוזגים את כמות המשקה שאתה משלם עליה.

אז בעל פאב או מסעדה הוא לא אלטרואיסט שמנסה להציל את האנושות באיזה סרט מדע בדיוני. הוא איש עסקים.

במקרה הזה, הוא איש עסקים שמזלזל בלקוחות שלו, ולכן מרשה לעצמו לגבות מחיר גבוה ממחיר השוק לליטר משקה.

בעולמך, עולם עם סטדנרטים כפולים, זה בסדר כי ככה. כל קומבינה שבעל עסק עושה - זה תמיד בסדר, כי ככה. ולכן אף פעם לא עולה אצלך האפשרות שהמחיר שם גבוהה יותר, כי בעל המקום פשוט יכול לגבות מחיר גבוהה יותר, ולא בגלל איזה זייפן עם גיטרה, או צבע ״מיוחד״ שעשה שם.

בעולם הממשי, המחיר הוא לא שררורתי, ויש כאן מישהו שהתוכנית העסקית שלו (שזה משהו שאמורים לעשות לפני שפותחים כל עסק, בטח פאב) היא למכור מוצר במחיר גבוה יותר בהרבה מהמקובל בשוק. יכול להיות שזה בגלל שהוא משלם שכירות גבוהה יותר ויכול להיות שהוא רוצה סתם להרוויח יותר. אתה לא יודע מה הסיבה, והאמת שהיא לא משנה. אני רק מצטער עבור מי שגר קרוב לשם ואין לו הרבה אופציות אחרות. מצד שני, תמיד יש כאלו שיורקים עליהם והם אומרים שיורד גשם.

נו סבבה, רוב הברים רמאים, לא מוזגים הכמות שהבטיחו, ההופעות שהם מביאים זה הופעות של זייפנים עם גיטרה שצריכים להגיד לך תודה שאתה בא לשמוע אותם,

ואני לא בסדר כי אני רגיל לכבד את המחירים במקומות שאני יושב בהם.

סבבה הגיוני

פורסם
חייב להודות שלקנות ליטר של בירה ולחלק ל2 חצאים זה גאוני - לא חשבתי על זה אפילו.

אה. אז אני אעשה את מה שנהוג ולא אעשה מה שלא נהוג, כי אני חלק מהעדר.

אגב, מי מנהיג את מה שנהוג?

בגדול אף אחד גם לא מכריח אותך לשלם. אני אגלה לך שאם אתה פשוט תקום ותלך אף בעל בר לא ילך למשטרה בשביל ה 200 שקל חשבון שישבת עם 10 חברים. אני אומר שתתחיל לקום בלי לשלם, או תשאיר סתם כמה שנראה לך נגיד 50.

אל תלך עם העדר ותשלם כמו כולם הכי כיף להיות שונה

פורסם

זה מקרה די פשוט, אנחנו משתעשעים עם תגובות מחוכמות אבל הכתובת רשומה בבירור על הקיר:

בעולם של טרנספורטר מותר לך להשמיע 'ביקורת' על עסק כל עוד היא חיובית (פרסום זה כיף!), אסור להשמיע ביקורת כאשר היא שלילית. לכל פעולה שבעל העסק עושה תמיד תהיה הצדקה וגם אם 30 אנשים שונים אומרים לך שלא ברור מהי ההצדקה למכור בפאב גנרי בפריפריה מוצר עם 25% הפרש לעומת פאבים יוקרתיים יותר במרכז - הם כולם בורים!

הגישה שלו מזכירה לי את הקיר של הפוליטיקאי הממוצע: המפרגנים מקבלים לייק, המקטרגים חוטפים בלוק. העולם הרבה יותר יפה כשסותמים לחוצפנים שמעיזים להתלונן את הפה (:

• תוכן חדש...