Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה

היוש, אני ישראל ישראלי, ואני לקוח קצה.

ובתור לקוח קצה- זה לא ענייני. עניינו של לקוח הקצה היא כמה כסף יוצא לו מהארנק, מה התמורה, והשוואה למקומות אחרים כדי לראות האם מדובר במצב סביר או לא. (כולל חו"ל, אסביר תכף)

בין פאבים בישראל קיים פער מחירים שלפעמים מגיע ל 30-40% בין מקום למקום, שזה די הזוי. אז לא משנה כמה תנסה לפרט על ההוצאות של המקום, מבחינת לקוח הקצה הוא רואה עושק.

לקוח הקצה גם מעיף מבט על חו"ל, בעיקר מקומות שהוא היה בהם. אם במקומות שנחשבים ליקרים והמרכזיים בעולם כמו מרכז פריז, שיבויה/גינזה בטוקיו, מנהטן, ואפיל הפאבים העושקים של הונג קונג לתיירים, המחיר זול מפה- משהו פה בהחלט דפוק.

בכוונה לא דיברתי על מקומות מרכזיים שבהם הבירה זולה כי יש שוק מקומי חזק כמו פראג או ברלין.

בתחום המסעדנות עסקים קורסים ממש בסיטונאות בגלל ניהול כושל וכסף שזולג לכל מקום שהוא לא צריך לזלוג אליו. סלח לי אם אני מאמין (מאוד) שזה המצב גם בתחום הפאבים.

• תגובות 356
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מי שלא מתאים לו שילך למקום אחר.

עם זה אני מסכים - אם יותר אנשים היו מצביעים ברגליים, המחירים לא היו איפה שהם נמצאים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כלקוח קצה, זכותך לבחור בין המקומות השונים.

מקום אשר יקר לדעתך אל תלך אליו, ולמקום אשר רמת המחיר מתאימה, לך בכייף.

אבל - להעדיף ללכת למקום יקר , (כי הוא המתאים לך ולא המקום הזול) ולבקש כי יהיה זול.

ולקבוע כי הם כושלים בניהול וכו', זה מוזר.

רשמו מעליי תשובה מלאה ומקיפה, אולי אותך זה לא מעניין.

אבל את בעלי המקום זה מאוד מעניין ובהתאם הם קובעים את העלויות.

ובמידה וזה לא יעניין אותם, המקום לא יחזיק מעמד וייסגר.

ולנו לא יהיה מקום טוב ומעניין ויקר.

אפשר גם לחלק את מקומות הבילוי, למקום יקר ללכת פעם בחודש.. להיות בעניינים.

ובשאר השבוע ללכת למקומות נחמדים ופחות נוצצים .

לפעמים פאבים בקיבוצים או באיזור שקט, יש בהם התנהגות של פחות פוזה והרגשת חופש.

והכרת חברת האנשים לאורך זמן.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בתור אחד שנמצא קרוב ל 15 שנים בתחום חיי הלילה ומכיר באופן אישי בעלים של מקומות באיזור המרכז\שפלה אני יכול להעיד שהרווחים של ברים \ מסעדות (באחוזים) לא גדולים בכלל.

...

מיותר להעביר ביקורת על תימחור של עסק מסוים לפני שבדקתם מה ההוצאות שלו.

גם אני נמצא הרבה שנים בתחום "חיי הלילה", רק מהצד ששותה את הבירה, אז יש לי למה להשוות.

נתחיל מזה שלא מדובר במסעדת יוקרה עם כוכבי מישלן, אלא בסך הכל בפאב אירי (או לפחות אחד שמתיימר להיות כזה) די סטנדרטי, כך שבהחלט ניתן להעביר ביקורת על התמחור שלו ביחס למקומות דומים.

שנית, אומנם ציינתי בהודעה הראשונה שהתמחור שם זה לא ה"אישיו" העיקרי, אבל אם אתה רוצה לדבר על התמחור אז אפשר. 42 ש"ח לחצי הוגרדן מהחבית זה מחיר הזוי לכל הדעות (באמת, בכל השנים שאני יוצא לפאבים, ואני יוצא לא מעט, לא זכור לי שראיתי בירה "עממית" יחסית שעולה מעל ל-40 ש"ח לחצי ליטר), וכך הגם המיץ אשכוליות ב-16 ש"ח.

מה שלא פחות הזוי זה האיסור לחלוק ליטר בירה - בחיים לא נתקלתי בפאב, מסעדה או כל מקום אחר, שאוסר לחלוק בירה (רק כי הליטר זול בכמה שקלים מ-2 חצאים נפרדים), בהנחה ולא מדובר על צמידים או ערבי ללא תחתית (שתה כפי יכולתך). זה כבר לא תמחור, זאת חזירות נטו!

פורסם

אייל- לרגע לא הלכתי למקום היקר וביקשתי שיהיה זול כמו המקום הזול ביותר (ממש ה "ראיתי בעיתון" של הישראלי הממוצע שנכנס למחסני חשמל...)

אני גם לא יודע מאיפה ההחלטה המוזרה שאני קובע אוטומטית כי במקום יקר יש כשלים בניהול.

מה שאני כן אומר הוא שלמקום יקר פשוט לא אלך, ושלכשלים בניהול כנראה יש חלק במחירים היקרים באופן כללי בישראל.

וכמובן השורה התחתונה- שללקוח קצה לא ממש איכפת למה העלויות גבוהות, הוא פשוט רואה שהוא משלם יותר מכולם, ומרגיש עם זה רע. אבל ישראל זה מקום קסום, מקום שבו אנשים מתלוננים- ומשלמים. לכן פאבים עם בירה בינונית ב 42 שקל עדיין קיימים, ממש לא כי "אי אפשר אחרת".

פורסם
ה

היוש, אני ישראל ישראלי, ואני לקוח קצה.

ובתור לקוח קצה- זה לא ענייני. עניינו של לקוח הקצה היא כמה כסף יוצא לו מהארנק, מה התמורה, והשוואה למקומות אחרים כדי לראות האם מדובר במצב סביר או לא. (כולל חו"ל, אסביר תכף)

בין פאבים בישראל קיים פער מחירים שלפעמים מגיע ל 30-40% בין מקום למקום, שזה די הזוי. אז לא משנה כמה תנסה לפרט על ההוצאות של המקום, מבחינת לקוח הקצה הוא רואה עושק.

לקוח הקצה גם מעיף מבט על חו"ל, בעיקר מקומות שהוא היה בהם. אם במקומות שנחשבים ליקרים והמרכזיים בעולם כמו מרכז פריז, שיבויה/גינזה בטוקיו, מנהטן, ואפיל הפאבים העושקים של הונג קונג לתיירים, המחיר זול מפה- משהו פה בהחלט דפוק.

בכוונה לא דיברתי על מקומות מרכזיים שבהם הבירה זולה כי יש שוק מקומי חזק כמו פראג או ברלין.

בתחום המסעדנות עסקים קורסים ממש בסיטונאות בגלל ניהול כושל וכסף שזולג לכל מקום שהוא לא צריך לזלוג אליו. סלח לי אם אני מאמין (מאוד) שזה המצב גם בתחום הפאבים.

זה הבעיה, שיש לקוחות שמעניין אותם "כמה כסף יוצא לי מהכיס"

אבל הם לא חושבים שגם לבעל העסק יש הוצאות כמו מיסים, פוד קוסט ועוד דברים שפירטתי למעלה.

אני מתעסק בתחום החתונות, אנשים מקבלים הצעת מחיר ושוכחים שמה שאתה כספק בסוף זה 50% מהמחיר שנתת.

אתה אומר "בין פאבים בישראל" בלי להבין שיש הבדל בחוויה שאתה מקבל.

פאב שכונתי יכול להרשות לעצמו להיות יותר זול כי הכל יותר קטן, העיצוב, האווירה, הצוות, התאורה, הגברה, המטבח. נקודה.

אנשים פשוט לא מבינים את זה.

לי באופן אישי לא נעים לשבת בפאב קטן ברחוב שקט, אני אוהב מקומות גדולים. אבל זה אני ואני משלם כמה שמבקשים.

תרשה לי לתקן אותך, בתחום הברים יש המון בזבוז של כסף החל מפינוקים- ברמנים מוציאים המון פינוקים לחברות, חברים, עובדים, צוות. קח סתם דוגמא צוות של 15 עובדים במשמרת, שהמאבטחים שותים 3 פחיות אקסל כל אחד, מלצרים חייבים צ'ייסרים כי בא להם להכנס לאווירה, המון שתיה שנמזגת. זה כסף.

ואני לא מדבר בכלל על בירות שנמזגות והלקוח מתחרט מכל מיני סיבות הזויות, בנות שיושבות על הבר והברמן מוציא להם עוד ועוד צייסרים כי בא לו להתחיל איתן, אין לך מושג כמה כסף נזרק סתם ככה.

וזה בלי לדבר על מטבח שמכין יותר מדי ציפס וצריך לזרוק כי זה קר, ירקות שחתכו ולא נמכרו, רטבים שעמדו בחוץ וזורקים בסוף היום, זה דברים שאתה כלקוח לא תבין, ואני מסכים איתך- בבר שכונתי הרבה יותר קל וזול להתמודד איתם, ועדיין אף אחד לא אמר שהבירה שאתה מקבל באותו מקום ב 20 שקל באמת כלכלית לבעל העסק.

גם אני נמצא הרבה שנים בתחום "חיי הלילה", רק מהצד ששותה את הבירה, אז יש לי למה להשוות.

נתחיל מזה שלא מדובר במסעדת יוקרה עם כוכבי מישלן, אלא בסך הכל בפאב אירי (או לפחות אחד שמתיימר להיות כזה) די סטנדרטי, כך שבהחלט ניתן להעביר ביקורת על התמחור שלו ביחס למקומות דומים.

שנית, אומנם ציינתי בהודעה הראשונה שהתמחור שם זה לא ה"אישיו" העיקרי, אבל אם אתה רוצה לדבר על התמחור אז אפשר. 42 ש"ח לחצי הוגרדן מהחבית זה מחיר הזוי לכל הדעות (באמת, בכל השנים שאני יוצא לפאבים, ואני יוצא לא מעט, לא זכור לי שראיתי בירה "עממית" יחסית שעולה מעל ל-40 ש"ח לחצי ליטר), וכך הגם המיץ אשכוליות ב-16 ש"ח.

מה שלא פחות הזוי זה האיסור לחלוק ליטר בירה - בחיים לא נתקלתי בפאב, מסעדה או כל מקום אחר, שאוסר לחלוק בירה (רק כי הליטר זול בכמה שקלים מ-2 חצאים נפרדים), בהנחה ולא מדובר על צמידים או ערבי ללא תחתית (שתה כפי יכולתך). זה כבר לא תמחור, זאת חזירות נטו!

מהתגובה שלך נשמע שאולי אתה שותה בירה, אבל אין לך מושג בעלויות והוצאות של עסק.

אני עצמאי בתחום החתונות, ובין היתר מוכר ללקוחות שלי תוספות תאורה לבמה. ביניהן לייזרים שעולים יותר מ-1000ש"ח השכרה לאירוע. נשמע יקר נכון ? נשמע חצוף, מוגזם,

אנשים לא מבינים שדיודה שמתקלקלת שווה קרוב ל 20,000 ש"ח, שבחישוב פשוט אתה מבין שמחקה לי רווח של למעלה מ 20 אירועים.

אז זה בסדר גמור שיש לקוחות שרוצים לראות רק את עצמם וחושבים שבעל עסק הוא תמיד טמע ומנסה לדפוק אותם, אבל מותר גם לבעל העסק לפוצץ ללקוח את הבועה ולהסביר לו שהוא טועה.

זה לא משנה אם הלכת למסעדת יוקרה או לא.

אתה בעצמך אמרת שיש שם הופעות חיות ושאתה נהנה מהן.

אני בטוח שאין לך מושג כמה עולה להביא הופעה חיה מכל סוג שהוא.

עלויות של חברת הגברה, איש תפעול, תאורה ועוד לא התחלנו לדבר על הלהקה עצמה.

שילמת כרטיס כניסה להופעה? לא

אז מה אתה רוצה? לקבל הכל בחינם ?

הופעה בהיכל התרבות עולה לא פחות מ-180 ש"ח לכרטיס בלי שתיה ובלי כלום,

אתה שילמת 40 ש"ח כוס בירה וקיבלת הופעה בחינם. וציינת שנהנית מההופעה.

הלקוח הישראלי תמיד רוצה לקבל הכל בחינם. גם את ההופעה, גם את הבירה במחיר עלות, גם שירות טוב, וגם אוכל זול.

ממה ירוויח בעל העסק? מזה שתכתוב כאן המלצה עליו ובסוף החודש הוא יביא כסף מהבית ?

לגבי החוקים על הזמנת לליטר- לגיטימי לחלוטין !

בעל העסק לא רוצה שיגיעו 5 אנשים, יזמינו ליטר ב -40 ש"ח ויתפסו לו שולחן כל הערב שהחשבון הסופי זה 40-50 ש"ח

כשאתה עומד בכניסה הוא לא יודע אם אתה לקוח שהולך לעשות חשבון של 800 ש"ח או 50 ש"ח לכל השולחן, והוא לא מוכן שיבוא לקוח שמנצל את המבצע בצורה כזאת ומונע ממנו להושיב שולחן אחר שהיה יכול להתפנק.

עושים את זה בכל מקום

במועדונים בשביל לקבל שולחן או 2-4 מקומות על הבר אתה מתחייב למינימום בקבוק (800 ש"ח) אם לא יותר.

במסעדות שמכבדות את עצמן מודיעים לך שיש מינימום הזמנה ללקוח

במסעדות מסוימות ישיבה על הבר משעה מסוימת חייבת בהזמנת אלכוהול לכל אחד. ובצדק

בעל הבית רוצה שתהנה אבל זה לא אומר שהוא צריך לממן ללקוחות שלך את הבילוי ובסוף הערב להשלים מהכיס כמה אלפים.

אתן לך דוגמא אחרונה

לקוח שמבקש להוסיף דרכי מגנטים לחתונה, מקבל אותם במחיר נוח,

אבל הוא לא יכול להזמין רק מגנטים אלא צריך להוסיף גם חבילת אטרקציות לסלואו או פריט נוסף

למה ?

כי בגלל שהוא מקבל מחיר מאוד אטרקטיבי ונוח על מגנטים ברמה הגבוהה ביותר, זה משאיר רווח מאוד קטן שלא משתלם לשריין שני אנשי צוות עבורו (אני בקלות יכול למכור אותם לאירוע אחר עם חבילה יותר גדולה). לכן הוא חייב להוסיף עוד דברים לחבילה כדי שזה יהפך משתלם לשני הצדדים.

ברור שיש עסקים שלא עובדים לפי הכללים האלה ומבחינתם רק להכניס צ'ק לכיס בסוף היום. אלה בדיוק אותם עסקים שיושבים בסוף שנה ושואלים את עצמם איך זה שאני עובד כל יום ובסוף אני חייב כסף ?

תחשוב על זה קצת בתור לקוח ותבין שחוץ מהצד שלך יש עוד אנשים בתמונה, שבשביל שתהנה כשאתה יוצא מהבית, צריכים להרוויח כמה שקלים כדי לספק את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין מה להאשים את בעלי הפאבים/מסעדות. כל עוד אנשים באים בהמוניהם, אין להם סיבה למכור בפחות.

גם לא את העשירים שיכולים להרשות לעצמם להוציא בוכטות כל חודש חודש על בילויים.

מי שאשם הם אלה שמשלמים ואז באים להתבכיין כמה הכל יקר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ולנו לא יהיה מקום טוב ומעניין ויקר.

אפשר גם לחלק את מקומות הבילוי, למקום יקר ללכת פעם בחודש.. להיות בעניינים.

ובשאר השבוע ללכת למקומות נחמדים ופחות נוצצים .

מעניין, נוצץ? פותש מדבר על הדאבלין, שהוא מן הסאחים שבסאחים של אופנת הברים האיריים הסאחית כשלעצמה, ומקום שצריך להתאמץ מאוד כדי להחשב בינוני ומטה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

טראנספורטר - מה שאתה מתאר זה ניהול גרוע.

מנהל שלא מסוגל להעריך את הפחת לאורך זמן - הוא מנהל גרוע. הוא צריך לדעת - על פני זמן ארוך - מה הפחת הצפוי בערב, אם אלה מלפפונים המושלכים לפח ואם אלה דידוות של 20 אש"ח.

מנהל שמאפשר לעובדיו לגנוב מהעסק באופן עקבי (כן, חלוקת משקאות חינם זו גניבה) הוא מנהל כושל. אם מישהו רוצה לקחת משקה לעצמו או לנדב לבנות על הבר, צריך לנכות זאת מהשכר, ולא לחייב את האורחים.

רוצה להבאי לעסק הופעה - גבה דמי כניסה בערב שבו היא מתקיימת.

הלקוח לא צריך לסבסד את ההופעה אם הוא מגיע בערב בו אין הופעה, הוא לא צריך לסבסד את ההופעה המתקיימת בערב אחר. ובודאי שאינו צריך לסבסד את הגניבות על ידי עובדים.

.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

.

אתה ברצינות כתבת את המשפט הזה? ברור שיש לקוחות שזה מה שמעניין אותם. משהו כמו 99.9% מהלקוחות. תמורה למחיר זה הדבר הראשון שמעניין כל צרכן נבון, בכל תחום אפשרי בחיים. כמובן שגם אווירה וכדומה הם שקלול בתמורה, לא רק חישוב ישיר של "כמה משקל מוצר/כמה כסף". אציין שוב, לא מעניין אותי ולא צריך לעניין את הלקוח מה בעל העסק מוציא ועל מה. גם לא צריך לעניין אותו. לקוח בוחר מקום על פי מה שיש למקום להציע ומה רמת המחיר שהוא מציע בה את זה.

בנוגע ל "בין פאבים בישראל" אני לא מתכוון לפאב שכונתי פצפון ביחס לפאב ענק במרכז תל אביב. אני מתכוון לזה שיש לפעמים הבדל של 20%+ במחיר בין שני מקומות שנמצאים במרחק 3 דקות הליכה אחד מהשני. נתקלתי במקרה גם בחיפה וגם בתל אביב.

תרשה לי לתקן אותך, בתחום הברים יש המון בזבוז של כסף החל מפינוקים- ברמנים מוציאים המון פינוקים לחברות, חברים, עובדים, צוות. קח סתם דוגמא צוות של 15 עובדים במשמרת, שהמאבטחים שותים 3 פחיות אקסל כל אחד, מלצרים חייבים צ'ייסרים כי בא להם להכנס לאווירה, המון שתיה שנמזגת. זה כסף.

ואני לא מדבר בכלל על בירות שנמזגות והלקוח מתחרט מכל מיני סיבות הזויות, בנות שיושבות על הבר והברמן מוציא להם עוד ועוד צייסרים כי בא לו להתחיל איתן, אין לך מושג כמה כסף נזרק סתם ככה.

וזה בלי לדבר על מטבח שמכין יותר מדי ציפס וצריך לזרוק כי זה קר, ירקות שחתכו ולא נמכרו, רטבים שעמדו בחוץ וזורקים בסוף היום, זה דברים שאתה כלקוח לא תבין, ואני מסכים איתך- בבר שכונתי הרבה יותר קל וזול להתמודד איתם, ועדיין אף אחד לא אמר שהבירה שאתה מקבל באותו מקום ב 20 שקל באמת כלכלית לבעל

.

הרי שאלו בדיוק הדברים שנקראים "כשלים ניהוליים".

הברמן שופך לך אלכוהול בחינם? המלצרים מרוקנים לך בקבוקים? המאבטחים פושטים על המקרר? המטבח זורק לך טונות של אוכל? מתנהלת באופן רציף הערכה שגויה של כמויות? כבעלים/מנהל של מקום, תפקידך הוא לגרום שהדברים האלו יפסקו, ומהר. אני לרגע לא רומז שזה קל או ניתן לעשות את זה במטה קסם.

זה לא משנה את העובדה שזה חייב להתרחש. אני, כלקוח, לא באתי לשלם על פאשלות של מישהו אחר.

לא צריך לחנוק את הצוות כמובן- אבל להציב להם גבולות זה הכרח.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)

Transporter, מה שאתה מתאר קיים בכל העולם, ישראל היא לא המקום היחיד שמשלמים בו שכר דירה ומיסים, שיש רגולציה וביקורות של הרשויות, שהמאבטחים שותים איזו פחית מידי פעם ושהברמנים מנסים להתחיל עם הלקוחות, אבל למרות שהשכר שהפאבים באירופה ובארה"ב צריכים לשלם לעובדים הוא יותר גבוהה ושיש להם את כל ההוצאות שיש לפאב בישראל, הם עדיין מצליחים להיות זולים משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
Transporter, מה שאתה מתאר קיים בכל העולם, ישראל היא לא המקום היחיד שמשלמים בו שכר דירה ומיסים, שיש רגולציה וביקורות של הרשויות, שהמאבטחים שותים איזו פחית מידי פעם ושהברמנים מנסים להתחיל עם הלקוחות, אבל למרות שהשכר שהפאבים באירופה ובארה"ב צריכים לשלם לעובדים הוא יותר גבוהה ושיש להם את כל ההוצאות שיש לפאב בישראל, הם עדיין מצליחים להיות זולים משמעותית.

מאיפה אתה יודע מה הנהלים שיש בברים בארה"ב ובברים בארץ? ניהלת פעם בר ?

המיסים שבעל עסק משלם בארץ זהים למיסים שמשלמים בחו"ל?

מאיפה אתה יודע שברמן בבר בארה"ב עושה מה ב*** שלו כמו בארץ ?

מאיפה אתה יודע מה מאבטח שותה או לא שותה בארה"ב?

מיסוי על אלכוהול בארץ זהה למיסוי בחו"ל?

המשמעת של העובדים בחו"ל זהה למשמעת של עובדים בארץ ?

למה סתם להגיד דברים בלי בסיס, העיקר בשביל לרשום ? זה לא באמת ישנה את המציאות.

בארץ יש מקומות מסויימים "גרמנים" שברמן שנתפס מוציא שתיה בלי אישור מפוטר באותו הרגע וזה באמת עוזר לחסוך המון כסף למקום, אבל המקומות האלה הם מיעוט. בד"כ אנשים שותים המון, אני מדבר על כמות של בקבוקים שלמים בחינם כל ערב.

גם מכוניות בחו"ל עולות עשרות שקלים פחות מבארץ, למה שלא נפסיק לקנות רכבים בארץ ונשנה את מחירי הרכב ?

כנ"ל דירות, מוצרי חשמל, בגדים, שכירות וכו'.

ההשוואות בין מקומות בארץ למקומות בחו"ל זה הדבר הכי מיותר שיש כי אפשר להשוות אותנו כמעט בכל פרמטר לחו"ל ונצא יותר יקרים ולא באשמתנו.

כתבתי למעלה שרווח בתחום הברים (למקום שמנוהל בצורה נכונה(!) הוא בסביבות ה 30%

מנוהל בצורה נכונה = שהאלכוהול שהלקוח מקבל מדוד בצורה מדוייקת, שהעובדים לא שותים בלי רשות, לא מחלקים שתיה ללקוחות, לא מוזגים סתם בירה מיותרת שנשפכת, לא מכינים כמויות של צ'יפס שבסוף נזרקות כי התקררו ועוד לא נתתי רבע מהדוגמאות לביזבוז כסף במקומות האלה.

פורסם (נערך)

מהתגובה שלך נשמע שאולי אתה שותה בירה, אבל אין לך מושג בעלויות והוצאות של עסק.

אני עצמאי בתחום החתונות, ובין היתר מוכר ללקוחות שלי תוספות תאורה לבמה. ביניהן לייזרים שעולים יותר מ-1000ש"ח השכרה לאירוע. נשמע יקר נכון ? נשמע חצוף, מוגזם,

אנשים לא מבינים שדיודה שמתקלקלת שווה קרוב ל 20,000 ש"ח, שבחישוב פשוט אתה מבין שמחקה לי רווח של למעלה מ 20 אירועים.

אז זה בסדר גמור שיש לקוחות שרוצים לראות רק את עצמם וחושבים שבעל עסק הוא תמיד טמע ומנסה לדפוק אותם, אבל מותר גם לבעל העסק לפוצץ ללקוח את הבועה ולהסביר לו שהוא טועה.

זה לא משנה אם הלכת למסעדת יוקרה או לא.

אתה בעצמך אמרת שיש שם הופעות חיות ושאתה נהנה מהן.

אני בטוח שאין לך מושג כמה עולה להביא הופעה חיה מכל סוג שהוא.

עלויות של חברת הגברה, איש תפעול, תאורה ועוד לא התחלנו לדבר על הלהקה עצמה.

שילמת כרטיס כניסה להופעה? לא

אז מה אתה רוצה? לקבל הכל בחינם ?

הופעה בהיכל התרבות עולה לא פחות מ-180 ש"ח לכרטיס בלי שתיה ובלי כלום,

אתה שילמת 40 ש"ח כוס בירה וקיבלת הופעה בחינם. וציינת שנהנית מההופעה.

הלקוח הישראלי תמיד רוצה לקבל הכל בחינם. גם את ההופעה, גם את הבירה במחיר עלות, גם שירות טוב, וגם אוכל זול.

ממה ירוויח בעל העסק? מזה שתכתוב כאן המלצה עליו ובסוף החודש הוא יביא כסף מהבית ?

כל הדוגמאות שלך על מחירי חתונות, מועדונים, מחירי הופעות ושאר הדברים בכלל לא רלוונטיים לדיון. המארחת במקום גם הייתה דוגמנית לשעבר, אז אולי תרצה שבעל הפאב יוסיף למחיר המנה גם את עלות הכרטיס לתצוגת אופנה במילאנו (כי הרי ראיתי דוגמנית מסלול)?

דבר שני, אל תכניס לי מילים לפה, לא ציינתי בשום שלב שנהניתי מההופעה, או שראיתי כזאת בכלל (הם היו בשלב "ההכנות" כשאנחנו היינו במקום), אז אני לא אמור "לממן" אותה (או שמבחינתך לקוח שבא לאכול צהרים צריך לממן את הלהקה שאולי תופיע ב10 בערב)?

אגב, אתה יודע כמה בעל המקום מוציא על ה"להקה"? כי לי זה נראה כמו להקה מקומית שרק מחפשת זמן במה, ואני לא אתפלא אם התשלום שלהם זה בירה בחינם (ואני אעזור לך - אתה לא יודע, אם אתה לא מכיר את המקום, אז תחסוך ממני את הניחושים).

ובוא אני אחדש לך - אני לא צריך "להבין" בעלויות והוצאות של עסק, אני פשוט משווה בין מקומות דומים (מבחינת גודל, קונספט, מיקום וכדומה), וזה מספיק לי כדי לדעת איפה המחירים סבירים ביחס לקטגוריה ואיפה בעל הבית השתגע.

כל ענייני הניהול הכושל, הפינוקים ובקבוקי הוודקה הנעלמים לא אמורים לעניין אותי, ואני לא אמור לממן לבעל העסק הפסדים בגלל ניהול כושל.

לגבי החוקים על הזמנת לליטר- לגיטימי לחלוטין !

בעל העסק לא רוצה שיגיעו 5 אנשים, יזמינו ליטר ב -40 ש"ח ויתפסו לו שולחן כל הערב שהחשבון הסופי זה 40-50 ש"ח

כשאתה עומד בכניסה הוא לא יודע אם אתה לקוח שהולך לעשות חשבון של 800 ש"ח או 50 ש"ח לכל השולחן, והוא לא מוכן שיבוא לקוח שמנצל את המבצע בצורה כזאת ומונע ממנו להושיב שולחן אחר שהיה יכול להתפנק.

עושים את זה בכל מקום

במועדונים בשביל לקבל שולחן או 2-4 מקומות על הבר אתה מתחייב למינימום בקבוק (800 ש"ח) אם לא יותר.

במסעדות שמכבדות את עצמן מודיעים לך שיש מינימום הזמנה ללקוח

במסעדות מסוימות ישיבה על הבר משעה מסוימת חייבת בהזמנת אלכוהול לכל אחד. ובצדק

בעל הבית רוצה שתהנה אבל זה לא אומר שהוא צריך לממן ללקוחות שלך את הבילוי ובסוף הערב להשלים מהכיס כמה אלפים.

אני מבין שעברנו לשלב השקרים והחרטוטים?

עושים את זה בכל מקום? הייתי בעשרות מסעדות ופאבים/ברים בדרום, במרכז ובצפון, ובחיים לא נתקלתי בסירוב לחלוק משהו מהתפריט (שום מבצע ושום נעליים, מדובר במשהו שמופיע בתפריט!).

ואתה שוב עושה פה סלט - מה הקשר של מועדון ובקבוק וודקה ב-800 שקל לדיון? מדברים פה על פאב, לא על האומן 17 בתל אביב.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
, מלצרים חייבים צ'ייסרים כי בא להם להכנס לאווירה,

מה?

ואני חשבתי שעובד שנתפס שותה אלכוהול בעבודה, אוטומטית עף הביתה בלי פיצויים.

זה כמו שאצלי בעבודה, טכנאי או מהנדס ידפקו שוט וודקה ב9 בבוקר, כדי שהעבודה תזרום יותר חלק.

גם מכוניות בחו"ל עולות עשרות שקלים פחות מבארץ, למה שלא נפסיק לקנות רכבים בארץ ונשנה את מחירי הרכב ?

כנ"ל דירות, מוצרי חשמל, בגדים, שכירות וכו'.

.

אני בעד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אבל הם לא חושבים שגם לבעל העסק יש הוצאות כמו מיסים, פוד קוסט ועוד דברים שפירטתי למעלה.

...

תחשוב על זה קצת בתור לקוח ותבין שחוץ מהצד שלך יש עוד אנשים בתמונה, שבשביל שתהנה כשאתה יוצא מהבית, צריכים להרוויח כמה שקלים כדי לספק את זה.

כפי שכבר נאמר לך פה, זה לגיטימי לגמרי שכל הדברים שתארת לא יעניינו את הלקוח כהוא זה. (מבלי להכנס לדיון על הדברים עצמם, שבעיני משקפים התנהלות מאוד לא כלכלית ודי כושלת).

יש לי שאלה בשבילך: האם את בעל העסק מעניין כמה אני מרוויח, אם יש לי בבית עוד שלושה פיות להאכיל, או בכלל כמה קשה לי להוציא את מה שאני מוציא בעסק שלו? האם הוא לוקח את כל זה בחשבון כשהוא מתמחר את הבירה שלי (ספציפית)? ממש לא, וזה גם לא אמור לעניין אותו. באותה מידה כל מה שאתה כתבת לא אמור לעניין אותי.

אותי מעניין דבר אחד - הכסף שאני מוציא בהשוואה לחוויה שאני מקבל. וכמו שנכתב כאן בתחילת השרשור, היחס הזה די מחורבן ברוב הפאבים בארץ. וזה לגיטימי לגמרי להעלות את זה בתור נושא בפורום. לא משנה כמה ״קשה״ לצד השני.

בנוסף, העובדה היא שפה ושם יש פאבים שיכולים אחרת. וזה מאוד מחזק את ההרגשה שברוב המקומות אתה נעשק.

• תוכן חדש...