Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

זה רכב מ2009 עם 44,000 ק"מ.

דווקא הגיוני במידה מסוימת.
לא הייתי קונה באופן אישי אבל זה לגיטימי.

לא יודע באיזה יקום אתה חי שנראה לך לגיטימי למכור רכב של 25 אלף ש"ח ב 65 אלף ש"ח (יותר מפי 2.5) רק בגלל ק"מ נמוך. זה לא דגם נדיר וגם לא אספנות. 

אדם מן היישוב יעדיף לקנות באותו התקציב מודל 2014-2015 עם נסועה ממוצעת ולא ייכנס לחטייארה בת 13 כאשר מכונית צעירה יותר ב 5-6 שנים עולה אותו הדבר.

זה ניצול ציני של המצב. 

• אהבתי 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לא יודע אם ניצול ציני של המצב.

הייתי אומר שצצו כמה מודעות בפורום המכירה שנראות כמו מערכון בקומדי סנטרל.

*ראיתי 6 עם הקמ הזה (מאוד קרוב) שנת 2015 יד ראשונה באותו מחיר…

זכותו של כל אחד לבקש כמה שבא לו במיוחד אם זה בחינם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

במיוחד שאין פה באמת ניצול של אף מצב,

מאזדות יש בשפע גם בלוחות וגם אצל היבואן.

שיפרסם גם ב200 אלף מה מפריע למישהו לא הבנתי

אולי חכם יותר צודק פחות שלא היה מפרסם מחיר ומוסר אותו רק טלפונית.

אותו אחד שהיה לו רכב כזה בילדותו מתגעגע אליו ורוצה רק אותו בצבע בדגם שנתון ובאבזור, אולי היה שוקל.

• רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תמיד עדיף לפרסם מחיר, גם אם זה מחיר מוגזם. ככה הוא חוסך את הזמן לעצמו ולמי שרואה את המודעה.

בכל אופן, בני אדם זה דבר מוזר מאד. רק בשבוע האחרון מישהו שילם בסביבות ה100k שקלים שקל על ציורים של קרטוני חלב באינטרנט אז הכל אפשרי.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

מה לעשות, התהליך ממושך. גם המוכרים צריכים להפנים שערך הזהב שלהם ירד, וזה תהליך שלוקח לא מעט זמן. אומנם המנגנון שונה, אבל זה די מקביל למה שאנחנו רואים כאן בשוק הרכב, כל שבוע יש כאן שרשור או שניים של אנשים שחושבים למכור את המכונית שלהם ב-20% ויותר מעל מחיר המחירון שלה.

לא יודע מה זה. אין לי הסבר לזה.

כאילו אם עקצת אותי ב2000 שקל:

זהו, הסתדרת בחיים ואתה יכול לצאת לפנסיה. 🥴

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני 3 שעות, Jeka88 כתב:

אם הגיוני אז למה לא היית קונה?

ובגלל שזה רכב מיד ראשונה, מאזדה עם 44 אלף ק״מ הגיוני לבקש 30 אלף מעל המחירון…מעניין מי יהיה הפראייר..בכסף הזה אפשר לקנות כבר מאזדה 6 מ2013 שהיא פי אלף טובה יותר בכל תחום למרות שהיא תהיה עפ ק״מ גבוה יותר.

טעות דווקה המודלים מ2013 בעייתיות יותר ויותר חשופות לתקלות ,זה קל להגיד לאדם אחר שהרכב שלא לא שווה וכו' כי הוא צד הקונה אבל אם זה מגיע אליו אוטטית אתה חושב ששלך מיוחד יותר 

תאכלס אנשים מנגנים לפי מה שנוח להם ובסופו של דבר גם קונים הכל ובכל מחיר זה לא חוכמה גדולה להגיד שלוי יצחק מריד אותך במחירון ולדבר לפי זה  אז זה נוח .

יש אנשים שמבינים עניין ויודעים לכבד ולהגיד לעצמם אם טוב להם או לא ויש כאלה שחושבים שהם מבינים .

רוב האנשים יעשו בדיוק את מה שלא היו רוצים שיעשו להם ולהגיד כמה גרוע הדשה של השכן בשביל להרגיש טוב עם עצמם .

כל אדם יכול לפרסם באיזה מחיר שהוא רוצה ולא לפי לוי יצחק ואנשים צריכים לכבד אותם זו הדרך . 

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם
לפני 8 שעות, Transporter כתב:

א

אין שום הגיון בעולם שאלך עם 100 אלף להתחרות על דירה של 2.5. אני לא יכול לקנות אותה. מה יש לי להתחרות ? רוב הסיכויים שאף אחד לא יתן לי בכלל משכנתא 2 מליון, אז למה ? סתם כדי להרגיש שהתחרתי כי מותר לי ?

זה לא משנה איך תהפוך את זה

מי שהצליח לחסוך כל חייו רק 100 אלף , כנראה לא יכול לקבל 2 מליון משכנתא

אז אין לו למה להתחרות על דירה כזאת, בדיוק כמו שאני לא הולך להתחרות בפרוייקט בכיכר המדינה מול עומר אדם ואהוד ברק ומליונרים אחרים.

הם יכולים להתאבד על זה כמה שהם רוצים, בסוף מישהו  צריך לתת להם 2 מליון הלוואה ומישהו צריך להחזיר את ה 2 מליון האלה. אם אין  להם סיכוי אני לא מבין למה להתחרות בכלל.

אבל שוב

אנחנו ישראלים וזכותנו להתחרות אז נתחרה גם אם אין לנו כסף. שלא נצא פראיירים

אתה חוזר על זה שוב ושוב (לגבי שלא יקבלו 2 מיליון משכנתא במחיר למשתכן), אז אסביר לך למה הם כן יקבלו.

אחוז המימון עבור נכס הוא בהתאם למחיר השוק, בעוד שמחיר למשתכן משלמים מתחת למחיר השוק.

דוגמא קצרה להסבר:

- מחיר עלות לזוכים: 1 מיליון.

- שווי שוק לזוכים: 2 מיליון.

הון עצמי ראשוני: 100 אלף שקל.

אחוז מימון על פי הבנק: 900 אלף משכנתא מתוך נכס של 2 מיליון שווי שוק.

כלומר הם נמצאים ב 45% מימון בלבד.

ובגלל שניתן לקחת עד 75% מימון, תיאורטית הבנק יכול לתת להם על הדירה הזאת משכנתא של 1.5 מיליון (למרות שיש להם רק 100 אלף הון עצמי).

זה אחד הדברים הייחודיים במחיר למשתכן כדי לעזור לזוגות צעירים לרכוש דירה.

עכשיו, עזוב את זה שהדבר היחיד שזה עושה זה לתדלק את השוק, כי זה נותן לזוגות הצעירים מימון מכסף שאין להם, אבל זה המצב.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני כשעה, lishaina כתב:

טעות דווקה המודלים מ2013 בעייתיות יותר ויותר חשופות לתקלות ,זה קל להגיד לאדם אחר שהרכב שלא לא שווה וכו' כי הוא צד הקונה אבל אם זה מגיע אליו אוטטית אתה חושב ששלך מיוחד יותר 

תאכלס אנשים מנגנים לפי מה שנוח להם ובסופו של דבר גם קונים הכל ובכל מחיר זה לא חוכמה גדולה להגיד שלוי יצחק מריד אותך במחירון ולדבר לפי זה  אז זה נוח .

יש אנשים שמבינים עניין ויודעים לכבד ולהגיד לעצמם אם טוב להם או לא ויש כאלה שחושבים שהם מבינים .

רוב האנשים יעשו בדיוק את מה שלא היו רוצים שיעשו להם ולהגיד כמה גרוע הדשה של השכן בשביל להרגיש טוב עם עצמם .

כל אדם יכול לפרסם באיזה מחיר שהוא רוצה ולא לפי לוי יצחק ואנשים צריכים לכבד אותם זו הדרך . 

חלילה לא אמרתי שהרכב שלך לא שווה, זה אחלה אוטו ואני מכיר את היתרונות שלו כי היה לי בדיוק כזה, אבל לתמחר אותו פי 2.5 מהשווי שלו??ממש לא ריאלי לדעתי שיגיע קונה וייתן לך את הסכום הזה.

כמובן שהגיוני לבקש מעל המחירים לרכב עם נתונים כאלה, אבל זה ״קצת״ מעל לגבול הסביר.

אני ממש אשמח לשמוע בכמה תמכור אותו(ושלא תבין לא נכון, אני ממש לא ציני).

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

אתה חוזר על זה שוב ושוב (לגבי שלא יקבלו 2 מיליון משכנתא במחיר למשתכן), אז אסביר לך למה הם כן יקבלו.

אחוז המימון עבור נכס הוא בהתאם למחיר השוק, בעוד שמחיר למשתכן משלמים מתחת למחיר השוק.

דוגמא קצרה להסבר:

ובגלל שניתן לקחת עד 75% מימון, תיאורטית הבנק יכול לתת להם על הדירה הזאת משכנתא של 1.5 מיליון (למרות שיש להם רק 100 אלף הון עצמי).

עכשיו, עזוב את זה שהדבר היחיד שזה עושה זה לתדלק את השוק, כי זה נותן לזוגות הצעירים מימון מכסף שאין להם, אבל זה המצב.

זה נחמד מאוד מה שאתה אומר, במבחן המציאות זה פחות קיים באיזורי הביקוש. אני זכיתי במחיר למשתכן ברמת גן, אני לא בטוח שהיו דירות בכלל בעלות של פחות מ1.8 מיליון (משמע כל הדיבורים כל עשר אחוז מימון לא רלוונטיים).

נדירים מאוד הפרויקטים שבהם קנית במיליון דירה בשווי של 2 ( באופן אישי קניתי דירה ב2.66 בשווי מוערך של 4, נדע בשנה הבאה באכלוס).

יש הנחות יפות ויש גם הרבה מאוד אבל(ים) בתוכנית

פורסם

הנקודה היא שאפשר לקבל משכנתאות גדולות.

בנוסף, רוב הצעירים היום יכולים לעמוד בהחזר חודשי גבוה, הבעיה שלהם זה ההון העצמי הראשוני ואת זה מחיר למשתכן פותר.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כמו שרשמו פה על הקרטוני חלב..

יש אנשים אהבלים שקונים ציורים של אומנות מדרנית שזה בעצם קישקושים על קנבס במליוני שקלים.

אם אחד חושה שהמאזדה שלו מיוחדת למה לא? הרי הוא מנסה - מישהו קנה? הרוויח . 

אין פה משהו לא מוסרי או לא בסדר. זה הפריט ששיך אליו וזה המחיר שהוא דורש. אתה לא רוצה לקנות ? אין בעיה מישהו אחר יקנה. זה היצע וביקוש. יש לאנשים כסף מיותר לרכוש רכבים ב10 אלף מעל המחירון כי בא להם אז למה שלא כולם ימכרו. אותו דבר נכון לגבי דירות. 

• אהבתי 1
פורסם

ההזיה הבאה:
21 מטר רבוע, דירת יחיד, בקריית שמונה.מחיר? 700 אלף שקל.

spacer.png

y2_8_06342_20220904191022.jpeg

חישוב זריז - מדובר ב- 33 אלף שקל למטר.

ועוד אחת

רק להשוואה, במחיר ההתחלתי שהדבר הזה מושכר לסטודנט בתל חי על ידי היזם (רוכש פרטי יכול להשכיר ביותר), זהה למחיר של יחידת דיור או דירה שהתאימה לשני סטודנטים בחיפה לפני עשור.

במשתכן נמכרו דירות 4-5 חדרים באותה עיר במיליון מאה-מאתיים, לא מזמן.

פורסם
לפני 3 שעות, lishaina כתב:

למה אני צריך לכבד? לא חייב לכבד אף אחד בטח שכל אחד נהיה שמאי רכב ומעריך את הרכב שלו פי 3 מהמחירון,הזיה.
אתה מדבר על רכב בן 14 עוד מעט,ק"מ זה לא מדד לאיך ששמרו על הרכב,וגם אם איכסנו אותו בתוך נייר עטיפה במשך כל הזמן הזה,יש בלאי.

רכב שעומד זה יותר גרוע מרכב שנוסע,ממוצע של 3200 ק"מ לשנה זה אומר נסיעה על מנוע קר רוב הזמן,אומר בלאי יותר גבוה למנוע .

עכשיו לך תראה מה אפשר לרכוש ב65 אלף ש"ח,שיהיה יותר אמין,יותר בטיחותי משמעותית מהמאזדה הזו,מצטער להגיד לך אבל הזיה כזו הרבה זמן לא ראיתי,הצלחה במכירה,במחיר הזה כנראה שלא תצליח.

• אהבתי 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין שום דבר לא מכבד בלכתוב שלדעתך המחיר מוגזם או הזוי. כנות זה תכונה שצריך לכבד.

מצד שני לא צריך להעליב את הבן אדם, זה כבר לא מכובד.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, yuvalganim כתב:

דוגמא קצרה להסבר:

זה מחיר למשתכן.

במחיר מטרה ההנחה מוגבלת ל300 אלף שקל, אז האחוז מימון יהיה הרבה יותר גבוה.

• תוכן חדש...