Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל הראיתי לך שהדירות הלא מכורות בידי הקבלנים הולכות וגודלות (מספרית), זה לא מספיק?

מוזמן להציץ באתר של הלמס יש שם את כל הנתונים

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

חתונה אנשים חייבים לעשות, מי יותר מפוארת ומי פחות, אבל דירות אפשר לחכות שנה שנתיים ולנסות לשפר עמדות לקראת הקנייה.

מצד שני ממה שראינו עד עכשיו זה שככל שתחכה העמדה שלך נהיית גרועה יותר. אלא אם אתה מנסה לזכות בהגרלות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

מצד שני ממה שראינו עד עכשיו זה שככל שתחכה העמדה שלך נהיית גרועה יותר. אלא אם אתה מנסה לזכות בהגרלות.

אפשר לראות שהתייחסתי לזה - אם זכית במחיר למשתכן המחיר מבחינתך נעצר, וזה יתרון אחד של התוכנית.
אם אני מחוץ לשוק בלי כסף הדירה גם ככה בורחת לי, אז עדיף לי להשתתף, ואם יש לי את הכסף אני פשוט הולך לקנות.
למי שיש סכום גדול שמאפשר לקנות מיידית את הדירה אין מה להשתתף בהגרלות והוא לא הקהל יעד שלה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אמא ואבא, אחרת לא יתנו לך כסף לדירה 🤣

• מצחיק 3

פורסם

בביקוש של X דירות אנשים לא גרו באוהל ברחוב, אז תהיו בטוחים שבביקוש של 0.5X לא גרים ברחוב. 

עודף היצע עודף ביקוש כמה אפשר לטחון את השטות הזאת, יש עוד כמה אנשים במדינה עם אונות מתפקדות שלא יקנו דירה מעפנה במדינה מוקפת אוייבים ב200+ משכורות. 

אתם מדמיינים את הילדים שלכם קונים ב250? 300? 400 משכורות? מה הגבול? אין? לא חושב שאין.

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

אמא ואבא, אחרת לא יתנו לך כסף לדירה 🤣

עצוב שיש משפחות שזה באמת נכון, צריך להציג אישורים לגורם המלווה כאילו שאתה לוקח מאיזה בנק, חבל על הקיבעון הזה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 40 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל עם 500 אלף אתה לא יכול לקנות ברמת גן ב-2.4, תצטרך 600 אלף. במקרה כזה אתה תופס למישהו שיכול את התור (כמו שטענת מקודם).
חוץ מזה שבתוכנית החדשה דירה ששווה 4 מיליון יכולה להימכר ב-3.7, כי ההנחה מוגבלת ל-300 אלף.
אבל בוא נניח יש לך 500 אלף והדירה 2.4 - מבחינת זה מושלם, אם יש שנתיים עד קבלת ההיתר, אתה יודע שיש לך שנתיים לחסוך את ה-100 אלף האלה והמחיר יישאר אותו דבר, אם לא זכית במשתכן המחיר יכול לעלות ל-2.8 ואז תצטרך להביא עוד 200 אלף ולא 100.

יש עדיין דירות ברמת גן במחיר למשתכן ב 2.3 2.4

ומי שיש לו 500 אלף יכול להשיג עוד 100 אלף

בניגוד למי שיש לו 100 אלף וצריך להשיג 500

הדירות האלה בתל השומר כבר התחילו בניה והגיעו לקומה 7 8

לפני 41 דקות, יובל .מ. כתב:

כל הנתונים מראים ירידה בביקוש, ירידה בעסקאות ועלייה בזמן מדף של דירה, מ-9 חודשים שנה שעברה ל-16 חודשים עכשיו.
אי אפשר להגיד שאין האטה משמעותית במכירות.
חתונה אנשים חייבים לעשות, מי יותר מפוארת ומי פחות, אבל דירות אפשר לחכות שנה שנתיים ולנסות לשפר עמדות לקראת הקנייה.

אין ויכוח על זה שיש פחות ביקוש

אבל הפחות ביקוש הזה הוא לא מספיק  קיצוני  כדי שקבלנים יורידו  מחירים

אחרת כבר היית רואה את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, Mech Morphix כתב:

עצוב שיש משפחות שזה באמת נכון, צריך להציג אישורים לגורם המלווה כאילו שאתה לוקח מאיזה בנק, חבל על הקיבעון הזה

מה לעשות, בני אדם יצורים שבטיים.
זה דפוק אבל זה עדיף ממלחמות בין חמולות.

פורסם
לפני 43 דקות, יובל .מ. כתב:

מצחיק שאתה משכנע את עצמך שחתונה חייבים לעשות אבל דירה לא קריטי, נשלם  שכירות שרק עולה ועולה ועולה, הכסף בא מהעץ

שטויות

ככל שהריבית תעלה יהיה יותר ביקוש לשכירויות, המחירים שם יעלו. אנשים יעדיפו לקנות דירה ולא לשלם כמה אלפי שקלים שהולכים לפח

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעה, Mech Morphix כתב:

מי מחייב?

בהמשך לדיון על פרמידת הצרכים, חתונה זה אחד הצרכים של בני אדם, ואין יותר מדי אנשים שיסכימו לוותר על זה (ובצדק), מדובר בערב אחד (בשאיפה) שיזכרו לכל החיים.
זה לא אומר שצריך להזמין את עומר אדם ואייל גולן להופיע, אבל חתונות תמיד יהיו, אפילו בקורונה זה האירוע היחידי בערך שהמשיך להתקיים (ביחד עם לוויות).
וגם אם אתה ספציפית לא מתעניין בזה, 97% ממדינת ישראל בערך כן מעוניין בזה, עניין של מסורת.

לפני כשעה, Transporter כתב:

יש עדיין דירות ברמת גן במחיר למשתכן ב 2.3 2.4

ומי שיש לו 500 אלף יכול להשיג עוד 100 אלף

בניגוד למי שיש לו 100 אלף וצריך להשיג 500

הדירות האלה בתל השומר כבר התחילו בניה והגיעו לקומה 7 8

איפה בדיוק?
ואם מי שהשיג 500 אלף חסך את זה בגיל 22 ועכשיו הוא עם 3 ילדים וקצת יותר קשה לו כי הוא עם שכירות?

מצחיק שאתה משכנע את עצמך שחתונה חייבים לעשות אבל דירה לא קריטי, נשלם  שכירות שרק עולה ועולה ועולה, הכסף בא מהעץ

שטויות

זה כמו ליסינג - לבן אדם יותר קל לשלם 1000 שקל בחודש גם אם יש ריבית מאשר לשלם 150 אלף לרכב.
יותר קל לשלם 4-5 אלף שכירות ולנסות לחסוך בעדינות מאשר לקצץ בהכל לשלם 5 אלף שכירות ולחסוך עוד 5 בחודש.
חתונה זה אירוע שברובו מכסה את עצמו (מי כמוך יודע) כל עוד לא קופצים מעל הצוואר, מי שחכם אפילו יותר ברווח.

ככל שהריבית תעלה יהיה יותר ביקוש לשכירויות, המחירים שם יעלו. אנשים יעדיפו לקנות דירה ולא לשלם כמה אלפי שקלים שהולכים לפח

זוג עם הכנסה חודשית נמוכה יכול להעדיף כמה שבא לו, כל עוד הבנק לא יאשר לו משכנתא הוא ימשיך לשלם שכירות.

פורסם

מילא תגיד שבת/בן זוג זה צורך בסיסי (גם לא של כןלם, בשונה מאוכל ומחסה נגיד) אבל חתונה? ייזכר לכל החיים? בחיאת..

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 2 דקות, Mech Morphix כתב:

מילא תגיד שבת/בן זוג זה צורך בסיסי (גם לא של כןלם, בשונה מאוכל ומחסה נגיד) אבל חתונה? ייזכר לכל החיים? בחיאת..

לך תשאל אנשים ברחוב אם זה משהו שהם ממש רוצים או לא, 99 אחוז מהאנשים יגידו לך שכן.
החברה בישראל עדיין מסורתית בקטעים כאלה, יש לי חברים גויים בני גויים שהתחתנו עם רב וחתונה קלאסית, למה? ככה. 
אי אפשר באמת להסביר את זה. 

וכן, חתונה זה בהחלט משהו שזוכרים לכל החיים (כל עוד אתה לא אייל גולן או משהו שאז תצטרך איזה 4-5 חיים בשביל זה).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וואלה הדבר היחיד שאני זוכר מהחתונה שלי זה שהיה אוכל פצצה ושהנעליים לא היו נוחות. לזכור את שאר האירוע זה תחום השיפוט של אשתי.

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

טרנספורטר יש לך טעות בסיסית. ככל שהריבית תעלה המחירים יעלו ( בהתחלה ) אבל השכירות לא בהכרח . למה ?

לפי מה שאני רואה סביבי שאנשים פשוט שוכרים רחוק יותר. זוגות עם ילדים. . מה לעשות... המשכורת לא עלתה . לשכירות חודשית יש תקרת זכוכית. 

והנה נוצר עיוות שוק : מחיר השכירות מתנתק ממחיר הנכס .רק זה מספיק להבריח משקיעים. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...