Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני, האם דבר אחד מהדברים אשר כתבתי, לא נכון.

כמעט כל מה שאתה כותב לא נכון, או לחילופין לא ניתן לשיוך על סקאלה של נכונות כי הוא או חסר קוהרנטיות או סתם לא קשור. הצחקת אותי עם זה שהקשקושים שלך מגובים בהוכחות. כמאמר האמרה (באנגלית זה נשמע יותר טוב):

You cannot reason someone out of something he or she was not reasoned into

נו יבגני, איך אענה לך.. שאתה טועה לאורך כל הדרך.

כן לצערי, אתה עלה נידף ברוח, וגם אם תמשיך להשמיץ, לעולם לא יהיה לך שקט ושלווה.

מאחר - ואין לך נחלה , ואתה לא מוכן להיכנס לעם שלך, היהודי. (בדרך זו או אחרת)

ביום שתכיר כי העם היהודי הוא העם שלך, ואתה לא מורם מעם.

וכי אתה חלק משושלת ארוכה בשנים (ולכן המשפחה שלך הגיעה לישראל)

אזי תלך ברחוב ותחייך, כי תרגיש שייך.

אייל.

ועכשיו אתה פסיכולוג בשקל.

אתה באמת מאמין שיבגני (או אני, שמסכים איתו, אגב) אין לנו "נחלה" ולא מוכנים "להכנס לעם שלנו"? אני לא צריך לדמיין שאני חלק משושלת ארוכה בשנים בשביל לחייך או להרגיש שייך. עצם העובדה שאתה כן, מספרת בעיקר עליך ועל מצבך הנפשי השברירי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני - "לא לחינם הלך זרזיר אצל עורב, אלא מפני שהוא מינו" -

יצורים (בעלי חיים ואנשים כאחד) שיש ביניהם קרבה ביולוגית, או התנהגותית,(גם כחיקוי)

נוטים לדבוק אחד בשני - עם הזמן הם מאמינים , כי הם דבר אחר ממה שהם.

גם לך רוני קצת חסר את זה, האמונה כי זו הארץ שלנו.

והפחד מוביל אותך לוויתורים , האשליה כי תמורת הוויתורים, הערבים יקבלו אותך למרחב.

אשליות יקירי - הם לא רוצים אותך את יבגני ואותי כאן, בין אם אתה שמאלי או ימני.

כאשר הייתה להם הזדמנות, הם כבר רצחו לא אחד מפעילי השמאל, אשר הגיעו להזדהות עימם.

לכן, תמורת עתיד טוב, נסה להגיע לארץ ולהצביע ביום הבחירות - יש עתיד.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
יצורים (בעלי חיים ואנשים כאחד) שיש ביניהם קרבה ביולוגית, או התנהגותית,(גם כחיקוי)

לי, למשל, לא חסר את זה. פשוט אין לי את זה.

בכלל.

כי הקרבה ביני לבינך אינה ביולוגית, לפחות לא מובהקת. הלאום המודרני, לעומת משהו כמו שבט בתקופות קדומות יותר, הוא גדול מדי מכדי שהשייכות של הפרט אליו תהיה כל דבר מלבד ערטילאית לחלוטין.

ולאומיות היא לא רק גורם מפלג, אלא שהיא היתה גם המנוע לכמה מן המעשים השפלים ביותר בתולדות האנושות. לא דתות, אלא תורות לאומניות ותורות קומוניסטיות הן שהוכיחו את עצמן כרעיונות הכי חשוכים ושטניים בתולדות האנושות.

והפחד מוביל אותך לוויתורים , האשליה כי תמורת הוויתורים, הערבים יקבלו אותך למרחב.

זה לא פחד, זו אנושיות. ההבנה שהם החליטו שהם עם וגם אם אני לא מרוצה מזה, את הנעשה אין להשיב. אני לא הולך לדכא לאורך ימים את השאיפה לעצמאות של אוכלוסיה שלמה לטובת המדינה "שלי".

ואגב, כבר קיבלו אותנו למרחב. אנחנו חיים עם המדינות הערביות הסוניות בשלום סביר. האם יכול היה להיות טוב יותר? בטח. אבל אנחנו בכיוון הנכון. כך ששלום בהחלט יכול לשרור כאן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רוני - "לא לחינם הלך זרזיר אצל עורב, אלא מפני שהוא מינו" -

נוטים לדבוק אחד בשני - עם הזמן הם מאמינים , כי הם דבר אחר ממה שהם.

כאשר הייתה להם הזדמנות, הם כבר רצחו לא אחד מפעילי השמאל, אשר הגיעו להזדהות עימם.

לכן, תמורת עתיד טוב, נסה להגיע לארץ ולהצביע ביום הבחירות - יש עתיד.

אייל.

וואו אייל, אתה מה זה עמוק. כלומר ויקיפדיה מה זה עמוקה.

לא חסר לי כלום, אין לי אשליות והצבעה ליש עתיד לא קשורה לכל הקשקוש הזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לי, למשל, לא חסר את זה. פשוט אין לי את זה.

בכלל.

זה מדהים עד כמה אנשים מפחדים מעצם הרעיון שאפשר לחיות *בלי* מערכות מקשרות מומצאות, אה?

ואגב, כל הפרשנות שלו היא גם מאוד מרחיקת לכת, משום שכמו רבים אחרים הוא חי בעולם של הכל או כלום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
וואו אייל, אתה מה זה עמוק. כלומר ויקיפדיה מה זה עמוקה.

לא חסר לי כלום, אין לי אשליות והצבעה ליש עתיד לא קשורה לכל הקשקוש הזה.

החלק הכי יפה: כל מה שהוא כותב זה ״עובדות״ (תמיד, לעולם. אין שאלות). אבל לך ולי חסרה ״אמונה״.

ההגיון הלך להתאבד.

פורסם (נערך)

22 באוק׳ 2017 - ועידת חכמי הדת של האסלאם מסכמת:

הוויתור על פלסטין וההכרה בזכות הישות הציונית למדינה על אדמת האסלאם והמוסלמים היא בגידה באללה.

בנעילת ישיבת חכמי הדת באיסטנבול הודיעו המשתתפים כי הנורמליזציה על כל היבטיה

עם "הישות" אסורה מבחינה הלכתית והיא בבחינת "פשע" בין אם מדובר בנורמליזציה כלכלית

או בתחומי התקשורת, הספורט או החברה.

חכמי הדת המוסלמים הדגישו, כי פלסטין כולה וכל האדמה "הכבושה" ע"י "הישות הגזלנית" היא אדמה אסלאמית

שאסור לוותר על ולו שעל ממנה באמתלה כלשהי.

" הוויתור על פלסטין וההכרה בזכות הישות הציונית להקים את מדינתו על אדמת האסלאם

והמוסלמים היא בגידה באללה, בשליחו (מוחמד) ובשאר המאמינים", נאמר בהודעה המסכמת "

חן, לפעמים נראה שאתה קורא לומד, ומשתמש :lol:בחומרים יותר טובים משלי.

נ.ב - אני ישות ציונית.. ומה אתם העלים הנדפים ברוח, היכן אתם מתכננים לנחות מהאשליות.

בישות הציונית, או על אדמת האסלאם.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אסלאם הוא דת ענקית ויש בה הרבה קולות. זו לא הנצרות שיש לה ועידות אקומניות שקובעות לכל הנוצרים איך להתנהג ומה לחשוב. כל אחד והפוסק שלו. כמו ביהדות, שיש בה די והותר דעות נציות ורעות.

השאלה מה הדעות שמתורגמות לידי מעשים. לדעתי, האסלאם הרבה יותר טוב מאשר הלאומנות הפאן-ערבית המיליטנטית ששטפה את מדינות ערב בראשית ימי המדינה. מאז שהאסלאם (הסוני) חזר לבמה הפוליטית הערבית, לישראל יש שקט.

החלק הכי יפה: כל מה שהוא כותב זה ״עובדות״ (תמיד, לעולם. אין שאלות). אבל לך ולי חסרה ״אמונה״.

ההגיון הלך להתאבד.

תראה, בסוף חייב להיות סדר מדיני כלשהו בעולם. האנושות לא יכולה להתקיים כגוף הומוגני אחד. צריכות להיות מדינות ומכך נגזרת מידה כלשהי של אפליה. אבל לדעתי עם הזמן נראה את הזהות הלאומית מאבדת מערכה וכל המדינות בעולם יהפכו בהדרגה למדינות כלל-אזרחיהן.

כך שאני לא מבין לא את הלאום הישראלי ולא את הלאום הפלסטיני. אבל אתה לא רואה אותי קובע לא לאלה ולא לאלה כיצד לשייך את עצמם. בעוד שאנשים כמו אייל מחזיקים בזה ומניחים ידם מזה. כי לאום ישראלי זה אחלה ולאום באהוטני זה אחלה. יודע מה, אפילו סילנד - עלא כיפאק. אבל לאום פלסטיני? מה פתאום!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

חן בגדול אני מסכים. אני לא גם איך בעתיד הנראה לעין הלאומיות תעלם, ואני לא נגדה. בדיוק כמו שאני לא נגד דת או מערכות חברתיות עצומות דומות.

מה שכן, אנחנו יכולים להיות ביקורתיים כלפי דברים מסויימים.

אני לא קובע לאנשים איך להגדיר את עצמם. אני רק אומר שאנשים ירוויחו אם ישאלו שאלות. הלאומיות היהודית המודרנית היא לגטימית כמו כל תנועה לאומית אחרת - גם אם משה לא באמת הוציא את עם ישראל ממצרים ושלמה לא בנה אימפריה. אייל מתקשה להבין את זה, ברמה שזה מכניס אותו לחרדות. גם אחרים. הויכוח התורן כאן התחיל מזה שקבעתי שירושלים במצב חרא. זו עובדה. נתון סטטיסטי אובייקטיבי לחלוטין. לא איזה ויכוח אקדמי. עובדה. ואפילו את זה לא מוכנים לקבל, ורצים מפה לכתוב שטויות על ״עלים נידפים ברוח״, ורטוריקה סמי נאצית סמי סובייטבית אחרת.

וזו הבעיה. כשאנשים שיכולים להיות נחמדים וחביבים בסיטואציות אחרות הופכים לזומבים מהסוג הזה, אנחנו חייבים לשאול למה. גם כי זה לא מוביל לשום מקום טוב עבורם, וגם כי הגישה של אייל ושות׳, לדעתי, פשוט מאפשרת למדינה שלנו לא לפתור ולא להשקיע מאמצים בניסיון בכלל לפתור מגוון בעיות.

פורסם (נערך)

אני ישות ציונית

..

ומה אתם העלים הנדפים ברוח, היכן אתם מתכננים לנחות מהאשליות.

האשליה היחידה היא הציונות עצמה.

זה בסדר שאתה חי באשליות. אבל אל תקבע לאחרים אילו אשליות הן בסדר ואילו לא.

ברגע שהרעיון של לאום פלסטיני היכה שורש, המעשה נעשה. אי אפשר למחוק את זה, לפחות לא מבלי לעשות דברים מאוד נבזיים.

פורסם (נערך)

לצערי לא הבנתה את האירוניה.. אתה ואני ישות ציונית בעיניהם

ולכן לא משנה מה אנו נאמר ומה נעשה, כאשר תיפול לידיהם - אתה תשיר ללמפה. (סלנג)

עם המקהלה המלווה שלך.. כמו בטרגדיה היונית,(ויקיפדיה) כאשר אנו יודעים מראש את התוצאה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

שלום בר קיימא במזרח התיכון הוא לא חזון שאינו נפרץ. הוא קיים בין הרבה מדינות פה שהיו להן גם סכסוכים בינן לבינן, והוא קיים בין לא מעט מן המדינות הערביות לבין ישראל.

המחשבה שתושבי המדינות שמסביב מהונדסות גנטית לשנוא את ישראל לנצח נצחים היא אינה מחויבת המציאות.

לא שזה אומר שאין צורך בזהירות. אף אחד לא אומר שנפרק את צה"ל ונחיה פה באידיליה של דובוני אכפת-לי.

פורסם
הויכוח התורן כאן התחיל מזה שקבעתי שירושלים במצב חרא.

ממש לא! הויכוח התורן פה לא התחיל כי "קבעת" שירושלים מוזנחת, מלוכלכת ומלאה אשפה, אלא כי דאגת לקבוע:

כל ההתעסקות בירושלים כל כך עלובה לשני הצדדים.

אז הגענו למסקנה הנדרשת שירושלים זו בסך הכל עוד עיר, כן?

והמשכת, תוך זילול בחלק כ"כ נרחב שחושב אחרת ממך:

הכי קרובים למקום ש..מה..? שבו היה מקדש המוקדש לאל שאתה לא מאמין בו?

אני גם הייתי הרבה יותר שמח לראות ירושלים מציאותית משגשגת, מאשר לעסוק באוננות הקולקטיבית הזו על סמלים, כשברקע העיר פשוט מתפוררת.

אבל שוב, גם אם הייתי 100% איש ימין כמוך, סוגד לסמלים וחומות,

ואתה חוזר על המנטרה שלך וצועק "זה רק סמל" כאילו שזה בכלל משנה למי שכן חושב שירושלים היא מעבר לסמל ש"מאוננים" עליו. רשמו לך על החשיבות ההיסטורית, על העובדה שלאורך אלפי שנים דורות שלמים שיננו, למדו ועסקו בי"ם, הממצאים האריכאולוגים שהם עובדות (עובדות! אתה אוהב עובדות נכון?) להימצאות זרמים יהודיים בהיסטוריה של העיר.. ובכלל, לא יצא לך לצאת מהקופסה ולראות את כל ה vibe המטורף הזה בעולם אל מול ההצהרה של טראמפ? את השמחה בחוגים יהודיים בעולם (או שבטח תגיד להם שכדי לשמוח הם חייבים לעבור לגור שם, אחרת הם אנשי עקרונות וסמלים)? את העובדה שחוץ ממרצ, הרשימה ושות' והמוסלמים, יש שמחה חוצת מפלגות בהצהרה הזאת לירושלים והקשרה לעם היהודי?

לשיטתך, היחידים שצריכים להיות שמחים מההצרה הזאת הם הדתיים/חרדיים/עובדי האלילים ואנשים ריקים שיודעים רק "סמלים ועקרונות ולא לצאת פראייר" (מסירת ירושלים=לצאת פראייר. כן, בדיוק זה יבגני).

בכלל, מבחינתך, אם אתה לא אשכרה גר בירושלים, אז אתה מאמין עיוור/דתי/אכול סיפורי ילדות שרק חשובה לו הסמליות והעקרון של להחזיק בעיר ה"סתמית ומהטונפת" הזאת.

אני רק רוצה שאנשים יפסיקו להרוג אחד את השני בשם "סמלים".

וואלה? אז זה כל הסיפור ? ירושלים=סמל=אנשים נלחמים על משהו שהוא רק סמל/עקרון=יש סכסוך?

אם היה בזה שביב של מציאות, הייתי פותח על זה שיחה נפרדת ועמוקה. אבל מה היה לפני הגדרת ירושלים בזמן הקמת המדינה? אנשים שחיו בפיסת אדמה הזאת חיו בשלום? אז ירושלים היא עוד סמל שעבורך הוא הוא מביא לכל הכאוס?

אין כאן עניין של "מי היה קודם", כי אין כאן מלחמה טריטוריאלית!!! יש פה מלחמת דת על עצם קיומך כיהודי. ירושלים היא רק תירוץ. וירושלים, על מה שהיא בהיסטוריה, חשובה מדי להרבה אנשים שסביבה ראו את בניית המדינה וחזרה אל שטחיה. ראבאק אפילו הצד הפוליטי שלך נלחם על חומותיה!

אתה מטיף פה לאחרים ש"זה מה שהאכילו אותך מגיל חמש בכפית" ובד בבד "משוויץ" שאתה פה מכיתה ג' וגם יודע היסטוריה, אבל שומר על דעותיך בטירוף תוך שאתה ממשיך לטעון לכל השאר שהוליכו אותם שולל בלימודים או גרוע מזה, שהם לא רואים את המציאות אלא "מודפסים" לפי מה שהכתיבו להם בגיל צעיר. כאילו רק לך הייתה היכולת להקשיב לכל המידע בכתה ג' ולפתח חשיבה ריאלית נכונה בעולם שלך, או לסנן דברים שלמדו בגן ושהם ללא ביסוס עובדתי.

ברקינג ניוז: יש מספיק אנשים, כנראה פי כמה מכאלו שחושבים כמוך , שירושלים עבורם היא לא רק סמל וגם לא עקרון, היא הסטוריה שופעת מלאת יופי ועניין ושומרת לאורך דורות סיפור התרוממות היסטורי של עם נרדף שלא חשב על דבר מלבדה.

בין כל אלה ששמחים על ההצהרה ההיסטורית הזאת יש, בין היתר, גם חילונים, אתאיסטים, אנשים עם זיקה כזאת או אחרת לעניין וכאלה שאולי אפילו לא ביקרו בירושלים ואף אחד מהם לא חייב לך דין וחשבון כמה הוא סמלי/דתי או סתם עושה דווקא עם אצבע בעין לפלסטינאים.

אז היא מלוכלת (תמיד אפשר לנקות) וננטשת (תמיד אפשר לשנות כיוון ומגמות אכן משתנות) והאוכלוסיה הקיימת היום לא מוסיפה לה נק', אבל זאת עדיין עיר הבירה של מדינת ישראל מיום היוולדה-

על זה אגב, לא היה ויכוח, לא ימין ולא שמאל.

וזו הבעיה. כשאנשים שיכולים להיות נחמדים וחביבים בסיטואציות אחרות הופכים לזומבים מהסוג הזה, אנחנו חייבים לשאול למה. גם כי זה לא מוביל לשום מקום טוב עבורם, וגם כי הגישה של אייל ושות׳, לדעתי, פשוט מאפשרת למדינה שלנו לא לפתור ולא להשקיע מאמצים בניסיון בכלל לפתור מגוון בעיות.

וזו הבעיה. כשאנשים שיכולים להיות נחמדים וחביבים בסיטואציות אחרות הופכים לזומבים מהסוג הזה, אנחנו חייבים לשאול למה. גם כי זה לא מוביל לשום מקום טוב עבורם, וגם כי הגישה של יבגני ושות׳, לדעתי, פשוט פוגעת בקביעת לגיטמיות למדינה שלנו, מפלגת ומרחיקה את הדרך לשלום.

פורסם

המחשבה שתושבי המדינות שמסביב מהונדסות גנטית לשנוא את ישראל לנצח נצחים היא אינה מחויבת המציאות.

למרות שאנחנו לרוב לא מסכימים בדעות, מפתיע אותי לראות דווקא אותך רושם את זה.

לא יודע מה זה אצלך "מהונדסים גנטית", אבל המציאות היא כזאת שתושבי המדינות הסובבות אותך יונקים הסתה כנגד יהודים ומדינתם מיום היוולדם.

אין פה מלחמה טריטוריאלית. יש כאן מלחמת דת. שרק צד אחד מנהל אותה.

• תוכן חדש...