Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I20

avosh
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוצע לי יונדאי I20 INSPIRE אוטומטית ינואר 2014 עם 85000 ק"מ או דגם זהה לחלוטין דצמבר 2013 עם 64000 ק"מ. ההבדל הוא חודש אחד על הכביש אבל פסיכולוגית זה שנה 2014 לעומת 2013. מה המשמעות מבחינת מחירון?

פורסם

מליסינג . כי אני עושה טרייד אין על פיאסטה 2011 גם מליסינג.

בדגם 2014 התקינו מערכת מולטימדיה. הרבה אומרים שקילומטראז' גבוה זה לא נורא כי אני עושה בממוצע 14000 ק"מ בשנה כך שאם אמכור בעוד 3 שנים זה יהיה קילומראז' סביר. אותי מטריד מצב מכני.

פורסם

יש פה עוד שיקולים שלא ציינת. מה המחיר המבוקש? האם התחזוקה זהה (טופלו במוסכים ברמה דומה באותם הפרשים בין הטיפולים)? האם היו תאונות באחת מהן או בשתיהן? טיפולים מיוחדים? מה היה אופי הנסיעה (עירוני / בין עירוני)? תוצאת בדיקה לפני קניה?

על פניו, בהעדר ידע לגבי כל ההבדלים האלו, אישית הייתי מעדיף כמובן פחות ק"מ מאשר פחות חודש על הכביש. כשתמכור גם לק"מ נמוך וחודש עליה עלולה להיות משמעות. ואפילו אם לא, הפסדת כמה אלפים שאולי תרוויח במוסך בינתיים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

עד כמה שידוע לי שני הרכבים ללא תאונות והיו אצל נהג יחיד באותה חברה אבל אני אבדוק את שאר הפרטים. מבקשים ממני את אותו מחיר על שני הדגמים. תודה על העזרה.

פורסם

"נהג יחיד" זה לרוב סיפורי סבתא. אלא אם זה מגובה במסמכים כלשהם.

סוכני מכירות אוהבים להגיד את הצירוף מילים הזה פשוט כי אין לך פרקטית שום דרך לאמת או לסתור את הנתון הזה.

קח את ה"נהג יחיד" בערבון מאוד מאוד מוגבל.

נ.ב.

בשנים האחרונות רכב צמוד (ליסינג) זה עסק בכלל לא זול לעובד, גם העלות שהמעסיק לוקח מהעובד וגם השווי מס. לכן - בחברות שאני עבדתי ומכיר - עובד שמקבל רכב ליסינג - ומשלם את כל מה שצריך לשלם - כל אחד בעל רשיון יכול לנהוג. הבן\בת זוג, הילדים, החברים וכו' וכו'.

לחברת ליסינג גם אין שום יכולת לדעת מי באמת נהג ברכב , האם זה נהג אחד או 17 נהגים שונים.

בקיצור - תבדוק את המצב של הרכב לגופו של עניין ואל תתייחס ל"נהג יחיד".

פורסם

אם בכל זאת בחירה בין שני רכבים. תעשה שיקלול מחירון ותראה כמה עולה כל רכב. כמו כן עבור טרייד אין עתידי תבדוק מה ההפרש במחיר של 2013 לפי מחירון ינואר 2013 (בטרייד לא מתחשבים במועד עליה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עד כמה שידוע לי שני הרכבים ללא תאונות והיו אצל נהג יחיד באותה חברה אבל אני אבדוק את שאר הפרטים. מבקשים ממני את אותו מחיר על שני הדגמים. תודה על העזרה.

היה לי רכב ליסינג נהג יחיד איפה שעבדתי.

הרכב היה כשהוא היה חדש נהג יחיד אצל מישהו אחד..והוא התפטר אז הוא עבר להיות נהג יחיד אצל עוד כמה נהגים עד שקיבלתי אותו בן שנתיים במצב נוראי כנהג יחיד המי יודע כמה - אחרי שנה החלטתי שלא מתאים לי רכב ליסינג והחזרתי אותו לקצין הרכב - שם הוא עבר לנהג היחיד הבא.

ז"א מי שקונה את הרכב הזה שונה רכב בן פחות מ3 שנים שעבר לפחות! 3 ידיים..יחידות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

רכבים כמו I 20 הם בדרך כלל רכבי חצר, יעני של מאגר של חברה גדולה שעוברים בין המון נהגים בתקופה, אומר לך ולא אחסוך שרכבים מהסגמנט הזה נקרעים ומתוחזקים ברמות הכי נמוכות, במקומך הייתה מכוון לרכב אחר מה גם שזה רכב מאוד מאוד בינוני ומשעמם, שלא נדבר על מצועצע

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

אני חייב לעצור ולשאול - למה אתה עובר מהפיאסטה? הi20 למעשה לא מקדמת אותך בהרבה, אולי אתה מתקדם מעט בשנתון, אבל הפיאסטה מכונית נוחה ונעימה יותר לנסיעה, בטיחותית יותר וכנראה שגם צריכת הדלק והביצועים דומה ליונדאי, אז מה השיקול בהחלפה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני חייב לעצור ולשאול - למה אתה עובר מהפיאסטה? הi20 למעשה לא מקדמת אותך בהרבה, אולי אתה מתקדם מעט בשנתון, אבל הפיאסטה מכונית נוחה ונעימה יותר לנסיעה, בטיחותית יותר וכנראה שגם צריכת הדלק והביצועים דומה ליונדאי, אז מה השיקול בהחלפה?

הפיאסטה שלי מליסינג, עברה שיפוץ גיר לפני שנתיים ואני מעדיף להחליף לפני שהגיר יילך שוב. זה רכב מעולה והייתי קונה עוד פיאסטה בעיניים עצומות אבל הזהירו אותי לא להתקרב לדגמים החדשים בגלל בעיות בגיר הרובוטי .

המליצו לי על יונדאי בגלל אמינות מכנית וטיפולים זולים. זה גם מתאים בתקציב.

רכב שבאמת מצא חן בעיני זה קליאו החדשה או סיטרואן C4 החדשה - יש חוות דעת?

פורסם

לדעתי סתם מגזימים כאן, לא כל ה-I20 הם רכבי ת"ש שמי שרוצה משתמש בהם כמו שלא כולם באמת מנהג יחיד.

בגלל שאתה הולך להחזיק את הרכב כמה שנים טובות ואתה לא נוסע הרבה אני הייתי הולך דווקא על ה-2014, אחרי כמה שנים מפסיקים לשקלל את חודש העליה לכביש ואז בין שני הרכבים האלה יהיה פער של שנה במחירון.

לגבי הרכב עצמו, אחרי מתיחת הפנים הוא נעים יותר לנסיעה, מעט קופצני אבל זה מאפיין את כל קטגוריית הסופר מיני, המרווח בפנים בסדר, יש בקרת שיוט שזה נחמד ואפילו מראות מתקפלות חשמלית.

איך לא ליפול? בדוק את הרכב ב-7 עיניים, תחתית מרכב חבוטה ומשופשפת, פלסטיקה שרוטה ותא נוסעים בלוי ומוזנח יעידו על רכב שלא נשמר כראוי וייתכן ובאמת שימש לא מעט נהגים.

רכב שנראה טוב, מריח טוב בפנים (ללא ריחנים וחומרי עזר), עם בלאי שתואם את גילו ואת הקילומטראז' שעבר יהיה סביר יותר להמשיך איתו לבדיקה במכון וכן הלאה.

• תוכן חדש...