Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב,

אם אמשיך קצת את דוגמת שישיית הקולה, אתה מבקש לאסור על שישה אנשים להתאגד ולרכוש שישייה במחיר של שישייה.

בכל מקרה אני מקבל את הטענה שזה פחות מקובל חברתית, ואני לא חושב שעל המקום לאכוף מוסכמות חברתיות.

• תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מסכים עם רוב מה שטרנספורטר אומר.

"אווירה" עולה כסף. גם במקומות שמשמיעים מוזיקה מהמחשב הם משלמים כל חודש לאקום, הפדרציה ועוד איזה ארגון חדש כל חודש קרוב ל 2000 ש"ח. גם לשדר משחקי כדורגל עולה הרבה כסף. וכל זה רק חלק קטן מהאווירה.

ההגיון שלי אומר שקנקן חולקים וכוס לא. זאת אומרת, אין בעיה, תזמינו כוס אחת ותשתו ביחד מאותה הכוס. אולי תקבלו מבטים מוזרים. אבל לבקש שיוציאו לכם כוס נוספת זה קצת מביך וגובל בקמצנות.

ובנוגע למחיר של הבירה, אם יקר אז פשוט מצביעים ברגליים.

אסף

פורסם
אז אם הזמנתי בירה ב 50 ש"ח וישבתי כל הערב זה בסדר

ותפסתי שולחן שיכול היה להכניס 500 ש"ח

זה חלק מה"סיכונים" של בעל הבית

בעל המקום לא חייב לסכן שום דבר בשבילך.

בשביל לא להגיע למצב שאתה יושב על חשבון של 100 ש"ח 4 גברים הוא מראש מונע ממך לעשות את הקומבינות הנ"ל.

בדיוק כמו שבמסעדות מסויימות שנותנות גרופון ממש משתלם הם מבהירים שובר אחד לזוג, כלומר - אתם לא יכולים לבוא זוג ושכל אחד ישלוף שובר, כי המקום כבר יצטרך לממן לכם ארוחה בחינם.

המקום מוכן לתת לך אחוז מסויים של הנחה, לא 100%.

זו זכותו המלאה.

וכל הנסיונות שלך לצאת נגד זה רק מוכיחים את מה שכתבתי למעלה - אתה לא מספיק מסתובב במקומות כדי להכיר, ומביע את דעתך בתור לקוח שיושב על הספה ולא בתור בליין שחווה את זה ומבין מאיפה זה נובע.

אף בעל מקום לא חייב להפסיד כסף בגללך, בטח לא בגלל שהוא רצה להיות בסדר איתך ונתן לך הנחה מסויימת.

ן

באתי לבר התישבתי ליד שולחן

הזמנתי כוס בירה במחיר של 50 ש"ח כמו שכתוב במחירון וציפס ב 20 ש"ח כמו שכתוב במחירון

לא ביקשתי הנחה גם לא אנחה. אפילו קומבינה לא עשיתי.

וצפיתי על מסך ענק במשחק של ליגת האלופות.

מה כל השטויות שאתה כתבת קשורות לעיניין.

הבר הפסיד כי אולי היו יושבים על השולחן 4 בליינים כמוך ומוציאים 500-2500 ש"ח.

יש מבין

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם
רשמת את זה גם לי, אני בעצמי רשמתי לך שברור שקנקן חולקים (לכן הוא קנקן), אבל מדובר כאן לפי מה שגדי אמר (והוא יתקן אותי אם אני מטעה) בכוס בגודל ליטר. וזה גם מה שרשמתי בהודעה שלי עליה הגבת קודם.

צודק, אני חשבתי משום מה שלא נתנו לו לחלוק קנקן. בגלל זה הגבתי, כי זה נראה לי משונה מאד. כל מנה מוגדרת כאישית או קבוצתית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
באתי לבר התישבתי ליד שולחן

הזמנתי כוס בירה במחיר של 50 ש"ח כמו שכתוב במחירון וציפס ב 20 ש"ח כמו שכתוב במחירון

לא ביקשתי הנחה גם לא אנחה. אפילו קומבינה לא עשיתי.

וצפיתי על מסך ענק במשחק של ליגת האלופות.

מה כל השטויות שאתה כתבת קשורות לעיניין.

הבר הפסיד כי אולי היו יושבים על השולחן 4 בליינים כמוך ומוציאים 500-2500 ש"ח.

יש מבין

לא, מי שמדבר שטויות ומשנה גירסא בכל תגובה זה אתה.

אם אתה מזמין בירה ב50 וציפס ב 20 זה אומר ששילמת 70 שח וזה בסדר גמור.

יש רף מינימום שהמקום מוכן שסועד ישלם כי מבחינתו מתחת לרף זה לא כלכלי.

ברור שהוא יעדיף סועד שעולה 500 שח, אבל גם 70 שח זה בסדר עבור המקום.

לעומת זאת אם הסועד ביזבז 15 שח זה כבר לא משתלם. וזו הבעיה עם לחלוק ליטר בירה בין 4 אנשים או שני אנשים.

שולחן של 15-20 שח לסועד לא שווה ערך לשולחן של 70 שח לסועד נקודה.

גם כשמגיע אליי לקוח אני עדיף שיסגור חבילה ששווה עשרות אלפי שקלים, אבל גם כמה אלפים בודדים זה בסדר עבורי.

אם הוא מחפש משהו יותר צנוע שמתחת לרף שאני מוכן להוציא צוות בשבילו- אני מסביר לו שאין אפשרות. בדיוק כמו הסיטואציה של לחלוק ליטר בירה.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם

הרף הזה הוא סודי?

או שכתוב בתפריט מינימום הזמנה X ש"ח

בכוונה הגזמתי במחירים ונתפסת בהם כמוצא שלל רב.

ונדמה לי שפות"ש לא רצה לחלק את הבירה שלו עם אף אחד

זה היה פחות מ 50 ש"ח + צפיה במשחק כדורגל ליגת האלופות, שעליו היה מי שכתב כאן שבעל המסעדה משלם למישהו ( בעל הזכויות ) משהו על שהוא מקרין את זה.

וכל זה בסנטר של הסנטר של תל אביב לא בעיר רחובות "המעפנה".

הרעיון שלך דומה למשהו כמו כניסה לרמי לוי מחייבת קניה ב X ש"ח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הלו הלו ישה ,

זה שאתה בצפון לא אומר שצריך לקרוא לרחובות "מעפנה".:evil:

טוב , בעצם אתה צודק. :lol:

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

http://www.dublin-pub.co.il/menu.html

לכל עסק יש תוכנית עסקית. גם לפאבים ולמסעדות יש.

ישה, אני זורם איתך על הדוגמה של הבירה והצ'יפס.

תסתכל בתפריט.

צ'יפס 34

בירה נניח 40 (לא יודע איזה סוג אתה שותה)

שילמת בערך 74 ש"ח וזה לגטימי. אני לא מכיר הרבה אנשים שמסוגלים לשבת קרוב לשעתיים על חצי ליטר בירה בלי לסיים את הכוס. בבר ידאגו להוציא לך קצת בוטנים או חמוצים שיגרמו לך להיות צמא ולהזמין עוד. אבל גם אם נניח וישבת כל השעתיים על בירה אחת וצ'יפס אז זה בסדר, זו זכותך ולא מאמין שמישהו יגיד לך משהו.

יש מקומות אחרים שמראש מגדירים מינימום הזמנה וזה מה שטרנספורטר מנסה להסביר. מראש בכניסה אומרים לך שיש מינימום של X ש"ח לבן אדם. מבחינתם גם תיכנס , תשב על כוס מי ברז במשך שעתיים ותהנה מ"האווירה" אבל עדיין תשלם את המינימום שנקבע מראש.

כל מקום והתכנית העסקית.

פותח השרשור הסתכל על התפריט וראה שמופיע שם חצי ליטר הוגרדן ב 39 ש"ח. הוא ראה גם שמופיע ליטר הוגרדן ב 66 ש"ח. אז הוא ניסה להתחכם ולבקש מהמלצרית ליטר הוגרדן ועוד כוס ריקה שזה בעצם שווה ל 2 חצאי הוגרדן ב 33 ש"ח.

דווקא התפריט של המקום מופיע באינטרנט. הוא לא סודי. אפשר לראות לפני שמגיעים לשם. אם זה לא מתאים למישהו אז פשוט מצביעים ברגליים והולכים למקום אחר.

אסף

פורסם
אגב,

אם אמשיך קצת את דוגמת שישיית הקולה, אתה מבקש לאסור על שישה אנשים להתאגד ולרכוש שישייה במחיר של שישייה.

בכל מקרה אני מקבל את הטענה שזה פחות מקובל חברתית, ואני לא חושב שעל המקום לאכוף מוסכמות חברתיות.

אז זהו שלא. יש מחיר לבקבוק, יש מחיר לשישיה.

אתה כלקוח תחליט אם בא לך בקבוק או שישי, אבל אתה לא יכול לדרוש לקנות בקבוק אחד במחיר שבו מוכרים בקבוק בשישיה.

המקום (הבר) יכול לאכוף מה שבא לו כדי שלא ינצלו את המבצעים שלו לרעה. יש הרבה בני 18-20 שמגיעים לבר במטרה לנצל את המקום, לשתות כמה שיותר, לשלם כמה שפחות. בעל המקום לא יעמוד בכניסה ויתחיל לעשות אבחנה בין האנשים.

יש נהלים במקום והמטרה שלהם שהמקום לא יפסיד והלקוח עדיין יוכל להנות ממחיר טוב. זה הכל.

הרף הזה הוא סודי?

או שכתוב בתפריט מינימום הזמנה X ש"ח

בכוונה הגזמתי במחירים ונתפסת בהם כמוצא שלל רב.

ונדמה לי שפות"ש לא רצה לחלק את הבירה שלו עם אף אחד

זה היה פחות מ 50 ש"ח + צפיה במשחק כדורגל ליגת האלופות, שעליו היה מי שכתב כאן שבעל המסעדה משלם למישהו ( בעל הזכויות ) משהו על שהוא מקרין את זה.

וכל זה בסנטר של הסנטר של תל אביב לא בעיר רחובות "המעפנה".

הרעיון שלך דומה למשהו כמו כניסה לרמי לוי מחייבת קניה ב X ש"ח

אני לא מבין למה אתה מתפזר ובורח מהנושא של הפוסט

בעל הבית אומר לך תזמין ותשתה כמה שבא לך, מה שבא לך, ללא הגבלה, אבל אם את המזמין ליטר אתה שותה אותו בעצמך ולא מתחלק בו . זה הכל.

את החישובים הכלכליים הוא שומר לעצמו, הוא לא חייב לציין בתפריט שאם חילקת את הליטר ל 4 אנשים, משמע כל סועד משלם בערך 10-15 שח, זה לא כלכלי למקום וכו'

כל בנאדם הגיוני יכול להבין למה לא מקובל לחלק את הליטר לשני אנשים, בדיוק כמו שאני מבין למה בסוהו דורשים מינימום מנה לסועד ולמה לא מכניסים אנשים מתחת לגיל 25 אחרי השעה 21:00

לא מדובר באפליה, אלא רצון הגיוני של בעל המקום לארח בשעות האלה רק אנשים שבאמת באים לאכול ולשתות, ולא שולחן של ילדים לפני צבא שבאים להזמין כוסות מים ולשבת על חשבון של 80 שח כולם ביחד.

כמו שאמרתי , יש ברחובות ברים שהתפריט שלהם יותר יקר או זהה לברים יוקרתיים בת"א.

אני לא רואה סיבה שלא, יש ברחובות אחלה תרבות של חיי לילה.

פורסם
תתחיל ברמת החייל בת"א, כל מקום.

אוונגרד

פריים

קינג גורג

נאפיס

חסר?

התגובות שלך רק מוכיחות מה שאמרתי. חוסר נסיון ובורות במה שקשור לתחום המסעדות.

זו זכותך, זה לא פורום קולינריה, אבל לפחות תפסיק להתווכח

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

מנסיון באוונגרד ובנאפיס הם כן מגישים למבוגרים, אבל יתכן וזה היה לפנים משורת הדין.

אכן בקינג ג'ורג לא מגישים למבוגרים.

בכל מקרה אני נוטה להסכים עם הטענה של פותח השרשור.

המזל הוא שיש התחדשות כל הזמן כך שעד שפאב או נותן שרות מסויים מחליט להעלות מחיר באופן לא פרופורציוני (עניין סובייקטבי) תמיד אפשר להצביע ברגליים וללכת למקום אחר.

לפעמים מוצאים מקום טוב יותר לפעמים זו "נפילה" אבל זה הופך את זה למעניין יותר.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

אגב למה כולם פה בהלם מ"מינימום הזמנה לסועד" ?

אתם מזמינים ממשלוח ממסעדה, לא אומרים לכם שיש מינימום ?

למה, בעל הבית חייב להוציא שליח על כל לקוח שרוצה להזמין פחית כולה שעולה 10 שח ?

אין לו הוצאות ? דלק \ שליח \ אריזה ?

למה במקרה הנ"ל אתם לא אומרים "לא מעניין אותי מה ההוצאות, בא לי שיוציאו שליח במיוחד אליי בשביל שני אגרולים" ?

כי ברור לכם שזה לא הגיוני. נכון ?

אותו דבר בישיבה במסעדה.

בעל המסעדה לא חייב להפסיד כסף על האירוח של הלקוחות שלו.

פורסם

אני לא מבין למה אתה מתפזר ובורח מהנושא של הפוסט

בעל הבית אומר לך תזמין ותשתה כמה שבא לך, מה שבא לך, ללא הגבלה, אבל אם אתה מזמין ליטר אתה שותה אותו בעצמך ולא מתחלק בו . זה הכל.

כל בנאדם הגיוני יכול להבין למה לא מקובל לחלק את הליטר לשני אנשים, בדיוק כמו שאני מבין למה בסוהו דורשים מינימום מנה לסועד ולמה לא מכניסים אנשים מתחת לגיל 25 אחרי השעה 21:00

.

תזכיר לי מה נושא של הפוסט?

אתה מבין את הפרדוקס במשפט המואדם?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
תזכיר לי מה נושא של הפוסט?

אתה מבין את הפרדוקס במשפט המואדם?

לא אני לא מבין את הפרדוקס.

כי בעל הבית לא חייב לאפשר לי לדפוק אותו.

הוא מוכן שאני אזמין צ'יפס ב-20 שח, המבורגר ב 68 שח, בקבוק קולה ב 14 שח

אבל הוא לא מוכן שנשתה 4 אנשים כוס בירה אחת.

עניין של עקרון שלו. כנראה בגלל שבנאדם ששותה בירה - יכול להסתפק בזה.

אבל בנאדם שאוכל ציפס, כנראה יזמין גם קולה או עוד ציפס, או אדממה או כל דבר אחר ליד.

בסדר, לא מצפה ממך להבין מה לא בסדר בלדפוק את המקום, אתה משקף אופי ישראלי מסויים שכל החיים ניסיתי להרחיק מהעסקים שניהלתי.

פורסם
רשמת את זה גם לי, אני בעצמי רשמתי לך שברור שקנקן חולקים (לכן הוא קנקן), אבל מדובר כאן לפי מה שגדי אמר (והוא יתקן אותי אם אני מטעה) בכוס בגודל ליטר. וזה גם מה שרשמתי בהודעה שלי עליה הגבת קודם.

למען האמת אני לא יודע אם זה כוס או קנקן, שכן לא הגענו לשלב הזה בכלל. זאת הייתה פשוט צורת התנסחות.

פותח השרשור הסתכל על התפריט וראה שמופיע שם חצי ליטר הוגרדן ב 39 ש"ח. הוא ראה גם שמופיע ליטר הוגרדן ב 66 ש"ח. אז הוא ניסה להתחכם ולבקש מהמלצרית ליטר הוגרדן ועוד כוס ריקה שזה בעצם שווה ל 2 חצאי הוגרדן ב 33 ש"ח.

דווקא התפריט של המקום מופיע באינטרנט. הוא לא סודי. אפשר לראות לפני שמגיעים לשם. אם זה לא מתאים למישהו אז פשוט מצביעים ברגליים והולכים למקום אחר.

אסף

התפריט לא ממש מופיע באינטרנט, כי מה שמופיע באתר לא תואם את מה שלי זכור מהמקום (לא המחיר של ההוגרדן ולא המחיר של ההמבורגר).

ואף אחד לא ניסה "להתחכם", עשיתי משהו שנראה לי די טריוויאלי ונפוץ. אם מבחינתך זה להתחכם, אז בפעם הבאה שאתה מזמין חצי בירה, אל תשכח לבקש שיחייבו אותך לפי המחיר של שליש כפול 1.5, שלא תצא "מתחכם" חלילה.

פורסם
בסדר, לא מצפה ממך להבין מה לא בסדר בלדפוק את המקום, אתה משקף אופי ישראלי מסויים שכל החיים ניסיתי להרחיק מהעסקים שניהלתי.

עזוב זה עוד בקטנה, אתה לא מבין איך ישה הנקניק הזה דופק את עסקים ישראליים נוספים (בנקים) כאשר הוא עוזר לישראלים מאעפנים אחרים לחסוך עשרות אלפי שקלים בתשלומי ריביות ע"י שעות ע"ג שעות של סיוע פרטני חינם בכל מיני פורומים.

ממש לוקח את פת הלחם מפי ילדיה של רקפת רוסק עמינח, בלי לחשוב פעמיים.

ה-ישראלי המכוער, אין ספק בכלל! טפייייי

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...