Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני מבחן: רנו טווינגו 0.9 טורבו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז המתמודדת החדשה מבית רנו הגיעה ארצה לתחרות לא פשוטה בין אם זאת הפיקנטו רבת המכר או היודנאי I10 או הספארק שבחנתי כבר ומאוד אהבתי ולטעמי המיני טובה ביותר.

אז נגשתי לסכונות רנו בחיפה להתרשם מרכב ולבצע נסיעת מבחן,נכון זה לא מבחן מעמיק אבל נותן חוות דעת כללית לגבי הרכב.

27xm87a.jpg

מי את?

לטווינגו יש 2 קלפים חזקים לעומת המתחרות כאשר הראשון זה מנוע טורבו לראשונה בקטגוריה והשני תיבה רובוטית דו מצמדית גם היא לראשונה בקטגוריה אז האם הטווינגו שייכת לטופ?

בסוכנות פגשתי את הטווינגו בצבע לבן ברמת גימור הבכירה ואכן היא ניראית חמודה מאוד,ערכת עיצוב חיצונית מוסיפה מאוד וצמיגים בעלי חתך נמוך שנראים טוב.

כניסה לרכב מגלה סלון נעים מאוד ושונה מהשחור השולט,אם כי יאמר לזכותה של היונדאי שגם לה סלון נעים משולב 2 צבעים אבל הטווינגו יחודית יותר בזכות דיפון דלתות משולב כמה צבעים,תא כפפות שנשלף בעל רצועה שיכול להפוך בין רגע לתיק ובתחתית הקונסולה יש תא איחסון נשלף אשר חושף 2 מחזיקי כוסות,בהתחלה זה ניראה כאילו הוא לא יושב יציב אבל בנסיעת המבחן לא היו קירקושים מאזור והוא היה יציב.

2ep3fcg.jpg

מתחילים בחוש המישוש והפלסטיקה רגילה לקטגוריה כלומר פלסטיק פשוט למגע אבל זה בסדר,ככה אצל כולם.

מעבר למושב אחורי מגלה מושב עם בסיס סביר מבחינת הנוחות למרות שלאישתי לא היה נוח בנסיעה,אבל למרות בסיס גלגלים גדול אפילו משל הספייס סטאר מרווח בירכיים מצומצם ומזכיר יותר את האחיות הצרפתיות,המיצובישי משמעותית מרווחת יותר מאחור,גם תא מטען לא גדול במיוחד.

הסוכן הציג לי כיצד בודקים מפלס נוזל ע"י פיתיחת מכסה הקדמי,לדעתי יותר מדי פעולות:צריך למשוך 2 פלסטיקים באזור הגריל אשר חושפות 2 ידיות שגם אותם צריך למשוך ואז המכסה זז לא הכי נוח אבל בסדר בשביל בדיקה פעם ב..

2n8a7g6.jpg

10hoisi.jpg

לא GT אבל טורבו

מניעים את רכב ושמים לב ל2 דברים: המנוע שקט ובקושי מורגש הרטט,תשכחו מסוזוקי אלטו או פיגו בעלות 3 צילנדרים גם,ברנו עשו פה עבודה יפה.

יוצאים מהחניה ומשלבים לD,והחיוך עולה,הרכב זריז למדי אמנם זה לא TSI אבל זריז בהחלט,היינו 3 אנשים בעליות של חיפה והרכב מאיץ בלי יותר מידי בעיות,יפה מאוד.

מה שפחות אהבתי זאת התיבה,זאת לא הפעם הראשונה שאני נוסע עליה והנסיעה על הטווינגו רק חיזקה את דעתי,היא טובה לאין שיעור לעומת רובוט חד מצמדי,אבל היא עדיין לא מהירה כמו הDSG ובעת קיק דאון יש לה השהייה מורגשת,ובכלל בנסיעה הורגשה איטיות תגובה שלה לפעמים אבל זה בעיקר אם אתם אוהבים ללחוץ ובאמת הטווינגו די רוצה בזאת.

לא יצא לי לקחת אותה לנסיעה שממש בודקת התנהגות כביש אבל ממה שחוויתי אין זווית גילגול גדולה והיא מרגישה די טוב על כביש.

מבחינת הנוחות המושב הקדמי מספק תמיכת צד באזור הגב טובה למדי אבל משהו בגב התחתון לא הרגיש לי נוח,הרכב עצמו מרגיש די נוחה על שיבושים קטנים אבל שמים לב שהוא גם מעט קופצני על גדולים יותר,לדעתי האשמים הם הצמיגים נמוכי החתך ברמת גימור הזאת 45 מאחור 50 מקדימה, ברמות גימור נמוכות יותר המצב כניראה יהיה טוב יותר ששם החתך גבוהה יותר.

המנוע גם במאמץ די שקט אבל יש רעשי כביש מורגשים ובכללי לא הייתה הרגשה ממש שקטה ברכב, לטעמי הספארק הייתה שקטה יותר ובעלת מושבים נוחים יותר.

2q3zupf.jpg

אז יש מלכה חדשה?

לדעתי לא,טווינגו בהחלט זריזה ואם אני זוכר נכון מרגישה נמרצת מהספארק,חבל רק שהתיבה לא מהירה יותר.האיבזור טוב למדי שמספק גם חיים צבעוניים בתוך הסלון וגם המחירים בגירסאות האוטומטית כמו של שאר המתמודדות.

אבל מאחור צפוף,תא מטען לא גדול במיוחד ולי המושב לא היה נוח ממש.

הטווינגו בהחלט תהיה אופציה לנהג הבודד בזכות המנוע,מנגד גם הספארק די זריזה ולי הייתה נוחה יותר.מבחן השוואתי בהחלט מתבקש.

אבל היא בהחלט בטופ של המיני,יש לה את המראה,האיבזור והמנוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה פנורמי,כ 86 בערך.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

כן 86 יקר אבל גירסאות זולות יותר וגם מאובזרות עם חבילות הצבע עולה 79 כמו שאר המתחרות.

תא מטען לא צילמתי אבל יש תמונה שלו בפוסט של ההשקה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

תודה על השיתוף. כדאי רק לציין שרכב המבחן האדום שנהגת בו היה בתולי לחלוטין, עם פחות מ-200 ק"מ על השעון - ומבלי שעבר הרצה ראויה. הביצועים ותגובות המנוע עוד ישתפרו, ללא ספק.

גם אני עברתי שם היום וכשגיליתי שיש רכב לנסיעת מבחן, לא חשבתי פעמיים.

הסניף בצומת וולקן בשיפוצים ועדיין, העבודה התנהלה כסדרה. נהניתי להכיר ולשוחח עם איש מכירות בשם יניב גנון, שמכיר את המוצר, יודע למכור מבלי "למרוח" ומעודד נסיעות מבחן.

חייב לציין שהביצועים הפתיעו אותי לטובה, גם עם 100 ומשהו ק"מ. המכונית נמרצת והיציאה מהמקום, במישור לפחות, נמרצת למדי. ששת ההילוכים מחולקים היטב, תגובת הדושה טובה והמנוע לא מאבד נשימה בסל"ד גבוה (מד סל"ד נכלל באפליקציית ה-R&GO בסלולרי) ומגיע ל-6000 סל"ד ללא כל קושי. ה-EDC אולי לא נמרץ כמו DSG, אבל גם לא מתקלקל כמוהו...

שמחתי שתנאי מזג האויר לא היו מיטביים ואפשרו לנסות ולהעמיד את יציבות והתנהגות הטווינגו במבחן, מה גם שלקחתי אותה לכמה מהכבישים היותר מצולקים באזור הצ'ק פוסט. המתלים הפתיעו לטובה על רוב השיבושים ורק על פסי האטה אינם מבריקים, בין השאר כתוצאה של בסיס הגלגלים הקצר. הטווינגו הפתיעה באחיזת כביש גבוהה גם ללא התערבות האלקטרוניקה - כי כשזו מתערבת, אין לה טולרנס. הטווינגו לא תפתיע בוגרי הנעה קדמית; אין לה nasty habits. לא רק זאת, אלא המשיכה הטובה בכביש רטוב - תודות למנוע האחורי ולמתלה הדה-דיון מאחור - והעדר לחימת הגה והחלקת גלגלים מלפנים, נותנות ערך מוסף למי שנהנה מנהיגה זורמת ונמרצת גם כשהכביש רטוב. מאידך, אין בה ערך מוסף של הנאה יתרה, שללא ספק היה מגיע עם אופציה לניתוק בקרות.

הזכרנו הגה. אכן יש לו 3.9 סבובים - וזה אומר שכנראה המפרט השתנה עם השנים, כי במקור היו לדגם זה 3.4. עם זאת, אקסטרת הסיבוב נוגעת לצידוד היתר של הגלגלים. בפניות רגילות, ההגה לא ירגיש לכם איטי אלא רגיל. ההגה, אגב, סביר מאוד - וכל מה שנכתב בעיתונות על פעולה לא מדוייקת ושאר ירקות, הוא בגדר שטויות, לדעתי. ישנם הגאים חשמליים טובים יותר, כמובן. אפילו זה של הסמארט פורפור עדיף במעט, אך הגה הטווינגו הוא בהחלט משהו שניתן לחיות איתו.

קל וחומר משניסיתם את יכולת התימרון המדהימה של המכונית הזו, הנעזרת בשדה ראייה טוב.

המושב ותנוחת הנהיגה טובים, על אף שאין כוונון טלסקופי להגה. איכות הפלסטיקה לא תענג פיינשמקרים של פולימרים - ואני בספק אם מישהו מצפה לזה ברכב כזה. המושב האחורי לא יותר מסביר - והגג הנפתח בגרסת האינטנס שנבחנה גוזל גם הוא מקום ממרווח הראש המצומצם. האיבזור בגרסה זו נאה, אך תמוהה העדרותה של בקרת אקלים, לפחות מהגרסה הבכירה. תא המטען, כצפוי, מצומצם. אני דווקא לא מצאתי רעשי דרך בולטים - אך המנוע די רועש בסל"ד גבוה, על אף מיקומו. השיוט במהירויות גבוהות, אגב, שקט ומפתיע לטובה.

לתפיסתי, יריבתה הבולטת של הטווינגו היא דווקא הפיאט 500. שתי מכוניות נוטפות עיצוב ואופי מהסוג שבאמת לא תמצאו בקוריאניות, ללא קשר לאיכויות אובייקטיביות. מול הפיאט מציגה הרנו שימושיות, ביצועים ומחיר עדיפים - וחויית נהיגה שלא נופלת ממנה. כך שבשורה התחתונה, אני בהחלט רואה לה מקום במחוזותינו - ושמח להיות מופתע לטובה.

כעת נשאר לחכות ל-GT - ולגלות עד כמה היא שונה מהטווינגו הרגילות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

זה נכון,אבל אני לא חושב שהם מצפים למכור הרבה מהם.

504 באיזה שעה היית שם?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

504, נכון,

בינתיים אין תשובה אמיתית ל-500, וטווינגו. אבל זה רק בינתיים, כי מעבר לאופק כבר הופיע ה-UP-GT VW, או "רק" TSI, והוא ייתן תשובה הולמת לשני אלו. זה יהיה הרכב הבא שלי שיחליף את האיביזה. בוודאות. אין לי שום בעיה עם גיר ידני, וגם עם, עד 80000 שקל שאולי שייבקשו עליו, בגרסה המאובזרת ביותר,

Hooray! VW has finally turbocharged the Up | Top Gear

אד אז אמתין בסבלנות...

פורסם
כל הכבוד ליוליאן שהשיג את אתרי הרכב בארץ.

דווקא היום אישרו את ייצורה של האפ! GTI

https://www.carthrottle.com/post/its-official-the-vw-up-gti-is-happening/

תודה,חבל רק שצריכת דלק לא ניתן היה לבדוק.

פורסם

חשוב להדגיש שהמנוע אחורי. זאת אומרת תא מטען ממש קטן ולא עמוק מאחר והמנוע גוזל מקום.

תאמרו- אהה אז מקדימה יש לי באגאז נוסף- אז זהו- שלא . זו הרפובליקה הצרפתית.

ולכן הרכב לא פרקטי להרבה אנשים בישראל.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

אבל האפ תהיה סתם אפ עם מנוע TSI. אין לה איזה שהוא ערך עיצובי או משהו בולט לחיוב. הדבר היחיד שיהיה לה זה מנוע.

אני עד עכשיו לא מצליח להבין למה הבקרה של הטווינגו לא מתנתקת ולא מאפשרת כלום. דווקא מרנו ספורט הייתי מצפה אחרת.

504, נכון,

בינתיים אין תשובה אמיתית ל-500, וטווינגו. אבל זה רק בינתיים, כי מעבר לאופק כבר הופיע ה-UP-GT VW, או "רק" TSI, והוא ייתן תשובה הולמת לשני אלו. זה יהיה הרכב הבא שלי שיחליף את האיביזה. בוודאות. אין לי שום בעיה עם גיר ידני, וגם עם, עד 80000 שקל שאולי שייבקשו עליו, בגרסה המאובזרת ביותר,

Hooray! VW has finally turbocharged the Up | Top Gear

אד אז אמתין בסבלנות...

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...