Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אכן חושב שזה נטו תוצאה של הרתעה צבאית ישראלית.

יש מדינות סביבנו שקונות נשק כאילו יש בלק פריידי בסלון האווירי, אבל נשק צריך גם לתחזק ולשדרג ולאמן כוח אדם מתאים בשבילו. ככה שהכמות פחות קובעת פה.

אגב, האסלאם סביבנו לא תוקפני רק כלפי יהודים, אלא גם כלפי מיעוטים נוספים - נוצרים וקופטים, אפשר לראות היטב שהם לא משגשגים ואפילו להיפך במדינות האסלאם.

השיעים בהנהגת אירן רק 20%, אבל אין ספק שאירן מנסה לקחת את ההנהגה של העולם המוסלמי (והם אפילו לא ערבים). זה לא קרה עד למהפכה האסלאמית --> רוצה לאמר, המוטיבציה דתית.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
כשלא מפנים זבל במשך יום וחצי בשבוע מהרחובות, כשהתושבים לא מודעים לעובדה שיש פחים, אז כן. העיר נראית כמו פח אשפה.

ביליתי בירושלים את הסופש האחרון. לפני זה במשך כמה שנים היה יוצא לי להגיע אליה לפחות פעם בשבוע, לא כולל ביקורים מזדמנים על הדרך מנס הרים. העיר היא פח אשפה אחד גדול. על בעיות אחרות, כמו חניונים כשרים למהדרין, שאפילו לא מאפשרים לך להוציא את הרכב עד ראשון בבוקר, כתבתי כבר בשרשור אחר.

עיר הבירה שלי?

זו התגלמות הציניות של מדינת ישראל במיטבה. זו עיר בירה, אבל המדינה ויתרה עליה לחלוטין לטובת מיעוט חרדי אלים. זו עיר סופר מתוירת, אבל הרחובות המרכזיים שלה מוצפים בכמוית ענק של חרא וזבל וחלק גדול מהם מריחים כמו שירותים ציבוריים. זו עיר ״מאוחדת״ - כך מספרים השלטים שבה - אבל המדינה פועלת לנתק שכונות במזרח העיר ולהפוך אותן למועצה אזורית נפרדת.

ולכל הפטישסטים כאן, שסוגדים לסמלים, בלי לתת את הדעת למה - אולי הגיע הזמן שתתחילו. כי ההערצה העיוורת לירושלים כסמל אולי יכולה לסחוט דמעות אוטומטית, כשמסתכלים על התמונות של החיילים הראשונים שהגיעו לכותל, ומדברים על 2000 שנות גלות, ודברים אחרים, שלא רלוונטיים בשום צורה שהיא לשנת 2017. אבל פה, בעולם המעשי, ישנה עיר שהיא.. פח אשפה אחד גדול, ומסלמת היום בעיקר את הרצון האינסופי של מי שחי במזרח התיכון להיות גבר ולא לצאת פראייר מול השכנים שלו. שופוני שכזה.

למה לא? הרי זה כמו לקנות רכב בשביל המדבקה של המותג בפרונט :)

אני יכול רק להסכים איתך, כאמור אני הייתי חיובי בתגובה שלי, אבל אם להיות שלילי אז כמובן שיש לשפר באופן קיצוני את כל נושא הניקיון והתברואה בעיר, לפחות באיזורים המרכזיים יותר. אני בעצמי גר בקריית יובל גבול בית הכרם, וסובל ממכת חתולים ולכלוך, לא מובן על מה משלמים פה ארנונה בחיי (ידוע שזה שטר פרוטקשן). אך לעומת זאת המקרים בהם אני נהנה ממה שיש לעיר לתת עולים במקצת על האספקטים השליליים שבה. בעוד לא הרבה זמן הרכבת הקלה תגיע לכל מקום מרכזי (כמעט), וכאחד שדי זלזל בה בתחילה זה יכול לעזור מאוד, אפילו לי. האזורים המתויירים במרכז העיר יפים מאוד וכיף של ממש לטייל שם. חיי לילה די תוססים למרות שזה לא התחום שלי אבל כשצריך תמיד יש לאן ללכת. וכמובן לסיום - השבת הארורה אכן תוקעת אותנו עם עסקים סגורים ועוד מעללים מרתיחים של סוגדי החבר הדימיוני (בלי לפגוע).

פורסם (נערך)

אזהרת חפירה.

אגב, האסלאם סביבנו לא תוקפני רק כלפי יהודים, אלא גם כלפי מיעוטים נוספים - נוצרים וקופטים, אפשר לראות היטב שהם לא משגשגים ואפילו להיפך במדינות האסלאם.

תלוי איפה. אי אפשר לקחת דת כל כך גדולה ורבת רבדים ולהתייחס אליה כגוף הומוגני. ההבדל בין הזרמים השונים באסלאם, כמו ההבדל בין קתולים ופרוטסטנטים או בין יהודים לבין קראים, הוא של שמיים וארץ. יש פסק הלכה שמסביר למוסלמי סוני איך להתנהג בארץ שיעית, שמורה לסוני לעשות הכל הפוך מהשיעי.

לכן, כל דיון בסוגיה הזו צריך להתבצע תוך אבחנה בין ארבעה פלגים שונים לחלוטין באסלאם ומתוך הבנה של חלקם היחסי בעולם המוסלמי:

1. האסלאם הסוני השכיח, שנפוץ בכל מדינות ערב ובעולם המוסלמי בכלל.
  2. האסלאם הסוני הטהרני (פונדמנטליסטי) בו מאמינים ארגוני טרור למיניהם.
  3. האסלאם השיעי וגרורותיו, בהן כתות שפרשו מן השיעה אך נותרו קרובות אליה כמו דרוזים ועלווים.
  4. האסלאם הח'ארג'י, שקיים כמעט ורק בעומאן ולכן לא משחק כאן תפקיד גדול מלבד היותו מגשר בין הסונים והשיעים.

לאסלאם הסוני הנפוץ אין בעיה עם מיעוטים דתיים. בשביל זה קיימת ההגדרה של עם ספר (שאגב, הוחלה היסטורית גם על עובדי אלילים כמו אמגושים, הינדואים וג'אינים). הם אולי לא פורחים במדינה שבה שולטת דת אחרת אבל זה ברור מאליו, והם בוודאי לא נרדפים על ידי המדינה. גם לאסלאם השיעי אגב אין בעיה עקרונית עם בני מיעוטים אבל זה עניין אחר.

רדיפה של בני מיעוטים מתקיימת בעיקר במקומות שנמצאים באחיזתו של האסלאם הסוני הפונדמנטליסטי. אבל זה זרם שמוציא את עצמו מכלל האסלאם מאחר והוא גם תכפירי - קרי, הוא מאמין שהעולם המוסלמי חי במצב של כפירה מעצם זה שהוא חי לפי הסדר המערבי. ע"ע הפיגוע נגד מוסלמים צופים בסיני. ולא, אני לא נכנס למקומו של האסלאם הצופי בעניין הזה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

omricn, הלוואי, הלוואי והעיר הזו באמת תזכה ליותר השקעה. בלי שום קשר לפוליטיקה ולאומיות ודת, זו עיר מדהימה ויחידה מסוגה בעולם. וכן, יש הרבה שינוים שקרו בשנים אחרונות ויש גם דברים טובים, אבל המגמה הכללית היא שלילית, ואת זה אתה מבין ברגע שאתה נמצא שם בשבת בבוקר, בתור מישהו שלא גר שם, ומבין את גודל התהום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

" מכורה שלי ארץ נוי אביונה....

רק אחת בעולם את שבחך אמרה - ארה"ב..

וגנותך חרפתך, כל היתר. "

הנקודות הללו - הן לא מדד לבחינת ירושלים כעיר בירה.

בעיות תחזוקה פינוי זבל כבישים וכו', אפשר למצוא גם בערים אחרות.

זה אומר כי מצב התחזוקה מחפיר - ובהחלט צריך לתקן את תנאי החיים במקומות הללו.

משירי ארץ אהבתי

מילים: לאה גולדברג

מכורה שלי, ארץ נוי אביונה,

למלכה אין בית למלך אין כתר.

רק שבעה ימים חגים בשנה

ועמל ורעב כל היתר.

אך שבעה ימים הנרות ברוכים

ושבעה ימים שולחנות ערוכים,

ושבעה ימים הלבבות פתוחים,

וכל קבצנייך עומדים בתפילה,

ובנייך בנותייך חתן כלה, וכל קבצנייך אחים.

רק אחת בעולם את שבחך אמרה - ארה"ב.. :grin:

וגנותך חרפתך, כל היתר.

ועל כן אלך לכל רחוב ופינה,

לכל שוק וחצר וסמטה וגינה,

מחורבן חומתייך כל אבן קטנה -

אלקט ואשמור למזכרת.

ומעיר לעיר, ממדינה למדינה

אנודה עם שיר ותיבת נגינה

לתנות דלותך הזוהרת.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

פירוש מקובל הוא שהשיר הזה נכתב על העיר קובנא בליטא, ממנה הגיעה המשוררת (פירוש אחר הוא שמדובר בארץ ישראל).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

ליינט התפנו סוף סוף לעסוק בדברים החשובים - האם יש לטראמפ שיניים תותבות?

כנראה שההכרזה העבירה לא רק את הערבים על דעתם.

אגב, לפעמים אני תוהה אם לצחוק או לבכות לאור העובדה שהם מחשיבים את עצמם לאתר חדשות "רציני", ולא לצהובון שעוטפים איתו ירקות מהשוק. מצד שני, כשבכתבה שלהם מופיעים משפטים כמו "אתר החדשות הפינגטון פוסט", אי אפשר כבר באמת להיות מופתע.

אגב 2, יבגני, אתה לא גר במקרה בתל אביב (או מבלה שם לעתים קרובות)?

כי אם כן, אז קשה לי להבין איך ה"זוהמה" של ירושלים מפתיעה או מפריעה לך במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
כל ההתעסקות בירושלים כל כך עלובה לשני הצדדים.

העיר הזו נראית כמו פח אשפה אחד גדול.

תכלס, הרי מה זה ירושלים בכלל? את מי היא מעניינת? למה יהודים בכלל מתעסקים בעיר הזאת כשיש לנו את ת"א???

זה בכלל פח אשפה גדול.. למה שלא פשוט נצא משם, נתחום את כל הזבל שנאסף ברחובות ונמסור אותה חינם אין כסף, as is ?

למה למדינת ישראל בכלל להתעסק במה שמוגדר על ידה כעיר בירתה?

פורסם (נערך)

אגב 2, יבגני, אתה לא גר במקרה בתל אביב (או מבלה שם לעתים קרובות)?

כי אם כן, אז קשה לי להבין איך ה"זוהמה" של ירושלים מפתיעה או מפריעה לך במיוחד.

מרכז תל אביב נקי פי כמה מירושלים.

אבל למה כרגיל אתה הולך לגישת ה״אם אתה ככה אז למה אתה לא ככה״?

כן, הערים בישראל הן באופן כללי מטופנות. כן, הייתי שמח אם גם תל אביב הייתה יותר נקייה ואזורים מתוירים, כמו נחלת בנימין, היו יותר מושקעים ומשופצים ומשומרים. כפי שאתה יודע, או אמור לדעת, אני לא מאלו שעוצמים את העיינים מול תופעות שונות, כי ״זה סמל״ או ״העיקרון זה מה שחשוב״. אז כן, ירושלים נראית כמו גטו אחד גדול. למרות מובלעות מתוירות וכמה בארים טובים שפתוחים בשישי בלילה ועדיין לא שרפו אותם. כי לרוב במדינה, עיקרון זה מה שחשוב.

זה בכלל פח אשפה גדול.. למה שלא פשוט נצא משם, נתחום את כל הזבל שנאסף ברחובות ונמסור אותה חינם אין כסף, as is ?

news flash: אנחנו יוצאים ממנה. העיר סובלת מהגירה שלילית. מי שנשאר בה זה בעיקר חרדים ודתיים לאומיים. כשעוסקים בלדבר על עקרונת וסמלים, קל לפספס את המציאות.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

news flash: אנחנו יוצאים ממנה. העיר סובלת מהגירה שלילית. מי שנשאר בה זה בעיקר חרדים ודתיים לאומיים. כשעוסקים בלדבר על עקרונת וסמלים, קל לפספס את המציאות.

מי זה אנחנו? אתה וחבריך מת"א?

וזאת הסיבה אגב שאתה מתפלא למה בכלל אנחנו מתעסקים בירושלים? כי יש בה אוכלוסיה X או כי היא מטונפת? פה מתחילה ונגמרת המשמעות של ירושלים בישראל?

בהחלט קל לפספס את המציאות. רואים את זה מצויין גם בתגובות בשרשור הזה.

בינתיים המציאות עובדות מצויין לצד אחד של המגיבים פה. מעולה מבחינתי.

פורסם

מי זה אנחנו? אתה וחבריך מת"א?

אנחנו זה ישראלים (יהודים, אני יודע שערבים לא נחשבים).

ואם גם מסתכלים על הפער האדיר בינה לבין תל אביב - בהכל, אבל הכל, ובזה ש״תל אביב״ הפכה לקללה אצל חלק מאזרחי ישראל, אז גם זה אמור לעורר סימני שאלה.

בהחלט קל לפספס את המציאות.

המציאות היא שירושלים היא עיר עניה, מתחרדת, שזה רק עניין של זמן שגם הדתיים הלאומים יברחו ממנה, וכרגע יש תהליך ניתוק של שכונות ערביות ממנה למועצה אזורית או מקומית נפרדת.

כל השאר זה דיבורים.

פה מתחילה ונגמרת המשמעות של ירושלים בישראל?

כן. בדיוק פה. כי אם העיר לא נתפסת כמספיק אטרקטיבית, אם אוכלוסיות ייצרניות בורחות מננה, אם אחרי כל הדיבורים הציניים והצבועים על ״מאוחדת לנצח״, מנתקים ממנה שכונות והלכה למעשה מחלקים אותה כבר, אז אין לה שום משמעות אמיתית מעבר.

פורסם (נערך)

כל מדינה בעולם קבעה מה היא עיר בירתה - רק למדינה אחת בכל העולם, אסור...

אחרים אומרים לה מה היא.

אשרייך כי קיבלתה מדינה דמוקרטית, על מגש של כסף.

לכן כנראה, אתה מסוגל להתחבר רק לביקורת על פני השטח.(לפעמים סייג לחכמה - שתיקה)

אלפי שנים אמרו היהודים ברחבי העולם .. אם אשכחך ירושליים.

ויש אשר שילמו את המחיר , כדי שה צעירים הלא מחוברים, יהיו יכולים לחיות במדינה יהודית דמוקרטית.

כאשר עיר הבירה שלה - היא ירושליים.

ובגלל הנראות ומצב הכבישים.. אפשר ומותר לפגוע להחליש ולהשמיץ כל סמל למדינה...חבל.

פרשת שלח - (לא לראות רק את הרע, ולהוציא את דיבת הארץ)

האדם שבא לתור את הארץ, מבקש הוא לראות את הטוב והיפה בה, לעומתו האחרים

באו לראות את ערוות הארץ, את הרע, החסרונות והפגמים.

משה רבינו האמין באמונה שלמה שהארץ המובטחת היא ארץ חמדה טובה ורחבה, ..

לכן שלח אנשים לתור את הארץ "ויתורו / כתייר הלומד את ארץ כנען" כדי לראות את טובה

ולספר בשבחה של ארץ ישראל" כדי לעודד את העם ולחזקם לפני כניסתם לארץ.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כל מדינה בעולם קבעה מה היא עיר בירתה -

רק למדינה אחת בכל העולם, אסור

..

כן, שכחת שפה גם יש סכסוך בין שתי קבוצות דתיות אתניות, ובמקרה לגמרי, לאחת מהן אין מדינה. ממש אחד לאחד מה שקורה בכל מדינה אחרת בעולם. או שלא.

(לפעמים סייג לחכמה - שתיקה)

אז.. אל תגיב? :)

זה לא "בגלל הנראות והמצב בכבישים". הפוך, ידידי, הפוך. הכבישים והעיר משקפים מציאות, שהיא כרגיל לא מתיישבת עם פנטזיות פטישיסטיות על סמלים. זה הכל. ולכן גם אתה, על פי מה שכתוב כאן, גר במטרופולין תל אביב, ולא ב"סמל". ומאותה הסיבה בדיוק, אין מעבר המוני של אזרחים ישראלים ליהודה ושומרון, והרוב המוחלט מעדיפים להשאר כאן.

...

אתה וכל שאר המתעצבנים, לפחות מאלו שלא חיים בירושלים - אתם אנשים בוגרים. למדו לחיות עם המציאות. ירושלים היא עיר ענייה. השכר הממוצע בה נמוך מהשכר הממוצע במשק. שכונות שלמות בה הולכות להיות מנותקות ממנה, כי עם כל החירטוטים על איחוד לדמוגרפיה יש תפקיד. אנשים עוזבים אותה, והשכונות שלה גם די מחולקות לפי שייכות דתית. במקום להתעצבן עליי שאני מעז לציין את הידוע והמובן מאילו - כאילו אתם חברים במפלגה הקומוניסטית בברה"מ, ואני דיסידנט שאומר שהקומוניזם לא נראה באופק - אתם מוזמנים לעבור לגור בה.

פורסם (נערך)

אני לא נגד בקורת - יש ויש, ויש ביקורת בונה.(כאשר צריך לספר את כל-הסיפור והאמת)

כאשר יש-גבול מראים רק את הגרוע והרע.

אשר די דומה לכל אשר מבצע צבא של מדינות אחרות בשטח אזרחי.

ולא מראים - כיצד נזהרים גם במחיר אובדן של חיילים שלנו וציוד, האם זאת מוזכר בפסיק.

האם, יש תנועות כאלה ב בריטניה, ארה"ב רוסיה - המדברות בגנות מדינתם.. בארצות אחרות.

אבל כאשר רוצים להשחיר ולקדם תאוריה מסויימת - הרי כל האמצעים כשרים.

בשם חופש הביטוי והדמוקרטיה.

מזכיר את סיפורי המדע של אייזיק אסימוב.

על המצביא אשר הנהיג במלחמה ובצרה את העם, הוא היה בשדות הקרב וליד החיילים הפצועים והמתים.

לעומת הפוליטיקאי האמן המיוסר, אשר ידע רק לדבר.

המצביא יעלם מההיסטוריה, על אף כי בפועל הוא עשה את העבודה השחורה.

והפוליטקאי אשר רק דיבר.. וכמובן לא השתתף או ידע בכלל את מחיר המלחמה -

רק את הפוליטיקאי יזכרו ויקימו עבורו יד-זיכרון.

מאחר והאמנים ואנשי הרוח, הם הנראות של חופש הביטוי, והם המתווים את הסמלים.

לכן גם להם יש אחריות - ביקורת בונה וראיית כל מכלול החיים.

ללא המצביא, אשר שמר והגן עליהם לא היה להם אזור מחיה, כר-מרעה לדעות לחופש, וחופש הביטוי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...