Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס נהיגה מתקדמת??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבטחתי לעצמי לא להתערב בשרשורים כאלו - אבל אני חייב, בשבילך ובשביל החושבים כמוך:

א. הרבה אנשים חיים טוב בלי קורס נהיגה מתקדמת, אפילו טוב מאוד. סבא שלי עוד מעט בן 80 (טפו טפו טפו) ונוהג יותר שנים ממה שאני ואתה חיים, ובלי קורס נהיגה. קורס כזה מיועד למי שמעוניין לשפר את רמת הנהיגה שלו, להפוך לנהג בטוח ומודע יותר והוא לא חובה. כן, אפשר לחיות גם בלעדיו.

אתה בטוח שזה עומד בקנה מידה אחד עם כוונות השיווקיות שלכם ?

עד כמה שאני זוכר, הוזכר יותר מפעם אחת ויותר מפעמיים שכל נהג חייב לעשות את זה.

ב. מסלולים (כמו גם אלטרנתיבי ודרייב ארט) רוצים לגזור קופון מאנשים שרוצים ללמוד נהיגה מתקדמת/בטיחותית/ספורטיבית. כן, פשוט כך. מסלולים אינה עמותה לשיפור תרבות הנהיגה, היא לא גוף פילנטרופי ומטרתה המוצהרת היא להכניס כסף. כמו כל גוף עסקי, מסלולים לוקחת את הוצאותיה, מוסיפה עליהם רווח מסויים, ומתמחרת קורסים ללקוחות - ותאמין לי שלהחזיק מסלול יעודי ללימוד נהיגה מתקדמת, כמו שיש לנו במסלולים, עולה הון (רמז: שכירות, ביטוח, שכר למדריכים, תחזוקת המקום... להמשיך?)

שוב, חבל שזה לא עומד בקנה מידה אחד עם ההצהרות השיווקויות שלכם, כמה שתרבות נהיגה זה דבר חשוב וכמה שאנחנו צריכים את זה וכמה שתאונות דרכים זה דבר נורא .

חלק גדול מהקורס אפילו מתמקד בזה, אז בבקשה לא להיתמם עכשיו ולהציג את עצמיכם כהיכל תענוגות כי ככזה דר"א , אתם לא נותנים שום דבר מעבר לבסיס.

מרגיז ומקומם אותי שהרבה אנשים משתמשים בתירוץ של "מה, הם לא רוצים להקטין תאונות דרכים וללמד אנשים לנהוג מתוך כוונה כנה של לימוד..". נגיד שהואשמתם בעבירה כלשהי, האם הייתם מצפים מעו"ד שלכם שיעבוד עבורכם ללא תמורה כיון ש"הרי מה, הוא לא רוצה להוציא את האמת לאור ולהוכיח שאני חף מפשע? איפה חוש הצדק שלו...". כן - מסלולים שמה לה למטרה לקדם את תרבות הנהיגה בארץ, להעלות את המודעות ולשפר את סיכויי ההשרדות של הנהג הממוצע, אבל את כל זה אי אפשר לעשות בחינם. אם אתה חושב שמכל המליונים שראם עושה מעושק אנשים שבאים ללמוד אצלינו הוא הספיק כבר לקנות בית נופש בקאריביים, אתה טועה.

פייזר חביבי , כנראה שהצהרות לחוד ומציאות לחוד , אם אני אזכיר פה לנוכחים את המחיר הכ"כ מטורף שרציתם לגבות מאיתנו תמורת השכרת המגרש שלכם לצורך יום של תרבות מוטורית נטו , אנשים יתפחלצו , אז בחיית , לא להסתתר מאחורי ססמאות של רני רהב ולהצהיר ששמתם לכם מטרה כזו או אחרת , שמתם לכם למטרה להיות רווחיים נקודה ! אם לא הייתם רווחיים לא הייתם פועלים ! .

והבולשיט הזה של מגרש שצריכים לשכור , גם כשלא היה מגרש הייתם גובים כמעט 1000 שקל על קורס של אחד על אחד בהרי ירושלים ( תיכף תגיד לי ששילמתם ארנונה למועצה אזורית נס הרים) , שזה מחיר אבסורדי בהתחשב בעובדה שזה יוצא כ 250 שקל לשעה , הרבה רופאים\פסיכולוגים\מרצים היו מקנאים בכזה שכר.

הפורום הזה למשל, עובד כבר כמעט שלוש שנים שהוא ההיפך המוחלט מרווחי וזה קורה רק בגלל שאנשים מסויימים שמו להם למטרה לקדם את תרבות הנהיגה בארץ.

אני מסכים עם כל מה שרועי כתב , קורס נהיגה בארץ הוא דבר דיי פתאטי , בהתחשב בהיצע שיש בארץ, זה הרע במיעוטו.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה בטוח שזה עומד בקנה מידה אחד עם כוונות השיווקיות שלכם ?

עד כמה שאני זוכר, הוזכר יותר מפעם אחת ויותר מפעמיים שכל נהג חייב לעשות את זה.

אף אחד לא חייב לעשות את זה - אני חושב שרצוי שכל נהג יעשה את זה, זו עמדתי שלי.

שוב, חבל שזה לא עומד בקנה מידה אחד עם ההצהרות השיווקויות שלכם, כמה שתרבות נהיגה זה דבר חשוב וכמה שאנחנו צריכים את זה וכמה שתאונות דרכים זה דבר נורא .

חלק גדול מהקורס אפילו מתמקד בזה, אז בבקשה לא להיתמם עכשיו ולהציג את עצמיכם כהיכל תענוגות כי ככזה דר"א , אתם לא נותנים שום דבר מעבר לבסיס.

אני הצגתי את מסלולים בתור היכל תענוגות? לא שזכור לי. הקורס הבסיסי אמור לתת בסיס בלבד - אם אתה חושב שאפשר לקחת את הנהג הממוצע ולהפוך אותו לנהג ספורטיבי בכמה שעות, אתה טועה.

פייזר חביבי , כנראה שהצהרות לחוד ומציאות לחוד , אם אני אזכיר פה לנוכחים את המחיר הכ"כ מטורף שרציתם לגבות מאיתנו תמורת השכרת המגרש שלכם לצורך יום של תרבות מוטורית נטו , אנשים יתפחלצו , אז בחיית , לא להסתתר מאחורי ססמאות של רני רהב ולהצהיר ששמתם לכם מטרה כזו או אחרת , שמתם לכם למטרה להיות רווחיים נקודה ! אם לא הייתם רווחיים לא הייתם פועלים ! .

אם היית טורח לקרוא את מה שכתבתי, לא היית מתחיל לכתוב את הפסקה הזו. אני כתבתי (ואני מצטט):

מסלולים אינה עמותה לשיפור תרבות הנהיגה, היא לא גוף פילנטרופי ומטרתה המוצהרת היא להכניס כסף.

והבולשיט הזה של מגרש שצריכים לשכור , גם כשלא היה מגרש הייתם גובים כמעט 1000 שקל על קורס של אחד על אחד בהרי ירושלים ( תיכף תגיד לי ששילמתם ארנונה למועצה אזורית נס הרים) , שזה מחיר אבסורדי בהתחשב בעובדה שזה יוצא כ 250 שקל לשעה , הרבה רופאים\פסיכולוגים\מרצים היו מקנאים בכזה שכר.

כשאתה נכנס לחנות של "פוקס" ומשלם 150 ש"ח על טישרט אתה מתלונן? לקחת בחשבון שיש עלויות שאתה לא רואה? עלות של משרד, עלות של אנשי מכירות, עלויות של פרסום ושיווק, עלות של המדריך (כן, גם הוא צריך לקבל משכורת) וכן הלאה... לא מתאים לך? אף אחד לא מחייב אותך.

הפורום הזה למשל, עובד כבר כמעט שלוש שנים שהוא ההיפך המוחלט מרווחי וזה קורה רק בגלל שאנשים מסויימים שמו להם למטרה לקדם את תרבות הנהיגה בארץ.

ענית לעצמך - אם הפורום היה עסק כלכלי הוא היה נסגר מזמן. כאמור, מסלולים היא עסק כלכלי וצריכה להחזיק את עצמה. אם היו מליון אנשים בחודש שהיו רוצים לעשות קורסים, כנראה שהמחיר היה יורד - במצב הנוכחי, כשאנשים יותר חזקים ב"לדבר" מאשר בלעשות - המחיר מתחלק בין מעט. ושוב - מסלולים, לפני שהיא מקדמת איזושהי תרבות, היא עסק רווחי - אם היא לא תרוויח היא לא תהיה.

אני מסכים עם כל מה שרועי כתב , קורס נהיגה בארץ הוא דבר דיי פתאטי , בהתחשב בהיצע שיש בארץ, זה הרע במיעוטו.

כנראה שאנחנו לא רואים עין בעין... לא רוצה לעשות קורס במסלולים? אל תעשה. מסלולים מציעה שירות, מי שרוצה - יקנה. כנראה שמסלולים היא "מוקצה" בפורום הזה, כיון שכל פעם שאני מזכיר אפילו את ה"מ" של מסלולים מייד מתנפלת עלי עדת צרעות - ולכן זו תהיה הפעם האחרונה שאני אתערב בשרשור הזה.

Fazer

פורסם

בשביל לסכם את הדברים (לא להיכנס לרגשי הנחיתות שלך ) הסיפור הוא כזה :

הקורסים שמציעים בארץ בסיסיים ביותר , שלא יהיה לאף אחד אשליות.

הם לא נותנים המון , הם לא יהפכו אף אחד כאן לנהג ספורטיבי טוב, הם עולים המון כסף והם פחות או יותר הדבר היחידי בהיצע המקומי , מה שהופך אותם במקרה הטוב לרע במיעוטו.

פורסם
בשביל לסכם את הדברים (לא להיכנס לרגשי הנחיתות שלך ) הסיפור הוא כזה :

הקורסים שמציעים בארץ בסיסיים ביותר , שלא יהיה לאף אחד אשליות.

הם לא נותנים המון , הם לא יהפכו אף אחד כאן לנהג ספורטיבי טוב, הם עולים המון כסף והם פחות או יותר הדבר היחידי בהיצע המקומי , מה שהופך אותם במקרה הטוב לרע במיעוטו.

שלומי, אני לא מכיר את הקורסים בארץ אבל אני מסכים איתך שהדרכה של יום אחד, טובה ככלל שתהיה, לא מספיקה על מנת ללמד את הבסיס ובטח שלא מספיקה על מנת להטמיע אותו. היא רק בגדר טעימה.

אני לא יודע אילו מין הדרכות יותר יסודיות עושים בארץ אבל לדעתי בכדי ללמוד ולהטמיע (יותר נכון, להתחיל להטמיע) נהיגה מתקדמת בסיסית צריך 3-4 ימים של תוכנית לימוד ואימון מסודרת וזה עולה הרבה כסף, גם בחו"ל. הביטוח מאוד יקר, הזמן של המדריכים יקר, תחזוקת הרכבים יקרה (את הדברים שאתה עושה שם לא היית רוצה לעשות ברכב שלך), צריך מתקן ייעודי ועוד כמה עלויות שלא חשבתי עליהן.

את רמת המתקנים בארץ אני לא מכיר, אבל את רמת חלק מהמדריכים כן (און, ליאור, ראם) והם לא נופלים ברמתם מהמדריכים שנתקלתי בהם בחו"ל. הבעיה היא שהשוק בארץ מאוד מצומצם ומוגבל ולכן לא ניתן להציע קורסים טובים ויקרים יותר וכל התחום קצת מדשדש.

אולי עם כניסת הספורט המוטורי לארץ נראה התקדמות מסויימת ועם גידול השוק, באופן טבעי, יירדו גם המחירים. אולי תהיה כניסה של חברות וגופים מוסדיים שיעבירו את עובדיהם השתלמויות נהיגה ואולי ניתן יהיה לשתף את חברות הביטוח שיעניקו הנחה מסויימת למי שעבר קורס (יש סידור כזה בחו"ל לגבי הדרכות מסויימות).

עד אז מה שיש זה מה שיש וזה לא בגלל שבתי הספר חמדנים ו/או חובבניים, זה בגלל שאין שוק והסיבה שאין שוק היא לא המחיר אלא העובדה שאנחנו מדינה קטנה עם מספר לקוחות פוטנציאלים מצומצם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא יודע אילו מין הדרכות יותר יסודיות עושים בארץ אבל לדעתי בכדי ללמוד ולהטמיע (יותר נכון, להתחיל להטמיע) נהיגה מתקדמת בסיסית צריך 3-4 ימים של תוכנית לימוד ואימון מסודרת וזה עולה הרבה כסף, גם בחו"ל. הביטוח מאוד יקר, הזמן של המדריכים יקר, תחזוקת הרכבים יקרה (את הדברים שאתה עושה שם לא היית רוצה לעשות ברכב שלך), צריך מתקן ייעודי ועוד כמה עלויות שלא חשבתי עליהן.

את רמת המתקנים בארץ אני לא מכיר, אבל את רמת חלק מהמדריכים כן (און, ליאור, ראם) והם לא נופלים ברמתם מהמדריכים שנתקלתי בהם בחו"ל. הבעיה היא שהשוק בארץ מאוד מצומצם ומוגבל ולכן לא ניתן להציע קורסים טובים ויקרים יותר וכל התחום קצת מדשדש.

מסכים עם הכול , רק רציתי שהנקודה תובהר, קורס בסיסי בארץ לא יהפוף אף אחד לנהג ספורטיבי.

נוהגים לזרוק את זה כאן כאילו זה קסם , זה ממש לא ככה.

בשביל לדעת לנהוג טוב צריך ללמוד ולהטמיע , הרבה !

מעבר לעובדה שזה יקר , אין כ"כ איפה ללמוד את זה.

אם קורס אחד על אחד עם מדריך פרטי בהרי ירושלים היה עולה לי 350-400 שקל לכמה שעות הייתי עושה אותו אחת לשבועיים , עד שהייתי מרגיש מספיק טוב בשביל לתרגל לבד.

וביננו , 350-400 שקל זה אחלה מחיר בשביל מדריך בודד , במיוחד אם הוא עושה את זה ברכב של המודרך.

ואם מישהו היה מרים את הכפפה הזו , הוא היה זוכה להצלחה רבה וגם מקרב את תרבות הנהיגה ליותר אנשים. אם אחד המדריכים שהזכרת מוכן לנסות משהו כזה אני אהיה מוכן לשתף איתו פעולה ולתת לו את הבמה הזו שיש לנו כאן בשביל שזה יצליח.

דר"א, יכול להיות שמחירי חו"ל הם דומים והמדריכים באותו רמה , זה לא משנה את העובדה שבחו"ל יש לך איפה ללמוד , כאן אתה לומד בכבישים ציבוריים וההבדל ענק.

• תוכן חדש...