Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
יצאת גבר.

רוב? מעולם לא נתקלתי בדרישה כזו במסעדה/פאב/בית קפה. ואני יוצא די הרבה.

בוא נעמיד דברים על דיוקם: בכל מקרה שבו מישהו בורח מבלי לשלם (עבירה פלילית), זו אשמתו הבלעדית ולא אשמת המלצר או בעל המקום.

כפי שנכתב לך, האנלוגיה שלך היא way off. פות״ש לא ביקש את הכסף שלו חזרה מבעל המקום וגם לא הגיש תלונה לרשות להגנת הצרכן או למשטרה. סה״כ כתב כאן בפורום ביקורת על המקום. למה זה כ״כ כואב לך?

כשתצא באמת ותפתח שולחן בדאנס בר (לא כשתזמין כוס קולה) יבקשו ממך כרטיס אשראי, כי אף ברמן ואף מלצר לא רוצה להיות שוטר ולבדוק שלא תברח עם חשבון של כמה אלפי שקלים

לכן בעל המקום מבהיר לעובדים שגם אם זה חבר הכי טוב שלך אתה לוקח ממנו אשראי עד שהחשבון נסגר

ואם לא עשית את זה והשולחן ברח זה בעיה שלך

השרשור משתבח עם הזמן -

מחד אתה קורה כאן לאנשים בכל מיני שמות ומסביר כמה אתה שמח שהם לא חברים שלך ושאין בסביבתך דומים להם (ושוב אני נזכר בשעשוע על זה שמכל הברנשים כאן בחרת דווקא בישה, אולי האדם שתרם הכי הרבה לאנשים זרים מכל הנוכחים בשרשור).

מאידך אתה מסביר שאין לך בעיה לפרסם בשמך חוו"ד חלקית/שקרית תמורת נזיד עדשים, תרבות השוחד בצורה הכי מזוקקת שלה - ואתה אפילו לא מבין את הפאק בסיפור...

ביד האחת מתלונן על 'אני ואפסי עוד', ביד השניה מציג איך אתה הלכה למעשה מיישם זאת בשטח. איזה מלך!

(אפשר לא להשאיר ביקורת אם המקום היה מאעפן, אפשר להשאיר ביקורת חיובית וגם לציין את הכמה חסרונות בתור נק' לשיפור, אפשר לעשות כל מיני דברים במקום לשקר עבור הטבות)

הא וכמובן, כשקוראים את (1) ואז את (2) - ניכר שבחיים לא השתמשת באתרים האלו אבל ברור לך שהם לא עובדים. בחייאת, אתה מבוזבז כאן - רוץ לכנסת.

אני לא אמרתי שפרסמתי חוות דעת שקרית, לא אמרתי שהשמקום היה מעפן (בכל זאת מקומות 5 כוכבים אולטרה), ובטח לא אמרתי שהדוגמאות שנתתי כאן באמת קרו, רק ציינתי דבר מובן מאליו- אם באתי למקום שהתנהג אליי בצורה יפה והעשיר לי את החוויה - ברור שאני לא אציין בחוות דעת את הדברים השליליים.

לא מכיר בנאדם שהיה מקבל שירות מעבר למה שהמקום מחוייב לתת לו, והיה הולך וכותב את זה.

יוצא לי לפעמים לאכול צהריים ברשתות שאני לא אוהב ולא מאמין בהן, רק בגלל שאין לי זמן להמרח ואני רוצה משהו מהיר. כשיש טעויות במנה או אפילו שערה או דברים הזויים שבאמת הורסים את הארוחה, אם המקום מתנהל כמו שצריך, מטפל בסיטואציה מהר ואפילו אם נותן לי אספרסו על חשבון הבית (שעולה לו 2.5 ש"ח), מבחינתי אני משאיר טיפ מפנק כדי להראות לאחמ"ש ששווה להתחייס ככה ללקוח. אני לא אלך לאחמש בסוף הארוחה ואתחיל לחפור לו על השערה או על הטעות במנה, אני אגיד לו שהשירות היה מצוין, כי זה מה שחשוב בתכלס.

ולגבי אתרים - אני לגמרי לא משתמש באתרים האלה.

לא מעניין אותי לקרוא שמישהו רב עם החדרנית והחליט ללכת להכפיש את המקום, או שמישהו בא ביום טוב והנתחים היו ממש טובים ואחרי חודשיים התחלף שף. באופן כללי מלונות זה מסוג המקומות שתמיד יהיו אנשים שיצעקו ויתעצבנו סתם כי הם חושבים שאם צועקים מקבלים חדר יותר טוב וסתם כי חבר שלהם אמר להם שאם הם יאיימו הם יקבלו סוויטה אפילו שהם שילמו על חדר רגיל. בחוות דעת שלהם הם כנראה לא יכתבו שהם קיללו ואיימו על הפקידת קבלה אז לא באמת מעניין אותי.

אני בא למקום, מקבל את החוויה מהצד שלי ומחליט אם מתאים לי לחזור לשם או לא.

(ובכלל לא דברתי על חוות דעת מפוברקות שזה דבר שעושים בכל תחום ובכל מקום. חוסך מעצמי)

תשמע שחר, אני מבין שאתה בא מהתחום וזה מובן לגמרי שהתגובות שלך מונעות רגש, אבל אתה חייב להבין משהו: אתה לא יכול לבוא ולהגיד 2+2=5. אתה לא מכבד את עצמך ואותנו כשאתה אומר דברים כאלה.

אתה יכול לתת את דעתך עד מחר, בינתיים כל מה שאתה עושה זה להראות את הצד הפחות סימפתי של בעלי עסקים כמוך. חבל.

אני אומר לך את זה כקורא מהצד שלא השתתף בדיון המייגע שהיה פה, למעט זה ששמתי קישור לבר שמוכר בירות [כמעט בלעדית רק בירות] ב-15 שקלים לחצי.

לי אף פעם לא היה בר וכנראה שגם לא יהיה בר בשנים הקרובות. נכון יש לי עסקים כאלה ואחרים ואני אפילו משתדל לעשות בעצמ 80% מהפגישות עם הלקוחות.

אני מתעלם לרגע מהעובדה שרוב העבודה שלי מגיעה מפה לאוזן כי כל הלקוחות שלי מעבר למרוצים,

לגיטימי שאני אציג את האמת כמו שהיא ואסביר לבחור הנחמד והמתחשב שפתח את השירשור שאף אחד בעל עסק לא חייב לנהל את העסק שלו כמו שהוא עצמו מצפה בפוסט הזה. גם אני בתור לקוח מגיע למקומות שמבחינתי לא תואמים את מה שתכננתי לשלם (לאו דווקא מקומות בילוי). אני לא בא לחנך את בעל המקום, אני פשוט יוצא משם.

כל ה"חוות דעת" והטענות שהועלו שם נכתבו בצורה שצרמה לי, נתנה הרגשה של גרידיות וטמעות שאלה דברים שבאופן אישי ממש קשה לי לשמוע, לא קשור לעובדה שאני עצמאי או לא עצמאי.

אני כבעלים של עסק כזה או אחר מאוד מאמין בלעשות הכל כדי שהלקוח יהיה מרוצה ואני בעצמי מסתובב מדי פעם בין למעלה מ 5 חתונות בערב שאני הפקתי מצפון ועד דרום רק כדי לוודא שהכל תיקתק.

אבל !!

זה שחשוב לי שהלקוח יהיה מרוצה - זה לא אומר שאני צריך לתת ללקוח להכתיב לי את התימחור או להחליט בשבילי מה נכון ומה לא. לעיתים רחוקות מתקשרים אליי אנשים ששומעים סדר גודל של מחיר ומתחילים לעשות לי פסיכולוגיות כאלה או אחרות דרך הטלפון כדי להלחיץ אותי ולגרום לי לחשוב שהמחירים שלי מנותקים מהמציאות (הם לא מעלים על הדעת בטעות אפשרות שאני חי את התחום שלי למעלה מ 10 שנים ויודע בדיוק מה המחירים של קולגות וחברים שלי גם מקריית גת וגם מצפת)

ללקוח כזה אני פשוט אומר עם חיוך שזה בסדר גמור שימצא ספק אחר שמתאים לתקציב שלו. לחלק מהם אני אפילו נותן טלפון ומפנה אותם לספק כזה. וגם אם הוא מתעקש להגיע לפגישה רק כדי לקבל הצעת מחיר ולנסוע איתה לכל המתחרים שלי כדי לעשות מו"מ אני מארח אותו כמו שאני מארח את החברים הכי טובים שלי, למרות הידיעה שהוא לא הולך לסגור. אני עושה את זה מכל הלב, אבל זה לא אומר שאני צריך להסכים כשלקוח רוצה לנהל לי את העסק ולתמחר לי את העבודה שלי.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בעל המקום יכול להאמין גם שהוא לא בעלים של פאב ברחובות אלא בעלים של מסעדת יוקרה בלב ניו-יורק. זה היחס בין המצג והרושם שמתקבלים מהמקום לבין טיב השירות/מוצר שקובע.

לא הבנתי מה ההגדרה שלך לחמדן? ומה זה אומר "נהוג"? אני מנות גדולות אוכל לבד :lol: (במאסה כמובן)

זה אולי לא נהוג במחוזותיך, אך אם רכשתי מוצר כלשהו (במקרה הזה חצי ליטר), ושילמתי עליו את הכסף הנדרש (42 ש"ח) אני בגדול יכול לעשות איתו מה שארצה (מבלי לפגוע באדם אחר). אם בעל הבית לא התכונן מראש ל"סיכונים" כאלה, לדוג'- אדם היושב 5 שעות בזמן שיא של המסעדה על בקבוק בירה אחד (מקרה אמיתי), אז שיודיע זאת בכניסה או שיספוג זאת בסבלנות.

לא מתווכחים על הנהלים של המקום. פות"ש לא "ראה מחיר, הזמין ואז בא להתבכיין". כשהוא הגיע ההופעה עוד לא התחילה, קשה במצב כזה לדעת אם היא גרועה או טובה ואם בכלל יש לה ערך מוסף.

ביקורת לגיטימית היא דבר מעולה, ובדרך כלל חוסכת אכזבות מיותרות מהרבה מקומות ומרכזת את המאמצים בבילוי במקומות יותר מעניינים.

[1] אם באמת חווית אוכל לא טעים, חוסר במבחר וזבובים בבריכה וכתבת ביקורת משבחת- כולנו נשמח לדעת איפה ומתי זה היה :-o

בנוסף, מקום הבילוי צריך להיות מוכן לקבל ביקורת, בפרט מאלו המקבלים ממנו הטבות כלשהן. ברור לי שזה לא באמת עובד ככה, ואכן מצב כזה מעוות לחלוטין את חוות דעתו של הכותב (אחת מהסיבות למה הביקורת המוסדית לגבי מסעדות/מקומות בילוי כמעט ונעלמה).

[2] נשמע קצת אקראי ובגדול חסר טעם, אלא אם אין לך בעיה להתאכזב וגם לבזבז על כך את כספך. אחת הסיבות לפופולריות ובפרט השימוש הרב שלי באתרי דירוג שונים, זה כדי לא לשרוף זמן וכסף על מקומות שהם בינוניים הגובים מחירי פרימיום.

בנוסף, מה שמעלה את מדד האמינות באתרים מסוג זה הוא כמות וגיוון חוות הדעת המופיעות בהם.

בעל המקום בכל עיר יכול לתמחר את התפריט שלו איך שנוח לו. כמו שאמרתי שוב ושוב ושוב אתה כלקוח תבחר אם להזמין שם או לא.

הזמנת ? אל תבוא בטענות לאף אחד (כל עוד לא הייתה בעיה עם השירות \ טריות האוכל)

ההגדרה שלי לחמדנות זה לנסות לתחמן את העולם וללכת מסביב כדי להרוויח את ה 3 ש"ח האלה, וכשזה לא מצליח אז לפתוח פוסט במטרה לפגוע במקום.

גם כשאני קונה דברים אני מנסה להשיג את המקסימום במינימום מחיר, אבל בכל דרך אפשרית. אם זה לא הולך בצורה של משא ומתן, אני יכול לבחור שלא לקנות וזהו.

אם אתה קנית בירה אתה יכול לעשות איתה מה שבא לך, אבל לפני שהזמנת את הבירה הודיעו לך שלא תוכל לחלק אותה, אז אתה יכול לעשות מה שבא לך חוץ מהדברים שביקשו ממך לא לעשות.

הערות פרטניות לגבי הזמנה \ שינויים במנה וכו' נהוג שמלצרית מודיעה בעת לקיחת ההזמנה ולא כשאתה ממתין בכניסה בקור \ בחום \ בלחץ של אנשים.

לי נראה מאוד לגיטימי שלא תוכל לחלק את הליטר הזה.

לגבי מלונות כן קרה לי במלון מאוד יוקרתי שהאוכל איכזב אותי (לא כי הוא לא היה טרי, פשוט לא תאם לסטנדרטים של מלון ברמה כזאת) תאמין או לא, אבל כשפניתי לגורם שאחראי על זה במלון הוא דאג שתוך 20 דקות יוציאו לכל השולחן שלנו מנות בשר שלא היו בתפריט.

למה אני צריך לרשום בחוות דעת שהאוכל איכזב אותי ? זה יהיה שקר.

אולי אנשים אחרים כן נהנו ממה שהציעו והסתפקו בזה.

אני רגיל באותו מלון לקבל סטנדרט מסוים, ואכן עמדו בסטנדרט הזה אחרי שפניתי למי שצריך.

אין שום סיבה ללכת ולכתוב משהו רע על המלון.

לגבי מסעדות אני חושב שרק פעם אחת התאכזבתי בשנים האחרונות, כשהלכתי לפתיחה של טוטו אחרי שמושיק רוט עזב שם.

אני לא צריך לקרוא שום חוות דעת (והיו עשרות חוות דעת של מבקרי מסעדות ואנשים שאני סומך על הדעה שלהם), הסתכלתי על התפריט, היה נראה לי טוב, הלכתי לשם, תכלס התבאסתי וגם עלה לי לא מעט

אבל זה מקרה אחד בודד

לרוב כשאני מסתכל על התפריט ועובר על המנות, מבין מה הקונספט, אני יודע ישר אם אני הולך לאהוב את הכיוון או לא.

לא אשקר, המסעדות שאני מבקר בהן זה לרוב לא מסעדות בסגנון תרזה וקינג גורג, אז מראש נשללת האפשרות שתזמין קרפצ'יו והוא יהיה עבה מאוד ומלא בשמן, או נתחים מסוג זול שאי אפשר ללעוס.

כשיוצא לי להכנס בחפיף למסעדת מזון מהיר אני בא בלי ציפיה, מקסימום יהיה טעים.

קוראים למאבטח, מבקשים יפה תעודה מזהה, לא נותנים? מזמינים משטרה ותביעה.

המשחקון הזה יסתיים עוד לפני שיתחיל.

בעל העסק מחפש דרכים להגדיל רווח שזה לגיטימי, צרכן מחפש דרכים לצמצם הוצאות וזה גם לגיטימי.

ואם זה עובד לא בדיוק איך העסק תכנן את זה, זה לא אומר שזה עקום.

האם מותר לקבוע לעסק כל מדיניות שמתחשקת לו? אם עסק יקבע מדיניות של 50% טיפ, האם תהיה חייב לכבד אותה?

אני חושב שלמרות שלעסק מותר לקבוע כל מדיניות, אתה לא מחוייב לכבד אותה, כל עוד אתה לא עובר על החוק. כן, מסריח, אבל ככה.

תתפלא, יש המון אנשים שאחרי שאכלו 70% מהמנה מתלוננים שהיא לא טעימה ולא מחייבים אותם עליה. לא הבנתי מה הקשר מאבטח ותביעה.

שוב זה בסדר שהלקוח ירצה שהחשבון יהיה כמה שיותר קטן, אבל כשהבהירו לו מראש לפני שהזמין שאי אפשר לחלק את הליטר, אין שום סיבה שיכעס \ ירגיש מרומה \ יטען שהעסק מתנהל בצורה עקומה.

טיפ = תוספת תשלום לשירות מעבר למחיר שנקבע.

כלומר- בעל עסק יכול לקבוע מחיר, אבל הוא לא יכול לחייב אותך להוסיף על המחיר, כמו שאתה לא יכול לחייב אותו לתת לך גם כבד אווז בתור צ'ופר על הבירה שהזמנת. אז הדוגמא שלך לא הגיונית.

אבל כן, נגיד במכון כושר שאני מתאמן, בעל העסק הגדיר שאסור לדבר בטלפון באיזורים מסוימים, כי זה מפריע למתאמנים ומוציא אותם מריכוז.

הוא גם הגדיר שאסור להתאמן ללא מגבת ואסור להתאמן עם ג'ינס או כפכפים.

אז בוא תגיד שאתה משלם מחיר מלא וזכותך המלאה לדבר בטלפון איפה שבא לך ? לא נכון. יש חוקים ומגבלות שהודיעו לך עליהם לפני שהחלטת לקיים את העסקה ולכן אתה כפוף להם.

בדיוק כמו שהודיעו לו לפני ההזמנה שאסור לחלוק ליטר.

ואתה מחוייב לכבד כל מדיניות.

כמובן שהמדיניות הזאת לא נוצרה בשביל לפגוע בזוג מבוגרים שבא לשתות בירה אלא למנוע מילדים משועממים שרק אתמול חגגו 18 לבוא ולשתות 10 אנשים ליטר בירה אחד. לא צריך לקחת את זה אישי, צריך להבין ולהתקדם.

גם כשאני מגיע למסעדה וממש בא לי שניצלונים ואומרים לי שאי אפשר כי זה מנת ילדים אני אומר סבבה וממשיך בחיים. לא מתקשר לעורך דין שלי ולא מאיים להכפיש את המקום.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
כשתצא באמת ותפתח שולחן בדאנס בר (לא כשתזמין כוס קולה) יבקשו ממך כרטיס אשראי, כי אף ברמן ואף מלצר לא רוצה להיות שוטר ולבדוק שלא תברח עם חשבון של כמה אלפי שקלים

לכן בעל המקום מבהיר לעובדים שגם אם זה חבר הכי טוב שלך אתה לוקח ממנו אשראי עד שהחשבון נסגר

הבטחון העצמי שאתה מפגין כשאתה אומר דברים מחוסרי קשר למציאות הוא פשוט מעורר התפעלות.

במציאות, לא רק שהחוק לא תומך במה שאתה אומר, הוא שולל לחלוטין.

אין שום אפשרות לשלול/ לקזז לעובד שכר, בטח ובטח לא על עבריין שבורח בלי לשלם.

האם זה קורה במציאות? כן, בהחלט, גם למתדלקים.

האם מעסיק כזה יפסיד בבית המשפט?

רק ב 10 מתוך 10 מקרים! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
אולי אנשים אחרים כן נהנו ממה שהציעו והסתפקו בזה.

ואולי לא?

אתה קצת מזלזל באינטלגינציה של האחר.

ואתה ממש מיתמם אתה קורא לזה ליפות את הביקורות ויש שיגידו משקר.

if it walks like a duck, if its looks like a duck, if it sound like a duck ...

לדעתי לכל בעל עסק כדאי לקבל כמה שיותר ביקורות

כמובן שיותר כיף לקבל ביקורות טובות, אבל מביקורות "רעות" אתה לומד מה החולשות שלך (בגלל זה קוראים להם ביקורות "בונות").

כמובן שתמיד יהיו את החריגים אלה שבשולי הפעמון גאוס (לחיוב ולשלילה) אז מסננים אותם.

ואני בוודאי מתכוון שאני כלקוח קורא ביקורות מסננן אותם.

ההחברים הקרובים שלי, כמוני, נוהגים לקרוא ביקורות (Ebay, Tripadvisor, Booking, Rest וגם פה בפורום)

אז כמובן שיש כאלה ששולפים את המקלדת כשהם עדיין חמים, כמו שאיתן כבל קרא לזה "עידנה דריתחא" ויש את החברים/משפחה של בעל העסק מהצד השני, אבל המרחק מזה לכך שכל הביקורות לא נותנות תמונת מצב אמיתית רחוק מאד.

זכותך להתנהל איך שאתה רוצה, העובדה שאתה מעורה בחיי המסעדנות והלילה אולי הופכת אותך למומחה בתחום, אבל רוב הקהל הוא לא מומחה בתחום, והרוב הוא שמכתיב את הנורמה מה שנקרא חוכמת ההמונים.

אנצל את הפוסט הזה בכדי להודות לפותח השירשור.

בעבר יצא לי ולחברים לבקר בפאב המדובר, כעת כנראה שנדיר משם את רגלינו לפחות לתקופה מסוימת או עד שנתאכזב מפאב אחר.

עריכה אחרונה על ידי jhonston

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

צריך לזכור שאותם אנשים שמתנגדים באופן נחרץ לביקורות ושיתוף ידע הם בד"כ - בצירוף מקרים הזוי לגמרי - אלו שמרוויחים הכי הרבה מ'תרבות העדר' והיעדר הביקורת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

טרנספורטר

האם אתה מסכים לחוקים הללו?

לאחר שהוכנה לו תוכנית עיסקית מלומדת קבע בעל הבית מספר חוקי ברזל

לא משלמים אצלי על כניסה

אין הזמנת מינימום

אין הגבלה על זמן הישיבה.

מבחינתי 50 ש"ח לשולחן לערב מספק אותי, כמובן אשמח שמכל שולחן ייצא לי 5000 ש"ח לערב. מניח שזה יהיה עירוב של הכנסות פר שולחן.

הכלל של ישה

לא רוצה לשמוע מילה על העסק שלך

הוא לא רלבנטי לשרשור הזה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

באמת- פשוט הזוי, לא מכבד אף אחד מהצדדים, ואני בטוח (או מקווה לפחות) שאם הוא היה יושב עם בחורה הוא לא היה מתנהג ככה כי הוא היה יודע שהיא תזדעזע מהגישה הזו.

אז למה להתנהג ככה כשאתה עם חברים ?

.

.ייעני אם אני עם בחורה אני אשחק אותה לארג' אשפוך עליה כסף כדי להכניס אותה למיטה.

מה תגיד אם הרעיון היה של הבחורה? היא לומדת כלכלה ורצתה להרשים את הגבר בחוכמתה.

.

ואם אין לי כרטיס אשראי, יזרקו אותי מהמקום, יבקשו X ש"ח לשלם מראש?

כבר ענה לך בגירה לגבי אי החוקיות של גביה מהמלצר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
טרנספורטר

האם אתה מסכים לחוקים הללו?

לאחר שהוכנה לו תוכנית עיסקית מלומדת קבע בעל הבית מספר חוקי ברזל

לא משלמים אצלי על כניסה

אין הזמנת מינימום

אין הגבלה על זמן הישיבה.

מבחינתי 50 ש"ח לשולחן לערב מספק אותי, כמובן אשמח שמכל שולחן ייצא לי 5000 ש"ח לערב. מניח שזה יהיה עירוב של הכנסות פר שולחן.

הכלל של ישה

לא רוצה לשמוע מילה על העסק שלך

הוא לא רלבנטי לשרשור הזה

הכל טוב ויפה חוץ מ ״מבחינתי 50 שח לערב לשולחן מספק אותי״ זה קצת תלוש מהמציאות.

וגם בעסק שלי יש סכום מינימלי לעיסקה (אפילו שלא מתאים לך לשמוע את זה), שמבחינתי מתחת לסכום הזה לא משתלם לי לקיים עסקה, בדיוק כמו שלבעל הבר לא משתלם להושיב שולחן בכל מחיר ובכל סכום. (אלא אם כן המקום ריק והוא מוכן שיבוא שולחן וישב על חשבון של 20 טוטאל רק כדי לכסות הפסדים אבל זה כנראה לא המצב)

אם כבר דברת על תוכנית עסקית אז במסגרת התוכנית והחישובים שהוא עשה הוא הגיע למסקנה שאם בנאדם מחלק ליטר בירה זה יכול ליצור מצב שאנשים יגיעו לבר שלו, יזמינו כוס בירה אחת לשולחן ובכך יגיעו לחשבון נמוך מהרף המינימלי שהוא מציב לעצמו.

.ייעני אם אני עם בחורה אני אשחק אותה לארג' אשפוך עליה כסף כדי להכניס אותה למיטה.

מה תגיד אם הרעיון היה של הבחורה? היא לומדת כלכלה ורצתה להרשים את הגבר בחוכמתה.

ואם אין לי כרטיס אשראי, יזרקו אותי מהמקום, יבקשו X ש"ח לשלם מראש?

כבר ענה לך בגירה לגבי אי החוקיות של גביה מהמלצר.

1. בד״כ כשאתה יוצא עם בחורה אתה לא מרשה לעצמך לעשות דברים שאתה מרשה לעצמך לעשות עם חברים (לא בדייט ראשון לפחות)

2.בגירה מדבר על החוק, אני מדבר על מה שקורה בפועל.

וכן, אם אתה תגיע לדאנס בר, תזמין בקבוק וודקה שזה התנאי המינימלי לישיבה בבר (כי המקום יודע שהבר והשולחנות יהיו מלאים איתך או בלעדייך), זה אומר שהחשבון שלך מתחיל מ 600-800 ש״ח, אתה לא תוכל לקבל אפילו כוס בירה אם לא השארת אשראי או שילמת מיד.

בפירוש כן.

ואני לא מדבר על פאבים שכונתיים ששם תרבות הבקבוקים פחות קיימת אלא דאנס ברים שאנשים מגיעים לבר \ במטרה לפתוח שולחן.

פורסם

כנראה שבמקומות ה"היי סוסייאטי" שמוזכרים ע"י המשנע - הלקוחות צריכים להיות מוכנים בכל רגע לקבלת טלפון ממשקיע פוטנציאלי, מה שגורם להם לעיתים לצאת בחפזון מהמקום ולשכוח מהתשלום.

זה כמובן לא נובע מאיזשהו בעיה בתרבות ו/או הנורמות של אותם בליינים, שכן כמובן שמדובר בבליינים מהשורה הראשונה לפחות. זה גם הוכח במדע.

במקומות הפח שאני יוצא אליהם אין בעיות כאלו, אף אחד לא מתקשר אלינו (חוץ מאמא/אבא/טעות/סקר) ולכן אנו ה"פשוטים" לא תחת לחץ הקפצה ובד"כ משאירים את הכסף בסוף הערב - כנראה לכן מעולם לא הייתי במקום בישראל שביקש ממני ערבון כ.א. בשביל שלא אבצע לו 'ויברח' )))):

FML

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כל בית עסק עם החוקים שלו אבל כל בעל בית צריך להבין שלפעמים החוקים שלו פוגעים בלקוחות ופוגעים בעסקים.

לא יודע (ולא מעניין אותי) מה החוקים שלו ומה הרציונל שלו אבל בעל עסק שלא מוציא כוס ריקה לזוג לקוחות שמבקש כוס הוא אידיוט ובכלל לא משנה מה הסיבה שהם מבקשים כוס!

אולי היא רק רוצה לטעום מהבירה אבל היא מצוננת?

מה ואיפה הרציונל לגרום ללקוח להיות ממורמר בזמן שהוא יושב אצלך? מה, זה יגרום לו להזמין יותר?

או פחות? או לקום וללכת מבלי להזמין שום דבר נוסף?

חולה רעה נוספת לאחרונה, אני מתקשר להזמין מקום (לא משנה איפה כי זה כבר נוהג בכל הענף), עונה לי שלפלפית, המארחת החסודה ואומרת לי 4 מקומות לשעה 9? מעולה, אני רק רוצה לציין שיש לכם את השולחן עד 11.

עכשיו, היא לא תושיב אף אחד בשעה כזו על השולחן, אז בשביל מה את בכלל מציינת את הטיפשות הזו?

להלחיץ ולעצבן עוד מלפני שבכלל הגעתי למסעדה?

אני בא להנות ולאכול ולבזבז כסף אצלכם או שאני בא לאכול עם סטופר מעל הראש?

ובא נגיד שהזמנתי מקום ל 7 והשולחן "שלי" עד 9 והיא כן תושיב עליו עוד סיטינג.

הגענו ב 7, הושבנו ב 19:15 (כי לנו אסור לאחר כי יבטלו לנו את ההזמנה אבל מרגע שהגענו, 15 דקות המתנה זה בסדר גמור מבחינת המסעדה) עד שקיבלנו תפריטים, בחנו אותם, דיונים מה להזמין, ויכוחים על היין המלווה יאללה, מלצרית רק לוקחת הזמנה ב 19:40.

בקיצור, 21:00 אנחנו באמצע עיקריות אז מה בדיוק יעשו?

קומו ולכו השולחן רק עד 9?

סיימו מהר את העיקריות ותחפפו?

או שאם נרצה 4 קינוחים ו 4 אספרסו אז ישלחו אותנו לסניף הקרוב של ארומה?

ממש מעצבנות אותי כל פעם מחדש ההערות האלה על עד מתי השולחן "שלי".

פורסם
כנראה שבמקומות ה"היי סוסייאטי" שמוזכרים ע"י המשנע - הלקוחות צריכים להיות מוכנים בכל רגע לקבלת טלפון ממשקיע פוטנציאלי, מה שגורם להם לעיתים לצאת בחפזון מהמקום ולשכוח מהתשלום.

זה כמובן לא נובע מאיזשהו בעיה בתרבות ו/או הנורמות של אותם בליינים, שכן כמובן שמדובר בבליינים מהשורה הראשונה לפחות. זה גם הוכח במדע.

מבלי לרמוז חו"ח כלום על ידידיינו המשנע, התיאור יותר מזכיר אנשים שהטלפון הדחוף הוא ממישהוא שרוצה לקנות 5 גרם קוק.

פורסם

או אולי, ואני אהיה זהיר - אולי הניסוי המדעי שהוכיח אמפירית שהבליינים במקומות הנ"ל הם בעלי נורמות שופרא דשופרא היה קצת שגוי, ואולי מדובר בכאלו שהפרוטה אמנם בכיסם אבל התרבות שלהם בתחת.

:roll:

פורסם

חולה רעה נוספת לאחרונה, אני מתקשר להזמין מקום (לא משנה איפה כי זה כבר נוהג בכל הענף), עונה לי שלפלפית, המארחת החסודה ואומרת לי 4 מקומות לשעה 9? מעולה, אני רק רוצה לציין שיש לכם את השולחן עד 11.

עכשיו, היא לא תושיב אף אחד בשעה כזו על השולחן, אז בשביל מה את בכלל מציינת את הטיפשות הזו?

להלחיץ ולעצבן עוד מלפני שבכלל הגעתי למסעדה?

אני בא להנות ולאכול ולבזבז כסף אצלכם או שאני בא לאכול עם סטופר מעל הראש?

ובא נגיד שהזמנתי מקום ל 7 והשולחן "שלי" עד 9 והיא כן תושיב עליו עוד סיטינג.

הגענו ב 7, הושבנו ב 19:15 (כי לנו אסור לאחר כי יבטלו לנו את ההזמנה אבל מרגע שהגענו, 15 דקות המתנה זה בסדר גמור מבחינת המסעדה) עד שקיבלנו תפריטים, בחנו אותם, דיונים מה להזמין, ויכוחים על היין המלווה יאללה, מלצרית רק לוקחת הזמנה ב 19:40.

בקיצור, 21:00 אנחנו באמצע עיקריות אז מה בדיוק יעשו?

קומו ולכו השולחן רק עד 9?

סיימו מהר את העיקריות ותחפפו?

או שאם נרצה 4 קינוחים ו 4 אספרסו אז ישלחו אותנו לסניף הקרוב של ארומה?

ממש מעצבנות אותי כל פעם מחדש ההערות האלה על עד מתי השולחן "שלי".

בשגב אקספרס עשו לנו את התרגיל הזה כשאירחנו אורחים מחו"ל. אכן פינו אותנו מהשולחן לאחר שעתיים...

פורסם

באמא שלי, שככה יהיה לי טוב, מי שמנסה לפנות אותי מהשולחן באמצע ארוחה לא יראה ממני כסף.

אני משאיר לו פרטים ושולח אותו לתבוע אותי, כסף הוא לא יקבל!

על הדרך, יקבל בכל המדיות החברתיות כזה פרסום שלילי שלא ישכח אותי בחיים!!!

כשיראו ב"צינור" ששגב (או כל אחד אחר) מפנה לקוחות מהשולחנות באמצע הביס כשהטיימר מצלצל שיחשוב אז אם זו הייתה החלטה עיסקית טובה או רעה.

פורסם

הודיעו לנו מראש האמת. היה מספיק לנו שעתיים, אבל עד שהושיבו אותנו היה 25 דקות אחרי השעה היעודה - נהיה צפוף בזמנים. מרגיז מאוד - אבל כבר לא היה חשק לאף אחד להתקפל למקום אחר. אין ספק שלא הייתי יושב שם עם מגבלה כזו במקרה אחר.

• תוכן חדש...