Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באמא שלי, שככה יהיה לי טוב, מי שמנסה לפנות אותי מהשולחן באמצע ארוחה לא יראה ממני כסף.

אני משאיר לו פרטים ושולח אותו לתבוע אותי, כסף הוא לא יקבל!

מקווה שאתה סתם רושם את זה 'מהבטן' ...

אם מקום הודיע לך על המדיניות הזו מראש, אתה בחרת להגיע, ובסוף עושה מעשה כזה - אתה האדם שפועל בצורה (מאוד) לא תקינה.

(אם אף אחד לא יידע אותך, ופתאום מישהו בא ומפנה אותך - זה כמובן סיפור אחר לגמרי)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אור,

הדגשתי שהשעתיים האלה זה ברוטו וכל האיחורים של המסעדה זה על חשבון הסועד ובמקרה כזה, זה לא מהבטן, זה מה שהייתי עושה.

והנה בא נמסיס ומוכיח שאני צודק.

שעתיים הפכו באשמת המסעדה לשעה וחצי ועוד מעיזים להקים אותם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טרנספורטר

לא שאלו אותך אם 50 ש"ח זה מספק אותך

זה מספק את בעל הבית

עכשיו אתה מוכן לענות לשאלות ושוב מבלי לספר לנו סיפורי פוגי על העסק שלך.

מה כל כך מסובך לענות עליהם.

בלי פילוסופיה.

ושאלה נוספת

אתה יודע איך עובד התמחור אצל מארגן קבוצות טיולים לחו"ל ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא יודע, אני מלכתחילה לא מבין למה ללכת למסעדה שנותנת לך מראש סטופר. חסר מסעדות בארץ? בכלל כל הקטע של להזמין מראש בא לי מקולקל.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להזמין מראש זה עוד בסדר, יש מקומות שכדאי לשמור בהם מקום והם שווים את זה. בחיים לא שמעתי על מסעדה שמקציבה לך זמן מסויים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה נוהג שמתפשט כאש בשדה קוצים בברנג'ה.

פורסם (נערך)
לא יודע, אני מלכתחילה לא מבין למה ללכת למסעדה שנותנת לך מראש סטופר. חסר מסעדות בארץ? בכלל כל הקטע של להזמין מראש בא לי מקולקל.

להזמין מראש זה עוד בסדר, יש מקומות שכדאי לשמור בהם מקום והם שווים את זה. בחיים לא שמעתי על מסעדה שמקציבה לך זמן מסויים.

הבעיה בשרשור הזה בפרט (ובהלך הרוח הישראלי בכלל) זה חוסר היכולת / נכונות להתבונן בדברים גם דרך 'משקפיים' של הצד השני. כנאמר ממקודם - אני ואפסי עוד.

כמו כל דבר בחיים, מדובר בטרייד-אוף: אם אתה מעוניין להגיע למסעדה ולא להמתין 30 דק' אז אתה אמור לתמוך באפשרות לשריין מקומות, אם אתה מעוניין להגיע למסעדה ולהתיישב בזמן ששריינת מראש אז אתה אמור לתמוך בחסימת הזמן שהוזכרה מקודם.

הדבר העיקרי כאן תלוי במינון, ובגישה.

אני מסכים שאם שריינו לך שולחן שולחן עד שעה 22:00, אז לא מנומס להגיע ב22:02 עם D9 ופלוגת מילואים (פינוי). אבל המלצר כן יכול להזכיר את הנושא בנימוס בשעה המדוברת (או קצת קודם לכן אם נראה שהאוכל נגמר והנפשות מקשקשות). כמובן שאם היה עיכוב בהושבה וכו' אז על המקום להתחשב בכך, וכן הלאה וכן הלאה.

קיצר, לקחת את זה בתור GUIDELINE, לא בתור RULEBOOK. לא להתייחס לדברים כפשט אלא להפעיל שיקול דעת סביר.

קל לנו לשכוח: מחד להתלונן כשמקום לא הושיב אותי בזמן ומאידך להתלונן על עצם הבקשה לא להתנחל במסעדה. קל לנו לבוא בדרישות בלתי אפשריות (ברמה הלוגית) לבעלי עסקים. אבל זה bad practice. עכשיו אתה בצד המאשים, מחרתיים במואשם...

לכן, אני לפחות, תמיד משתדל לשאול את עצמי מה הרציונל של הדעה המנוגדת, ולנסות להגיע לאיזושהי נק' איזון סבירה בין האינטרסים ה'מנוגדים'. אני סבור שאפשר לתמוך באינטרס ההגיוני של בעלי העסקים גם מבלי להיות קנאי כמו אחד המגיבים כאן, ואותו דבר גם עבור האינטרס של הלקוח.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קיצר, לקחת את זה בתור GUIDELINE, לא בתור RULEBOOK. לא להתייחס לדברים כפשט אלא להפעיל שיקול דעת סביר.

תגיד לי שזה לא רץ לך בראש כשכתבת את זה...:lol:

6359707836481441701278028868_tumblr_m1xor40o5o1qitzos.gif

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמובן שיש רציונל וזה לא נאמר כדי להציק ללקוחות, אבל במקום לומר לך שיש לך שעתיים לדחוף אוכל ולהתחפף אפשר לבקש שלא תאחר, ובמידה ויש איחור מעבר לזמן מסויים מישהו אחר מקבל את השולחן. רק לשמוע שיש לך זמן מוקצב מוריד את החשק לשבת במסעדה כזו. יש מקומות שהם "מפעל" כמו למשל הזקן והים בנמל יפו, שאחרי כמה זמן המלצר מתחיל לבוא כל פעם לשולחן ולשאול אם אפשר לפנות, אבל במקומות כאלה לא מזמינים מראש בד"כ אלא אם אתה מגיע בקבוצה גדולה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
כמובן שיש רציונל וזה לא נאמר כדי להציק ללקוחות, אבל במקום לומר לך שיש לך שעתיים לדחוף אוכל ולהתחפף אפשר לבקש שלא תאחר, ובמידה ויש איחור מעבר לזמן מסויים מישהו אחר מקבל את השולחן.

אתה שוכח: איחור זה החסם מלמטה, שהייה ממושכת זה החסם מלמעלה. לא יעזור אם כולם יגיעו בזמן - אבל יחליטו להתנחל במקום לארבע שעות...

וכן, אני מסכים איתך שזה קצת מוריד את החשק לשמוע בטלפון "יש לכם שולחן לשעתיים" (בפעם הראשונה שזה קרה לי, בלימוזין, אכן הגבתי בהרמת גבה) - אבל הרציונל בהחלט קיים, והוא בהחלט סביר.

אז שוב - זה לא ששעתיים לתוך ההזמנה בא בלבוי, זה פשוט אמרה שהיא בגדר 'תיאום ציפיות'. אני סביר שמקום חכם יציין את ההגבלה הזו, אבל יתייחס לשולחן שלך כאל שמור לשעתיים וחצי, וכך יימנע מכל מני מקרים שמוציאים את הלקוח בבאסה.

אם במקום להגיב 'מהבטן' היינו חושבים על הרציונל של בעל העסק, יחד עם הרציונל שלנו כלקוחות (כאמור: אני מעוניין להגיע למקום ולא להמתין שהשולחן הקודם יואיל להתפנות) - תיאום הציפיות הנ"ל אמור להיות מאוד מאוד הגיוני.

הסיבה שהוא לא נאמר בד"כ היא ההנחה הסמויה שהוא יתרחש בלאו הכי, אבל ישנם מקומות - במיוחד כאלו מוצלחים במיוחד - בהם אכן עלולה להגיע חבורה במטרה להעביר שם את כל הערב. לכן כדאי לבצע את אותו תיאום ציפיות, בשביל לא לפגוע הן בעסק והן בלקוחות.

makes sense?

פורסם

אור, אני חייב לציין שלא אחת אתה מוציא את כל הכיף מהאינטרנט. רציונל, שיקלים, קבלת האחר - זה כל כך לא אינטרנטי מצידך. 1/6 אני נותן לך.

אין מה לעשות, לא כיף כשמגבילים אותך בזמן ומצד שני לא כיף להגיע לשולחן שהזמנת בשעה 20:00 ולהתיישב בו רק בשעה 20:20, כי ישה ממשיך להזמין מנות על חשבונו של באגירה בגלל איזו התערבות :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי מקום שיודע להתנהל כמו שצריך לא יגיע למצב כזה שאנשים שהזמינו ימתינו חצי שעה בחוץ. זה לא שכל השולחנות החליטו להתנחל שם לכל הלילה. הקטע הוא שאם אתה אומר מראש - ביאסת את הלקוח עוד מלפני שהוא נכנס למסעדה. רוב האנשים לא יושבים 4 שעות ויוצא מצב שבמקום לפתור בעיה פוטנציאלית, אתה יוצר אותה. תמיד אפשר לזרז בנימוס שולחן שנתקע.

פורסם

אור,

כנראה מחוסר הכרה אתה מדמיין החלפות של שולחן בשולחן, זה בא ב 8, אמרתי לו שעתיים, יש שולחן מוזמןו ב 10, הם ישבו במקומו.

זה לא קיים.

השולחנות מתחלפים ברוטציה ואם השולחן מתעקב לקום מהשולחן "שלך" , שולחן אחר יקום ויתפנה תוך כמה דקות.

ככה זה היה לאורך כל השנים ולא היו המתנות של שעתיים ולא בלגאן.

החולה הרעה היא שחלק מהמסעדות לאחרונה לוקחות כנתון בל ישתנה את זה שהם עושים בסרוויס ערב הושבה כפולה.

למה מה קרה?

אני לא יכול לבוא יותר למסעדה ולשבת כל הערב?

בחלק מהמקומות זה נהפך ממקום בילוי למקום "יאללה,יאללה, דחוף תפאקינג אוכל לפה, תן את האשראי ותחפף לי מהעיניים"

פורסם

הגבלת זמן לשולחן זה דבר ידוע ומוכר, לא כי אני בא להצדיק עסק מסוים אלא כי ככה נהוג.

קובעים סיט ראשון לנניח 19:00

סיט שני ל 21:00-22:00

כשאתה מתקשר להזמין מקום ל 19:00 מודיעים לך שזה בתנאי שאתה תקום ב 22:00. כמובן אם תקום ב 22:08 לא יעשו לך כלום.

שוב, אני מבין את זה לחלוטין, המקום מודע לביקוש שלו בימים מסוימים ֿ(או כל יום) ויודע שהוא יהיה חייב לעשות את זה ושעתיים ארוחה לדעתו זה זמן מספיק.

כמובן שאם היו בעיות עם השירות, מנות לא הוגשו בזמן, שרפו לך את הסטייק או שהחלפת מנה- אף אחד לא יגרש אותך.

אגיד בכנות - כשאני חוגג ימי הולדת לי ולמשפחה, גם אותי זה מעצבן, ואני פותר את זה בהצעה למקום לשלם מראש סכום X על שולחן ולשריין אותו לכמה זמן שאני רוצה. אף פעם לא באמת לקחו ממני כסף על זה, פשוט הבינו שמדובר בשולחן שיגיע לסכומים של 4 ספרות ל 4 סועדים ואין סיבה לתקתק אותו.

שוב, אף פעם לא רבתי עם אף מלצר או מנהל מסעדה בגלל הנוהל הזה, מי שעשה פרצופים ולא הסכים - אמרתי לו לבטל את ההזמנה, בד״כ בסוף תמיד באים לקראתי.

פורסם

כמובן שאם היו בעיות עם השירות, מנות לא הוגשו בזמן, שרפו לך את הסטייק או שהחלפת מנה- אף אחד לא יגרש אותך..

אז זהוא, שכן!

וזה מה שמבאס בכל העניין.

קרא שוב את הודעתו של נמסיס, הזמין מקום ל 8, הגיע בזמן, הושיבו אותו רק ב 8 וחצי ובעשר גירשו אותו "כי השעון דפק שעתיים".

• תוכן חדש...