Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס נהיגה מתקדמת??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעלק פה על השאלה :

בקורס הזה חובה להגיע עם רכב שאיתו עושים את הקורס או שמקבלים מהם רכב , ואם חובה להגיע

עם רכב אפשרי להשכיר שם רכב ??

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין איך אנשים פותחים ת'רדים על העלאת מחירי הדלק בשלוש אגורות וכועסים על כל העולם ובפרט על ממשלת ישראל "המושחתים והדואגים רק לעצמם", ומחיר של קורס כזה (שהוא בסה"כ נטו, אולי 4 שעות? 5?) עובר בשקט.

מכעיס שגוף כזה שבא ללמד אותך איך לנהוג (הייתי אומר אפילו לחיות בכביש) דורש סכום ענקי שכזה! ועוד יותר מכעיס השימוש בתירוץ "כמה עולה לך פגוש לרכב? 2000 שקל? אם זה יכול להציל אותך מלהרוס פגוש זה כבר שווה!"

מבייש ומכעיס! :x

פורסם
אני לא מבין איך אנשים פותחים ת'רדים על העלאת מחירי הדלק בשלוש אגורות וכועסים על כל העולם ובפרט על ממשלת ישראל "המושחתים והדואגים רק לעצמם", ומחיר של קורס כזה (שהוא בסה"כ נטו, אולי 4 שעות? 5?) עובר בשקט.

מכעיס שגוף כזה שבא ללמד אותך איך לנהוג (הייתי אומר אפילו לחיות בכביש) דורש סכום ענקי שכזה! ועוד יותר מכעיס השימוש בתירוץ "כמה עולה לך פגוש לרכב? 2000 שקל? אם זה יכול להציל אותך מלהרוס פגוש זה כבר שווה!"

מסכים עם כל מילה שלך, אך אין זהו נושא הת'רד.

בכל מקרה, אני עברתי קורס כזה שבחלקו הראשון הסבירו ולימדו על נהיגה נכונה ובטוחה, ובחלקו השני (בתוספת כסף) לימדו על רזיי הנהיגה המתקדמת + אימון אישי.

הקורס שאני עברתי, עברתי בסיבסוד חלקי של משהב"ט. ועל הקורס הנהיגה המתקדמת והאימון אישי הוספתי מכספי. ואין ספק שאני מצאתי לנכון להשקיע את הכסף הזה בקורס הנהיגה המתקדמת, ואני רואה בזה השקעה ראויה.

אומנם נכון זה לא זול, אבל זה שווה.

"מתחילים בשיא המהירות ומגבירים לאט לאט.."

(קרמבו - מבצע סבתא).

פורסם

אני דווקא חושב שמה שמבייש זה שאנשים שיש להם עשרות אלפי ש"חים לאוטו חדש לא "יכולים" להרשות לעצמם להוציא 700 ש"ח על הדרכה. במקום זה הם חושבים שמישהו חייב להם הדרכה במחיר מוזל כי... ככה בא להם.

"הגוף" לא "בא ללמד אותך איך לנהוג". "הגוף" בא להרוויח כסף ולפני שאתה מאשים את "הגוף" בתמחור מופרז כדאי שתכיר את מבנה העלויות שלו.

אני ממתין בכיליון עיניים לטבלה המפורטת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני דווקא חושב שמה שמבייש זה שאנשים שיש להם עשרות אלפי ש"חים לאוטו חדש לא "יכולים" להרשות לעצמם להוציא 700 ש"ח על הדרכה. במקום זה הם חושבים שמישהו חייב להם הדרכה במחיר מוזל כי... ככה בא להם.

"הגוף" לא "בא ללמד אותך איך לנהוג". "הגוף" בא להרוויח כסף ולפני שאתה מאשים את "הגוף" בתמחור מופרז כדאי שתכיר את מבנה העלויות שלו.

אני ממתין בכיליון עיניים לטבלה המפורטת...

אני מניח שזה היה רמז אליי...? אז קודם כל עברתי על הת'רד שפיירבול צירף ואני לא הולך להעמיס על הת'רד הזה דברים שכבר נכתבו וגם לא לשנות את הנושא, אבל במילה או שתיים, אולי יש לי אוטו ששווה מעל הממוצע אבל אני לא צריך לאבד שיקול דעת בגלל זה.

אני משער שגם אתה לא תשלם על כוס קפה בבית קפה 30 ש"ח כי יש לך כסף. לכל דבר יש מחיר והשיקול דעת שלי אומר שהמחיר הזה יצא מפרופורציה!

אתה יודע מה? פגשתי את ראם סמואל בתערוכת רכב קטנה בירושלים, הוא דיבר איתי על הקורס (ואף הציע לי לעשות קורס מורחב כששמע על הרכב ועל הפורום הזה) כשהגענו למחיר הוא תירץ את התירוץ שהזכרתי קודם לכן. נראה לי תמוה מאוד.

השאלה היא אם "הגוף" הזה מעוניין להקטין תאונות דרכים וללמד אנשים לנהוג מתוך כוונה כנה של לימוד או אולי לגזור קופון מאנשים שרוצים לדעת קצת יותר על נהיגה.

(אם אני טועה ו-700 ש"ח זה רווח קטן מאוד (זה יותר, אפילו קרוב ל-900, אבל עזוב) לעומת ההוצאות הענקיות שיש ל"גוף" הזה במיוחד אם אתה מחוייב לבוא עם הרכב שלך, אז אני מתנצל מראש)

אתה יודע עוד משהו? אני מת לעשות את הקורס, משתוקק, אבל אני אחייה טוב גם בלי זה. רק נשמע לי כל כך מטומטם (תסלח לי, כן...?) להציע לאנשים לעשות חרם על תחנות דלק כשבעצם הדברים המעניינים לא פחות, כל כך יקרים ודווקא בהם יש לנו את הכוח לשנות.

מפותח התר'ד, זהו, אני לא מתערב יותר.... SORRY. :wink:

פורסם

v6 אני מסכים איתך לחלוטין....

אבל לא נראה לי שמשהו ישתנה במדינה הזאת בגלל שזה ישראל וזה לא עובד, אז הכי טוב לקבל את ולהגיד "תודה" שזה לא יותר

פורסם
השאלה היא אם "הגוף" הזה מעוניין להקטין תאונות דרכים וללמד אנשים לנהוג מתוך כוונה כנה של לימוד או אולי לגזור קופון מאנשים שרוצים לדעת קצת יותר על נהיגה.

(אם אני טועה ו-700 ש"ח זה רווח קטן מאוד (זה יותר, אפילו קרוב ל-900, אבל עזוב) לעומת ההוצאות הענקיות שיש ל"גוף" הזה במיוחד אם אתה מחוייב לבוא עם הרכב שלך, אז אני מתנצל מראש)

אתה יודע עוד משהו? אני מת לעשות את הקורס, משתוקק, אבל אני אחייה טוב גם בלי זה. רק נשמע לי כל כך מטומטם (תסלח לי, כן...?) להציע לאנשים לעשות חרם על תחנות דלק כשבעצם הדברים המעניינים לא פחות, כל כך יקרים ודווקא בהם יש לנו את הכוח לשנות.

הבטחתי לעצמי לא להתערב בשרשורים כאלו - אבל אני חייב, בשבילך ובשביל החושבים כמוך:

א. הרבה אנשים חיים טוב בלי קורס נהיגה מתקדמת, אפילו טוב מאוד. סבא שלי עוד מעט בן 80 (טפו טפו טפו) ונוהג יותר שנים ממה שאני ואתה חיים, ובלי קורס נהיגה. קורס כזה מיועד למי שמעוניין לשפר את רמת הנהיגה שלו, להפוך לנהג בטוח ומודע יותר והוא לא חובה. כן, אפשר לחיות גם בלעדיו.

ב. מסלולים (כמו גם אלטרנתיבי ודרייב ארט) רוצים לגזור קופון מאנשים שרוצים ללמוד נהיגה מתקדמת/בטיחותית/ספורטיבית. כן, פשוט כך. מסלולים אינה עמותה לשיפור תרבות הנהיגה, היא לא גוף פילנטרופי ומטרתה המוצהרת היא להכניס כסף. כמו כל גוף עסקי, מסלולים לוקחת את הוצאותיה, מוסיפה עליהם רווח מסויים, ומתמחרת קורסים ללקוחות - ותאמין לי שלהחזיק מסלול יעודי ללימוד נהיגה מתקדמת, כמו שיש לנו במסלולים, עולה הון (רמז: שכירות, ביטוח, שכר למדריכים, תחזוקת המקום... להמשיך?)

מרגיז ומקומם אותי שהרבה אנשים משתמשים בתירוץ של "מה, הם לא רוצים להקטין תאונות דרכים וללמד אנשים לנהוג מתוך כוונה כנה של לימוד..". נגיד שהואשמתם בעבירה כלשהי, האם הייתם מצפים מעו"ד שלכם שיעבוד עבורכם ללא תמורה כיון ש"הרי מה, הוא לא רוצה להוציא את האמת לאור ולהוכיח שאני חף מפשע? איפה חוש הצדק שלו...". כן - מסלולים שמה לה למטרה לקדם את תרבות הנהיגה בארץ, להעלות את המודעות ולשפר את סיכויי ההשרדות של הנהג הממוצע, אבל את כל זה אי אפשר לעשות בחינם. אם אתה חושב שמכל המליונים שראם עושה מעושק אנשים שבאים ללמוד אצלינו הוא הספיק כבר לקנות בית נופש בקאריביים, אתה טועה.

Fazer

(פעם ראשונה ואחרונה שאני מתערב בשרשורי "למה הקורסים כל כך יקרים")

פורסם

טוב חבר'ה , אני חושב שנושא העלויות כבר סוכה ומוצה לחלוטין. אין טעם שהוויכוח ייתמשך.

אני , להבדיל מהרבה אחרים פה , מודע לזה שמחירי הקורסים גבוהים מאוד , ולמרות זאת , ולמרות מצבי הכלכלי הלא מדהים (בלשון המעטה) אני מוכן להוציא את הכסף הזה , בידיעה שאני אקבל תמורה לכספי.

ואני חוזר למטרת השירשור המקורית: האם יש פה אנשים שעשו קורס נהיגה מתקדמת ורוצים לחלוק עימנו חוויות? האם יש פה אנשים שמעוניינים לעבור קורס בקרוב?

וואלאק אתה!!

פורסם

בואו רק אספר לכם, שעל "מסלולים" שמתי איקס - כזה X - אחרי שלאחר שני קורסים אצלם, לפני כמה שנים, הם התקשרו אלי, והזמינו אותי ל"קורס מדריכים", שהם שומרים לתלמידים מוכשרים במיוחד.

שמחתי על ההצעה, ושאלתי אם בסוף אהיה מדריך. אמרו לי ש"אולי".

שאלתי אודות המחיר. משהו כמו 2000 שקל, זה היה. לא קורס על אימפרזה, להזכירכם.

שאלתי, "כמה משתתפים יהיו".

הם אמרו, "15" (לא שאלתי אם זה כולל את Fazer).

אמרתי, "לא תודה", וגיחכתי.

מה זה, ואריאציה מוטורית ל"כוכב נולד"?

נחמד שראם סמואל, "אלוף צרפת בראלי" (מעניין אם הוא עשה את זה עם סובארו, "שלא במקרה היא אלופת עולם"), חזר להשתכשך בביצה המקומית, מתוך ידיעה שכאן יהיו natives שיאכלו הכל, גם הדרכה פתאטית למדי (אם כי, יש להודות, פותחת עיניים לנהג מהשורה - אבל כך תהיה כל הדרכה כזו) במחירים מופקעים, עם דגש רופף על מקצועיות.

בשביל לעשות את זה, נדמה כי הוא מסתייע בעיתונות המקומית כמכונת PR משומנת היטב.

מילא; אף אחד לא מבקר את רמת הנהיגה שלו, אלא את השימוש הציני שלו בכל הקשור לספורט המוטורי. אולי מארגני הג'ימיקאנה יספרו כמה רצו ב"מסלולים" בשביל לקיים אותה שם?

אז הדרכות ב700 ש"ח זה עוד מילא, כסף קטן.

אבל אל תעשו את השטות של לקחת את אחד הקורסים היקרים, בשעה שאתם יכולים ללכת באותו כסף לקורס אמיתי, עם מדריכים אמיתיים (היי "Fazer"), מכוניות אמיתיות, ומסלולים אמיתיים - בחו"ל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קודם כל ראם סמואל היה אלוף צרפת עם אסקורט קוסוורט 4x4 כששאר מתחריו באותה שנה היו מכוניות 4x2 וזה בגרופ n אספלט.

כל זה לא גורע מרמתו המקצועית כנהג מירוצים טוב, יש לו בעייה של שחצנות או חוסר יחסי אנוש אבל הוא

הגשים חלום פרטי שבעקיפין נותן בסיס להכרה בקורסים לנהיגה מתקדמת, השאר באמת זה היצע וביקוש

אל תקטרו, מתאים לכם? לכו ,לא מתאים? אל תלכו ,אבל אל תזלזלו לימוד בקורס כזה מקצועי ולא משנה

איפה יכול להציל חיים!!! ןזה מנסיון

פורסם
קודם כל ראם סמואל היה אלוף צרפת עם אסקורט קוסוורט 4x4 כששאר מתחריו באותה שנה היו מכוניות 4x2 וזה בגרופ n אספלט.

כל זה לא גורע מרמתו המקצועית כנהג מירוצים טוב, יש לו בעייה של שחצנות או חוסר יחסי אנוש אבל הוא

הגשים חלום פרטי שבעקיפין נותן בסיס להכרה בקורסים לנהיגה מתקדמת, השאר באמת זה היצע וביקוש

אל תקטרו, מתאים לכם? לכו ,לא מתאים? אל תלכו ,אבל אל תזלזלו לימוד בקורס כזה מקצועי ולא משנה

איפה יכול להציל חיים!!! ןזה מנסיון

איפה רשום ש"אסור לקטר"? הקורסים - בדיוק כפי שציינתי - חובבניים במקרה הטוב, אך גם כאלו יפקחו את עיניו של הנהג המתחיל (גם אם הוא נוהג כבר 40 שנה, בלי לדעת איך), ובהחלט שווים 700 שקל.

לא כי הם מעניקים הרבה. הם לא.

הדבר היחידי שהם נותנים הוא צוהר שדרכו אפשר לראות, אולי, מה זו נהיגה ספורטיבית וכמה שזה יותר מורכב מלתת גז וזהו. זה השווי, כי ב700 שקל האלו, אף אחד לא ילמד לנהוג ממש.

את זה יסדרו אולי שבוע ביער בריטי עם אסקורט הנעה אחורית.

וכן, הצוהר הזה שווה 700 שקל, וזה שווה גם 2000 שקל. וזה שווה לפחות כמו רביעיית coilovers של LEDA. לנהג הלא מנוסה, כן? כי ב700 שקל האלו, הוא ילמד כמה שהוא לא יודע (בהנתן מדריך מוכשר מספיק), ויבין כמה נשאר ללמוד, ויפתח מודעות.

זה לא אומר שמוצדק לקחת על זה 700 (או 2000) שקל. כלל וכלל לא, ומדובר בסחיטה מקסימלית של השוק, עד שכנראה, עם ביאת הספורט המוטורי המוסדר, השוק יקיא את החובבנים.

בדיוק כמו עם הקארטינג. אלו שמנצלים את המצב לטובתם, בקרב הקהילה הhardcore (כמו משתתפי הפורום האלו), ואלו שרוצים 9000 ש"ח בשביל לקיים ג'ימיקאנה, יתקפלו וידפקו כשיכנסו שחקנים כבדים לשוק, כאלו שבאים לעשות עסקים כמו שעסקים נעשים.

קחו את הקארטינג כדוגמא, ושימו לב למצב המסלולים והכלים היום לעומת המצב בתחילתו של הענף.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם זה מה שאתם אומרים אז לי יש שאלה אליכם......

אני מעוניין לעבור קורס נהיגה מתקדמת בקרוב.... איפה והיכן הכי כדאי לי לעבור אותו? כלומר איפה הוא יהיה הכי מקצועי? (הכסף במקרה הזה לא מהווה בעיה)

פורסם

אתם מדברים על הבצפר ל"נהיגה" מתקדמת... מסלולים?

או בית הספר הארצי לתחבורה אשדוד .. ?(עם המגרש החלקה)

?

• תוכן חדש...