Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Lior_Django כתב:

מחירי הנדלן בעולם כבר בירידה. למה שזה לא יקרה גם בישראל ?

כי הסיבה לזינוק במחירי הדיור בונקובר קנדה היא לא אותה סיבה לזינוק במחירי הדיור ברמת גן.

כל עוד לא יהיה בישראל יותר היצע מביקוש, המחירים לא יירדו. על הגדלת ההיצע אין מה להוסיף, הכל ידוע. הריבית בהחלט יכולה להשפיע על הקטנת הביקוש אבל רק אם היא תעלה דרסטית ולאף אחד אין כוונה להגיע למצב כזה.

לפני כשעה, Lior_Django כתב:

עליות הריבית הן:
0.25 ב 11/4/2022

0.4 ב23/5/2022

0.5 ב 4/7/2022

0.75 ב 22/8/2022

0.75 ב 3/10/2022

כרגע היא 2.75. זה עדיין נמוך.

זה נכון שהמדד האחרון לא משקלל את שתי העליות האחרונות שהיו המשמעותיות ביותר, אבל אני מניח שגם במדד הבא ובזה שאחריו נראה את אותה מגמה - האטה בשוק הדיור אבל שמירה על רמת מחירים גבוהה, כמו שראינו בעבר בתקופות של אי ודאות.

עריכה: אני רואה שהיא הבהירה בתגובות לפוסט שלה שעסקאות במחירים קיצוניים לא נכנסות לחישוב המדד לכן לא ברור למה היא בכלל טרחה לציין את אותה עסקה בתל אביב כשהיא יודעת שהיא לא רלוונטית למדד.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם
לפני 35 דקות, MiniMiz3r כתב:

כי הסיבה לזינוק במחירי הדיור בונקובר קנדה היא לא אותה סיבה לזינוק במחירי הדיור ברמת גן.

כל עוד לא יהיה בישראל יותר היצע מביקוש, המחירים לא יירדו. על הגדלת ההיצע אין מה להוסיף, הכל ידוע. הריבית בהחלט יכולה להשפיע על הקטנת הביקוש אבל רק אם היא תעלה דרסטית ולאף אחד אין כוונה להגיע למצב כזה.

זה נכון שהמדד האחרון לא משקלל את שתי העליות האחרונות שהיו המשמעותיות ביותר, אבל אני מניח שגם במדד הבא ובזה שאחריו נראה את אותה מגמה - האטה בשוק הדיור אבל שמירה על רמת מחירים גבוהה, כמו שראינו בעבר בתקופות של אי ודאות.

עריכה: אני רואה שהיא הבהירה בתגובות לפוסט שלה שעסקאות במחירים קיצוניים לא נכנסות לחישוב המדד לכן לא ברור למה היא בכלל טרחה לציין את אותה עסקה בתל אביב כשהיא יודעת שהיא לא רלוונטית למדד.

אכן הדוגמה הזו ספציפית שהיא הביאה לא נכנסה למדדים של הלמ"ס.

אבל עדיין יכול להיות שהחציון הוא X והממוצע הוא 10X.

לצערי, אני לא סומך עליהם עד שיפרסמו נתונים נוספים שיעזרו להבין את המגמה.

אגב עוד משהו שהלמס יוכלו לעשות זה להציג לנו פילוג של מחיר ביחס לשטח הדירה.

ז"א לחלק את המדד ל4 למשל, דירות 2 חדרים, דירות 3 חדרים, דירות 4 חדרים וכו'

לדוגמה, יכול להיות שהחודש נמכרו הרבה יותר דירות 2 חדרים לעומת חודש מקביל ולכן יש ירידה בממוצע.

בכל מקרה, מהנתונים שכן יש לנו, אפשר להבין מגמה.

אנחנו יודעים שפחות דירות נמכרו זה הרבעון השני ברציפות.

ירידה של 38% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (בשוק החופשי - ללא מחיר למשתכן)

ירידה של 12% לעומת החודש הקודם.

יש פה מגמה ברורה של האטה ברכישות בשוק החופשי.

וכמו שלומדים בכל חוג בסיסי בכלכלה, אם הביקוש יורד גם המחיר בדרך לרדת.

פורסם
לפני 29 דקות, BeBest כתב:

וכמו שלומדים בכל חוג בסיסי בכלכלה, אם הביקוש יורד גם המחיר בדרך לרדת.

לא כל מה שמלמדים בכל חוג בסיסי בכלכלה קורה במציאות.

המחיר לא יירד אם ההיצע יורד גם כן, וגם לא אם מדובר בירידה זמנית בביקוש כמו שקרה בשנת 2014.

פורסם (נערך)

אוקצור, לא משנה מה - המחירים לא ירדו לעולם.

איכשהו עם העלייה של ברית המועצות בקושי הייתה עלייה, אבל 5000 אוקראינים יעלו ומחירי הדירות יוכפלו.

עוד יתברר בסוף שכל העליות היו בלוף ויש אלפי דירות ריקות בפריפריה.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, MiniMiz3r כתב:

בהחלט קורה. רק שלפעמים זה לוקח זמן.
כמו שחשבו שאפשר להתנהל בריבית 0 ולהדפיס כסף בלי אינפלציה...

בסופו של דבר אם ריבית ברמה של 4-5% תביא את השוק לקיפאון השוק ימצא נקודת משקל חדשה, זה אומר שקבלנים פתאום יציעו פחות על קרקעות כי יש פחות תחרות ויוכלו לבנות בתים ולשווק במחירים זולים יותר.
הבעיה שזה לוקח זמן... וכדי לנצל את זה טוב צריך ממשלה מתפקדת...

דווקא ירידה של הריבית זה לא משהו שאני רואה אז לדעתי אנחנו נישאר במצב הזה לא מעט זמן (דעתי בלבד). אם העולם והכלכלה ממשיכים להתנהל גם עם ריבית של 4-5% לא רואה סיבה שיורידו אותה. אחרי הכל הורדת ריבית היא אחלה כלי נשק שיצא מהארסנל ועכשיו חזר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

עזבו אתכם היצע/ביקוש ועוד מושגים שלומדים במבוא למאקרו כלכלה. אפשר לנתח מכאן ועד מחר מספרים, אחוזים ועוד מיליארד תרחישים. אין לזה סוף.

הבעיה היא חינוך פיננסי שאין ל-99 אחוז מהאזרחים כאן. אנשים במדינה לא יודעים לנהל את הכספים שלהם נכון ולא יודעים גם לעצור ומתי לשחרר כי הברירת מחדל אצלהם היא קודם לשחרר, אחר כך נתמודד עם הבעיות שאולי יצוצו. 

נכון, שוק הדיור כאן מטורלל. אבל רגע, מה עם שוק הרכב? מה תחום המזון? הם לא מטורללים?

הבעיה שלנו מסתכמת בדבר אחד והוא האזרח שלא יודע שובע, לא יודע לנהל את כספיו נכון ורוצה את הכל היום כאילו אין מחר גם אם הוא ימכור את הילדים שלו.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata
  • אהבתי 2
  • מבאס 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 59 דקות, Shmulik_Miata כתב:

נכון, שוק הדיור כאן מטורלל. אבל רגע, מה עם שוק הרכב? מה תחום המזון? הם לא מטורללים?

מטורללים אבל מסיבה שונה. תחום הרכב הוא די מונופולי. פתחו יבוא מקביל אבל שמו כל כך הרבה כוכביות, והגנו על היבואנים הרשמיים וגרמו לכך שהיבוא מקביל משתלם רק למי שקונה מכונית יקרה. כמו שהיה ביבוא אישי. היבוא אישי נקרא היום יבוא מקביל. אדם שרוצה לקנות היום, לצורך הדוגמא, קיה האפשרות היחידה שלו זה טלקאר. הוא לא יכול לקנות את הרכב ביוון ולהביאו לארץ בכוחות עצמו ( יכול, אבל עם כל הביורוקרטיה הוא יצטער שהחל). על שוק יד שניה אני בכלל לא מדבר. לא ניתן לייבא רכב משומש מעל גיל שנתיים ופחות מ 30 שנה. אם זה היה אפשרי אני מאמין שמחירי הרכב היו שונים לגמרי.

שוק המזון גם נשלט ע"י 5 חברות גדולות וגם פה יבוא מקביל לא באמת אפקטיבי.

לצרכן הישראלי אין באמת אפשרויות אמיתיות כמו שיש לצרכן באירופה שיכול לקנות במדינה x ולייבא למדינה y בלי כפלי מיסים.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

בהחלט קורה. רק שלפעמים זה לוקח זמן.
כמו שחשבו שאפשר להתנהל בריבית 0 ולהדפיס כסף בלי אינפלציה..

האמת שהם די צדקו. היינו בתקופת "הרחבה כמותית" במשך עשור בלי אינפלציה והיו שאמרו שהאינפלציה מתה ולא יכולה לחזור. 

סיכוי סביר שאילולא הקורונה והמלחמה באוקראינה, הריבית הייתה עדיין אפסית והיינו קונים NFT של קופים בסופר. 

פורסם
לפני שעתיים, MiniMiz3r כתב:

המחיר לא יירד אם ההיצע יורד גם כן, וגם לא אם מדובר בירידה זמנית בביקוש כמו שקרה בשנת 2014.

יש נתונים שההיצע יורד?

כי לפי מה שאני מכיר הנתונים מצביעים אחרת - יותר התחלות בניה מאי פעם.

פורסם
לפני 14 שעות, stum כתב:

גם אם יעלה 20% או 30% יותר, עדיין ירכשו דירות.

גם אם בבורסה תרוויח 50% יותר, עדיין קודם תקנה דירה, ואז תקנה מניות.

זה לא נכון

כי אם יעלה ב 20-30% להרבה אנשים לא יהיה כסף לקנות באיזור גוש דן

ולא כל מי שגדל בראשון יכול לקחת את הדברים שלו ולעבור לגור בנהריה

לגבי הבורסה

מי שיש לו 100 אלף הון עצמי יעדיף להשיקע את זה שנה שנתיים בבורסה ולעשות 10-20% מאשר להשאיר את זה שיעמוד בעו"ש ולחכות עד שיהיה לו 300-400 לדירה

כי עם 100 כבר מזמן לא קונים דירה, אפילו במחיר למשתכן בפריפריה זה נהיה קשה

לפני שעתיים, Shmulik_Miata כתב:

אבל קניות בסופר חייבים לעשות

ורכב רוב האנשים צריכים כדי להתנייד

אז זה יפה לספר לנו על הפרשים של 30-40% בין מחירי  העופות בארץ לחו"ל אבל אף אחד כאן לא יוותר על אוכל.

דירה לעומת זאת, בגלל שזה קצת יותר יקר מקילו שניצל, אפשר לדחות

לפני 6 שעות, BeBest כתב:

בחודש אוגוסט נמשכה ואף התעצמה מגמת הירידה במספר העסקאות ( חדשות ויד שניה), כאשר אלו הסתכמו ב-8.3 אלף דירות, רמה המשקפת ירידה חדה בשיעור של 41% בהשוואה לאוגוסט אשתקד. בניכוי הרכישות במסגרת מחיר למשתכן הסתכם מספר העסקאות ב-7.8 אלף, ירידה של 38% בהשוואה לאוגוסט אשתקד וירידה של 12% בהשוואה לחודש הקודם.

השאלה איפה זה עומד מול נתונים של התחלות בניה

אולי יש ירידה גם בהתחלות בניה

ואז שום דבר בעצם לא משתנה

פורסם

לפני כמה ימים קראתי שמחירי הדירות עדיין בעליה

לא זוכר אם ה היה בביזפורטל או וויינט

בכל מקרה

זה שרואים פחות עסקאות לא אומר שיש פחות ביקוש. אולי יש גם פחות היצע.

פורסם
לפני 7 שעות, BeBest כתב:

יש נתונים שההיצע יורד?

כי לפי מה שאני מכיר הנתונים מצביעים אחרת - יותר התחלות בניה מאי פעם.

זה אכן היה המצב עד לפני כמה חודשים, אני לא יודע אם זה כבר השתנה אבל זה בהחלט *יכול* להשתנות אם הקבלנים יראו שהם לא מצליחים למכור בקצב שהם רוצים.

פורסם
לפני 10 שעות, Lior_Django כתב:

אוקצור, לא משנה מה - המחירים לא ירדו לעולם.

איכשהו עם העלייה של ברית המועצות בקושי הייתה עלייה, אבל 5000 אוקראינים יעלו ומחירי הדירות יוכפלו.

עוד יתברר בסוף שכל העליות היו בלוף ויש אלפי דירות ריקות בפריפריה.

יש, אבל אף אחד לא רוצה:
משרד הבינוי והשיכון | דירות לרכישה ללא הגרלה (www.gov.il)

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, MiniMiz3r כתב:

האמת שהם די צדקו. היינו בתקופת "הרחבה כמותית" במשך עשור בלי אינפלציה והיו שאמרו שהאינפלציה מתה ולא יכולה לחזור. 

סיכוי סביר שאילולא הקורונה והמלחמה באוקראינה, הריבית הייתה עדיין אפסית והיינו קונים NFT של קופים בסופר. 

לא מדוייק. הדולר נחלש באופן עקבי בתקופה הזו עובדה זו בלמה חלק מהאינפלציה.

בנוסף הייתה אינפלציה אבל לא בכל התחומים. למשל במחירי הדיור בעולם הייתה אינפלציה מטורפת, כנל במניות ו״בנכסים״ אחרים (אפרופו NFT של קופים).

מה שקרה בקורונה הייתה החרפה של המצב יחד עם שבירת שרשראות האספקה. זה כבר הציף את הבעיה לכל התחומים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...