Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בשבת בביג פאשן באשדוד.

התורים בקופות לא מרמזים על האטה באינפלציה.

הריבית צריכה להמשיך לעלות.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, maxcher כתב:

אז אתה בעצם חלק מהעדר, ולא אכפת לך מהנתונים, נהדר.

אתה הזוי, תרד מהעץ מר' כלכלה ותנסה להבין את מה שאני מנסה להציג. 

פורסם (נערך)

חשבתי שהבנתי, תקרא שוב מה רשמת.
מסבירים לך שמה שאתה רואה מהחברים שלך ומהסביבה שלך היא היא ההמחשה שהנתונים מגיעים באיחור וזה לא מייצג כלום, ואתה אומר שאתה תאמין שיש ירידה רק כשתראה גל פיטורין ואחוז אבטלה .
כל חודש מעלים ריבית, עובדה. משקי בית נלחצים, המספרים יורדים (היקף משכנתאות, מכירות עולות, ועוד ועוד) 
בכל מקרה, רשמת בעצמך שאתה מושפע כמו כולם, לכן אני מסיק שאתה אחד מאלו שהנתונים מגיעים אליהם באיחור

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, פינדר כתב:

הייתי בשבת בביג פאשן באשדוד.

התורים בקופות לא מרמזים על האטה באינפלציה.

הריבית צריכה להמשיך לעלות.

עוד שניה מצרפים אותך לעדר. 

לפני 7 דקות, maxcher כתב:

חשבתי שהבנתי, תקרא שוב מה רשמת.
מסבירים לך שמה שאתה רואה מהחברים שלך ומהסביבה שלך היא היא ההמחשה שהנתונים מגיעים באיחור 

ואני מסביר שהנתונים לא מגיעים באיחור, אנשים ממשיכים לחיות "היום" 

מי שהזמין רכב וחתם על מימון בחודש האחרון איך בדיוק הנתונים מגיעים אליו באיחור?! הוא יודע כמה הוא הולך לשלם וחותם על זה. 

אני משלם משכנתא כל חודש והיא מתעדכנת במקום, אף אחד לא עדכן אותי שהיום אני משלם את עליית הריביות של ספטמבר ועוד חודש אשלם את אוקטובר. 

מה שאני אומר שרוב הציבור לא שינה הרגלים, עדיין. 

נתקע לך הדיסקט - נתונים מגיעים באיחור אבל העו"ש של רובנו הוא לא כמו איזה לשכה ממשלתית שמוציאה דו"ח אחת לרבעון. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

פורסם
לפני 12 דקות, rev-Match כתב:

מי שהזמין רכב וחתם על מימון בחודש האחרון איך בדיוק הנתונים מגיעים אליו באיחור?! הוא יודע כמה הוא הולך לשלם וחותם על זה. 

אני משלם משכנתא כל חודש והיא מתעדכנת במקום, אף אחד לא עדכן אותי שהיום אני משלם את עליית הריביות של ספטמבר ועוד חודש אשלם את אוקטובר. 

לא חושב שאני יכול להסביר לך משהו שלא הוסבר בעמודים האחרונים, בהצלחה

פורסם

האטה במכירת דירות היא אמיתית. זה בטוח משפיע על מחירי הדיור. עד כמה זה משפיע נראה בהמשך.

נתונים על ירידה בצריכה אני לא מכיר. אשמח לראות.

גם אבטלה אין כרגע, למעט פיטורים בהייטק. אני מניח שזה ישתנה במשך.

כרגע, לפחות ממה שאני רואה סביבי, אין אווירת משבר ואנשים קונים.

רואים את זה בנתוני האינפלציה. באירופה הגורם העיקרי לאינפלציה הוא מחיר האנרגיה. לעומת זאת בישראל, כמו בארצות הברית, הגורם העיקרי הוא עדיין הביקוש (צריכה).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני חייב להגיד שאני מבין מאיפה מה שהוא אומר מגיע.

למעט תחום הדיור, התחושה הכללית  (גם ברשתות וגם מה שאני רואה סביבי) היא עדיין "יאללה בלאק פריידי תביאו לי מבצעים" בלי שום הגבלה.

כרגע האבטלה עדיין נמוכה יחסית ואין גלי פיטורים אז אנשים רגועים. אם הפיטורים יתרחבו מחברות הייטק בודדות לכל תחומי המשק יהיה יותר בלאגן, השאלה כמה עמוק זה יהיה.

פורסם

אני טוען שהכלכלה רוסקה בימים שהדפיסו 25% מכמות הדולרים בעולם, קרי 2020

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

וזה מוביל לשאלה המרתקת למה מלחמה באינפלציה מצדיקה את ריסוק הכלכלה גם פה וגם באמריקה.

מישהו יודע להסביר?

כי אינפלציה היא יותר גרועה.

הריבית הייתה צריכה יותר גבוהה מהאינפלציה, אבל זה ירסק את הממשלות, אז לא עושים את זה.

אנחנו יכולים לקבל אינפלציה שנשארת גבוהה עם ריבית גבוהה הרבה זמן ואז שתיהן יטחנו אותנו.

פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

וזה מוביל לשאלה המרתקת למה מלחמה באינפלציה מצדיקה את ריסוק הכלכלה גם פה וגם באמריקה.

מישהו יודע להסביר?

מיתון הוא לא ריסוק הכלכלה. יש דרכים לצאת ממיתון.

אינפלציה מצד שני, יכולה בקלות לצאת משליטה ולרסק כלכלות. תסתכל מה קורה בתורכיה או בוונצואלה או בלבנון.

החשש הגדול הוא מספירלת שכר שבה מחירים עולים גורמים להעלאות שכר שגורמות לעליות מחירים וכן הלאה.

אני זוכר בתור ילד את האינפלציה של תחילת שנות ה80. סל קניות בסופר היה עולה x ביום ראשון, x+50 ביום שלישי וx+100 ביום חמישי. מה שגורם לאנשים לרוץ ולקנות כל הזמן, כי מחר זה יעלה יותר.

הציבור דורש פיצוי על עליות המחירים ומקבל תוספת יוקר. כדי לממן את זה המדינה מדפיסה עוד כסף, מה שמזרים עוד כסף לשוק וגורם שוב לעליות מחירים.

אי אפשר לנהל כלכלה ככה ובשנות ה80 היו צריכים צעדים קיצוניים כדי לצאת מזה.

לכן כל נגידי הבנקים מעדיפים מיתון מבוקר (בשאיפה שיצליחו לשלוט בו) על אינפלציה פרועה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 57 דקות, יבגניפ כתב:

מישהו יודע להסביר?

MAX ענה לך.

מי שהתחיל את הבלאגן הזה אלו הממשלות שהדפיסו כסף כמו משוגעות והבנקים המרכזיים שהורידו ריבית לאפס במשך עשור.

עכשיו הגיע החשבון

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

העיקר שפרופסור שמחון סיפר לנו שאין שום בעיה להדפיס כסף. מזל שלא אמר שאין בעיה לחלק כסף מהשמיים.

הכי מצחיק שכולם מתפלאים ומאשימים את הממשלה היוצאת ביוקר המחיה ואף אחד לא מבקר את ההתנהלות הכלכלית הבלתי אחראית של הממשלה שלפניה.

נכון, היה קורונה - יש הרבה צעדים אחראיים אחרים לפני שרצים להדפיס כסף ולחלק כסף מהשמיים. מי שחשב שלא יגיע יום התשלום שווה ערך לחילוני שהצביע לסמוטריץ ובן גביר ומתפלא שסמוטריץ רוצה לסגור את הכדורגל בשבת.

• אהבתי 1
פורסם

ונגיד בנק ישראל שממשיך להגיד שהבעיה של שוק הדיור זה היצע?

הוא בחיים לא יגיד שמדיניות הריבית שלו ניפחה פה את הבועה

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...