Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול אף אחד גם לא מכריח אותך לשלם. אני אגלה לך שאם אתה פשוט תקום ותלך אף בעל בר לא ילך למשטרה בשביל ה 200 שקל חשבון שישבת עם 10 חברים. אני אומר שתתחיל לקום בלי לשלם, או תשאיר סתם כמה שנראה לך נגיד 50.

אל תלך עם העדר ותשלם כמו כולם הכי כיף להיות שונה

אני יכול לא לשלם, אבל אז אני גונב. סביר להניח שהמשטרה לא תעשה לי כלום, אבל בעל המקום יוכל להגיש נגדי תביעה בבית המשפט ולזמבר אותי ביותר מ200 שקל, נניח 1000. יותר ישתלם לי לשלם את 200.

אבל, כשאני מחלק את הבירה שלי בין 2 אנשים, האם אני גונב?

שים לב, שפעם בתקופות יותר אפלות, היה אסור להכניס שתיה ופופקורן לקולנוע וככה היה נהוג עד שהעבירו חוק וזה השתנה.

אז, האם באמת יש הבדל בין לחלוק סלט ובירה? ומה הוא? איפה הגבול? קולה מותר לחלוק? וסנדוויצ'? מה הפרמטר?

• תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי כל עוד אין חוק שאוסר על בעל המקום לא לאפשר לך לחלוק מנה אישית, מותר לו. כל עסק והמדיניות שלו בדברים האלה.

העניין הוא שאתה ממשיך ללכת למקומות כאלה שמבקשים מחירים מוגזמים וכדי להיות היפסטר מתוחכם אתה חולק מנה אישית של ליטר במקום לשלם על שני חצאים או כמה שבאתם לשתות. מי שלא רוצה להיות חלק מהעדר הזה, ילך למקום עם מחירים שמתאימים לו וישתה כמה שהוא רוצה בכיף כמו בן אדם, בלי להגניב פנימה שרוול כוסות חד פעמיות ולשתות במחבוא כאילו הנאצים מחפשים אותך :)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בגדול אף אחד גם לא מכריח אותך לשלם. אני אגלה לך שאם אתה פשוט תקום ותלך אף בעל בר לא ילך למשטרה בשביל ה 200 שקל חשבון שישבת עם 10 חברים. אני אומר שתתחיל לקום בלי לשלם, או תשאיר סתם כמה שנראה לך נגיד 50.

אל תלך עם העדר ותשלם כמו כולם הכי כיף להיות שונה

בעל העסק לא יתבע אותך, אלא יוריד את הסכום מהמלצר ששירת אותך.

חבר שלי עבד בחוף הוילג' באילת - תופעה של אנשים שבורחים לא היתה חסרה - אם ברחו, המלצר שילם את החשבון.

מצטער, כמה שהמחיר יהיה יקר אין לי את המצפון לקום ולברוח.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
נו סבבה, רוב הברים רמאים, לא מוזגים הכמות שהבטיחו, ההופעות שהם מביאים זה הופעות של זייפנים עם גיטרה שצריכים להגיד לך תודה שאתה בא לשמוע אותם,

ואני לא בסדר כי אני רגיל לכבד את המחירים במקומות שאני יושב בהם.

סבבה הגיוני

אתה לא בסדר, כי לשיטתך, גם אם במקום הוגארדן יגישו לך את השתן של האפריקאי מהמטבח, זה עדיין בסדר, כי יש אחלה עיצוב, ומוזיקה ומקסימום אתה תמיד יכול לא לחזור.

אתה לא בסדר, כי אתה לא מבין את משמעותה של ביקורת בעולם של שוק חופשי.

אתה לא בסדר, כי נקודת המוצא שלך היא שבעל העסק תמיד צודק. ואם במקרה הוא גרוע אפילו ברמה כזו שאתה פוסל אותו - המקסימום שמותר לעשות זה לא לחזור.

וכן, זייפני גיטרה ורמאות בכמויות. אתה יכול לפתוח גוגל בעצמך ולגלות בכמה פאבים בבדיקות אקראיות התגלה שהם מרמים בכמות ובמחיר. ואחכ להנכס לאתר של זאפה או הבארבי, או אפילו אוזןבר, כדי לגלות שבמקומות באים מופיעים נגנים אמתיים, אתה משלם על כרטיס.

מצטער, אתה מתאמץ נורא ואני מבין שזה מגיע ממקום אישי. מה לעשות שבעולם האמיתי לפעמים, רק לפעמים, גם הלקוח צודק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
זה מקרה די פשוט, אנחנו משתעשעים עם תגובות מחוכמות אבל הכתובת רשומה בבירור על הקיר:

בעולם של טרנספורטר מותר לך להשמיע 'ביקורת' על עסק כל עוד היא חיובית (פרסום זה כיף!), אסור להשמיע ביקורת כאשר היא שלילית. לכל פעולה שבעל העסק עושה תמיד תהיה הצדקה וגם אם 30 אנשים שונים אומרים לך שלא ברור מהי ההצדקה למכור בפאב גנרי בפריפריה מוצר עם 25% הפרש לעומת פאבים יוקרתיים יותר במרכז - הם כולם בורים!

הגישה שלו מזכירה לי את הקיר של הפוליטיקאי הממוצע: המפרגנים מקבלים לייק, המקטרגים חוטפים בלוק. העולם הרבה יותר יפה כשסותמים לחוצפנים שמעיזים להתלונן את הפה (:

אני לא יודע מה זה פריפריה...אני אוכל באיזור תעשיה בראשון סושי שעולה 60 ש"ח לרול. אז אני לא רואה סיבה למה לא למכור ברחובות בירה במחיר שנראה הגיוני לבעל המקום.

חוץ מזה אם בעל המקום מאמין שהוא מוכר חוויה מסוימת מה זה משנה איפה הוא נמצא ? חסר מסעדות במקומות נידחים בצפון שמתומחרות כמו מסעדות בלב תל אביב ?

אין בעיה עם ביקורת, אבל מי שכתב אותה צריך לדעת שברגע שהוא כותב אותה הוא חשוף לזה שיגידו שהוא חמדן.

אני יכול לא לשלם, אבל אז אני גונב. סביר להניח שהמשטרה לא תעשה לי כלום, אבל בעל המקום יוכל להגיש נגדי תביעה בבית המשפט ולזמבר אותי ביותר מ200 שקל, נניח 1000. יותר ישתלם לי לשלם את 200.

אבל, כשאני מחלק את הבירה שלי בין 2 אנשים, האם אני גונב?

שים לב, שפעם בתקופות יותר אפלות, היה אסור להכניס שתיה ופופקורן לקולנוע וככה היה נהוג עד שהעבירו חוק וזה השתנה.

אז, האם באמת יש הבדל בין לחלוק סלט ובירה? ומה הוא? איפה הגבול? קולה מותר לחלוק? וסנדוויצ'? מה הפרמטר?

אתה יכול לחלוק מה שאתה רוצה, יש גם אנשים שמסיימים את המנה ובביס האחרון אומרים למלצר שהמנה הייתה מזעזעת והם לא מוכנים לשלם עליה ואכן לא משלמים. לא זכור לי שתבעו מישהו על זה.

זה אומר שזה בסדר? שככה מתנהג בנאדם נורמלי ?

מנות גדולות נהוג לחלוק, יש מנות שעושים אותן בכוונה יותר גדולות כי הן מיועדות למרכז שולחן, לחלולקה, או שסתם המקום הוא כזה שנותן מנות גדולות והלקוח בוחר לחלק.

אין בתפריט אפשרות להזמין חצי סלט או שליש סלט, אז אם אתה רוצה סלט אתה חייב לקחת את המנה בגודל המקורי שלה ואם זה גדול לך אתה חולק.

אם ליטר בירה גדול לך - המקום מציע לך חצי או שליש.

אז למה אתה צריך לקנות ליטר ולחלק ? תשלם עוד 3 ש"ח ותקנה חצי. על זה בדיוק הדיון.

למה ללכת עקום ?

בעל העסק לא יתבע אותך, אלא יוריד את הסכום מהמלצר ששירת אותך.

חבר שלי עבד בחוף הוילג' באילת - תופעה של אנשים שבורחים לא היתה חסרה - אם ברחו, המלצר שילם את החשבון.

מצטער, כמה שהמחיר יהיה יקר אין לי את המצפון לקום ולברוח.

כל מה שקשור בלחייב את המלצר תלוי במקום ובאופי העבודה במקום

למה הכוונה- ברוב המועדונים\ברים המלצר והברמן חייבים לקחת מהלקוח אשראי לפני שהוא מזמין, ככה אין אפשרות לברוח.

אם בחוף של חבר שלך דורשים ממנו לקחת את הכסף בתחילת הארוחה והוא לא לוקח והשולחן בורח - זה אשמתו.

במסעדות מסודרות (לא מקומות כמו ים, שיש מאות אנשים וה"מסעדה" מקיפה חוף שלם ואפשר בקלות להעלם) אם שולחן קם והולך ורואים את זה במצלמות בצורה ברורה, אין שום סיבה שיחייבו את המלצר. אני אומר את זה מהכרות עם הנהלים האלה.

מחייבים מלצר על הזמנה שגויה של מנה, הסבר לקוי ללקוח שבקבותיו צריך להחזיר מנה וכו'.

לא על זה שהגיע לקוח חוצפן וברח

אתה לא בסדר, כי לשיטתך, גם אם במקום הוגארדן יגישו לך את השתן של האפריקאי מהמטבח, זה עדיין בסדר, כי יש אחלה עיצוב, ומוזיקה ומקסימום אתה תמיד יכול לא לחזור.

אתה לא בסדר, כי אתה לא מבין את משמעותה של ביקורת בעולם של שוק חופשי.

אתה לא בסדר, כי נקודת המוצא שלך היא שבעל העסק תמיד צודק. ואם במקרה הוא גרוע אפילו ברמה כזו שאתה פוסל אותו - המקסימום שמותר לעשות זה לא לחזור.

וכן, זייפני גיטרה ורמאות בכמויות. אתה יכול לפתוח גוגל בעצמך ולגלות בכמה פאבים בבדיקות אקראיות התגלה שהם מרמים בכמות ובמחיר. ואחכ להנכס לאתר של זאפה או הבארבי, או אפילו אוזןבר, כדי לגלות שבמקומות באים מופיעים נגנים אמתיים, אתה משלם על כרטיס.

מצטער, אתה מתאמץ נורא ואני מבין שזה מגיע ממקום אישי. מה לעשות שבעולם האמיתי לפעמים, רק לפעמים, גם הלקוח צודק.

אני לא אמרתי שמה שיגישו לי בשולחן זה בסדר. מה שלא נראה לי אני לא מזמין. ואם הזמנתי משהו והוא לא לטעמי אני מחזיר.

אבל להזמין משהו אחרי שראיתי בתפריט מה המחיר, ואז לבוא לכאן ולהתבכיין על המחיר, זה טיפשי.

הסדר אמור להיות הפוך - קודם בודקים את המחיר, אחר כך מחליטים אם להזמין. המחיר לא מתאים -אל תזמין.

אולי נתחיל להזמין סחורה מאיביי ואחרי שהיא תגיע אלינו נפתח מחלוקת מול המוכר?

כי הוא חוצפן והמחיר יקר.

הזאפה והברבי אלה מועדוני הופעות. לא פאבים שנותנים לך הופעה נחמדה על הדרך.

גם בקולנוע לוקחים כרטיס על סרט, ועדיין תוכל לקנות שם בירה, זה הופך את המקום לפאב ? לא.

בבר שהוא תיאר גובים כסף רק על שתיה ואוכל, ואתה מרוויח גם הופעה. כמו שאמרתי - יש אנשים שמבחינתם זה ערך מוסף ויש אנשים שמבחינתם זאת הופעה גרועה. אם הוא סובל שם אין לו מה ללכת לשם. אם המחירים גבוהים - שלא ילך.

אבל בכל מקרה - לא רואה שום סיבה בעולם להתחיל להתווכח עם הנהלים של המקום.

כשמשהו לא מתאים לי אני פשוט עושה פרסה.

כל ההתעסקות פה היא בהפרש של 3 ש"ח. נשמע לי הזוי

פורסם

אבל להזמין משהו אחרי שראיתי בתפריט מה המחיר, ואז לבוא לכאן ולהתבכיין על המחיר, זה טיפשי.

לא זה לא. לא כל מקום מציג תפריט באינטרנט. בשביל זה יש ביקורת. ששוב, לפעמים נכתבת גם על ידי אנשים שזה המקצוע שלהם בחיים. מדריך מישלן מתייחס למחירים. ובזכות ביקורת כזו, אני אדע לא להתקרב למקום.

כי הוא חוצפן והמחיר יקר.

האנלוגיה הזו לא תקפה. כשאתה בוחר ללכת לפאב, לרוב אתה לא יושב עם התפריט שלו ביד. הבדל קטן שכזה מהזמנה באיביי.

הזאפה והברבי אלה מועדוני הופעות. לא פאבים שנותנים לך הופעה נחמדה על הדרך.

גם בקולנוע לוקחים כרטיס על סרט, ועדיין תוכל לקנות שם בירה, זה הופך את המקום לפאב ? לא.

רק שזה לא רלוונטי למה שאני כתבתי. ההופעות שאתה מקבל בחינם הן בחינם, כי זו הרמה. אתה לא בדיוק מקבל את הופעות האיחוד של לד זפלין ממי בא לנגן במקומות כמו דאבלין. אז לטעון שזה משהו שיכול להצדיק מחיר גבוהה יותר?!

בבר שהוא תיאר גובים כסף רק על שתיה ואוכל, ואתה מרוויח גם הופעה.

הייתי ביותר ממקום אחד כזה בחול, ורק במקרה אחד בערך נדרשתי לשלם 2 - 3 דולר להכנס. מצד שני, לא היה מינימום הזמנה.

שוב, זו לא הנקודה. אבל אתה בעצמך גם יודע את זה.

מכיר את tripadvisor? booking.com?

בעולמך אין להם מקום.

בעולם הממשי, לי הם עזרו יותר מפעם אחת, בזכות זה שאנשים גם כתבו ביקורות לא מחמיאות לעסקים, במקום לספר אגדות למה כל מחיר שדורשים ממך הוא מוצדק.

פורסם
לא זה לא. לא כל מקום מציג תפריט באינטרנט. בשביל זה יש ביקורת. ששוב, לפעמים נכתבת גם על ידי אנשים שזה המקצוע שלהם בחיים. מדריך מישלן מתייחס למחירים. ובזכות ביקורת כזו, אני אדע לא להתקרב למקום.

האנלוגיה הזו לא תקפה. כשאתה בוחר ללכת לפאב, לרוב אתה לא יושב עם התפריט שלו ביד. הבדל קטן שכזה מהזמנה באיביי.

רק שזה לא רלוונטי למה שאני כתבתי. ההופעות שאתה מקבל בחינם הן בחינם, כי זו הרמה. אתה לא בדיוק מקבל את הופעות האיחוד של לד זפלין ממי בא לנגן במקומות כמו דאבלין. אז לטעון שזה משהו שיכול להצדיק מחיר גבוהה יותר?!

הייתי ביותר ממקום אחד כזה בחול, ורק במקרה אחד בערך נדרשתי לשלם 2 - 3 דולר להכנס. מצד שני, לא היה מינימום הזמנה.

שוב, זו לא הנקודה. אבל אתה בעצמך גם יודע את זה.

מכיר את tripadvisor? booking.com?

בעולמך אין להם מקום.

בעולם הממשי, לי הם עזרו יותר מפעם אחת, בזכות זה שאנשים גם כתבו ביקורות לא מחמיאות לעסקים, במקום לספר אגדות למה כל מחיר שדורשים ממך הוא מוצדק.

אתה יודע שאני לפעמים מתכתב עם ספקים בחו"ל, מחכה כמה ימים לתשובה, עוד כמה ימים לתמונה, מברר פרטים, ובסוף מגלה שהמחיר לא מתאים לי.

נו אז מה ? נתחיל לכתוב עליהם בכל מקום ?

הוא הגיע למקום, ראה שיקר או לא מתאים, הולכים ביי!

האנלוגיה לאיביי כן תקפה כי שוב בפעם ה-100 אם הגעתי לספק כלשהו והמחירים שלו לא מתאימים לי אני קם והולך. מה הבעיה עם זה לא הבנתי?

כל מקום שמספק ערך כלשהו יכול לבקש עוד כמה שקלים עבור זה. כן.

שוב - אתה לא חייב לשלם.

ההשוואה בין חול לארץ לא רלוונטית כי אם תבדוק אנחנו יקרים בכל דבר ביחס אליהם. זה לא רלוונטי בכלל.

גוף תאורה שעולה לי 150$ בסין, 200$ בארה"ב, עולה בארץ 3500 ש"ח

אני בתור לקוח לא מתעסק בהשוואות כאלה כי מה שחל בארה"ב וסין לא חל בארץ נקודה.

האתרים שציינת הם האתרים הכי לא אמינים בעליל.

גילוי נאות - אני מקבל הטבות כאלה או אחרות במלונות פתאל וברויאל ביץ תל אביב מכל מיני סיבות.

בסוף כל חופשה שאני בא להגיד תודה במשרד יח"צ מבקשים ממני לרשום חוות דעת (אני עושה את זה בכיף) אבל זה ברור שכשאני רושם חוות דעת אני לא רושם שביום ראשון האוכל לא היה טעים, לא היה מספיק מבחר, היו זבובים בבריכה.

כמו כן - אני רואה במלונות אנשים שצועקים מקללים מאיימים ומרימים ידיים על העובדים, ובסוף הם רושמים שהצוות לא התייחס אליהם יפה. אז לא יודע, בחיים לא קראתי חוות דעת על מסעדה או מלון, פשוט הלכתי ושפטתי לטוב או לרע

פורסם
אני לא יודע מה זה פריפריה...אני אוכל באיזור תעשיה בראשון סושי שעולה 60 ש"ח לרול.

יצאת גבר.

כל מה שקשור בלחייב את המלצר תלוי במקום ובאופי העבודה במקום

למה הכוונה- ברוב המועדונים\ברים המלצר והברמן חייבים לקחת מהלקוח אשראי לפני שהוא מזמין, ככה אין אפשרות לברוח.

רוב? מעולם לא נתקלתי בדרישה כזו במסעדה/פאב/בית קפה. ואני יוצא די הרבה.

אם בחוף של חבר שלך דורשים ממנו לקחת את הכסף בתחילת הארוחה והוא לא לוקח והשולחן בורח - זה אשמתו.

בוא נעמיד דברים על דיוקם: בכל מקרה שבו מישהו בורח מבלי לשלם (עבירה פלילית), זו אשמתו הבלעדית ולא אשמת המלצר או בעל המקום.

כי הוא חוצפן והמחיר יקר.

כפי שנכתב לך, האנלוגיה שלך היא way off. פות״ש לא ביקש את הכסף שלו חזרה מבעל המקום וגם לא הגיש תלונה לרשות להגנת הצרכן או למשטרה. סה״כ כתב כאן בפורום ביקורת על המקום. למה זה כ״כ כואב לך?

פורסם

אגב, הביקורת אכן תרמה- בתור אחד שגר 2 דקות נסיעה מהדאבלין, אחרי ששמעתי על התמחור של הבירה הבנתי שאין סיכוי שאגיע לשם. אז תודה לפותח השירשור :)

פורסם (נערך)
האתרים שציינת הם האתרים הכי לא אמינים בעליל(1).

גילוי נאות - אני מקבל הטבות כאלה או אחרות במלונות פתאל וברויאל ביץ תל אביב מכל מיני סיבות.

בסוף כל חופשה שאני בא להגיד תודה במשרד יח"צ מבקשים ממני לרשום חוות דעת (אני עושה את זה בכיף) אבל זה ברור שכשאני רושם חוות דעת אני לא רושם שביום ראשון האוכל לא היה טעים, לא היה מספיק מבחר, היו זבובים בבריכה.

....בחיים לא קראתי חוות דעת על מסעדה או מלון(2)

השרשור משתבח עם הזמן -

מחד אתה קורה כאן לאנשים בכל מיני שמות ומסביר כמה אתה שמח שהם לא חברים שלך ושאין בסביבתך דומים להם (ושוב אני נזכר בשעשוע על זה שמכל הברנשים כאן בחרת דווקא בישה, אולי האדם שתרם הכי הרבה לאנשים זרים מכל הנוכחים בשרשור).

מאידך אתה מסביר שאין לך בעיה לפרסם בשמך חוו"ד חלקית/שקרית תמורת נזיד עדשים, תרבות השוחד בצורה הכי מזוקקת שלה - ואתה אפילו לא מבין את הפאק בסיפור...

ביד האחת מתלונן על 'אני ואפסי עוד', ביד השניה מציג איך אתה הלכה למעשה מיישם זאת בשטח. איזה מלך!

(אפשר לא להשאיר ביקורת אם המקום היה מאעפן, אפשר להשאיר ביקורת חיובית וגם לציין את הכמה חסרונות בתור נק' לשיפור, אפשר לעשות כל מיני דברים במקום לשקר עבור הטבות)

הא וכמובן, כשקוראים את (1) ואז את (2) - ניכר שבחיים לא השתמשת באתרים האלו אבל ברור לך שהם לא עובדים. בחייאת, אתה מבוזבז כאן - רוץ לכנסת.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תשמע שחר, אני מבין שאתה בא מהתחום וזה מובן לגמרי שהתגובות שלך מונעות רגש, אבל אתה חייב להבין משהו: אתה לא יכול לבוא ולהגיד 2+2=5. אתה לא מכבד את עצמך ואותנו כשאתה אומר דברים כאלה.

אתה יכול לתת את דעתך עד מחר, בינתיים כל מה שאתה עושה זה להראות את הצד הפחות סימפתי של בעלי עסקים כמוך. חבל.

אני אומר לך את זה כקורא מהצד שלא השתתף בדיון המייגע שהיה פה, למעט זה ששמתי קישור לבר שמוכר בירות [כמעט בלעדית רק בירות] ב-15 שקלים לחצי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אתה יודע שאני לפעמים מתכתב עם ספקים בחו"ל, מחכה כמה ימים לתשובה, עוד כמה ימים לתמונה, מברר פרטים, ובסוף מגלה שהמחיר לא מתאים לי.

לא, אני לא כ"כ מעורב בחיים המקצועיים שלך.

נו אז מה ? נתחיל לכתוב עליהם בכל מקום ?

הוא הגיע למקום, ראה שיקר או לא מתאים, הולכים ביי!

אז מלונות אתה מזמין "על עיוור"? או שאתה לא טס לחול? ביקורות על רכב אתה קורא? או שאתה סתם רשום לפורום חובבי נהיגה?

האנלוגיה לאיביי כן תקפה כי שוב בפעם ה-100 אם הגעתי לספק כלשהו והמחירים שלו לא מתאימים לי אני קם והולך. מה הבעיה עם זה לא הבנתי?

אכן לא הבנת. באיביי אתה יודע מה המחיר *לפני* הזמנת השירות. אבל לא כל פאב מאפן מפרסם את התפריטים שלו באינטרנט.

אבל שכחת עוד משהו: באיביי יש דירוג לכל מוכר. לשיטתך, מדובר בתופעה פסולה שחובה לבטל. למי איפכת, למשל, אם 100% מהקונים לפניך כתבו שהמוצר לא הגיע במצב המובטח? בעיה שלהם, שלא יקנו ממנו פעם הבאה.

כל מקום שמספק ערך כלשהו יכול לבקש עוד כמה שקלים עבור זה. כן.

שוב - אתה לא חייב לשלם.

אף אחד לא מדבר כאן על "חובות". כאמור, אתה יכול גם לקנות שתן של אריתראי בכוס אם זה עושה לך טוב.

וגדיק או כל אחד אחר יכולים ללכת אותו מקום, להתעצבן על זה ולכתוב על זה ביקורת.

למה הקונספט של ביקורת כל כך צורם לך, את זה אני באמת לא מבין.

ההשוואה בין חול לארץ לא רלוונטית כי אם תבדוק אנחנו יקרים בכל דבר ביחס אליהם. זה לא רלוונטי בכלל.

גוף תאורה שעולה לי 150$ בסין, 200$ בארה"ב, עולה בארץ 3500 ש"ח

אני בתור לקוח לא מתעסק בהשוואות כאלה כי מה שחל בארה"ב וסין לא חל בארץ נקודה.

ועוד איך זה רלוונטי. "אנחנו יקרים בכל דבר" זו לא אחת מעשרת הדיברות שניתנה לעם ישראל במעמד הר סיני. אפשר גם לשאול למה.

אם בניו יורק מבינים שלהקת גראז' של חובבנים זה לא משהו שראוי לגבות עליו, גם בארץ יכולים.

אז תפתח אחרים. זה כל היופי בכלכלה חופשית, בה יש מקום לביקורת, לא?

ואני ממלא ביקורות ונעזר בכאלו בבוקינג.קום כבר כמעט עשור. בינתיים עבד לא רע בכלל, חוץ מנפילה אחת בדיוק.

כלומר, אתה עם כל הצדקנות שלך משחק מלוכלך. אתה לא מייצג את הלקוח הממוצע, אבל זה לא מפריע לך לכתוב חוו"ד ככזה.

ואתה עוד יוצא על אחרים.

אז לא יודע, בחיים לא קראתי חוות דעת על מסעדה או מלון, פשוט הלכתי ושפטתי לטוב או לרע

באייבי אתה גם מזמין אקראית?

החריג הוא אתה.

לא מי שרוצה למנוע חוויה לא נעימה מלכתחילה, ולא להגיע לפאב ואז לגלות שמחייבים אותו 125% מהמחיר במקומות אחרים.

פורסם
למה הקונספט של ביקורת כל כך צורם לך, את זה אני באמת לא מבין.

אתה קראת את כל השרשור - לכן אני בספק שאתה *באמת* לא מבין... אני מניח שזה רק figure of speech(?)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש גם אנשים שמסיימים את המנה ובביס האחרון אומרים למלצר שהמנה הייתה מזעזעת והם לא מוכנים לשלם עליה ואכן לא משלמים. לא זכור לי שתבעו מישהו על זה.

זה אומר שזה בסדר? שככה מתנהג בנאדם נורמלי ?

קוראים למאבטח, מבקשים יפה תעודה מזהה, לא נותנים? מזמינים משטרה ותביעה.

המשחקון הזה יסתיים עוד לפני שיתחיל.

למה ללכת עקום ?

בעל העסק מחפש דרכים להגדיל רווח שזה לגיטימי, צרכן מחפש דרכים לצמצם הוצאות וזה גם לגיטימי.

ואם זה עובד לא בדיוק איך העסק תכנן את זה, זה לא אומר שזה עקום.

לדעתי כל עוד אין חוק שאוסר על בעל המקום לא לאפשר לך לחלוק מנה אישית, מותר לו. כל עסק והמדיניות שלו בדברים האלה.

האם מותר לקבוע לעסק כל מדיניות שמתחשקת לו? אם עסק יקבע מדיניות של 50% טיפ, האם תהיה חייב לכבד אותה?

אני חושב שלמרות שלעסק מותר לקבוע כל מדיניות, אתה לא מחוייב לכבד אותה, כל עוד אתה לא עובר על החוק. כן, מסריח, אבל ככה.

פורסם

לא כל מקום, נכון. אבל המקום הספציפי- כן.

לא בטוח שההופעה בחינם. כלומר ייתכן כי לא נגבה מחיר עבור כרטיס כניסה אך מחירי המזון/שתייה גבוהים יותר. יכול להיות שההופעה לא עולה לבעל העסק דבר אך הוא רוכב על הגל ומעלה מחירים בטענה כי עליו לממן זאת, וכהנה וכהנה תיאוריות נוספות.

אני לא יודע מה זה פריפריה...אני אוכל באיזור תעשיה בראשון סושי שעולה 60 ש"ח לרול. אז אני לא רואה סיבה למה לא למכור ברחובות בירה במחיר שנראה הגיוני לבעל המקום.

חוץ מזה אם בעל המקום מאמין שהוא מוכר חוויה מסוימת מה זה משנה איפה הוא נמצא ? חסר מסעדות במקומות נידחים בצפון שמתומחרות כמו מסעדות בלב תל אביב ?

בעל המקום יכול להאמין גם שהוא לא בעלים של פאב ברחובות אלא בעלים של מסעדת יוקרה בלב ניו-יורק. זה היחס בין המצג והרושם שמתקבלים מהמקום לבין טיב השירות/מוצר שקובע.

אין בעיה עם ביקורת, אבל מי שכתב אותה צריך לדעת שברגע שהוא כותב אותה הוא חשוף לזה שיגידו שהוא חמדן.

מנות גדולות נהוג לחלוק, יש מנות שעושים אותן בכוונה יותר גדולות כי הן מיועדות למרכז שולחן, לחלולקה, או שסתם המקום הוא כזה שנותן מנות גדולות והלקוח בוחר לחלק.

אין בתפריט אפשרות להזמין חצי סלט או שליש סלט, אז אם אתה רוצה סלט אתה חייב לקחת את המנה בגודל המקורי שלה ואם זה גדול לך אתה חולק.

אם ליטר בירה גדול לך - המקום מציע לך חצי או שליש.

למה ללכת עקום ?

לא הבנתי מה ההגדרה שלך לחמדן? ומה זה אומר "נהוג"? אני מנות גדולות אוכל לבד :lol: (במאסה כמובן)

זה אולי לא נהוג במחוזותיך, אך אם רכשתי מוצר כלשהו (במקרה הזה חצי ליטר), ושילמתי עליו את הכסף הנדרש (42 ש"ח) אני בגדול יכול לעשות איתו מה שארצה (מבלי לפגוע באדם אחר). אם בעל הבית לא התכונן מראש ל"סיכונים" כאלה, לדוג'- אדם היושב 5 שעות בזמן שיא של המסעדה על בקבוק בירה אחד (מקרה אמיתי), אז שיודיע זאת בכניסה או שיספוג זאת בסבלנות.

אני לא אמרתי שמה שיגישו לי בשולחן זה בסדר. מה שלא נראה לי אני לא מזמין. ואם הזמנתי משהו והוא לא לטעמי אני מחזיר.

הסדר אמור להיות הפוך - קודם בודקים את המחיר, אחר כך מחליטים אם להזמין. המחיר לא מתאים -אל תזמין.

בבר שהוא תיאר גובים כסף רק על שתיה ואוכל, ואתה מרוויח גם הופעה. כמו שאמרתי - יש אנשים שמבחינתם זה ערך מוסף ויש אנשים שמבחינתם זאת הופעה גרועה. אם הוא סובל שם אין לו מה ללכת לשם. אם המחירים גבוהים - שלא ילך.

כשמשהו לא מתאים לי אני פשוט עושה פרסה.

כל ההתעסקות פה היא בהפרש של 3 ש"ח. נשמע לי הזוי

לא מתווכחים על הנהלים של המקום. פות"ש לא "ראה מחיר, הזמין ואז בא להתבכיין". כשהוא הגיע ההופעה עוד לא התחילה, קשה במצב כזה לדעת אם היא גרועה או טובה ואם בכלל יש לה ערך מוסף.

ביקורת לגיטימית היא דבר מעולה, ובדרך כלל חוסכת אכזבות מיותרות מהרבה מקומות ומרכזת את המאמצים בבילוי במקומות יותר מעניינים.

בסוף כל חופשה שאני בא להגיד תודה במשרד יח"צ מבקשים ממני לרשום חוות דעת (אני עושה את זה בכיף) אבל זה ברור שכשאני רושם חוות דעת אני לא רושם שביום ראשון האוכל לא היה טעים, לא היה מספיק מבחר, היו זבובים בבריכה. [1]

כמו כן - אני רואה במלונות אנשים שצועקים מקללים מאיימים ומרימים ידיים על העובדים, ובסוף הם רושמים שהצוות לא התייחס אליהם יפה. אז לא יודע, בחיים לא קראתי חוות דעת על מסעדה או מלון, פשוט הלכתי ושפטתי לטוב או לרע[2]

[1] אם באמת חווית אוכל לא טעים, חוסר במבחר וזבובים בבריכה וכתבת ביקורת משבחת- כולנו נשמח לדעת איפה ומתי זה היה :-o

בנוסף, מקום הבילוי צריך להיות מוכן לקבל ביקורת, בפרט מאלו המקבלים ממנו הטבות כלשהן. ברור לי שזה לא באמת עובד ככה, ואכן מצב כזה מעוות לחלוטין את חוות דעתו של הכותב (אחת מהסיבות למה הביקורת המוסדית לגבי מסעדות/מקומות בילוי כמעט ונעלמה).

[2] נשמע קצת אקראי ובגדול חסר טעם, אלא אם אין לך בעיה להתאכזב וגם לבזבז על כך את כספך. אחת הסיבות לפופולריות ובפרט השימוש הרב שלי באתרי דירוג שונים, זה כדי לא לשרוף זמן וכסף על מקומות שהם בינוניים הגובים מחירי פרימיום.

בנוסף, מה שמעלה את מדד האמינות באתרים מסוג זה הוא כמות וגיוון חוות הדעת המופיעות בהם.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...