Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, farkash7 כתב:

אי אפשר לנהל ככה חיים

שמע, המציאות בשטח מוכיחה שאתה טועה.

אי אפשר לנהל ככה חיים?! נו באמת. 

אתה מדבר כאילו אנשים שגרים בשכירות הם אזרחים סוג ב' או משהו, שלבעל הבית יש זכויות להתעלל בהם.

זה לא אומר שהמצב היום אידאלי ואין מה לתקן ולשפר, רק שזו חתיכת הגזמה.

בחיים רק 2 דברים וודאיים - מיסים ומוות.

גם בדירה משלך אין וודאות. אתה בטוח שתעמוד בהחזרי המשכנתא? ואם פתאום יפילו עליך הוצאות אחזקה מטורפות? ואם תהיה רעידת אדמה? ואם תהיה מלחמה? ואם מחר יחליטו להפקיע את השטח ויתנו לך פיצוי עלוב?

בכל דבר יש סיכון. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

ממתי המדינה קונה לך מזון?

המדינה מספקת לך אפשרויות. אם אין לך אפשרות לקנות, יש לך אפשרות לשכור. כמו שאם אין לך אפשרות לקנות וואגיו של איציק הגדול, יש לך אפשרות לקנות פסטרמה זוגלובק. 

שלא תקנה. היא מפקחת על מוצרי מזון ספציפיים?

אני לא אומר שעכשיו היא צריכה לחלק פנטהאוזים לכל מי שרוצה, אבל מצופה ממנה להתערב באופן שעוזר לאזרחים, בפרט שרואים שיש עיוות בשוק הדיור.

למה היא פה? מה תפקיד המדינה אם לא להתערב שיש עיוותים ?

פורסם
לפני 53 דקות, natco כתב:

ברור. כי למה לתכנן תבעו"ת נכונות שמתחברות לקיים, תומכות בו ומשלימות אותו. 

למה להכין תשתיות תומכות, (כבישים,תחב"צ,מט"שים,בתי ספר,פתרונות תעסוקה...)

בוא נפשיר הכל!!!! יאללה, פתח GIS, תראה איפה יש כתם חום/ירוק שסמוך איכשהוא לאיזו עיר שההנהגה שלה מספיק כנועה ונרביץ שם שכונה.

למי אכפת שזה יאמלל גם את התושבים החדשים וגם את הוותיקים שקרובים אליה? אנחנו בכלל לא נותנים אופציה אמיתית להתנגדויות, כמו בכל תכנית רגילה.

אמנם גם אני יובל אבל אני יודע שלא הפנית את התגובה הזאת אליי.

ובכל זאת - כבר היום אפשר לראות איזה תכנון "מדהים" יש בשכונות חדשות. 

בונים שכונות חדשות מאפס ללא תחבורה ציבורית, ללא בתי ספר וללא פתרונות תעסוקה (וכל זה בעולם של ותמ"ל כן?).

בקיצר - הכל פה חובבני ומושחת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

אי אפשר לנהל ככה חיים?! נו באמת. 

כן באמת. אי אפשר לנהל ככה חיים. אולי שכחת, אבל זו עובדה. 
אחוז האנשים שנשארים לגור בשכירות כל חייהם כאן הוא זעום ויש לזה סיבה והיא לא רק שכולם רוצים פה בית על שמם אלה פשוט בלתי אפשרי לנהל חיים בשכירות.
מחר בבוקר בעל הבית מעלה את השכירות ב15%.
מחר בבוקר פתאום הבת שלו צריכה מקום לגור בו.
מחר בבוקר אתה פתאום צריך למצוא בית חדש באזור. לך תעביר את הדירה, לך תעביר את הילדים מסגרות, לך תשבור תראש איך להגיע לעבודה, פתאום לקנות רכב...

אין שום וודאות ובלי וודאות אי אפשר לנהל חיים.

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

אתה בטוח שתעמוד בהחזרי המשכנתא? ואם פתאום יפילו עליך הוצאות אחזקה מטורפות? ואם תהיה רעידת אדמה? ואם תהיה מלחמה? ואם מחר יחליטו להפקיע את השטח ויתנו לך פיצוי עלוב?

אל תעשה מאיתנו צחוק באמת. זה ממש לעשות מאיתנו צחוק. אין לי כוח אפילו להגיב לטיעון המצ'וקמק הזה. אתה משווה בין אי וודאות של שוכר שבכל שנה לקראת סוף החוזה כוסס ציפורניים לבין האירועים האלה? מה הסבירות לאירועים האלה?
עוד מעט תרשום לי "ואם תילך ברחוב ויפול עליך פסנתר". נו תעשה לי טובה. זה לא דיון. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, yuvalganim כתב:

אמנם גם אני יובל אבל אני יודע שלא הפנית את התגובה הזאת אליי.

ובכל זאת - כבר היום אפשר לראות איזה תכנון "מדהים" יש בשכונות חדשות. 

בונים שכונות חדשות מאפס ללא תחבורה ציבורית, ללא בתי ספר וללא פתרונות תעסוקה (וכל זה בעולם של ותמ"ל כן?).

בקיצר - הכל פה חובבני ומושחת.

בדיוק. אני רואה איך קמות שכונות "חדשות", או איך מרחיבים קיימות - קודם תוקעים מלא בניינים ורק אז מתחילים לחשוב על הרחבת כבישים, הקמת גינות וכדומה (לא בכל השכונות החדשות, אבל בהרבה מהן, במיוחד בקטע של כבישים ותחבורה).

אגב, הקטע העצוב הוא שכל הבירוקרטיה והסחבת שהוא מציין כדבר הכרחי, לא באמת עוזרים לשיפור המצב מבחינת תשתיות, תכנון נכון וכדומה. מדובר פשוט בבזבוז זמן שדוחה את כל הבלאגן בכמה שנים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

@Lior_Djangoאם כבר מדברים על מזון בפיקוח, תדע שהמוצרים במחיר מפוקח בישראל יותר יקרים מהמקבילים שלהם במדינות מערביות אחרות בהן אין עליהם פיקוח. 

זה כמובן לא אומר שלא צריך לפקח על דברים כמו תברואה, רק שמחיר מפוקח זה בדרך כלל מפספס את המטרה ורק מזיק.

העיוותים בשוק הדיור נוצרו בגלל התערבות מיותרת, כמו למשל תכנית מחיר למשתכן שרק גרמה לאנשים למשכן את הכליות ולחמם את השוק עוד יותר.

המדינה יכולה להוריד בקלות את מחירי הדיור ע"י הורדת מחירי הקרקע אבל למה לה לעשות את זה? היא מעדיפה שאנשים כמוך וכמוני יעשו הכל וימכרו את הילדים שלהם כדי לקחת משכנתא. 

אתה רוצה דיור ציבורי? אוקיי, זה אומר שתצטרך לשלם יותר מיסים וככל שיהיו יותר אנשים בדיור הציבורי יוקר המחייה הכללי יעלה בגלל זה.

מה הבעיה למשל עם עידוד שכירות ארוכת טווח? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

תדע שהמוצרים במחיר מפוקח בישראל יותר יקרים מהמקבילים שלהם במדינות מערביות אחרות בהן אין עליהם פיקוח. 

כן אבל זה בגלל מבנה השוק והסובסידיות הישירות לחקלאות במדינות האלו.

כאשר מורידים פיקוח בישראל המחיר עולה. ע"ע קוטג'.

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

המדינה יכולה להוריד בקלות את מחירי הדיור ע"י הורדת מחירי הקרקע אבל למה לה לעשות את זה? היא מעדיפה שאנשים כמוך וכמוני יעשו הכל וימכרו את הילדים שלהם כדי לקחת משכנתא. 

אתה מוזמן לפתוח מכרזים ולראות שיזמים משלמים למדינה פי 4 ופי 5 ממה שהמדינה דרשה על הקרקע.

למה? כי היזם יודע שהוא יכול לגלגל הכל לצרכן הפראייר שישלם כל מחיר על דירה.

המדינה היא לא הבעיה (למרות שהיא בהחלט נהנית מזה)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

אם כבר מדברים על מזון בפיקוח, תדע שהמוצרים במחיר מפוקח בישראל יותר יקרים מהמקבילים שלהם במדינות מערביות אחרות בהן אין עליהם פיקוח. 

מצאת פה קשר סיבה ותוצאה שאני לא בטוח שקיים. אתה טוען שהסיבה למחירים הגבוהים היא פיקוח, אבל ראינו מה קרה כשהסירו פיקוח... המחירים לא ירדו.
הסיבה למחירים הגבוהים פה היא ריכוזיות וחסמי יבוא. הפיקוח לא מפריע כל עוד הוא לא יוצר את שני אלה.

לגבי שכירות ארוכת טווח, מה הבעיה לחייב שחוזה שכירות יהיה עם אופציה מוגדרת ל-5 שנים תחת הגבלות כמו בכמה מותר להעלות אותו בכל שנה?
לא מתאים לבעלי הבית? הם מוזמנים למכור את הבית.
5 שנים זה כמעט מספיק זמן כדי שהילד יסיים גנים ויעלה לכיתה א' או יסיים יסודי או חטיבה... זה תקופה שנותנת סוג של וודאות.
למה לא עושים את זה?

לפני 1 דקה, yuvalganim כתב:

המדינה היא לא הבעיה (למרות שהיא בהחלט נהנית מזה)

המדינה בהחלט הבעיה. אם את רואה ששיטת המכרזים לא עובדת תשנה אותה.
לדעתי זה מראה שהשיטה לא עובדת.

פורסם
Just now, farkash7 כתב:

לחייב שחוזה שכירות יהיה עם אופציה מוגדרת ל-5 שנים תחת הגבלות?

צריך לחייב שחוזה שכירות יהיה ניתן לחידוש אוטומטי למשך 5 שנים תחת הגבלות והצמדות קבועים מראש.

• אהבתי 2
פורסם

בהחלט. מסכים. אם לבנאדם יש וודאות למשך 5 שנים הוא יכול לנהל חיים. הוא יכול לתכנן את החיים שלו 5 שנים קדימה.
המצב הקיים הופך את המגורים בשכירות לבלתי אפשריים.

• אהבתי 3

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, farkash7 כתב:

לגבי שכירות ארוכת טווח, מה הבעיה לחייב שחוזה שכירות יהיה עם אופציה מוגדרת ל-5 שנים תחת הגבלות כמו בכמה מותר להעלות אותו בכל שנה?
לא מתאים לבעלי הבית? הם מוזמנים למכור את הבית.
5 שנים זה כמעט מספיק זמן כדי שהילד יסיים גנים ויעלה לכיתה א' או יסיים יסודי או חטיבה... זה תקופה שנותנת סוג של וודאות.
למה לא עושים את זה?

לפני 6 דקות, פריג'י כתב:

צריך לחייב שחוזה שכירות יהיה ניתן לחידוש אוטומטי למשך 5 שנים תחת הגבלות והצמדות קבועים מראש.

בואו גם נחייב אנשים לקנות רק כיכר לחם אחת, כדי שיהיה לכולם, או להחליף רכב רק כל 5 שנים, כדי שלא יהיה מחסור?

אתם בטח גם תומכים בזה שהשוכר יתחייב להישאר בדירה 5 שנים, בשביל שגם לבעל הדירה תהיה ודאות?

התערבות של המדינה בשוק השכירות לא עובדת (כל המודל הזה נוסה ונכשל, למשל בגרמניה), וזה לא תפקידה של מדינה לקבוע לאנשים לכמה זמן להשכיר את הבית.

מה שהמדינה אולי כן יכולה לעשות, זה לחייב קבלנים לשווק אחוז מסוים של הדירות לשכירות לטווח ארוך, וכך לייצר תחרות בשוק למשכירים "חזירים".

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 3

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

אחוז האנשים שנשארים לגור בשכירות כל חייהם כאן הוא זעום

מה אתה אומר בעצם? שכל מי שלא מצליח לקנות דירה עושה רילוקיישן או מתאבד?

לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

מחר בבוקר בעל הבית מעלה את השכירות ב15%.

כן בטח, ככה סתם פתאום באמצע היום הבוס החליט "לקנוס" את העבד...

אם יקר מדי לחדש חוזה אז עוברים דירה.

אם המחיר עלה ב15% ככה פתאום כנראה שעשו לך הנחה בשנים האחרונות כי מסתבר שיכלו להשכיר למישהו אחר שישלם יותר. 

לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

אתה משווה בין אי וודאות של שוכר שבכל שנה לקראת סוף החוזה כוסס ציפורניים לבין האירועים האלה? מה הסבירות לאירועים האלה?

ומי שהתחייב על יותר מדי משכנתא כוסס ציפורניים כל חודש, אז?

אתה אולי לא מודע לזה, אבל בבעלות על דירה יש הרבה בלתמים שיכולים להיות יקרים מאד.

למשל חיפוי של בניין שמתקלף וכל דייר צריך לשלם 100k על תיקון (היה פה לפני כמה חודשים). אז זה עדיף מאשר לעבור דירה לשכונה אחרת?

לפני 14 דקות, farkash7 כתב:

אין לי כוח אפילו להגיב לטיעון המצ'וקמק הזה

אבל הגבת. אולי הוא לא באמת מצ'וקמק.

אם כבר, הטענה שלכל אחד צריכה להיות דירה בבעלותו היא מצ'וקמקת כי לא כל אחד יכול כלכלית לתחזק נכס.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אתה אולי לא מודע לזה, אבל בבעלות על דירה יש הרבה בלתמים שיכולים להיות יקרים מאד.

מודע לזה הרבה יותר טוב ממך תאמין לי. הייתי הבעלים של בית מעץ שנבנה ב1908 במשך כמה שנים.

למשל חיפוי של בניין שמתקלף וכל דייר צריך לשלם 100k על תיקון (היה פה לפני כמה חודשים)

זה קורה פעם ב-30 שנה. עוד פעם טיעון גרוע לא בר השוואה לחוסר הוודאות של שוכר.

כן בטח, ככה סתם פתאום באמצע היום הבוס החליט "לקנוס" את העבד...

או. רואים שאין לך מושג איך זה לגור בשכירות. אין מה לנהל דיון אם כך.
זה קורה כל הזמן.

לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

התערבות של המדינה בשוק השכירות לא עובדת

קשקוש. זה עובד בהרבה מקומות. יש המון דוגמאות לערים באירופה ולמדינות שמגבילות את הנושא הזה. השוק מתנהל. אנשים שוכרים דירות והם מאושרים, ומשקיעים משקיעים בדירות.
גם לא ברור לי למה אתה אומר שבגרמניה זה נכשל.

כן לחייב. כמו שמחייבים אותך לנסוע עד 90 קמ"ש ולא לעבור באדום. לא מתאים לך? לך ברגל.
לא מתאים לבעלי הבית לתת חוזה כזה? שימכרו את הבית.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

@Lior_Djangoאם כבר מדברים על מזון בפיקוח, תדע שהמוצרים במחיר מפוקח בישראל יותר יקרים מהמקבילים שלהם במדינות מערביות אחרות בהן אין עליהם פיקוח. 

זה כי לא מאפשרים שוק *באמת* פתוח וחופשי.

זה כמובן לא אומר שלא צריך לפקח על דברים כמו תברואה, רק שמחיר מפוקח זה בדרך כלל מפספס את המטרה ורק מזיק.

העיוותים בשוק הדיור נוצרו בגלל התערבות מיותרת, כמו למשל תכנית מחיר למשתכן שרק גרמה לאנשים למשכן את הכליות ולחמם את השוק עוד יותר.

לא מסכים חלקית.

המחירים התחילו לעלות הרבה לפני זה לזכרוני.

ובכלל נלך על הראש של כל הרגולטורים בישראל:

מה *המטרה* של בנק ישראל וממשלת ישראל?

ממשלת ישראל יכלה והייתה צריכה לפעול לאיזון שוק הדיור לפני שנים. וזה אשכרה התפקיד שלה.

בנק ישראל מטרתו "לשמור על יציבות מחירים וזאת כיעד מרכזי".

איפה המטרה הזו הייתה שמחירי הדיור עשו הכל חוץ מלשמור על "יציבות מחירים" ?

זה הדבר שהכי מעצבן בסיפור הזה.

אתה רוצה דיור ציבורי? אוקיי, זה אומר שתצטרך לשלם יותר מיסים וככל שיהיו יותר אנשים בדיור הציבורי יוקר המחייה הכללי יעלה בגלל זה.

מה הבעיה למשל עם עידוד שכירות ארוכת טווח? 

אני מבין את הזוית שלך, אבל כפי שצויין כבר רוב הדירות בישראל הן בבעלות מלאה או בבעלות "מלאה" של כאלה שלא סיימו לשלם משכנתא.

להחליף למודל שבו הרוב יהיו בשכירות?

אני נאיבי מספיק בשביל לדרוש מהמדינה לעשות את עבודתה, אבל לא מספיק בשביל לעשות מעבר כזה תחתיה. 

היה דיור ציבורי פעם, מאז השירות הציבורי הצטמצם משמעותית והמדינה חסכה בגלל האוטומציה ולכן אני לא רואה עלויות נצרכות גבוהות משמעותית.

יודע מה ?

שהמדינה תקדיש לבניית דירות מיליארד שקל בשנה ותשכיר אותן בעלות דיפרנציאלית לאזרחים, בהתאם למחירי הבנייה ולמיסים שהם משלמים.

שתעשה את זה ותשתיק אותי לפחות לשנתיים.

(ראית את הנאיביות?)

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • תוכן חדש...