Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועכשיו, כדי להסביר מה היא לדעתי התנהלות לא הוגנת של עסק כלפי הלקוח - סיפור אמיתי מהיום

הלכתי היום לרכוש מספר נגררים לעסק.

בתחילת השבוע התקשרתי לברר מחיר כללי לנגרר, הסבירו לי שבגלל שהם ״נותנים מעל ומעבר״ המחיר הוא X

ב״מעל ומעבר״ כלול נגרר + תאורה חיצונית + תאורה פנימית

הגעתי למשרד וישבתי עם האיש מכירות ובקשתי שידאג לי למחיר טוב.

הוא הגיש לי מחירון מודפס שכתוב בו מחיר מסוים ואמר לי אם אתה רוצה הנחה תצא החוצה יש שם בנאדם בשם XXX, לך אליו עם המחירון ושיגיד לך כמה הוא יכול לתת.

הלכתי אל אותו בנאדם, הצבעתי לו על הנגרר ועל המחירון, הוא אמר לי בסדר, נותן לך ב-200 שח פחות את הנגרר + סנדל + מנעול חיצוני.

חזרתי אל המשרד, אמרתי לו מה נאמר לי.

הוא אמר לי מה ? אין סיכוי, הוא התבלבל. מה פתאום, אין סיכוי להנחה, ובטח לא עם הדברים שבקשת, וזה בכלל לא המחיר המקורי.

אמרתי לו מה? אתה נתת לי ביד מחירון שכתוב בו שחור על גבי לבן מחירים. אמרת לי ללכת אליו ושהוא יתן מחיר סופי, הוא נתן, מה הבעיה?

הוא אמר לי ״מצטער, אני לא יכול לעשות עסקים ככה אני לא מרוויח״

אמרתי לו שלא מעניין אותי מה הוא מרוויח, הוא נתן לי מחירון מודפס ומוכן מראש, על המחיר מחירון קבלתי הנחה מפורשת מבנאדם שרשאי לתת הנחות.

הוא אמר לי ״קח הנחה, אבל אני לא יכול לתת לך תאורה פנימית (שנאמר לי מלכתחילה שכלולה עם כל נגרר שם), לא סנדל ולא מנעול, העלות של התוספות XXXX"

יצאתי החוצה לחפש את הבנאדם המדובר, ועד שמצאתי אותו כבר באו אלי ואמרו לי שיתנו לי את המחיר.

זה מבחינתי משהו שאני לא מוכן לקבל, וזה נקרא רמאות.

לא מדובר פה בתימחור גבוה אלא בנסיון ללכת נגד מה שכתוב במחירון העסק ולהתעלם מדברים שהמקום טען בשיחת טלפון שמגיעים כברירת מחדל עם כל נגרר.

ועדיין, אם לא הפוסט הזה, לא הייתי רואה סיבה לספר לכם על זה, כי זה לא יתן לי כלום ובטח לא יקדם לי את העיסקה.

ובכל מקרה, אי אפשר להשוות את הסיטואציה הזו שגובלת ברמאות, לסיטואציה של השירשור שמדבר על עסק שלטענת הלקוח מתומחר יקר.

• תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז זהוא, שכן!

וזה מה שמבאס בכל העניין.

קרא שוב את הודעתו של נמסיס, הזמין מקום ל 8, הגיע בזמן, הושיבו אותו רק ב 8 וחצי ובעשר גירשו אותו "כי השעון דפק שעתיים".

לא קרה לי מעולם וברור שלא הייתי מוכן לזה.

אני לא קראתי את ההודעה שלו אבל באמת מעניין מה הוא אמר כשרצו לגרש אותו ומה ענו לו.

זה לא הגיוני בעליל.

פורסם
לדעתי מקום שיודע להתנהל כמו שצריך לא יגיע למצב כזה שאנשים שהזמינו ימתינו חצי שעה בחוץ. זה לא שכל השולחנות החליטו להתנחל שם לכל הלילה. הקטע הוא שאם אתה אומר מראש - ביאסת את הלקוח עוד מלפני שהוא נכנס למסעדה. רוב האנשים לא יושבים 4 שעות ויוצא מצב שבמקום לפתור בעיה פוטנציאלית, אתה יוצר אותה. תמיד אפשר לזרז בנימוס שולחן שנתקע.

זה לא עניין של מקום שיודע להתנהל, יש שולחנות שמותאמים לזוג, לרביעיה, ויש שולחנות שחיברו אותם לעשיריה.

אם אותה עשיריה איחרה בחצי שעה, זה דופק לך את כל התוכניות לאחר כך, כי בנית על השולחן שלהם לפצל אותו ל 3 שולחנות נפרדים.

זאת סתם דוגמא, יש המון סיטואציות לעיכובים כאלה או אחרים

עסק שבנוי על זמני הגעה של לקוחות לא יכול להבטיח שכולם יגיעו בזמן.

כמובן שיש גם בעיות שתלויות בעסק כמו תוספות שנגמרו, מנות שאיחרו, בלתמים וכו׳, דברים שגורמים לעיכובים שלא בשליטת אף אחד כמובן שבמקרה כזה הלקוח לא אשם אבל זה מצב נתון, אי אפשר לגרש בנאדם כשיש לו עדיין אוכל בצלחת

פורסם (נערך)
ועדיין, אם לא הפוסט הזה, לא הייתי רואה סיבה לספר לכם על זה, כי זה לא יתן לי כלום ובטח לא יקדם לי את העיסקה.

בדיוק, כי אתה מסוג האנשים האגוצנטרים שלא באמת מעניין אותם 'רווחת הכלל' אלא ממוקדים אך ורק בתועלת האישית שלהם.

למען הסר ספק - אני לא תוקף או מבקר אותך אישית (מתנצל אם זה נדמה שכן), אני משתמש אך ורק בנתונים שאתה סיפקת במהלך השרשור הזה - כאשר המודגש לעיל מסכם זאת בצורה היפה ביותר.

מה שאתה חווית קורה הרבה פחות פעמים במקומות בהם יש תודעת שירות, ותודעת שירות אינה נגזרת אך ורק מתרבות (למרות שאני נוטה להאמין שהיא חלק הארי) אלא גם מגורמים מאזנים כמו אותם אתרי ביקורות, שמתפקדים כ(סליחה על הפופוליזם) "כלב השמירה של הצרכנים".

אותם אתרים שהיית שמח אם היו נעלמים מהמפה, כי "הכל שם זה רמאות!!!1" :\

אגב, אני לא יודע איך עובד אלגוריתם קריאת ההודעות שלך כי במהלך השרשור שמנו לב שאתה לא בדיוק עובר על כל המידע - ובכל זאת, נסביר לטובת מי שכן קורא למה להשאיר ביקורת זה כן נותן לך משהו:

אם להשאיר ביקורת (חיובית ושלילית כאחד) היתה נורמה חברתית, וכולם היו עושים זאת - או אפילו 20% מהצרכנים - אזי שעסקים כמו אלו שניסו לעקוץ אותך היו נעלמים מהמפה. הם לא היו שורדים בעולם התחרותי בו ביקורת שלילית יכולה להקצות אותך מחמת המיאוס. בארה"ב הדבר הזה מתבצע היטב ואתרים כמו YELP גרמו לכך שהשירות יהיה טוב כי ביקורת שלילית שם זה BIG NO NO.

אבל בשביל זה צריך 'להגדיל ראש' ולא לחשוב דרך הפריזמה הצרה של "oryo/משנע הלקוח", אלא פריזמה רחבה יותר של "כולנו הצרכנים".

לכן אמרתי כבר שתרבות הצריכה כאן בתחת (ולא רק הצריכה...), כולם עסוקים בלכסת"ח עצמם מחד - ולהתבכיין שכל השאר מכסת"חים עצמם מאידך. ME AND MY ZERO AGAIN

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בדיוק, כי אתה מסוג האנשים האגוצנטרים שלא באמת מעניין אותם 'רווחת הכלל' אלא ממוקדים אך ורק בתועלת האישית שלהם.

למען הסר ספק - אני לא תוקף או מבקר אותך אישית (מתנצל אם זה נדמה שכן), אני משתמש אך ורק בנתונים שאתה סיפקת במהלך השרשור הזה - כאשר המודגש לעיל מסכם זאת בצורה היפה ביותר.

מה שאתה חווית קורה הרבה פחות פעמים במקומות בהם יש תודעת שירות, ותודעת שירות אינה נגזרת אך ורק מתרבות (למרות שאני נוטה להאמין שהיא חלק הארי) אלא גם מגורמים מאזנים כמו אותם אתרי ביקורות, שמתפקדים כ(סליחה על הפופוליזם) "כלב השמירה של הצרכנים".

אותם אתרים שהיית שמח אם היו נעלמים מהמפה, כי "הכל שם זה רמאות!!!1" :\

אגב, אני לא יודע איך עובד אלגוריתם קריאת ההודעות שלך כי במהלך השרשור שמנו לב שאתה לא בדיוק עובר על כל המידע - ובכל זאת, נסביר לטובת מי שכן קורא למה להשאיר ביקורת זה כן נותן לך משהו:

אם להשאיר ביקורת (חיובית ושלילית כאחד) היתה נורמה חברתית, וכולם היו עושים זאת - או אפילו 20% מהצרכנים - אזי שעסקים כמו אלו שניסו לעקוץ אותך היו נעלמים מהמפה. הם לא היו שורדים בעולם התחרותי בו ביקורת שלילית יכולה להקצות אותך מחמת המיאוס. בארה"ב הדבר הזה מתבצע היטב ואתרים כמו YELP גרמו לכך שהשירות יהיה טוב כי ביקורת שלילית שם זה BIG NO NO.

אבל בשביל זה צריך 'להגדיל ראש' ולא לחשוב דרך הפריזמה הצרה של "oryo/משנע הלקוח", אלא פריזמה רחבה יותר של "כולנו הצרכנים".

לכן אמרתי כבר שתרבות הצריכה כאן בתחת (ולא רק הצריכה...), כולם עסוקים בלכסת"ח עצמם מחד - ולהתבכיין שכל השאר מכסת"חים עצמם מאידך. ME AND MY ZERO AGAIN

אי אפשר להסתמך על ביקורות מאחר והרבה חברות דואגות לביקורות פקטיביות.

מבחינתי זה שטויות.

פורסם

נזכה לקבל תשובות מכבודו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מבחינתי זה שטויות.

זה חוסר הבנה כל כך בוטה של השוק שאני לא יודע איך אתה בכלל מתיימר להטיף לאחרים בעניין כבר 18 עמודים בשרשור הזה.

או זה, או שאתה לא ממש מבין איך אמורים להשתמש בפועל באתרי ביקורות.

פורסם

מבחינתי זה שטויות.

זה בסדר, גם יש מהמרים בקזינו שמוכנים להישבע ששלוש שחור ברצף ברולטה מגדיל את הסיכוי לאדום, אחרים שיטענו שברזל נופל בתאוצה גבוהה מעץ, וכמובן מי שמסביר שאם מחירי הדיור עלו בעשר השנים האחרונות סימן שהם ימשיכו בהכרח לעלות בעשר הבאות...

המציאות לעומת זאת - קצת אחרת. אם היית צודק אז אתרי הדירוג היו מתרסקים מהסיבה שהמשתמשים שלהם היו שמים לב שהם לא יעילים - אולי(/כנראה) יבגני ואור מטומטמים אבל הטראפיק של yelp / ta /booking מורכב ממליוני משתמשים.

יש כמובן הרבה הסברים הנדסיים ו/או אינטואיטיביים למדוע אתה טועה אבל בוא נודה בזה - הם לא מעניינים אותך ובטח לא יכולים לחדש לך כלום. קטונתו!

תמשיך לא להשתמש בכלי ובו בזמן להעיד שהוא לא עובד, זו אינדיקציה נהדרת מבחינת כמות המשקל שיש לתת לדבריך.

(מעניין איך היית מגיב לטענה "מעולם לא הייתי במסיבה עם דיג'יי, אבל ברור לי שהוא מיותר ואפשר פשוט לשים רשימת שמע"...)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
זה בסדר, גם יש מהמרים בקזינו שמוכנים להישבע ששלוש שחור ברצף ברולטה מגדיל את הסיכוי לאדום, אחרים שיטענו שברזל נופל בתאוצה גבוהה מעץ, וכמובן מי שמסביר שאם מחירי הדיור עלו בעשר השנים האחרונות סימן שהם ימשיכו בהכרח לעלות בעשר הבאות...

המציאות לעומת זאת - קצת אחרת. אם היית צודק אז אתרי הדירוג היו מתרסקים מהסיבה שהמשתמשים שלהם היו שמים לב שהם לא יעילים - אולי(/כנראה) יבגני ואור מטומטמים אבל הטראפיק של yelp / ta /booking מורכב ממליוני משתמשים.

יש כמובן הרבה הסברים הנדסיים ו/או אינטואיטיביים למדוע אתה טועה אבל בוא נודה בזה - הם לא מעניינים אותך ובטח לא יכולים לחדש לך כלום. קטונתו!

תמשיך לא להשתמש בכלי ובו בזמן להעיד שהוא לא עובד, זו אינדיקציה נהדרת מבחינת כמות המשקל שיש לתת לדבריך.

(מעניין איך היית מגיב לטענה "מעולם לא הייתי במסיבה עם דיג'יי, אבל ברור לי שהוא מיותר ואפשר פשוט לשים רשימת שמע"...)

אתה תמשיך להשתמש באתרים האלה

אני אמשיך ללכת לפי התחושה שלי שעד היום לא פגעה בי..

פורסם (נערך)
כשתצא באמת ותפתח שולחן בדאנס בר (לא כשתזמין כוס קולה) יבקשו ממך כרטיס אשראי, כי אף ברמן ואף מלצר לא רוצה להיות שוטר ולבדוק שלא תברח עם חשבון של כמה אלפי שקלים

לכן בעל המקום מבהיר לעובדים שגם אם זה חבר הכי טוב שלך אתה לוקח ממנו אשראי עד שהחשבון נסגר

ואם לא עשית את זה והשולחן ברח זה בעיה שלך

כנראה שלא ״יצאתי באמת״ עד שלא בזבזתי כמה אלפי שקלים בדאנס בר על ״פתיחת שולחן״. לא שותה קולה ד״א.

בכל אופן, לא הבנתי - אתה מגיע ומודיע לבעל הדאנס בר שאתה עומד להוציא אלפי שקלים (אחרת איך ידע את זה בתחילת הערב?), והוא מתוך הכרת תודה דורש ממך כרטיס אשראי מראש?

דווקא לא מזמן השארנו סכום די גבוה (4 ספרות, כמו שאתה אוהב) במסיבת רווקים של חבר באיזה בר. אף אחד לא ביקש מאיתנו כרטיס אשראי בשום שלב עד שסגרנו את החשבון.

אני לא אמרתי שפרסמתי חוות דעת שקרית,

ברור...

רק ציינתי דבר מובן מאליו- אם באתי למקום שהתנהג אליי בצורה יפה והעשיר לי את החוויה - ברור שאני לא אציין בחוות דעת את הדברים השליליים.

רק לא כתבת את (כל) האמת.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אני ממש לא אומר לך מה לעשות, אני רק מסביר שברמה אובייקטיבית (ומדידה) אתה לא כותב אמת, מעבר לסתם ניסיון אישי של אנשים שכן השתמשו וכו'.

אתה מוזמן לא להשתמש בשום דבר ממש באותה רמה שהמהמר ההוא זכאי לשים 'אדום' אחרי שלוש שחור ברצף באמונה שלמה שזה 'נכון סטטיסטית' בגלל שהאינטואיציה שלו מוטעית, אבל כשאתם רושמים את ה'אסטרטגיה' כאילו יש בה משהו מעבר לשיקולים רגשיים עלולים לצוץ נטפקנים ולתקן אתכם, למען דור העתיד שאולי נותן משקל לטענות האלו...

למרות שבנק' הזמן הנוכחית בשרשור אני בספק שזה המצב

פורסם

מבחינתי זה שטויות.

בתור מישהו שקצת עוסק בתחום, אני יכול לומר לך שיש מנגנונים מאוד יעילים לסינון הביקורות הפיקטיביות האלה.

פורסם
אתה תמשיך להשתמש באתרים האלה

אני אמשיך ללכת לפי התחושה שלי שעד היום לא פגעה בי..

למדת פעם מתמטיקה, בתוך זה סטטיסטיקה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בכל אופן, לא הבנתי - אתה מגיע ומודיע לבעל הדאנס בר שאתה עומד להוציא אלפי שקלים (אחרת איך ידע את זה בתחילת הערב?), והוא מתוך הכרת תודה דורש ממך כרטיס אשראי מראש?

אני כבר קשיש (בן 36) שלא יוצא למועדונים כבר כמה שנים טובות.

ממה שזכור לי מתקופת היציאות, נניח יש לחבר יום הולדת. היחצ"ן מתקשר אליו במהלך השבוע וסוגר איתו שאתם תהיו X אנשים. באותו הערב אתם צריכים להגיע עד שעה מסויימת (מוקדמת מהרגיל) כדי לקבל את השולחן ויש מינימום הזמנה לכל השולחן (בדרך כלל בקבוק שמתומחר בפי 7 או 8 מהמחיר בחנות).

כשמגיעים אז המלצר/ית מציגים 2 אופציות: תשלום במזומן או באשראי מראש עבור הבקבוק ואז כל הזמנה נוספת היא בתשלום נפרד. או לחלופין כמו במסעדה, פתיחת חוב (TAB) על כל השולחן ומתבקשים להשאיר כרטיס אשראי כערבון.

השיטה השנייה מאוד בעייתית כי ניתן לנצל את הלקוח די בקלות. כל אחד שעומד ליד השולחן ומזמין יכול להיחשב בטעות כחלק מהשולחן. אנשים שיכורים לא זוכרים כמה שתו ולא כל מי שהיה בשולחן משאיר כסף ואז בעל הכרטיס מוצא את עצמו בבור עמוק בסוף הערב.

אסף

פורסם

מבחינתי זה שטויות.

מעניין,מצד אחד מבחינתך ביקורות הן שטויות אבל מצד שני אתה טורח ופורס את משנתך פה.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

• תוכן חדש...