Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואנחנו יצאנו עם חשבון של כ-350 ש"ח, אז להציג את זה כאילו שנינו רק רצינו לשתות ליטר בירה (שאגב ממש לא עולה קרוב ל-50 ש"ח) זה דמגוגיה בגרוש.

לא בדקתי לך את החשבונית וכמה שמת טיפ כשיצאת מהדבלין.

ה-50 ש"ח או 80 ש"ח לליטר בירה היא דוגמא מספרית להתנהגות והתנהלות שאני רואה לא מעט.

לגבי הדמגוגיה בגרוש - תחסוך.

• תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה הבאת דוגמה של 50 מול 300, אז הסברתי שזה לא רלוונטי למקרה פה.

אגב, למה להתייחס למה שרק נוח לך? מה לגבי לחלוק מנה ראשונה או קינוח, גם זה לא לעניין?

פורסם

גדי - פה אני לא מסכים איתך (כאילו, לאו דווקא עם הרציונל אלא יותר עם העובדות בשטח), יצא לי להתקל בכמה וכמה מקומות שלא מאפשרים חלוקת משקה. זה נכון במיוחד במקומות עם 1+1, אבל גם במקומות עם כוסות גדולות (ליטר).

אתה מנסה להכניס כאן שיקולי הגיון ("למה אסור לחלוק בירה ומותר לחלוק קינוח!?"), אבל זה לא באמת משנה - למה לא משאירים טיפ לעובד במקדולנדס וכן למלצרית במסעדה? כי נורמה חברתית. קורה לך הרבה שאתה הולך לפאב מזמין בירה אחת וחולק עם חבר? אני אנחש שלא(?) - אני בכל אופן לא מכיר את התופעה.

הדיון על ההצדקה הרציונלית פחות רלוונטית לשרשור (לדעתי), ואם כבר רוצים דיון על רציונל אז תרבות הטיפים (והנגזרת שלה: איפה ואיפה בין נותני שירות על בסיס קרוב לכלום הגיון והמון אינרציה חברתית) נשמעת לי בזויה בכמה סדרי גודל יותר מאשר לא לחלוק בירה...

בכ"א, בנושא חלוקת הבירה לדעתי הדרישה כן סבירה, בעוד שבנושא מחיר הבירה שקופץ בלמעלה מ25% ללא שום הצדקה רצינית הנראית לעין יש יותר תוכן לטרוניה אמיתית.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שוב, מבצעי 1+1, חצי מחיר, האפי-האוור, עסקיות, ערבי ללא תחתית או כל מבצע אחר לא רלוונטיים, שכן מדובר בתפריט הרגיל והסטנדרטי.

אם נתקלת במקום שאוסר לחלוק ליטר בירה (שלא מוצע במסגרת שום מבצע או הנחה), אז אני אהיה מאוד מופתע, כי הניסיון שלי שונה לגמרי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מזכיר את הבדיחה עם הפרסי, המזוודה והמונית.

בכל אופן, למה ששני אנשים שרוצים לשתות ליטר ביחד לא יזמינו ליטר ביחד? כשאתה מזמין פיצה לארבעה אנשים אתה קונה בקבוק 1.5 ליטר ומבקש כוסות או קונה לכולם בקבוקים קטנים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שוב, אתם נכנסים כאן לדיון על "רציונל" - יש כל מיני הסברים טובים יותר/פחות אבל זה נשמע לי פחות מעניין. אני בכ"א חושב שברמה הרציונלית נטו זה אכן תמוה להבדיל בין כוס בירה ("אסור לחלוק") ומנת צ'יפס ("מותר לחלוק") רק כי האחד נוזלי והשני מוצק, אבל ברמת הנורמה החברתית וואלה לא מכיר קטע כזה של אנשים שמזמינים שתיה ליחיד וחולקים...

גדי, יצא לך הרבה פעמים להזמין ליטר ולבקש עוד כוס בצד בשביל לחלוק עם חבר?

בכל אופן, למה ששני אנשים שרוצים לשתות ליטר ביחד לא יזמינו ליטר ביחד? כשאתה מזמין פיצה לארבעה אנשים אתה קונה בקבוק 1.5 ליטר ומבקש כוסות או קונה לכולם בקבוקים קטנים?

בקבוק קולה 1.5 נועד לחלוקה ברמת ההגדרה, בירה של ליטר (או חצי ליטר) נחשבת כ"מנה אישית". ההקבלה הלא-מיתממת לשאלה שלך אמורה להיות חלוקת קנקן בירה, וזה ידוע שנהוג לעשות.

ושוב, מדגיש שרציונלית נטו - אני אתכם לגמרי. אני מדבר על הנורמה (שאני מכיר), לא על ההגיון.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אמרתי שאני אוהב לשבת בקונסיירז' בדיזינגוף, אוהב לשבת בבר של המסה, בבר של פסטל, ב-ARIA, בספיק איזי

ולא בכל המקומות שיט האלה מסביב שמושיבים 20 איש בשולחן כמו בטירונות בזיקים.

לא רציתי להיכנס לזה אבל פתחת את הדלת, אז נזרום, וזה שורש הויכוח שלא יסתיים אף פעם-

המקומות שאתה בז להם ומכנה "שיט" לא מתיימרים להיות ולא מיועדים לאוכלוסיה כמו המקומות שציינת (שכחת להוסיף- סיטארה, פטריקס ברוטשילד, קוואטרו, נאמוס ועוד) שרובם ככולם מכוונים לאנשים שמבחינתם להיראות שם, לתייג באינסטגרם+ צ'ק אין בפייסבוק זו מהות הבילוי, עד שיפתח המקום החדש הבא.

מקומות כמו מונטיפיורי, משייה, החלוצים 3 ושות' מספקים אוכל הרבה יותר טוב וחוויה שהיא פחות שופוני בלי רעש וצלצולים. כל אחד טעמו.

אגב תמחור, דווקא הקונסיירז' שומט את הקרקע מתחת לטיעונים שלך, כי עם כל העיצוב המושקע, הגודל והמיקום היקר מאוד, חצי ליטר עולה שם 25% פחות מבר שממוקם ברחובות...

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני לא רואה בעיה בלחלוק קנקן בירה של ליטר, חצי ומטה זה כבר מנה אישית. אתה יכול לחלוק אותה עם מי שבא לך, בתנאי שהוא גם הזמין משהו והצדיק בזה את הישיבה שלו בשולחן. מעבר לזה, סביר להניח שזוג צמא שמזמין קנקן יזמין עוד אחד אחרי, כי זה יותר זול מלשלם על 4 חצאים.

הבדיחה מספרת על פרסי/תימני שצריך להגיע לאנשהו אז הוא עוצר מונית. שואל את הנהג כמה זה עולה, נותן לו מחיר. שואל כמה עולה לקחת גם את המזוודה, עונה לו בחינם. ואז הוא מציע שהנהג יקח את המזוודה והוא יגיע ברגל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
מצטייר כמו מאפיינים של חמדנות.

לתת לך דוגמא של מקום שלא מוכר מנות ילדים למי שעבר את גיל 8-10 ?

כמעט כל מקום !?

מה נסגר עם אנשים כאן אני לא מבין ?

זה שירות שהמקום נותן כדי להקל עלייך כהורה שלא תצטרך לשלם מחיר יקר למנה של הבן שלך.

למה לעזאזל המקום מחוייב לתת לך את אותו מחיר בתור אדם מבוגר? מי שחמדן זה אתה חבר.

לא לעניין להזמין ליטר בירה ולחלק בין שניים/שלושה אנשים.

אתה תופס שולחן שעבורו המקום חייב להכניס כסף.

2 אנשים יצאו ב-50 ש"ח כשבאותו מצב השולחן יכל להכניס 300 ש"ח. כבעל עסק אתה תעדיף את ה-50 ש"ח?

לא מדובר בחמדנות. מדובר בשיקול כלכלי נטו.

תודה רבה. צדיק אחד בסדום

סוף סוף בנאדם שלא מחפש להצטייר כלקוח מסכן שהמקום הגדול דופק אותו, כי הוא לא מאפשר לו לדפוק את המקום.

אז אם הזמנתי בירה ב 50 ש"ח וישבתי כל הערב זה בסדר

ותפסתי שולחן שיכול היה להכניס 500 ש"ח

זה חלק מה"סיכונים" של בעל הבית

בעל המקום לא חייב לסכן שום דבר בשבילך.

בשביל לא להגיע למצב שאתה יושב על חשבון של 100 ש"ח 4 גברים הוא מראש מונע ממך לעשות את הקומבינות הנ"ל.

בדיוק כמו שבמסעדות מסויימות שנותנות גרופון ממש משתלם הם מבהירים שובר אחד לזוג, כלומר - אתם לא יכולים לבוא זוג ושכל אחד ישלוף שובר, כי המקום כבר יצטרך לממן לכם ארוחה בחינם.

המקום מוכן לתת לך אחוז מסויים של הנחה, לא 100%.

זו זכותו המלאה.

וכל הנסיונות שלך לצאת נגד זה רק מוכיחים את מה שכתבתי למעלה - אתה לא מספיק מסתובב במקומות כדי להכיר, ומביע את דעתך בתור לקוח שיושב על הספה ולא בתור בליין שחווה את זה ומבין מאיפה זה נובע.

אף בעל מקום לא חייב להפסיד כסף בגללך, בטח לא בגלל שהוא רצה להיות בסדר איתך ונתן לך הנחה מסויימת.

שמע, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתונים שלך, אבל על סמך מה אתה קובע שהמחיר לליטר הוא לסועד אחד בלבד? בחיים לא נתקלתי במסעדה שלא אפשרה לי לחלוק משהו מהתפריט (ושוב, תפריט ילדים לא קשור כאן, אמרתי שמדובר בתפריט רגיל לחלוטין), ולא משנה אם זה ליטר בירה או מנה עיקרית (כי לא היינו מספיק רעבים כדי לאכול כל אחד מנה שלמה).

ורגע - גם חצי ליטר בירה עולה פחות (פר 100 מ"ל) משליש, האם גם אותו אסור לחלוק?

כנ"ל לגבי צ'יפס גדול (שמשתלם יותר מצ'יפס קטן) ועוד שלל דוגמאות.

ולהזמין מנה ראשונה או קינוח ל-2 אנשים זה לעניין? הרי גם אז המקום "מכניס" פחות כסף פר שולחן.

ואנחנו יצאנו עם חשבון של כ-350 ש"ח, אז להציג את זה כאילו שנינו רק רצינו לשתות ליטר בירה (שאגב ממש לא עולה קרוב ל-50 ש"ח) זה דמגוגיה בגרוש.

תקשיב יקירי

אם המחיר לליטר הוא יקר מראש - ברור שבעל המקום יאפשר לך לחלוק אותו עם עוד 4 חברים וגם עם עוד 10 חברים (במצב כזה אם הייתי רואה שהשולחן יושב על ממוצע לסועד מאוד נמוך פשוט הייתי ניגש ואומר להם בעת לקיחת ההזמנה שיש מינימום)

אבל אם בעל המקום רשם בתפריט מחיר מוזל מראש.

זכותו המלאה להגיד לך (סתם לדווגמא) - ליטר עולה 45 ש"ח כדי שמי שבאמת בא לשתות יוכל לשתות שני ליטרים ולהנות

חצי ליטר עולה 40 ש"ח

אם אני כבעל המקום הייתי מעוניין שתשלם על חצי ליטר 22.5, הייתי רושם בתפריט 22.5, מאחר ואני לא מעוניין - אני לא מאפשר לך לחלק את הליטר בין שני אנשים או יותר.

מה לא ברור לך ?

זה שיא החמדנות, וההקטנת ראש הזאת זה בדיוק מה שגרם לי להגיב בפוסט הזה מההתחלה.

אתה נתפס על דברים כל כך קטנים ולא משמעותיים וכל הפוסט שלך צועק "אני כועס כי לא נתנו לי לדפוק את המערכת"

זה מזכיר את הבדיחה עם הפרסי, המזוודה והמונית.

אם אתה בקטע של להתחכם אז-

כשאתה הולך לסופר וקונה בקבוק קולה 1.5 בודד הוא עולה X

כשאתה קונה שישיית בקבוקי קולה 1.5 המחיר לבקבוק הרבה יותר זול

למה אתה לא מבקש מהקופאית לתת לך בקבוק בודד במחיר שהיא מוכרת את אותו בקבוק כחלק משישיה?

כי זה לא הגיוני נכון ?

המחיר לשישיה = הנחה למי שקונה כמות

בדיוק כמו שהמחיר לליטר = הנחה לאדם בודד ששותה ליטר

אין שום סיבה שתנסה לדפוק את המערכת

אם היית מגיע אלי לבר עם הטענות המגוחכות האלה הייתי מחייך ואומר לך חבר קר צ'ייסר עליי, תסיים אותו וזה בסדר גמור אם תחליט ללכת למקום אחר. אחלה ערב

אני לא מעוניין בלקוחות כאלה ^

אתה הבאת דוגמה של 50 מול 300, אז הסברתי שזה לא רלוונטי למקרה פה.

אגב, למה להתייחס למה שרק נוח לך? מה לגבי לחלוק מנה ראשונה או קינוח, גם זה לא לעניין?

המחיר של מנה ראשונה בתפריט מתומחר בהתחשב באפשרות שבנאדם יגיע למקום אך ורק כדי לאכול מנה ראשונה.

כלומר - בעל הבית לקח בחשבון שיכולים להגיע כמה אנשים ויחלקו מנה ראשונה ורוב הסיכויים שישתו עם זה משהו והחשבון יגיע בסוף למחיר כלכלי עבורו.

אבל אם אתה רוצה להיות קטנוני - יצא לי לסעוד במסעדות שהציעו מנה ראשונה ב-10 ש"ח במקום 40 ש"ח וכו'

זה היה מותנה בהזמנה של מנות עיקריות לכל השולחן.

כי זה ברור שבעל המקום לא מוכן שיבואו 3 אנשים, יאכלו מנה אחת ב -10 שח ויקומו.

זה בדיוק כמו הליטר בירה שלך

אני לא רואה בעיה בלחלוק קנקן בירה של ליטר, חצי ומטה זה כבר מנה אישית. אתה יכול לחלוק אותה עם מי שבא לך, בתנאי שהוא גם הזמין משהו והצדיק בזה את הישיבה שלו בשולחן. מעבר לזה, סביר להניח שזוג צמא שמזמין קנקן יזמין עוד אחד אחרי, כי זה יותר זול מלשלם על 4 חצאים.

ברגע שאתה שם תנאי כזה אתה כבר מכניס עניין של מינימום הזמנה לסועד.

במקום שהוא מספר עליו לא נתנו מינימום הזמנה לסועד, אמרו לו תזמין מה שאתה רוצה כמה שאתה רוצה, אבל אם אתה מזמין ליטר הוא רק לך בעצמך.

יכלו להגיד לו "יש מינימום 60 שח לסועד" ואז להגיד לו - תתחלקו גם 20 איש בליטר בירה, העיקר שתגיעו למינימום לסועד.

זה אותו דבר בעקיפין. וגם אז הוא היה מתלונן

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

טרנספורטר, אני מתכוון לליטר בקנקן, לא ליטר בכוס של ליטר. כוס אחת לשני אנשים זה מפגר. אם המקום לא מציע קנקנים של ליטר זה כבר משהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לתת לך דוגמא של מקום שלא מוכר מנות ילדים למי שעבר את גיל 8-10 ?

כמעט כל מקום !?

קשקשן - שוב אתה מפזר סיסמאות.

כן, תן לי שמות בבקשה.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם
טרנספורטר, אני מתכוון לליטר בקנקן, לא ליטר בכוס של ליטר. כוס אחת לשני אנשים זה מפגר. אם המקום לא מציע קנקנים של ליטר זה כבר משהו אחר.

רשמת את זה גם לי, אני בעצמי רשמתי לך שברור שקנקן חולקים (לכן הוא קנקן), אבל מדובר כאן לפי מה שגדי אמר (והוא יתקן אותי אם אני מטעה) בכוס בגודל ליטר. וזה גם מה שרשמתי בהודעה שלי עליה הגבת קודם.

פורסם
קשקשן - שוב אתה מפזר סיסמאות.

כן, תן לי שמות בבקשה.

תתחיל ברמת החייל בת"א, כל מקום.

אוונגרד

פריים

קינג גורג

נאפיס

חסר?

התגובות שלך רק מוכיחות מה שאמרתי. חוסר נסיון ובורות במה שקשור לתחום המסעדות.

זו זכותך, זה לא פורום קולינריה, אבל לפחות תפסיק להתווכח

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם

אכן מדובר בכוס גדולה (מהכרות עבר).

אפשר לעקוף את כל הדיון הזה על ידי הזמנת כוס מים ולמזוג אליה בירה.

יש פה באמת עניינים שהם מקובל חברתית ופחות מקובל חברתית, אל מול התמחור המוגזם לכל הדעות.

אם לא מתכוונים לחזור אל המקום, או מתכוונים להתעלם ממוסכמות חברתיות, אז הצעתי דרך לעקוף את העניין (היה צריך לדעת מראש שאוסרים לחלוק).

אסייג ואומר שמבצעי 1+1 או בלי תחתית באמת מקובל שהם לסועד/שותה יחיד. כנ"ל ארוחה עסקית. אבל לחלוק ציפס אדממה מקובל, ולדעתי גם ארוחה רגילה מקובל לחלוק.

אותו מקום ידוע שפעם רדף אחר סועדים שלא השאירו מספיק טיפ (שזה מוסכמה חברתית, בעוד המרדף אסור חוקית!)

אף אחד לא ביקש ממני ציונים, אבל אם כבר התחלתם: סך הכל פותח השרשור העלה טענה בצורה הוגנת ומכובדת (הטענה המרכזית היא התמחור אם אני מבין נכון, כל היתר זה מסביב). זכות המקום לתמחר, וזכות פות"ש לציין את התמחור לרעה.

• תוכן חדש...